Tuesday, November 12, 2013

Bila pintu rumah bertutup ...

Tajuk bunyi macam nak buat novel aje gitu... hehehe ^_^

Takpalah sesekali apa salahnya berangan jauh ke bintang, kan!

Eh, memangnya agak-agak orang macam I yang suka tulis meleret dan panjang berjela-jela ni patut jadi seorang penulis novellah. Itupun kalau pandai menyusun ayat, cantik dan indah sahaja kalimahnyalah. Kalau yang main hentam semberono aje menulis tak tahu apa nak buat, lebih baik lupakan ajelah niat murni tu. 

Rasa macam dah lamalah sangat tak menulis. Padahal, baru aje tiga hari berehat. Sebenarnya I bercuti semalam. So, dari Sabtu bawa  ke Isnin macam lama sangat tak menatap blog ni (Eleh, tipu aje...semalam tak boleh nak  tidur siap bangun lagi gi approved semua comments)

Betullah kata mereka yang sudah lama menulis blog. Bila seminit tak memandang blog sendiri, rasa rindu yang amat. Mengalahkan jatuh cinta pertama aje gayanya. Tapi nak buat macamana, bila dah jadi Home Minister di rumah memang takda berkesempatan langsung nak menjeling ke komputer. Hak milik segala gadget di rumah ni memang dah tertulis milik selamanya dua superheroes dan Daddydearienya. Tak payahlah nak main jeling-jeling. Kejap-kejap nanti ada aje yang memanggil suruh buat itu, ini walaupun kalau ikut pangkat, memang pangkat kitalah yang paling tinggi di rumah.

Memandangkan tak rajin nak buat draft for this week, makanya segala entri akan tertangguh,  tunggang-langganglah proses menyiapkan. Cuma ada satu entri ni aje, antara teruja nak publish ngan tidak....

Erhmmm....nak publish ke tidak nih? 

Sat-sat, nak fikir lagi....





12 comments:

  1. if stay home memang payahhhhh sangat nak dpt time dpn lappy/computer kan...

    alaaaaaaaa publish jer...suka i membaca your entries...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu sis. Kalau kat rumah memang susahnya nak ada masa dok depan komputer. Ada aje yang interfere bila tengok kita goyang kaki.

      Delete
  2. betul tu memang rindu sehari tak jenguk blog memang hari2 jenguk dapat tengok sekejap pun jadilah walopon x post entrynyer...klik blog sendirik lepaih tu baca blog kenkawan satu kepuasan rasanyer...blogger tegar katernyer hehe...pergi holiday kat maner tu...mesti best ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu, blogger tegar kan...pantang dok jeling-jeling aje kat blog. Dap dup dap dup jantung berdebar gitu....

      Delete
  3. samalah kita kalau cuti2 tu mmg minta ampun lah nak ngadap lappy bagai.. cuma KA ni (isi bakul angkat sendiri) suka siap2 buat n3 auto publish hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takpa KA, nasib baik masih muat masuk bakul dan ringan lagi nak angkat :D

      Kalau kat rumah tu memang tak berkesempatan langsung. Nasib baik di pejabat tak sibuk macam dulu, bolehlah lepas geram taip entri panjang-panjang. Kalau ikutkan hati nak aje up 3,4 entri hari ni utk qada' hari-hari yang takda entri tu :D

      Delete
  4. tu la kan nasib org perempuan..kesian kt kita nie..sy pun sama..klu en suami kt rumah ssh skit nk on9..beliau tu asyiklah mengadap game..kadang2 penat sgt takde mood jugak nk menulis..tu yg keluar gambar je.haha..selalunya apa2 pun mesti sempat on published komen je through hp..tu wajib la kan even takde entry..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebenarnya bila kat rumah pun memang malas nak online. Sibuk sangat, kerja tak berhenti sampai tertidur. Kalau terjaga tengah malam, itulah masanya saya online kadang-kadang. Itupun hubby tanya, "You buat apa tu?" Terpaksalah lompat naik katil semula :D

      Delete
  5. Wah!!!! Tak sabau ni nk baca entri tu.....mesti meletopos ni....macam kontroversi je.....main celup celup ba je hehe....
    Tapi mmg betul MD....kalau dah melayan mereka yg ada kat rumah tu...mmg tak dapat le nk melayan bloggg...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mana ada meletopos nyer OKje. Entri panjang berjela-jela cam biasa aje :D Make sure OKje dah fit betul bila membacanya, nanti tersemput pulak dah...hahaha :D

      Delete
  6. samalah dgn m3h,bz manjang..ni pun bru nak aktif semula

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau di rumah tu m3h memang takda masa pun nak jentik laptop. Ada aje gangguan. Jealous betul superheroes bila tengok Mommy rileks tak buat kerja rumah.

      Delete

Kisah Rumahtangga...

Salam kawan-kawan! Amboi, tajuk! Takut mendengarnya! Macam nak menjaja kisah rumah tangga aje kekdahnya.  Tapi kenalah sedia maklum...