Friday, January 30, 2015

Jom Gaduh ^_^

Salam kawan-kawan!

Mood I terlebih bagus hari ni sebabnya hari inikan hari Jumaat. Macam biasalah, I memang suka hari Jumaat berbanding dengan hari-hari yang lain. Oppss... jangan puji dulu ~_^ I suka sebab esok dah hujung minggu *_*

Ni nak cerita pasal kisah sensasi suami isteri jiran tetangga. Yalah, hidup berjiran ni haruslah saling bertoleransi, berbaik sangka dan saling bantu membantu. Barulah hidup ceria selalu. Cuba tengok macam Kak Ton dengan jiran sebelah rumah Kak Ton ni, happy aje memanjang. Sebab itulah kami ni awet muda walaupun lampu kilauan emas dah lapliplaplip menunggu di depan pintu *_*

For examplelah ye nak berbaik sangka kononnya.... Bila kita selalu tercium bau hangit dari rumah jiran, kita anggap ajelah yang jiran kita ni memang seorang yang suka memasak. Dek kerana kerajinannya itulah munculnya bau hangit kerana makanannya asyik rentung Boleh je kita nak gelakkan dia dalam bilik tidur kita tapi di hadapan jiran, kenalah bersopan. Jangan ditanya adakah dia baru merentungkan apa-apa di rumahnya. Tapikan, kalau dah nampak asap tebal berkepul-kepul tu keluar dari dapur, haruslah kita berlari tolong bagi CPR kat jiran kita tu. Jangan dibiarkan pulak *_*

Contoh lainnya, kalau tetiba kita nampak pintu dapur kita terbuka luas, jangan disangka ada pencuri masuk. Kemungkinan besar, dah sampai masa jiran kita menggunakan spare keys yang kita beri kat dia, untuk menemani kita berbual kosong pagi-pagi. Yalah, dia tahu kita kesunyian dan merasa diri umpama bibik selepas ditinggal sang arjuna hati ke tempat kerja. Makanya, jangan disalahkan pencuri yang takda niat pun nak masuk rumah hang hari tu , tapi salahkanlah kealpaan kita tak warning kat jiran supaya jangan masuk rumah sesuka hati. Kalau ya pun nak tau gosip terbaru hari itu, tunggu-tunggulah sampai jiran bagi signal suruh masuk. Kalau WA pun tak berjawab, itu tandanya dia sedang berusaha untuk menjadi isteri yang terbaik untuk suaminya ^_~

Sebenarnya I takda pun terniat nak geletek-geletek hati my jiran sampai mengekeh ketawa dek marah sangat (Eh, macam mana gaya gelihati tapi marah ni ek? I sendiri confused walaupun I yang tulis....) tapi dah seronok hidup provoke-mengprovoke kata orang putih, makanya tak berhenti-hentilah dok mengacau luar dalam baju kelawar masing-masing ^_^

Eh, alamak.... jauh menyimpang pulak dari tajuk asal *_* I bukan nak ajar cara-cara hidup berjiran. Oh, jauh sekali.... my blog ni mana ada bahan berilmiah. Bahan gelak banyak ler.... 

Ni hah... nak cerita pasal entri puji-pujian untuk Batu Pahat, district tercintaku ini....  By the way, terima kasihlah Kakzakie sebab support orang BP (Eh, Kakzakie ni orang JayBee ke BeePee ni asalnya?)

Tengoklah orang sebaik Kakzakie pun tak tahan mendengar bila orang Muo terlebih-lebih memuji. Sibuklah dengan Muo dia tu....  Makanya 'orang memberi kita merasa, orang memerli, kita belasah jer' (Oppsss... ini broken BM, sila jangan tulis dalam esei SPM pulak!)



 Kalau ada minyak Mak Pon, buat apa sibuk-sibuk suka pakai minyak Wak Dakam? Kalau dah tahu briyani gam mendatangkan sakit perut, siapa suruh makan? Aha, memang teringin sebenarnya itu yang sampai turun ke BeePee!

Eleh, cakap jelah lebih sebenarnya peminat setia minyak Wak Dakam dia nih.....

