Tuesday, November 26, 2013

Entri tak tau apa ^_^

Salam Isnin semua, eh silap...hari ni dah Selasalah!

I tak kerja semalam sebab..... MALAS! 

Hehehe...nak kena hempuk ke apa ni?  

Gurau aje .... kalau betul pun apa salahnya bukan orang tahu pun kalau I kelentong, ya tak? Tapi kelentong itu berdosa, kan!

Inilah bahananya bila tak prepare draft dan buat ap ni. Sebenarnya I baru balik berenang-renang di tepian dengan my family. Bukan jauh pun, setakat pergi Melaka aje. 

Bila dah bersama keluarga tu, minta maaflah memang malas nak mengupdate apa sahaja. Memanglah takda kuasa nak melayan nafsu berblogging ke, bergambar tempek kat media sosial ke... memang bukan Mummydearie namanya. Macamana nak famous kalau sikap cam ni, ek? 

Ok2x, takpalah. Kita pun memang suka menulis syok sendirikan, pedulilah tentang being famous amos ni!

Cerita pasal percutian bersama keluarga tu (alahai cam gi overseas pulak) nanti-nantilah kalau rajin kita upkan entrinya. Hari ni sebenarnya I ada sikit rasa malas, lebih-lebih lagi pagi tadi hujan maha lebat, mengundang akak manis menarik selimut lagi tinggi, tinggi dan tinggi lagi. Malangnya kalau tak hujan pun, wake up call memang dah sampai. Kenalah bangun. Sementelah pulak si Bubbly Abang demam, terkejut kot naik gelongsor terus terjerumus masuk air ^_^

Hari ni baru nak letak punggung, Hubbydearie dah called, dok tanya mana perginya invitation letter for his mother (my mother in law lah tu...) Takkanlah nak prepare letter pun makan berminggu-minggu, macam tak kasi MIL datang aje ni (Hubbydearie feels suspiciouslah tu...) Yang sebenarnya I sibuklah, tapi tak tahu apa yang I sibukkan @_@ 

Maklumlah kalau dah di depan komputer tu apalagi...banyak benda nak kena check nih ~_^

Nanti-nanti ajelah kita story-mory panjang berjela-jela. Sekarang ni I ada kerja sikit....

Nak digging out something.... 



18 comments:

  1. woo berjimba berkubang di melaka rupanya patutlah senyap tiga hari..Femes tak semestinya dengan gambar..dengan tulisan dan celoteh pun boleh femes tau.tak caya ke MD dah pemes?haha..

    ok but kerja dulu,nti smbg bebel..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe...tengah-tengah terbayang-bayang keadaan berjimba tu.... kalau senyap memang itu ajelah kekdahnya, tuan rumah bercuti...katanya free kat pejabat so semua entri type ajelah masa free tu... Ini tengah buat jejak kasih jap....internet pula tetiba slow, cemburulah tu sebab kita tengah free nih!

      Delete
  2. no wonderlah.. i tunggu punya tunggu nape diam ajer mummydearie ni.. hiks!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh, alahai...berlari-lari atas awan saya jadinya... ada juga yang menunggu ye :D Jap nak sambung menari-nari pulak...

      Delete
  3. Salam MD.......Okje nak kemas rumah sebenarnya ni... Masyaallah rumah macam kapal karam you!.... tapi tak menahan sebok nak tau cite kengkawan dulu, tu yg melencong kejap ni hehe.....
    Ohhhh kena ada Invitation letter yek MIL nak datang?....saja le tu buat lambat lambat haha....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haip...siapkan kerja rumah tu cepat. Arjuna bayar gaji hari tu kan... tapi kalau OKje melencong ke blog MD, takpalah...it's ok. Arjuna mesti tak marah. Mailah...doklah bertandang kat sini sampai tertidur...

      Delete
  4. wahh dah cuti2 la ni kak yeak...main air tu syok...budak2 le hepi...kite mak ni tgk anak hepi otomotik rase hepi gak...tips nak pi bercuti skrang ni kene cari tempat yg ade water park....baru seronok budak2 kan kak....

    siap berinvitation letter tu kak...cepat kak buat, kang cik abe merajuk kang heheheheeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah siap dah, Lieya. Dah hantar ke Embassy of Malaysia in Tashkent dah tadi...by email ler...hehehe...

      Kita ni as a mak, memanglah nak anak-anak happy bila bercuti tapi si Daddynya pulak kalau kolam renang tak size Olimpik, tak happy pulak dia...

      Delete
  5. Haa... femes juga MD.. banyak blog yang saya follow ada juga nampak MD..
    Best pergi main main di Melaka. Kami ni tak jalan pun lagi.. bertingket2 kat kawasan rumah je.. tu yg makin malas nak menulis entry pun

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mana tak femes nya...asyik buat kunjungan muhibbah aje...hehehe....

      Lain kali kalau ada orang nak cari pengomen tegar, calling-callinglah saya. Mesti sangkut nya... Kali ni short trip aje gi Melaka, itu pun last minute atas pelawaan kakak saya. Lain-lain tempat tak dapat pergi dek menunggu mak mentua yang tak tahu bila nak sampai nih... Kesian pulak kat superheroes kalau tak gi mana-mana.

      Delete
  6. pttlah semalam takde entry.. hehehe
    takpe kak, melaka ker mane ker, yg penting time dgn family tuh yg paling seronok tak terkata..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biasalah, Lyn. Kalau tak up apa-apa tu makna memang rumah berkuncilah, tuan rumah bercuti tak pun dia demam...hahaha...

      Malu tu menebal lagi ler nak beri pose menarik in public. Lagipun bila dah bersama family, handphone ke, kamera ke, letak paling last dalam list. Most of the time terlupa sebenarnya...

      Delete
  7. melaka satu2 negeri saya belum jejak kaki di M'sia.. Dari kecil lagi berangan nak ke sana…
    Abang tu mesti sama dgn saya masa kecil… pantang mandi air kolam, mesti demam...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh, ya ke? Belum sampai Melaka lagi? Takpa, takpa nanti lepas habis belajar boleh jalan-jalan cuti seMalaysia pulak, Nur. Abang terkejut sebab main gelongsor tinggi terus kepala masuk dalam air. Nasib baik Mommy yang protective ni dah standby kat bawah gelongsor siap-siap.

      Delete
  8. Femes amos! Bila ramah tamah, memang org suka terjah kan.
    P la draft surat tu =p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah siap dah surat tu. Dah hantar pun ke Emb.of Malaysia di Tashkent. Hari ni dapatlah MIL visa 2 bulan yang diidamkan tu. Mak ngan anak dah berangan-angan plan bercuti. Eh, my hubby ngan my MIL lah :D

      Delete
  9. Kalau dh bersama famili...siap berenang2 ke tepian lagi..memang x ingat apa dah..saya plak berakit2 ke hulu dgn keluarga..kat hulu sana langsung takde line...sabo aje le....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu, WA. Lagi pula dengan anak kecil, tak kuasanya nak bergambar bagai...

      Delete

Belajar

Salam kawan-kawan! Hari ini dah masuk hari kedua peperiksaan UPSRkan. Walaupun my anak tidak menduduki peperiksaan besar tahun ni, rasa...