Monday, July 8, 2013

Happy Monday!

Bila hari Isnin sahaja mesti nak rasa happy. Walaupun agak sedikit liat untuk bangun pagi dan memulakan hari-yang-indah-ini, (skema nyer ayat...) Isnin merupakan hari yang paling disukai berbanding hari-hari yang lain *tersengih sambil menari ala-ala ballet*

Biasanya hari Isnin membawa semangat yang sangat luar biasa. Rasa rajin tahap maksimum, rasa gembira tahap maksimum, rasa excited pun tahap gaban jugak *rock baby, rock!* Entahlah mengapa... *sambil garu-garu kepala baru nak fikir why,why,why*

Bila hari bekerja, ai akan bangun lebih kurang pukul 6 pagi. Not too much things to do in fact. Kalau esok hari Isnin, malam Ahad ai dah siapkan segala-galanya kerana excited to start a new day, a new week. So bila bangun pagi, takdalah gabrah dan terkial-kial nak buat itu dan ini. Kalau terlambat bangun 15 atau 20 minit pun sap-sap-soi ajelah. No hal punya  ^-^

Berbanding dengan hari-hari yang lain, hari Isninlah hari yang ai paling bersedia. That's why I love Mondays! Hidup ai tak kelam-kabut macam selalu LOL But then, I hate the journey to my office. Entah kenapa pulak bila hari Isnin, kesesakannya extra luar biasa. Itulah antara punca, sebab-musabab mengapa ai lebih bersedia pada hari Isnin ^-^

Like this morning, I reached my office earlier  than usual (BTW, my colleague dengan rela hatinya berjanji last Friday nak belikan sarapan nasi lemak dengan sambal sotong untuk ai hari ni *muka happy giler*) dengan penuh harapan berbunga-bunga macam orang sedang hangat bercinta.

When I entered my office, oh, my... it's still dark. Lampu pun tak pasang lagi! I was like, alamak jangan-jangan minah ni tak dapat tapau sarapan sebab lusa dah nak puasa. Jangan-jangan kakak nasi lemak tu tak berniaga hari ni! Wow, macam-macam yang I fikirkan! But then again, why worry? It's a Monday, right? Takda sarapan pun takpa macamlah I tak biasa (tapi dalam hati masih amat berharap  untuk 'melantak' nasi lemak sambal sotong yang memanggil-manggil riang tanpa mempedulikan jumlah kolestrol yang akan bertambah dalam badan) Once again, it's a Monday, kan...apalah salahnya. Lagipun lusa dah puasa -_- Macamlah ai ni akan turun berat badan dengan drastik ketika bulan puasa. Aha, talking about 'getting ringan' semasa bulan puasa...that's another issue yang perlu dikupas-kopek habis-habisan lepas raya nanti *happy smile, happy feet* What???

Okey, guess this will be the last Monday before Ramadhan. Hopefully the rest of my Mondays in Ramadhan month will be blessed with all the good things and berkat bulan Ramadhan. Can I end up my writings as polite as this? Uwahahaaaa.... *habis hancus terus*

2 comments:

  1. Biasanya kalau hari isnin mesti saya terbangun lewat..hehe..tapi ok la..saya bukan kerja,.cuma bila lewat rasa tak best sebab terpaksa tergopoh gapah buat semua benda..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau tak kerja tak kena punch card. So, okeylah kalau terjun tiruk dari katil pun.

      Delete

Nak kahwin lagi...

Salam kawan-kawan! Amboi, tajuk! Seram membacanya! Siapalah gamaknya yang nak kahwin lagi ni? Yang sebenarnya, tak tahulah hari...