Eh, eh.... orang nak puji BP suka hatilah,  tak akanlah sebab itu pun nak jealous. Pi lah tulis entri pasal Muo tu katanya dah kekeringan idea sesangat sampaikan murtabak Singapore pun nak tolong promote ... ^_^

Harapnya kawan-kawan yang lain janganlah jealous sebab asyik nama jiran sebelah je turun naik dalam blog. Kalau nak tau petua awet mudanya tu, inilah dia.... Memang habit my jiran suka provoke-provoke style omputih gini ^_^

P.S. Entri ini ditulis selepas entri utama hari ni (on the spot tau ~_^ tak mainlah kering-kering idea ni) akibat pergolakan jiwa yang hasad dengki dengan provokasi jiran sebelah *_* Kakzakie janganlah susah hati kalau jiran-jiran 'bercakaran' ya, kak. Anggap je akak tak dengar. 'Makbudak-budak' ni memang tak sedar diri, kak. Hari Jumaat pun nak gaduh, bukan nak berkongsi ilmu macam kakak ^_^

78 comments:

  1. Adoi.. korang ni...hahhaa..
    Semoat buat karangan stpm pasal rentung di rumah sebelah ya.. haha.. bagus2 tak bosan masa saya menunggu meenaci ni fotostat bahan..

    Betul, kena bersangka baik tau.. bagusla aman dunia ni.. asyik nak nampal buruk orang je apa hal.. macam la diri sendiri baik naooo..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Beginilah jadinya bila jiran tetangga 'bergaduh', AN. Oleh itu, silalah berbaik-baik dengan jiran yang ada. Jangan suka provoke mengprovoke. Buruk benar rupanya orangtua bergaduh :)

      Delete
    2. Eh ? Sapa yg bergaduh ni?....cer cite sikit.....Kak Tin tak mo join ke?

      Delete
    3. Dah mula dah ni..... Dah main masuk 'rumah' tak bagi salam lagi ^_^

      Delete
  2. Kekonpiusan melanda lagi di batu jemala kakcik...

    Ni ha... catatan ni catatan puji-pujian ke atau catatan baling batu sembunyi tangan? eh! ada kena mengena ke?

    Eh! lagi... jap nak berhibernasimamak jap... hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha... Kakcik ni :) Katanya Kak Long kawasan, tak akanlah tak biasa bila anak-anak buah bergaduh. Sokong je mana patut, tak payah pening-pening kepala dok memikirkan di batu jemala bagai... Hahaha!

      Ni namanya direct mengumpat jiran, Kakcik *_* Satu alam maya diumpatnya terang-terangan, takda main baling batu sembunyi tangan dah! Memang dah tahu tangan siapa yang membalingnya. Hehehe....

      Padanlah mamak kaya-raya, masing-masing suka berhibernasi kat kedai mamak rupanya :)

      Delete
    2. Betul tu KC.....tak yah nak konfius sangatlah. Tp sebelum tu nak tanya ni sebenarnya kak Long kawasan mana ni? Kawasan surau ke hape? Haha...

      Delete
    3. Mak, taulah warna dinding rumah kita sama tapi janganlah Mak datang rumah masa Kak Ton takda.....

      Kakcik ni Kak Long kawasan Cheras Baru kot tapi tanah jajahannya seluruh KL. Hati-hati kalau jumpa kat pasar tani. Yang ni memang confirm kena sembunyi bawah gerai :)

      Delete
  3. Hihi... ini gaduh-gaduh sayang namanya. Kakak tak ada niat nak melagakan org Muo dgn org BP tau. Sesaja bagi curahkan minyak kat api pun tak juga tapi kakak nak gelak besar dululah haha... Lagi pulak tu dua-dua pun dah tak tinggal di Muo dan BP pun:)

    Raya tahun ini cuba dua-dua bertemu di sempadan Muo/BP agak-agak boleh keluar banyak cerita tak? Mesti tak sehebat menulis dgn berbicara bila bersua muka. Itulah bestnya ada blog MD kan...kan...

