Wednesday, September 4, 2013

Pada Zaman Dahulu Coloring Contest (Zon Aulad)


Sudah almost two weeks barulah nak menulis tentang Coloring Contest, Pada Zaman Dahulu ini. Memang slow betullah ai ni ...

Kisahnya Bubbly Abang masuk pertandingan mewarna untuk Pada Zaman Dahulu, Zon Aulad di TV AlHijrah (Saluran 114 Astro) baru-baru ini dan MENANG!  (Oh, yes, oh, yes! Macam tulah anak Mommy) ~_~

Bila ai beritahu Bubbly Abang tentang kemenangannya terus keluar dari mulut,

"Mommy, bila Abang nak masuk TV?"

Uish, mengalahkan his celebrity cousinlah pulak! Tapi yelah, memang sedikit jakun kami anak beranak kerana ini first time perkara begini berlaku. So, ai diberitahu maskot Aris dan Ara (Pada Zaman Dahulu) bersama-sama pengacara cilik Zon Aulad, Afif dan Firdaus (comel budak berdua ni) dan juga crew members TV AlHijrah dan Les' Copaque akan datang bertandang ke rumah untuk  berhari-raya bersama Bubbly Abang.

Arrangement agak last minute. Lagi tiga, empat hari baru ai diberitahu tentang program beraya ni. So, ai pun minta izin my sister untuk menggunakan kediamannya sebab rumah my sis memang 24-7 sentiasa kemas teratur tak macam rumah adiknya ni yang porak-peranda dikerjakan oleh dua superheroes, yalah  tu baik punya alasan. Kelam-kabut jugalah sebab tak pernah terjadikan.

Apa-apapun pagi Ahad itu kami dok sibuk cari sarapan dulu walaupun van crew dah sampai untuk susunatur rumah dan kelengkapan. Lapar eh nanti lebih baik alas perut dulu.

I memang suka cakap banyak dan tulis panjang-panjang. So kali ni better I tempek photos ajelah. Malas pulak rasanya nak bercerita... 



Kapsul ni sedang on air sekarang di Saluran 114 TV AlHijrah untuk pelanggan Astro. Terima kasih kepada semua yang terlibat dan kalau ada kekurangan tu minta maaf sajalah kerana yalah, first time kan. Mommynya terkejut sikit ~_^ 

Update : Opppsss.. minta maaflah! Foto kebanyakannya macam sama tapi tak serupa. Ini bahananya kalau Mommy yang tersuperexcited lelebih...


8 comments:

  1. tahniah abg,,
    bagus lah dpt masuk contest mcm gini..

    ReplyDelete
  2. Thanks Lyn.

    Maknya yg superexcited lak!

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. Terima kasih. Memang teruja sgt maklumlah first time, kan!

      Delete
  4. wahh best2...pengalaman baru hah...lieya plak teruja....

    anak2 lieya pun suke tgk cite pada zaman dahulu tu...siap hapal dah waktu siarannyer....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg teruja sgt2 lieya. Kalau dah biasa tu mungkin takda apa nak diherankan. Ini first time, kan. Itupun dia malu2 sbb on the spot kena berucap without texts.

      Delete
  5. wah hebat tu, tahniah !.... done sedekah nuffnag dah yer

    ReplyDelete

Nak kahwin lagi...

Salam kawan-kawan! Amboi, tajuk! Seram membacanya! Siapalah gamaknya yang nak kahwin lagi ni? Yang sebenarnya, tak tahulah hari...