Tuesday, November 26, 2013

Hainom, OKje lah selalu....

Alright, seperti yang dijanjikan sebelum ni, this week I dah start mengacau rumah blog orang. Sesiapa yang tak suka tu minta maaf ajelah. Kita dah suruh angkat tangan tanda bangkang tapi takda sapa yang angkat tangan, so kita terjah ajelah. Lepak-lepak membaca kisah orang @_@

Kita suka sangat tau ambil pot hal orang so kita buatlah. Lepas tu kita ada masa free sikit lagi, kita buat pulak review free untuk kengkawan tanda menghargai value sesama bloggers tu, ya! 

Sebenarnya I dah lupa siapa yang visit siapa dulu but most probably memang I lah yang berkunjung ke sini dulu buat kunjungan muhibbah katanya. OKje ni simple aje orangnya (dari pandangan mata kasar yang jauh nilah ye) tapi memang kelakar. Walaupun tulisannya biasa-biasa aje, I selalu tak kering gusi bila membaca.

Masa mula-mula tulis blog, aduhai bukan main sopan kalah perempuan Melayu terakhir yang seorang ni. Katanya dia ada bakat menulis. Dek kerana dah jadi Home Minister tak berbayar sejak dua tahun lalu (betul tak ni my maths?) makanya minat tu disalurkan ke blog yang memulakan perjalanan since April 2012.

Ibu tiga anak dan satu suami pujaan ni (Arjuna hati katanya...) berasal dari Muar, Johor. Alah,  tempat tu I tahu sangatlah OKje....I tak hairan pun bila OKje eksyen-eksyen buat satu entri pasal Muo ni sebabnya daerah I lagi beso apa ^_^ pun kita tak buat satu entri khas tau sebab kita dah jadi urban sekarang ni kehkehkeh

Sebab OKje ada tayang muka sefamily makanya I pun dah kenallah mana  satu Sudden Attack (anak lelaki sulung - 17 years old), Angry Bird (first daughter, born in 1999) dan yang bongsu namanya Tahi Lalat Bawah Dagu, TLBD (10 tahun this year kan OKje? See, my maths not bad you know...) Eh, ini semua OKje yang bagi nickname yek, bukannya I yang memadai-madai bagi nickname kat anak orang pulak!

Entah mengapa sejak dua menjak ni tetiba aje OKje nak dikenali sebagai MamaZir. Makanya pasangan selebriti ni dah tukar nama kepada MamaZir dan PapaZir. Macam comel aje, macam romantik aje...macam tak kena pun ada juga nih ...^_^ I confusedlah apa kaitan zirafah dengan OKje ni. Nak kata terkenan, ni dah anak tiga tak mungkin kot....  Cubalah pilih pet animal yang comel-comel tu mesti lebih mesra alam, OKje. (Nanti buatlah satu entri kenapa tetiba nak tukar nama dan negara nih)

Disebabkan banyak juga OKje ni menulis, I pun baca ajelah mana yang dapat. Ada yang dikomen, ada juga tidak. Bukan tak sanggup tinggal komen,  takut pulak I nanti OKje menangis tersedu-sedu dok membaca komen (eh, baca ke tidak ni Okje? Penat I mengomen lalok sorang-sorang tau...) pastu terus diblocknya nama I yang glamor ni....huhuhu.... perasan kejap ok, janganlah menjuih mulut camtu tak baik tau @_@

Since I ni tak pernah bertentang mata, bersua muka dengan OKje, makanya segala apa yang I tulis di sini berdasarkan pandangan I semata selepas membaca begitu banyak entries terawal OKje tahun lepas. Penat tau I dok membaca OKje, macam gaya membaca novel pulak dah ni. Pastu tangan pun tetiba dah terketar-ketar dok mengomen sorang-sorang. 

For Hainom OKje, kalau ada mana-mana fakta yang tersilap, janganlah marah yek. Nanti I perbetulkan semula @_@ Thank you so much for visiting my blog yang tak seberapa ni dan bergelak-sakan membaca sambil ngumpat-ngumpat manja dalam hati gitu ^_^ Nanti-nanti kalau I free, I datanglah menghinggap lagi, mengorek apa yang patut. 

Meh sini, rapat sikit...sikit lagi...sikit lagi.....

Muahhhhhhhhhhhhhhh ^_^







 


35 comments:

  1. Wah.. macam gaya paparazi dah ni.. rahsia terbongkar sudah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ini lagi teruk daripada paparazzi... ni versi mamarazzi gitu...hehehe... banyak lagi rumah orang nak dikorek ni...tak tahulah sapa next mangsa!

      Delete
  2. mmg betul selongkar ni..kak ok je dah macam artis ada peminat dok terjah2 nak korek2 rahsia.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe..ini baru seorang. Nanti sat, sat ...sesiapa aje yang ada kat sini mengomen ke, masuk blogroll ke akan diserang hendap gak. Itu yang pagi ni sibuk alahai....

      Delete
  3. Okje.. mmg kawan blog yg mabeles giler.. walaupun kdg2 KA x sempat nak terjah blog dier..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Standbylah, KA ooooiiii..... Saya cari yang baru mula blogging dulu senang sikit nak mengorek... Yang dah senior sangat tu nanti saya kena tekun membaca..hehehe...so apa macam sekarang? Mahu angkat tangan ke?