    Adinda kakak tu harap-harap dia bacalah N3 ini. Jgn marah dinda, sayang nanti jadi cepat tua:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alah, kak..... Kita orang ni semangat ke'district'an sangat tinggi walaupun masing-masing dah tak tinggal di Johor. Pantang sebut je, memang kena 'sebat' lah jawabnya *_*

      Ni nak tanya sikit, sempadan BP-Muo tu kat kampung apa, kak? Ni tengah fikir kotnya boleh ke berdamai di tengah-tengah kebun durian sambil makan durian, tak pun dok tepi-tepi jalan sambil menikmati sukun goreng ke... barulah boleh berdamai :) Beriani gam dengan mi bandung memang tak boleh makan berdua, takut gaduh lagi!

      Dah sepakat kata, kak... kalau jumpa, memang masing-masing kelu lidah sebab terlebih mengumpat sesama sendiri. Hahaha....

      Delete
    2. Haha....kak Zakie.....tak yah mimpilah nak jumpa jumpa ni sebab orang tu bukannya berani pun . Asyik nyorok bawah meja jer...haha....

      Adoiiiii.....kalau sempadan Muo dgn BP haruslah jumpa dlm parit kak Ton....hihi

      Delete
    3. Hahaha....dalam parit pun paritlah. Apa guna kita letak parit banyak-banyak kat Johor tu. Eh, ada parit kosong lagi tak kat Muo? Leh kita letak nama glamor kita seorang satu parit lepas tu hias cantik-cantik, jadi satu kawasan kampung contoh gitu *_*

      Parit OKje...ish macam tak sesuai pulak nama kampung nih ^_^

      Delete
    4. Kalau Parit Kak Ton mmg sesuai sangat haha,,,,,

      Delete
    5. Yalah, yalah gelak. Nak gaduh gusti tamil lagi ke nih? *_*

      Delete
  4. pening baca lepas tu buat2 pitam... hahahahaha.. apapun happy berjiran & happy go lucky yer Uolls

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buat-buat pitam takpa, janji habis baca dan faham cerita. Jangan sebarkan udahlah...lagi bergaduh jiran tetangga. Hahaha!

      Delete
  5. hello..kite pun orang Muo ek..gang ngan bakal mak mertua .lalala.amboi, sampai tahap bagi kunci spare, sayang sungguh rupanya kat jiran sebelah dia.hahahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nasib baiklah tak terdelete komen ni. Tangan dah gigil-gigil dah ni nak 'terdelete'kan aje :)

      Yalah, nanti kalau lari dari rumah mak mentua, jangan sekali-kali datang rumah akak. Memang akak tak akan terima kemaafanmu tu, Dik Sal :)

      Delete
    2. Awww tak sanggup you, menantu mak mcm Che Ta haha.....
      Sal...berani ko nak back up org BP lebih lebih...

      Delete
    3. Mak, tahap kekonpiusan Mak dah melampau ni. Dik Sal tu bakal menantu Mak yang nak bagi hati nyamuk aedes 7 dulang sebagai hantaran, awat Mak buat-buat lupa? Dia penyokong orang Muo tu. Ini yang Kak Ton rasa menyirap darah tengah fikir nak delete ke tidak komen nih!

      Delete
    4. hahaha...Mak jilap pening dah.mana ada saya back up orang BP.haha macam che ta?saya ni kurus kering je, tak vogue pun..yang penting bila dikenangkan 7 dulang hati nyamuk aedes tu, baik saya pergi pinang Johan As'ari atau PU Rahmat.hehehe

      Delete
    5. Kurus kering tapi kuat makan. Hahaha....

      Kena ampunkan ajelah bakal mak mentua yang tetiba kena alzheimer ni, Sal *_* Okeylah, okey! Kalau Sal tak jadi masuk meminang anak teruna MakJilap, akak terimalah Sal balik jadi geng negeri :)

      Delete
  6. Muo.. kat sana bapak sedara ai.. ;)
    pehtu ada kekasih gelapku.. dululah.. kahkahkah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni sorang lagi, silap rumah :) Kalau nak sokong Muo atau teringat kekasih gelap kat Muo, kena pi rumah jiran sebelah. Ni territory BeePee :)

      Delete
    2. Hihi..... see.see org Muo mmg laku hokay.....

