Thursday, March 20, 2014

Bubbly Abang, Adik Cute & Zon Aulad, TV AlHijrah

Macamanalah boleh lupa yang ini....

Sebenarnya dah lama rakamannya, dalam pertengahan Dec 2013. Masa yang I kena viral fever sampai seminggu hilang dari alam maya. Promo ni ketika iklan Zon Aulad di TV AlHijrah.

Mungkin ada ramai yang dah pernah nampak sebab sejak Jan 1, 2014 promo ni dah berlangsung sampailah akhir tahun nanti. 

Ada satu lagi scene Adik tertanggal kasut dan sibuk main football tapi I tak tahu bila atau keluar dalam TV tak nanti. 

Oh, yes, yes! Yang paling tinggi berbaju merah belang hitam tu my Bubbly Abang dan yang paling kecil cute mute (sampai terkeluar dari age limit budak-budak yang ada di situ) memanglah my superhero, Adik Cute.



44 comments:

  1. pernah tgk tp tak perasan pulak,, nnti nak tunjuk kat Adik hehehe.. dah ala2 mak retis2 lah MD Ni yer

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aha, apa motifnya nak suruh Adik tengok ni KA? Hahaha....

      Ni tempias mak retislah ni...dah feeling2 macam Kate Middleton pulak...hahaha...jauh beno berangannya padahal iklan ciput aje :)

      Delete
  2. Wahh...Mummy...dah masuk golongan selebriti ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha...yes... selebritilah sangat ni, Linda :)

      Delete
  3. wah dah jadi artis upanyer anak2 MD nih tau...cute sangat adik tau...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anak-anak jadi artis, MD dah tentulah jadi mak selebriti.. kah3x

      Delete
  4. perah tgk kat tv Al Hijrah... tapi tak perasan lah pulak..
    ok nnti tgk lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah lama punya cerita, baru sekarang teringat tak blog anything pun about this :)

      Delete
  5. Bunda selalu jugak tengok tv hijrah ni...kadang2 tengok jgk zon aulad tu....
    Nanti nak tengoklah superheros.MD nanti...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Senang nak detect mereka berdua ni, Bunda. Satu paling tinggi, satu lagi paling kecil :)

      Delete
  6. hebatlah! Bubbly Abang dengan superhero yang cute masuk tv lah dier..
    nanti auntie nak rajin2 tengok tv HLHIJRAH la..nak tengok depa bedua ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya, auntie jangan lupa tengok kita orang kat TV. Kita orang ni memang ohsem ikut Mommy tapi Mommy kita orang pemalu gila so tak dapatlah masuk TV :)

      Delete
  7. baru tau MD..abang memang tinggi dari yang lain nampknya kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Abang memang tinggi, Acik. Ikut Daddynya kot... Saya ni seinci aje lepas 5 kaki :)

      Kat sekolah pun dia paling tinggi dalam kelas...

      Delete
  8. Wah menantu ibu msuk tv.comel tp xbrapa nmpk tgok dr hp.nti ibu repeat tgok kt laptop

    kite kt kmpg la MD br blik holiday.xsmpt nk taip entry lg.lece sket nk update pkai hp.rndu besan ke?hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau nak tengok, ajaklah Afia tengok sama. Pastu tengok dia senyum meleleh air liur ke tidak. Kalau ya, memang dah jodoh sejak azali ler tu .... *_^

      Delete
  9. comelnya budak2 tu...bersemangat semuanya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Budak-budak ni bukan setakat comel, memang friendly habis. Memang berani jugak... suka betul masa tengok mereka buat rakaman walaupun saya masa tu tengah demam teruk.

      Delete
  10. Replies
    1. Nanti boleh tengok Msred. Sepanjang tahun iklan tu katanya :)

      Delete
  11. wah2...popular dah ni ha.....selalu nampak dalam iklan...x tau plak MD nyer putera...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Entah macamana MD boleh lupa buat entri tentang ni...belek punya belek baru teringat :)

      Delete
  12. haa, ada tgk yg ni. Perasan si adam tu je. Yang adiknya baru je tahu yg kecik tu ialah adik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak berapa jelas sebab jauh. Sebenarnya Abang dipanggil sebagai talent tapi Adik dapat special request. Mereka nampak Adik pun masa buat rakaman Zon Aulad untuk Abang yang menang coloring contest hari tu....

