Friday, December 13, 2013

Akak is demam ...

Sebenarnya semalam rumah bertutup sebab I tetiba demam. Entah kenapa diserang sakit left hip yang amat on Wednesday. Sepanjang hari terus menggigil-gigil badan menahan sejuk walaupun temperature 28 degree aje. Kepala pun dah macam-macam rancangan keluar. Mata pun dah nak lelap. Akhirnya landing kat surau sampai habis waktu pejabat. Manalah nak duduk negara 4 musim macam ni... Dalam pada tu sempat lagi siapkan entri in the morning untuk autopublished on Thursday. Yalah nak jadi blogger tegar katanya ....

I memang pun ambil cuti hari Khamis sebab nak menemani Abang yang beriya-iya nak jadi selebriti. Seharuslah mak selebriti ikut sekalikan, nak tumpang glamourlah tu. (Sebenarnya Abang tak excited pun, Mommy aje tergediks-gediks ...cam selalulah tu!) Akhirnya cuti bertukar MC.

Yang itu lepas sepurnamalah kita bercerita, kalau ada mood nak berceritalah ya. Hari ni pun rasa macam tak berapa nak ok juga sebab instead of pergi klinik semalam, sibuk pulak berumahtangga menemani Abang dan Adik for the whole day. Malamnya pulak my brother minta tolong Hubbydearie fetch him from KLIA. Mommy tak sihat so Daddy kena jadi driver juga the whole day untuk aktiviti glamour anak-anak pastu susup sasap memecut ke KLIA ^_^ 

Kesian my Hubbydearie.... kesian kat anak-anak terbiar kalau Mommy dah sakit-sakit badan nih. What to do, jadi mak-mak ni memang diri sendiri yang terakhir difikirkan, anak-anak dan suami mesti didahulukan ...

So kita bersiaran secara live next Mondaylah kalau demam dah kebah. Sekarang ni dah macam feeling winter dah ni...berselubung berblanket-blanket dan berlapis-lapis baju dek rasa mcm masuk dlm freezer aje...



36 comments:

  1. Semoga cepat sembuh ye.. supermommy tak leh tak sihat...kena banyak tenaga dan usaha utk anak2 dan suami tu. Makan ubat n rehat k..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks, AN. Memang betul-betul rehat habis this time. Sampai fobia pulak bila suruh rehat di rumah lagi :D

      Delete
  2. salam jumaat MD. . .

    alahai. . .moga cpt sembohnya ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks, WA. Alhamdulillah, hari ni dah OK sikit.

      Delete
  3. Assalamualaikum,

    Get well soon kak :)

    hahaha sofia selalu jd camtu...time cuti..time tuh la sofia blh kene demam..lepas tu baik je sok nak masuk keje..terus blh baik demam...stress ek camtu -.-

    regards,
    Triplesmiley

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Sofia ...

      Alhamdulillah, dah back to normal. Thanks for the wish.

      Delete
  4. get well soon kak.
    musim skrg ni. my mum & sis pun down with fever. fever dah ok now batuk2 jer.
    Lyn plak rasa nak demam ni... mintak2 jgn ler..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks, Lyn.

      Memang sekarang musim kot. Alhamdulillah, dah beransur sihat.

      Delete
  5. moga cepat sembuh sis..take care..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks, Dee. Alhamdullillah, dah sembuh sekarang.

      Delete
  6. biasa kalau demam menggigil mcm tu, demam urat.. mungkin sbb sakit kat left hip tu.. kena cari panadol yg utk urat.. ala, lupa pulak apa nama dia.. ala, yg iklan cerita bong tu…
    Didoakan moga MD cepat baik…. amin….

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks, Nur.

      Tak pernah kena macam ni. Kali ni memang flat habis. Seminggu berehat.

      Delete
  7. kesian akak..moga cepat sembuh la ekk..makn ubat tau...kita tggu hari isnin akak update..haha tetiba akak..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yalah tu, akak.... Eh, memang pun betul tapi akak yang ni ngada-ngada sikit tak mahu ngaku dah tua... :D

      Delete
  8. Banyakkan rehat...Jgn lupa mkn ubat tau...moga cpt sembuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks, Lizz. Dah beransur sihat, alhamdulillah!

      Delete
  9. Alolo.....siannya.tp serious..... okje tak feellah yang awak tgh demamlah MD kalau tgk dari gaya penulisan ni .......cer buat tulusan gigil gigil sikit baru le tau sejuk tgh melanda hehe....pergh !!! Terus teringat demam masa beranak anak sulung dulu!....gr...grrr....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Orang kuat ketawa macam kita ni OKje memang nampak happy aje kan.... Itulah pasal. Dalam tak sihat pun, gelak aje selagi boleh. Kalau tak boleh gelak tu, memang seriouslah maknanya.

      Delete
  10. moga cepat sembuh, mummydearie

    ReplyDelete
  11. siannyer...apapun take care & moga cepat sembuh yer

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks, KA. Flat habis. Alhamdulillah dah OK sekarang.

      Delete
  12. siannya...moga cepat sembuh ya.....rajin2 makan ubat tau...

    ReplyDelete
  13. Ok KA singgah dtg lg ari ni & clik2 nuffnang yer, moga cepat kebah demamnyer tu !

    ReplyDelete
  14. alahai... tak sihat rupanya....
    miss you lah sis...
    neway, makan ubat, rest and take care tauuu....
    hope by now dah sihat dah ni....
    huggggssss.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks so much, sis. Memang flat abis, nak merangkak pun tak boleh. I m ok now.

      Delete
  15. siannya...moga cepat sembuh yer...

    ReplyDelete
  16. Salam MD...

    awak senyap je...tak sihat lagi ke..?moga cpt sembuh ye.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam, WA.

      Baru aje sembuh. First day masuk pejabat.

      Delete
  17. akak camne? hope dah sihat arinie...musim kot kan kak..ramai gak kawan kat opis lieya ni silih ganti demam..demam ujung tahun namenye ni heheheeh...akak makan ubat ikut time okey....hope yg lainokey tak demam same....takut jek berjangkit nieh....abis satu umah demam kang......minum air byk kak yeak...rehat cukup2....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah, dah ok sikit hari ni. Memang musim agaknya sekarang ni, Lieya. Thanks for the wishes.

      Delete
  18. masih demam lagi ker.. hopefully semuanyer dah okey !.. xde n3 kita clik2 nuffnang ajelah yer

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks again & again, KA. Saya dah ok sikit hari ni. Nanti bila dah settle apa yang penting, baru menulis semula ya!

      Delete

Salam Eid Mubarak

Salam  kawan-kawan! Lamanya tak menjengah blog. Memang sengaja tak kemaskini blog sempena bulan Ramadhan kali ni. Ada banyak perkara ya...