      Delete
    3. Eh, Aiza kata pak sedara dia kat Muo tu dengan bekas kekasih gelap ler.... perasan jerk tak sudah.

      Orang Muo (macam jiran saya nih...) memang laku sebab tu kahwin cepat. Gatai ^_^

      Delete
  7. Assalam..
    Hihi.. tumpang lalu..
    Silakan sambung gaduh..
    Leka baca entry MD ni, sampai x sedar da sampai stesen hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tengah gaduhlah ni... terpaksa berhenti kejap nak jawab salam :)

      Delete
  8. Kakzakie..betul tu..MD ngan jiran sebelah nya kena bertemu..baru kita tau..bertemu buku ngan ruas ke tidak kan.
    Rasanya jiran sebelah tu tak de hal nak bertemu..takut MD je..pemalu kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau kita orang bertemu, Acik haruslah blog ni tutup seminggu takda cerita sebab kita orang dah kecoh bergelak sakan di luar sana. Tapi setakat ni tak boleh jumpa lagi, saya nak bagi gegar jantung neighbour saya ni sampai terkejut barulah kita jumpa :)

      Delete
    2. Dia kan mak sedara selebriti AE....manalah sudi nak jumpa org kebanyakan mcm kita ni huhu......

      Tp sebenarnya kalau jumpa mau kelu lidah mak ni....awww malu you

      Delete
    3. Tahu pun kelu :) Itulah cakap je lebih nak gusti lengan bagai. Dah jumpa nanti, hilang semua. Sengih je dah 2 jam. Tak tahu nak ngumpat apa lagi. Hahaha!

      Delete
  9. Kalau gini gayanya serangan balas, tak berani saya nak cari pasal dgn MD.... hahahha
    Mak a.k.a Okje... Mak memang legend lah... opps, jangan marah tuan tanah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha...jangan berani ngumpat MD kat dalam blog. Memang dia ni suka buat entri balas balik :) Hahaha!

      Ahah....statement yang itu, macam nak kena ngumpat juga nih.... ^_^

      Delete
    2. Kita tak jealouslah, Mak tapi kita tak tahan orang silap komen kat blog kita nih.... Kalau nak kata legend ka, suka selfie ka, awet muda sticky-sticky ka, silalah ke rumah sebelah. Cat je sama, tuan rumah lain-lain. Mereka ni konpius agaknya.... ^_^

      Delete
  10. Tu dia gaduh sakan ni..tak baik tau jiran tetangga bergaduh..nti merajuk jiran takmo selfie wefie dah.kita jugak rugi tak dpt tgok muka mak jilap awek muda tu.muahaha..(mampus aku klu make jilap baca)

    Kakak zakie berat sebelah..tak aci!!haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh, mana ada gaduh, PK... Main cubit-cubit manja je. Sakit hati sikit jerk... Hahaha....

      Alah, kalau tak gaduh pun memang jiran saya tu tabiatnya suka berselfiewefie, PK. Jangan bimbanglah dia tak nak berselfie lagi. Asal ada he-ho je, haruslah dia kuak lentang berposing. Don't worry, tak kempunanlah nak tengok gambar dia yang melambak tu!

      Erkkk.... Kakzakie tak bersalah dalam hal ini cuma tersilap percaturan je pi sambung cerita keistimewaan BP. Hahahaha!

      Delete
    2. Ohhhhh PK my pren dunia akhirat.....
      Jom PK ....kita sambung puji dlm blog mak pulak...... kat sini buang karen jer wakakak....

      Delete
    3. Udah! Udah! Pi lah balik rumah! Bawa si PK ni sekali pi minum petang. Hati-hatilah PK, kan kat rumah jiran ni awak yang kena tolong masak kalau nak makan sedap. Jiran kita ni suka je kentang rentung, pisang goreng rentung, sukun rentung etc. Nak makan tu baca bismillah 18 kali tau. Jangan sampai keracunan sudahlah *_*

      Delete
  11. hhhahahah,,..ni bukan tahap cakaran-cakar dah ni..ni dah boleh tarik2 rambut punya gaduh...

    kak Zakie..jom kita dok tepi sambil tepuk tangan..ekekek...larikk!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ish, tak bolehlah main tarik-tarik rambut in public. Walaupun bergaduh, aurat tetap kena tutup. Kita orang main tarik-tarik baju kelawar jerk....