      Delete
  4. memang acik suka baca blog okje sama macam acik suka baca mummydiarie punya blog

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih, Acik kerana sudi bertandang ke sini. Ni lagi satu tanda penghargaan saya kepada kawan-kawan yang sudi berkunjung selalu :D

      Delete
  5. korek jgn tak korek cerita.. hahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang mengomen ni pun dah senior sangat. Nak pengsan nanti akak nak track down entries lelama Lyn tapi takpa sebab Lyn tak tulis panjang berjela-jela macam nak buat novel macam orang tu...eh bukan point to myself ler :D

      Delete
  6. Saya tgk bukan main detail cara MD review tu,, kalau nak angkat tangan skrang ni utk bantah boleh tak? hahhaahha…. mmg sah2 BM selalu dapat A masa sekolah tu… summary yang sgt padat dan berinformasi…. Dah la maths pun boleh tahan…. kalau saya, selalu kena gelak dgn hubby sbb kata saya fail bab2 congak mencongak ni… kena tekan kalkulator jugak baru betul :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah terlambat, Nur. Nasi dah menjadi bubur. Siapa yang bantah sekarang itulah yang lagi bersemangat kental saya nak track down old entries :D So, jangan tersentap pulak...Ketawa tak tutup mulut itu takpalah...hahahaa...

      Delete
  7. Wahhh.... kira riwayat hidup ada kat sini la kan!
    Insya allah baca tu komennya. I pun suka baca komen org, walaupun kadang2 tak berbalas. Bukan sombong, jawap la mana yang perlu =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yalah, MA. Kita pun kena faham juga tak semua orang ada banyak masa free. Lagi-lagi mak-mak budak macam kita ni kan... Terlanjur dah memang saya free, saya riwayatkan ajelah kisah hidup kawan-kawan blogger yang lain.

      Delete
  8. Waa mama zir you...saya suka bc blog ok jer ni sebab blognyer santai n kekadang ader unsur klako jugek...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bila santai, kita pun tak perlu berfikir mendalam. Lagipun kadang-kadang kita ni suka menerjah sebab nak rilekskan minda...hehehe... nantilah nak mengorek kisah Lizz gak ni :D

      Delete
  9. Lama dh follow Okje..just jarang dpt balas kunjungan sbb bz....nanti SA terjah rumah dia ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. OKje ni kelakar orangnya, SA. Saya pun sebenarnya baru aje 'berkenal-kenalan' ngan OKje ni.

      Delete
  10. selongkar beb jangan tak selongkar..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang kerjanya menyelongkar ajelah, sis. Dah katanya berjanji nak buat this week. So ada masa terluang ni, terjah ajelah mana yang patut!

      Delete
  11. Hehehehehe...dok mengat okje buat MD sering ketawa...kalau sy ke sinipun sama je MD dgn okje...gusi sy plak yg tak kering...adoii...memang okje suka buat lawak...MD pun sama je,dua kali lima....hahaha.....sypun rasa comel je gelaran baru tu..papazir,mamazir...huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Adui, saya pun sama cam OKje? Ingatkan OKje lagi selamba derk aje berbanding saya...hahaha...memang 2x5 ajelah, WA dah namanya kampung asal berneigbour-neighbour district gitu....Ni OKje belum perasan ni saya mengumpat dia depan-depan...hahaha....

      Delete
  12. Assalamualaikum..

    Hahaha lawak cara akak describe blogger tu...nanti kalau free sofia nak terjah jugak la baca

    regards,
    Triplesmiley

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saling bantu membantu dan bekerjasama macam wonderpets, Sofia. Pergilah terjah, memang tak rugi tengok OKje 'mengarang' kisah Home Ministernya.

      Delete
  13. wah, hebatnya cara mummy review blog....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha... thanks. Amacam, nak suruh korek entri lelama tak? I ni, boleh aje. Free mah.... :D

      Delete
  14. terrorist lah u jadi mamarazzi....terbaek...
    i dari tak brapa nak kenal OKjer...terus cam dah kenal....
    *clap clap clap*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aduhai, kesian I dapat jadi terrorist pulak dah ni...hahahaha.... Sis yang satu ni pun macam nak kena review gak ni....since when jadi blogger ni? Agak-agak semput tak I membaca sambil mengomen (dan semput juga tak sis membaca balik komen)? Hehehe....takpa..I can do it myself...Sat, sat ha...nanti I korek dalam-dalam :D

      Delete
  15. Yuhuuuuuuu.....
    Datang sambil melayang layang kat udara ni sebab kena review..... suka mak tau! TQ MD sebab sudi review dan baca entri alim alim kucen tu haha......
    Bila Rasp inform blog Okje direview laju laju terus dtg sini...sebab tak sabau nak baca hehe.....Sat lagi Okje gali komen baru!
    Entahlah MD.....tetiba pulak rasa Zirafah tu comel hehe, terus sign contract jadi maskot blog haha....pas ni nak buh header zirafahlah hehe....
    Muahhh awak jugak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu dia dah sampai dah orang tu.... Yeahhaaaaa.... Oh, dah signed contract nak jadi zirafah ek...oppssss.... ergghhh...OKje, kita tak buat mistake apa-apa info kat atas ke? Memanglah kita ni terrorist bab-bab cam ni....Sis Rasp tu tinggal tunggu masa aje tu nanti kena zoom gak... MD nak cari blogger yang tak byk entri dulu senang nak zoom gitu... OKlah I terima muahs you itu ...eh alahai...gelilah pulak.... :D

      Delete
    2. OK kot...tak de yang salahnya....kalau ada pun awal awal I dah maafkan hikhik...

      Delete
  16. Suka juga dgn kak okje.. Mmg ok jerr je dia.. Sempoi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sempoikan sangat OKje ni. Sakit perut menahan ketawa kalau dia buat-buat joke bengang.

      Delete
  17. hehe..dh jd mamarazzii,..
    jaga2..ade y memerhati ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah takda kerja, terpaksalah cari kerja part time walaupun buat free aje gitu :D

      Delete

Projek Sekolah

Salam kawan-kawan! Apa khabar semua? Seronok nampak enjoy makan-makan luar di hujung minggu; butter prawn sepinggan besar campur mixed se...