Tuesday, September 10, 2013

UPSR


Hari ni bermulanya Ujian Penilaian Sekolah Rendah (UPSR) untuk murid-murid Tahun 6. My Bubbly Abang baru saja masuk 7 tahun jadi lama lagilah untuk ai merasa debaran melihat anak masuk ke dewan peperiksaan dan tumpang gelabah sekali. Yalahkan, bukan setakat budak-budak aje yang risau nak ambil peperiksaan, makbapak, cikgu dan semua yang terlibat juga. My kaum kerabat pun takda yang anak-anak ambil UPSR tahun ni.

Pengalaman ai pulak? Waduh, sudah bertahun-tahun lamanya dulu dan rasanya tiada yang terlalu indah untuk diingati *senyum* Yang pasti, ai antara murid-murid yang dijangkakan akan dapat straight 5A's. So, keputusan pun seperti yang dijangkakan. Takdalah surprise sangat. Kalaulah dah jadi pilihan cikgu tetiba tak dapat keputusan baik, mungkin sampai sekarang ai ingat memori di luar jangkaan itu.

Kepada cikgu-cikgu dan ibubapa yang anak mereka menduduki peperiksaan bermula hari ini, doakanlah kejayaan anak murid/anak masing-masing. Kepada murid-murid Tahun 6, all the best to you. Moga segalanya dipermudahkan dan dapatlah hendaknya menjawab soalan dengan tenang  dan betul. Amin.

4 comments:

  1. silap2 turn anak kite dah takde upsr kot kan heheheeh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau takda UPSR, kita sebagai parentslah yang melonjak happy, ya tak?

      Delete
  2. Actually I am supposed to deliver my anak today tapi terberanak on Merdeka Day pulak. I dah janji murid2 UPSR yg tuition kat ai that I will be there for them until the exam day. Mana tau dah beranak kan? So... masa pantang jugak I agree to carry on with the classes. Hari ni depa semua dah habis exam. Lega hati... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bagusnya you, Merryn. Dalam pantang pun still ajar murid2 you. Nak buat mcmana kan your son nak cpt2 keluar. Rimas kot dok dalam lama2. Merdeka boy dpt byk hadiah ke ni?

      Delete

Kisah Rumahtangga...

Salam kawan-kawan! Amboi, tajuk! Takut mendengarnya! Macam nak menjaja kisah rumah tangga aje kekdahnya.  Tapi kenalah sedia maklum...