      Bagus, bagus attitude yang macam nilah yang kita cari. Jangan berat sebelah, dok atas pagar je tengok jiran-jiran bergaduh. Barulah pergaduhan tak melarat :)

      Delete
  12. kikiki. nak hidup aman damai, memang kena bersangka baik. bila kita bersangka baik, kita pun tak sakit kepala.

    jangan dok tensen dengan perangai orang. nnti org tu happy, kita headache sorang2 kat rumah. ishhhh...

    hahahha. kadang2, lagi senang buat hal sendiri. tak menyempat pun nak ambil tahu pasal org :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak ambil pusing langsung pun susah. Kalau terlebih ambil tau pun susah juga :) Nasib baiklah yang ni bergaduh alam maya jerk. Sajalah nak tunjuk lagak sesekali. Hahaha!

      Delete
  13. senak baca entry ni..
    tapi syok :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh, orang tengah bergaduh ni! Ada ke dia syok pulak... Hahaha...

      Delete
  14. Huhu... Mmg nk kena buat CPR baca entry MD ni..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau dah bersantai bercerita pun kena CPR, kalau MD bergaduh memang kena dapatkan CPR badly ler.... *_*

      Delete
  15. Dah biasa dah. Adik beradik alam maya...gaduh² manja gittew ☺

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha... yang ni malas nak bermanja-manja, Fiza. Jiran sebelah saya ni bukan boleh bermanja-manja, nanti lagi berlemak dia sibuk selfiewefie je sambil ngumpat sikit-sikit. Kena 'belasah' terus senyap. Hahaha!

      Delete
    2. Heh.....senyap bukan bererti kalah ha.....
      Mak perati jer dulu.....

      Delete
    3. Kumpullah bukti banyak-banyak, Mak. Rasanya Mak tersenyap sebab dah tak tahu nak komen macam mana. Asyik kena 'belasah' jerk. Huahahaha!

      Delete
  16. Hahaha. Ganas sungguh tajuk entri. Baru nak sinsing lengan nak join.. Hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oppsss... nasib baik tak sempat join :) Kalau tidak maka beratlah pergaduhan jiran tetangga ni. Pi dok atas pagar dulu ya, nanti kita panggil *_*

      Delete
  17. Glurpp bau masakan hangit? Selalu terjadi smpi kan hati ni resah duk pk dapur daku kah yg hangit tu walau mmg masih waras tau je x masak apa2.


    Haiya windu briayani gam. Dulu ada satu kedai jual kat sini mmg sedap blh tahan smpi JJCM pun dtg tp syg tup2 dah tutup

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha... kalau dapat 'jiran sebelah' saya ni memang dah terbiasa bau hangit tu, LM. Rajin sungguh nak mengamalkan trademark alam mayanya tu, 'masak sampai rentung'. Baru-baru ni dia buat kentang bersuun rentung. Saya terpaksalah redha....

      Hai, macam mana masuk JJCM lepas tu tutup? Pelik bin ajaib tu. Nak kata tak sedap takkanlah masuk JJCM. Nak kata sedap sangat, apasal boleh tutup pulak!

      Delete
    2. Elehhhhh...baru sekali kentang rentung sampai jadi arang, itu pun nak kecoh...mentang mentanglah Potam....Potam...Potam...

      Delete
    3. Eh, sekali je ke Mak masak rentung? Rasanya dekat 2 tahun 'baby' berjiran dengan Mak, dah banyak kali bau hangit menusuk hidung 'baby' ni, Mak.

      Huahahaha..... *sambilgelakkuaklentangdepanbos*

      Delete
    4. Baby nak gelak kuak lentang, jangan buat depan boss nanti boss geram kang..... ha.....

