Friday, July 12, 2013

Buat apa tu?


Oh, sekarang hidup ini memang hebat sekali rasanya! Bukan kerana ai ada wang berjuta dan segala kemewahan yang boleh dicemburui oleh orang lain, tetapi ai sangat terasa lapang dan banyak masa terluang untuk melakukan banyak lagi perkara yang ai suka *big smile on my face*



Mengapakah begitu? Aha, puncanya memanglah rahsia. Kalau tersilap cakap nanti nahas pula jadinya. By the way, who am I that people want to know everything, every single thing about me? Hahaha, kelakar betullah ai ni. Thinking like I am a star but yes, how I wish upon a star...eh, apa ke bendanya yang ai merapu nih? Itulah pasalnya bila terlebih masa terluang *big grin again*

I am not that young anymore. Honestly speaking, banyak perkara dalam hidup ini yang ai sudah terlepas sebenarnya. But, let it be. Masa bukan boleh diputar semula ke belakang, right? I have no regrets. Cuma ai rasa ruginya kerana tidak melakukan apa yang sepatutnya dilakukan pada ketika yang sepatutnya. Again and again, I am very happy with my current life. Dapat bersama keluarga tercinta, insan-insan tersayang dan dua buah hati pengarang jantung yang tiada tolok bandingnya memang sesuatu yang amat menggembirakan. I think most people think the same too.

I have been blogging for quite some time in fact. Tetapi kerana kengkangan masa dan komitmen-komitmen hidup yang lain, banyak kali juga my blog terbiar begitu sahaja. Seronok tengok orang lain menulis, ai pun nak menulis sama. Nak merasai keseronokan tersebut. Tapi ai ni, level of my excitement cuma sekejap aje, lepas tu pudar ditelan masa -_-

Sekarang ni ai terfikir nak buat sesuatu yang ai memang dah lama fikirkan. Hopefully it won’t go down the road begitu saja nanti. Ai memang kena jadikan sesuatu atau seseorang sebagai inspirasi untuk meneruskannya. Apa dia yek? Lets keep it as a secret first *broad, broad smile* Aha,  then again, nobody cares what I intend to do!


4 comments:

  1. nak tanya kat sapa tu....? Momok ke? haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ini tanya pada diri sendiri sebab katanya syok sendiri, kan *__*

      Delete
  2. Sekarang kalau tak update blog memang ramai la peminat dok cari MD..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mana ada, Diana. Sama je macam dulu. Susah nak cari orang yang suka membaca entri merapu MD ni *_*

      Delete

Salam Eid Mubarak

Salam  kawan-kawan! Lamanya tak menjengah blog. Memang sengaja tak kemaskini blog sempena bulan Ramadhan kali ni. Ada banyak perkara ya...