Wednesday, October 9, 2013

Sama acuan

Beberapa hari lepas my family and I pergilah ke JJ (lebih best panggil JJ daripada AEON, rasa macam nak terbelit lidah nak menyebut AEON, AEON nih) Hubbydearie tengah engaged on the phone so disuruhnya kami bertiga turun dulu.

Masa dalam lif, adalah satu lelaki Cina tua bersama isterinya. Ditengoknya Bubbly Abang, lepas tu Adik Cute dan ai jugak. Eh, apahallah main tengok-tengok orang nih? 



Lepas tu dia  tersengih dan tengok ai semula ... Eh, eh, eh...

"Ini lu punya anak ah?" tanyanya menunding jari ke arah Bubbly Abang.

"Yalah, saya punya anak. Kenapa?"

"Wah, sama sebijik macam awaklah! Betul-betul macam satu acuan!"

"Mestilah ... saya kan emak dia! Lagipun saya separuh daripada acuan...." tersengih-sengih ai menjawab balik.

"Yang ini mesti ikut die nyer apak, eh?" tunjuk pulak kat Adik Cute.

"Memang pun. Sama aje nakal macam apak dier kecik-kecik!" jawab ai lagi.

Tetiba Bubbly Abang menyampuk dengan muka terperanjatlah kononnya,

"Eh, Mommy.... macamana Mommy tahu? Mommy kenal Daddy masa baby-baby lagi eh?"

Eh, eh, ya tak ya jugak! Pandai-pandai aje Mommy ni lah .... *_^

12 comments:

  1. betul kak! tergeliat lidah nak sebut aeon2 ni kan.....hihihi....

    kikiki kelako plak bace perbualan akak nie....yg cina tu pun kemian sgt2 kepocik menelek....tapi bagus laaa cenggitu kan kak, tak menyombong dgn bangse lain hehehehehe...

    pandai betul abang menanye....betul jugak kan kak, bile mase kite kenal hubby kite dari kecik ekekekeekekek....soalan trick tu kak....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Maknya kalau nak mengarut tak fikir dulu. Kalau kena sedas ngan anak barulah garu kepala. Hehehe, mmg pun betul kata Abang camne pulak maknya ni tau pasal apaknya masa kecik2...skodeng dari jauh ke apa nih...hahahaha...

      Delete
  2. hahahha.. kan mummy dah kena kan...
    aduhaiii budak2 skrg mmg bijak2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ishhhh...tak leh salah cakap. Asyik kena sound aje!

      Delete
  3. hehehe budak2 skang ni pandai2 & cerdik2 belaka kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu KA. Terlebih bijak kadang-kadang.

      Delete
  4. hehehe... cerdik abang...dia pun pelik mummynya dah kenal daddy masa kecik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mommy pun kalau nak merapu, tak kena tempat kenkadang...

      Delete
  5. hahaha..comelnya abang bubbly..tp dua2 comel..gebu..putih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Dee. Abang mmg serupa emak. Adik mmg sebijik bapak! Bagi sama rataa genesnya ...

      Delete
  6. Meh le tempek muka anak beranak dalam blog MD .....
    okje nak compare betul tak apa yg nyonya tu cakap!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Okje, ai is so malu tau.... Nanti2lah bila dah glamor MD tempek muka MD banyak2..kahkahkah....

      Delete

KFC Chizza Ku-Sogo-kkan ~_^

Salam kawan-kawan!  Ya, kita bersua kembali setelah I selesai memperbaharui keahlian di Gua Tempurung 😊 Apa khabar semua? Saya...