      Delete
    5. Alah...baby pakai pampers hari ni :) Bos mestilah geram sebab baby comelkan *_*

      Delete
  18. hahaha..mcm2 lah..ingatkan cerita kisah jiran tetangga betul2.. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tajuk je gempak. Isi macam biasalah.... *_*

      Ni serius gaduh ni, Lya awat hang pa semua gelak-gelakkan kami pulak ni..... :)

      Delete
    2. gaduh serius?? hahahhaaha....
      biarla weols smua nk gelak..
      kelakor tauuu.. hihi

      Delete
    3. La, dah cakap serius pun tak percaya juga! Susah ni kalau dah terbiasa buat kelakar. Orang tak pandang serius. Mana si Okje ni, tak mahu berganding bahulah pulak kata benda ni benda serius, tak main-main *_*

      Delete
  19. Wakakaka......
    Sebenarnya hari tu lagi dah baca entri ni tp macam biasalah Penulisan mak kan failed hihi....
    I like this entry hokay!!! Banyak kali nama mak dipetik tak kiralah kena bom ke kena sumpit......Mak kan tak lut dek bahan letupan tu semua. Udah immune dgn jiran yg bersawan. So, mak ok jer hihi...

    Alah kak Ton ni...... pasal Wak Dakam dgn Mak Pon pun nak bergaduh. Kita suh mereka join bisnesslah habis cerita..... besar sikit empayar perniagaan mereka.

    Alah Kak Ton tu .....tajuk jer bukan main ganas, nak ajak gaduh bagai, tp ajak jumpa bukannya berani pun, pengecut jer lebih.... mintak mintak satu hari nanti terserempaklah kat mana mana. Pas tu mak dpt captured gambar ekslusif kak Ton sekeluarga....boleh gak buat entri dgn tajuk 'Jiran Sebelahku Akhirnya Tewas'.....hihi...Ke Kak Ton ada cadangan lain? Alah....wa jerlah nanti yeh....












    ReplyDelete
    Replies
    1. Eleh, Mak ni macamlah Kak Ton tak tahu! Mak nak tunggu Kak Ton reply komen semualah tu. Tapi nasib baik juga dia tak buat hal tolong reply komen kat sini. Susah hati Kak Ton nanti :)

      Mak ni adik bongsu Ironman ke? Kena sumpit kena bom C4 semua pun tak jalan! Tapi takpa, hati Kak Ton gumbira sebab dapat lepaskan bom, sumpit dan sebagainya :) Mana bahan bukti yang Mak sibuk kumpulkan nak kenakan Kak Ton yang tak bersalah tu? Mehlah, tunjuk.... Ahah, kalau Mak tu senang Kak Ton nak cari bahan bukti. Gambar pun berselerak!

      Mak, Kak Ton tengah warm up ni nak jumpa Mak. Yalah, tak mainlah gusti lengan. Nak juga kickboxing mulut sampai meleleh-leleh air liur mengumpat tak berhenti!

      Eh, Mak...sini jap.... Kalau jumpa Kak Ton, Mak janganlah letak gambar wefie kita dalam blog. Habis keselebritian Kak Ton terserlah nanti. Mak juga yang rugi, bergambar belakang Kak Ton:) Huakakah....

      Jap, Kak Ton tengah fikir macam mana nak 'satukan' keturunan Mak Pon dengan Wak Dakam supaya empayar perniagaan mereka lebih besar!

      Delete
  20. Tetiba teringat kak Ton punya entri pasal officemate kak Ton yg suka komplen pasal diet Kak Ton tu. Yang tetiba kak Ton tahan kena dush dush bertubi tubi....
    Mak nak tanya ni sebenarnya kak Ton geram betul betul ke dgn mak ni? Tak kan ....tak kan....eleh kalau majuk mak geletek jer celah baju kelawar tu sambil pakai glove hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha.... Kesian Mak terpedaya juga rupanya! Ingatkan dah lama berjiran, Mak dah tahu luar dalam. Erkkk...silap guna perkataan :) Ingatkan Mak dah kenal hati budi Kak Ton yang manja dan tak ambil port benda-benda remeh macam ni. Mak fikir Mak aje ke 'okjeeeeeeerrrrr' memanjang, Kak Ton pun sama je Mak.

