Wednesday, October 9, 2013

Macam-macam hal

Hari ni dapat baca suratkhabar rasa macam heaven semacam. Maklumlah dah lama tak pegang paper. Sibuk memanjang kan ... (sambil senyum mengada-ngada)

Belek punya belek terbaca artikel nih:- (apalah suratkhabar nih...)

Villagers pray for rain by marrying off donkeys 

Villagers of Kammapatti in Tamil Nadu, India (nak terbelit lidah menyebutnya...bunyi macam sinonim sangat dengan 'Dahnakmati') organised a wedding for two donkeys, all in the hope of rain to tide over a drought crisis in the Salem district (ni nama penyanyi kumpulan Iklim zaman dulu-dulu tu ke? Oh tak sangka ada gak adik-beradik kembar kat India ...) 

And the rest.... malas eh nak copypaste from The Star.

Pastu ternampak pulak yang ini :- (eh, awak ni memang baca berita picisan cam ni ke, tak berilmiah langsung tau ...)

Woman wants divorce from sex hungry hubby

A 38 year old woman has demanded a divorce from her husband who she claimed has strong sexual desires that she could not fulfil, China Press reported (Oh, kat China rupanya...aduhai MD lama tak baca paper yek nampak China Press aje terus ingat China)

The mother of two lodged a police report against her 40 year old husband in Miri recently (oh alahai, senegara rupanya ...)

Eh, ini pun nak masuk dalam paper juga ke? (Apa ke tidaknya, ada aje orang macam saya yang membacanya ...)

Tapi yang ini memang tak boleh tahan menengoknya :-

Get those rats!

Rats and mice scurry around surgery tables at the Universiti Sains Malaysia Hospital in Kota Baru, leaving a strong stench of their urine in the operation theatres - and USM says don't worry.

Don't worry hang kata? Eh, kalau ai lah yang nak kena operate tetiba nampak tikus bersanding-sanding kat dalam operation theatres, mahunya ai minta surgeon kasi postpone itu operation. Tidakpun, cepat-cepatlah pengsankan ai sesegera yang mungkin. Eiii, gelilah tengok tikus-tikus ni!

Pastu ai belek-belek lagi baca suratkhabar pasal politik, ekonomi dan sukan. What happened then? 

Hampir meleleh air liur sebab mengantuk! 
 

10 comments:

  1. haha baca paper the star ke?kite layan metro n sinar je..opismate beli kite tumpang baca.haha..berita politik,ekonomi sukan mmg buat mengantuk kan..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ofis kita sume ckp omputih kononnya. Langgan pun Star, NST dan Sun aje. Nak tak nak baca ler...tapi tulah kita baca citer2 bodoh2 alang aje, malas ler nak baca benda2 serius, ngantuk nanti nak buat kerja...

      Delete
  2. Alahai, benda macam ni pun nak keluar kat newspaper. Ya ampun.. Newspapers nowadays mcm tak berguna dah, thats why I rely more on online news, cepat pantas dan tepat. Sometimes yg keluar kat newspapers and tv news tak tepat, kat internet bersepah cerita sebenar..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baca juga Vee online news tapi kadang2 nak gak conventional way, nak pegang real paper :D But then I don't like serious issues like politics, economics or even sport.

      Delete
  3. Mummydearie, no follower gadget? Hmm :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh, Vee! So sorry...I m still very new actually. Later on I will add. I can put you on my bloglist.

      Delete
  4. i suka sangat bacan news passal luar neggara.. banyak yang pelik2. entertaining sangat.. cerita dalam negeri now asyik bunuh je memanjang. penat baca.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dalam negeri mmg cam tu. Skrg trend bunuh membunuh, next time balik semula cerita rogol merogol, rasuah merasuah dan yang lain2 ...

      Delete
  5. Tulah masalahnya, kurang suka baca paper kalau baca blog suka! Haha...
    MD....okje baca paper lompat lompat tau. Baca sekali lalu....lagi lagi berita yg mengantukkan....kalau cerita artis, butang biji mata okje...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eihhh, MD suka part2 gossip ni lepas tu gelak2 sorang..lepas tu leh lagi tu cari info kat internet nak tahu lebih lanjut. Kepohci juga rupanya MD ni tau....

      Delete

Belajar

Salam kawan-kawan! Hari ini dah masuk hari kedua peperiksaan UPSRkan. Walaupun my anak tidak menduduki peperiksaan besar tahun ni, rasa...