Wednesday, July 24, 2013

Boleh ke macam ni?


Betul tu, boleh ke macam ni?
Pernah dibuat orang lain tak agaknya?
Macam-macam soalan yang bermain di fikiran ketika perkara ini berlaku. Ai rasa pelik betul dengan my Hubbydearie ni (Yes, you are right. Eventhough we are married for years, I still do not understand him fully...)
Lemme tell the story...
Sejak dua menjak ni ai memang rajin sesangat search online tempat-tempat best untuk bersarapan. So, banyak juga tempat makan yang I jumpa and baca reviews macam nak terpengsan. Every time I terasa tempat tu best, I’ll inform Hubbydearie. Once approved, ok we’ll go this weekend! (Ini berlaku long before Ramadhan actually...)
Ceritanya lagi... Adalah satu tempat ni di Kota Damansara. Quite far in fact if I need to travel from my home. That’s alright, coz before ni kami sekeluarga pernah terpacak di Shah Alam at 8 in  the morning. So, apa masalahnya keluar selepas subuh hanya kerana nak bersarapan? *big grin*
Percaya atau tidak, ai siap bawa a copy of online review (sebab ada full list of price untuk menu) macam zaman dulu-dululah. Puas kita meronda keliling, pusing satu round, dua round, dan beround-roundlah mencari tempat ni. Guna GPS pun tak jumpa. Ai pun called my nephew sebab katanya dia pernah makan di situ.
Oh, ok katanya sebelah CIMB bank! Cari punya cari, tak juga jumpa CIMB bank yang dikatakan. Of all the banks there, there’s no CIMB bank! Geramnya... Tetiba ai teringat macam ada nampak CIMB bank tapi nun di seberang jalan sana...
Hubbydearie pun cepat-cepat memandu ke sana. Aha, dah nampak dah pun banknya tapi takda pun restoran di sebelahnya. Lagi sekali kita orang pusing, buat tawaf. Unfortunately, kita orang tersalah pusing. Instead of left, we turned right. Once again, jalan-jalan makan angin tak juga jumpa. Sampai sempat singgah 7-11 untuk beli slurpee (yes, slurpee in the morning...memang bergegar otak) dan borong semua roti kegemaran Bubbly Abang untuk bekal ke sekolah for the whole week.
Finally, kita orang jumpa restoran yang dicari. Apalah my nephew ni... cakaplah same row with CIMB bank, bukannya sebelah bank aje *tension gila*  Yeah! Excited jugalah selepas berhempas pula berpusing bagai nak rak. We parked right in front of the restaurant and out of sudden my Hubbydearie told me this,
“Eh, how come kosong? Takda orang pun... You turun and ask whether they all dah buka kedai ke belum ni?”
“Malaslah... we just masuk ajelah!”
“Ok, that’s all for today. At least kita dah jumpa restorannya. Nanti kita datang lagi kemudian untuk try their food. Let’s go back to KL and eat somewhere nearby our place!”
What????  ....... *lidah kelu otak pun buntu*





6 comments:

  1. At least you all dah jumpa tempat tu tapi tak masuk jer. My hubby pun malas nak bawak ai pi jauh-jauh utk makan. Kita kata nak pi Kajang makan satay pun dia malas -.-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Just bayangkan betapa upsetnya ai bila dah penat cari, dah sampai and dia kata like that... Both my superheroes dah lapar nak tunggu kami sampai ke restoran yg seterusnya -_-

      Delete
  2. hehehehehehe after all that trouble leh end up gitu heheheheheheh...
    sabor jer ler....
    tapi slurrrpeeee in the morning....
    brrrrrrrrrr gigil :D

    ReplyDelete
  3. Hahah...pusing sana sini semata2 nak pi cari kedai tu je..macam2 la ..sabar banyak2..lawak jugak kan kalau diingat2 balik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kerap juga berlaku kisah sebegini sampai la ni tapi takdalah seteruk begini ceritanya. Hahaha.

      Delete

Kisah Rumahtangga...

Salam kawan-kawan! Amboi, tajuk! Takut mendengarnya! Macam nak menjaja kisah rumah tangga aje kekdahnya.  Tapi kenalah sedia maklum...