      Alah, nanti kalau asyik lawan gaduh bila terjumpa kita nak cerita apa, Mak? Takkanlah satu hari nak dok jeling pandang tersipu je? Cuak Kak Ton *_*

      Delete
    2. Mak sebenarnya tau, Kak Ton mesti jenis tak kisah punya orang, tapi tulah .... Namanya pun manusia, kang Kak Ton tak mo kawan mak kang, mak jugak yang rindu

      Delete
    3. Hahaha...akhirnya ngaku juga Mak sayang dan rindu kat Kak Ton kan. Jap Mak... Kak Ton nak pi rumah sebelah nak sambung gosip ehhhhhh :)

      Delete
  21. Tak jeles pun, Serius tak jeles. Cuma tak faham je. Double meaning rentung2 tu, buka kunci rumah guna kunci spare tu semua. Shaye tak faham la. Huhu.. Mmg otak beku skit ari ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha... takpalah Lyd kalau tak faham. Hanya orang yang memahami je tau apa yang digaduhkan. I ni kan walaupun katanya 'mengtua' di KL, kampung halaman tetap di hati walaupun baliknya setahun sekali. Apatah lagi kalau diprovoke dek jiran sebelah yang asal Muo tu, haruslah nak 'fight back' omputih kata :)

      Delete
  22. wah ! perang dah meletop . perang asap namanya . tapi kan , memang rentung sungguh dagingnya ok je ... mcm2 org berjiran ni kan ... zmn maya ni dah tak main angkat sapu pi rumah jiran , ngumpat je kat blog dah selesai ... hahahahaaa ... inilah namanya mesra caea maya kan ... klu berjumpa 4 mata + kak zakie ni , tak taulah apa jadi . rasanya mau runtuh tpt tu dek gelak tawa + puku manja nih ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha... betul tu, Vee. Tak main dah pi bersemuka. Gaduh-gaduh manja kat blog pun dah cukup hangat hati kononnya. Kalau jumpa, senyap jerk. Eksyen je lebih jiran berdua ni sebenarnya :)

      Delete
  23. tak habis lagi perangnyer ...
    dah... dah bawak berdamai ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Perang alam maya selagi ada yang baca, selagi tu berterusan, Cho. Tapi kami baik-baik jerk. Suka bergurau melampaui batasan. Masing-masing dah faham so takdalah nak kecik-kecik hati ni :)

      Delete
  24. coppp....apa bukti yang MD ni muda belia cam jiran sebelah
    jiran sebelah tu memang tak nafikan lah, entah susuk apa dia pakai
    muda sungguh, memang kalah anak-anak dia
    daku yang 13 tahun ni pun kalah dengan kemudaan dia
    ni kalau dia baca, mau kena buku lima dia ni...hehe

    tapi MD muda belia, tak pecaya wa beb
    kasi tunjuk bukti dulu baru pcaya

    kak zakie tak usah heran kalau dema ni bercakaran
    kat rumah saya pun slalu juga mereka bertumbuk
    bukan kira rumah sape depa ni...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni memang sengaja mencurah Coke ke daun keladi ni. Keladi tak apa-apa, badan sendiri yang gatal. Sajalah tu nak paksa kita posing dalam blog macam Mak tu *_*

      Eh, YY rasanya YY dah silap parking kereta depan rumah sayalah. Patutnya pergi rumah sebelah kalau sokong sangat ibu awet muda tu *_* Saya dah kata jangan pakai cat macam saya, dia nak juga ajak share. Suruh pakai Momento, dia suruh saya belanja cat rumah dia sekali!

      Eh, mana pernah kita gaduh kat rumah kawan-kawan? Tak ngaku, tak ngaku! Sajalah tu nak suruh pergaduhan bertambah hebat lagi~_^

      Delete

KFC Chizza Ku-Sogo-kkan ~_^

Salam kawan-kawan!  Ya, kita bersua kembali setelah I selesai memperbaharui keahlian di Gua Tempurung 😊 Apa khabar semua? Saya...