Saturday, October 5, 2013

Ada apa pada font?


Ada nampak apa-apa yang berbeza lately?

Oh, yes! I dah tukar font yang ai biasa gunakan *_^

I ni memang betul-betul peliklah. Kalau orang lain, bukan main lagi mencantikkan blog masing-masing tapi bagi ai, yang paling penting sekali mestilah font yang digunakan. Itu perkara utama.

I tak tahulah orang lain tapi ai suka menggunakan font yang menenangkan mata ai memandang (mata orang lain ai tak pasti) Kalau ai pergi blogwalking pun ai suka belek-belek font yang digunakan oleh bloggers lain. Kalau nampak cantik dan senang nak baca, tentu ai akan melekat lama sikit. However, itu cuma part of the attraction untuk ai berblogwalking. Content pun ai tengok juga. I like blog yang santai so hati ai pun senang aje bila pergi bertandang. Tak sarat dengan persoalan. Sekali-sekala, terjah juga blog-blog yang lebih serius mahupun yang berbeza.

I am happy with my blog because this time around, I did everything on my own-from zero (memanglah mudah guna blogspot aje) Knowing me, ai bukan pandai sangat tentang belakang tabir blogspot ni apalagi yang membabitkan technical side, HTML bagai dan sekerabat dengannya. Naik juling mata ni kalau membaca mahupun nak mengubah sesuatu. Level ai memang tahap lulus aje mungkin.

Walaupun Hubbydearie bijak dalam hal yang berkaitan tapi maklumlahkan, namanya pun suami. Pertolongan itu sangat lambat untuk dihulurkan. Jadi lebih baiklah ai jadi independent. Kalau semua nak minta tolong pada Hubbydearie, jawapannya setahun sekalilah ai dapat buat entri.


Guess hari ini entri pendek sahaja kerana biasanya weekend memang ai tak update blog pun sebab sibuk main kejar-mengejar dengan my two boys PLUS their Daddydearie ~_^



 

4 comments:

  1. font penting. pada den yang ada ekor, serif adalah formal, sans serif yang tak ada ekor sesuai untuk santai ^^,

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada banyak pilihan kan ... ikut sedap mata memandang masing-masinglah tapi memang pun penting ...hahaha...

      Delete
  2. betul tu font tu penting,kaler wall jugak..klu font berselirat n warna warni mmg ssh nak baca..silap haribulan terus tekan pangkah.hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh, oh...saya fikir saya sorang aje bermasalah dengan font maklumlah saya ni rabun bila membaca...

      Delete

Nak kahwin lagi...

Salam kawan-kawan! Amboi, tajuk! Seram membacanya! Siapalah gamaknya yang nak kahwin lagi ni? Yang sebenarnya, tak tahulah hari...