      Delete
  13. betul dah description MD paal bebudak tu… sorang paling tinggi dan sorang paling rendah… Mmg tak de record video belakang tabir ke MD?
    Teringinnya nak tengok video budak2 tu berlakon…. saya pula yg teruja lebih2…. hihihi, mengalahkan mak selebriti...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masa tu saya demam teruk. Dok baring kat tepi dinding. Memang tak larat nak ambil gambar. Ingatkan TV AlHijrah adalah ambil gambar belakang tabir, rupanya tak juga. Lama 'shooting' tu.. dari pukul 8 pagi sampai dekat pukul 2 petang.

      Delete
  14. kak tak pernah tengok program ni, nanti p jengok, geram tengok si kecik tu selamba je dia beraksi kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada satu lagi scene tapi tak kuar2 TV. Tak tahulah kalau keluar masa cuti sekolah ni...

      Delete
  15. Pernah tengok.....tp sebab jarang tengok tv al hijrah...hehe.... tu yg jarang terserempak dengan iklan ni hehe....
    MD...mcm mana boleh dapat masuk tv ni... sure bubbly abang ngan adik cute kayo ni hehe.... yg jadi cikgu tu Mommy ke?
    Satu je tak best iklan ni jauh.....tak puas tengok...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasanya kalau saya jadi cikgu, saya nak ngaku ke? Surelah tidakkan...huhuhu....

      Saya takdalah dalam iklan sebab tengah baring menggigil kesejukan dek demam viral kat tepi dinding studio :)

      Delete
    2. Bila tanya bab macamana boleh masuk TV mesti mengelak cite lain huhu.... Tau dah ni mesti Hubbydearie org kuat TV Al Hijrah ni...kan...kan....

      Delete
    3. Hahaha.... kan dulu Abang pernah menang pertandingan mewarna di TV AlHijrah. Masa tulah mereka 'tertawan' dengan si Adik. Bila ada talent diperlukan, mereka panggillah budak berdua ni :)

      Delete
    4. Haha.m betul2 Okje.. saya pun perasan MD akan mengelak bila ditanya macam mana anak2 masuk Tv ni..

      Delete
    5. Huhuhu....dah jawab dah tentu AN, OKje. Mak selebriti kenalah cakap berlapis-lapis sentiasa ...huahaha....

      Delete
  16. hamboiii fofulerr terus adik dan abang yee mummy. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suam-suam kuku aje...Mommynya pulak yang feeling2 mak selebriti :)

      Delete
  17. assalam mummy :-)
    how r u dear..
    i’m coming.hihi

    radar masih dalam pembaikpulihan.hahaa.

    ala, tak pernah tgk la.femes d amos la nnti abg n adik :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Ciksu,

      Lamanya menyepi dan membizikan diri di luar sana :) So bila agaknya radar nak direpair ni? Lama tak pulak rasa tak nampak cerita baru dari Ciksu.

      Delete
  18. Kakak terkekeh-kekeh tengok adik. Boleh tahan sebab dia yg comel sekali. Pandailah mereka. Tapi kakak tak pernah menontonlah. Kalau ada peluang nak juga tengok. Suka:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Abang tu pemalu sikit. Si Adik ni makin lama shooting, makin ligat. Habis semua orang pun dia libas dengan bola. Banyak scene takda kat sini. Sayang, masa tu saya pun demam langsung tak leh nak snap foto. Dok landing atas tikar kat tepi studio ...

      Delete
  19. syioknyer... akak suka gak kalau der peluang anak2 masuk tv.. maalumler ibu nyer pemalu harap anakkler..... bset.. best... nak tunggu jugak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samalah kita, Cho. Saya pun very the pemalu gitu....

      Delete
  20. Bangga ya..anak2 ada bakat dan tak malu beraksi depan kamera ni. Kalau lepas ni ada peluang lagi, kan bagus.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Abang tu a bit shy sebenarnya. Kalau Adik mungkinlah ada bakat menonjol semulajadi. Adik memang kes tak takut dan tak tahu malu :) Tapi mak dah pesan, nak ambil anak-anaknya kenalah ambil dua-dua sekali. Kalau jawabnya boleh, oklah onkan aje :)

      Delete

Belajar

Salam kawan-kawan! Hari ini dah masuk hari kedua peperiksaan UPSRkan. Walaupun my anak tidak menduduki peperiksaan besar tahun ni, rasa...