Wednesday, December 4, 2013

Aktiviti Mamarazzi

Fuh, semput you all! You all ingat senang ke nak buat kerja carigali ni? Disebabkan lambakan minyak tu di mana-mana, memang sangat difficult ya bila dapat skop kerja cam ni @_@

Namun dek kerana sudah berjanji, makanya mamarazzi teruskan juga usaha carigali ni. Tinggal 3,4 orang aje lagi ni yang kesemuanya waduh.... takda intro merapu pun takpa kot ^_^.

Oleh kerana  tugasan part time tak berbayar ini jugalah, I terpaksa berehat sebentar daripada menyergah kesemua blog kawan-kawan. Janganlah iri, janganlah terasa hati, bukan tak sudi, cumanya masa tak menyebelahi... 

Bila dah selesai review kesemuanya untuk peringkat kedua ni (Alamak, nak buat banyak peringkat lagi ke ni? Habislah mak cam nih....) semua will be back to normal. Nanti I singgah- singgah dan komen-komen selalu. Jangan menyampah pulak!

Sebenarnya I buat ni kerana I suka,  tiada paksaan di mana-mana. Sebab itulah bila nak mengadu penat, macam tak logik pulak dah. Sendiri yang korek lubang, sendirilah kena cover. Awat pulak nak ngadu-ngadu? Ngengada aje tau...

Dek kerana ini juga, ada 5 buah novel tak berbaca lagi. Big Bad Wolf dah nak start jual lelong lagi by this week. 5 buah novel tu pulak habuan masa Big Bad Wolf akhir tahun 2012. Nampak tak betapa akak memangnya sibuk sebelum ni sampaikan dah setahun annie pun novel-novel tak abis baca lagi. Itu belum masuk langganan majalah tetiap bulan yang tak tahu berapa agaknya. Nak hantar kat old newspaper nyer orang, sayang pulak buang-buang duit cam tu aje. Beli pandai, sembunyi pandai, gunakan aje tak pandai-pandai. Tahun depan rasanya nak mula berjimat-cermat dan nak senaraikan segala pembaziran yang berlaku pada tahun ini. Chewah, macam real aje keinsafan berbelanja nih!

Oklah, tak mahu buang masa. Akak is semput membaca dan menaip sekarang ni. Nanti kita sambung review dan juga kisah untuk diri sendiri dan keluarga. Eh, ini belog saya kenapa takda kisah saya pulak nih?

Macam pelik aje.... 

Macam heran aje....

Macam eh, mengada-ngada aje dia nih...

Adios ~_^ 

P.S. Inilah gayanya kalau buat draft. Sampai salah tekan dek kerana excited tak munasabah. 




14 comments:

  1. Amboi semangat nak buat prgkt ke 2 ke MD, tabik spring la, kalau KA buk pikir lah 3,4 ,5 ke 10 kali nak buat kerja2 cari gali ni hehehe, penyakit M tu selalu je dtg .. apapun tahnaih utk n3 ke 101 ni yer terbaik !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semangat tengah meluap-luap ni KA lebih baik diteruskan :D Nanti lepas balik cuti, saya hidangkan cerita-cerita yang semput KA nak menghabiskannya...jangan skip-skip, tak baik tau ... :D

      Delete
  2. haha......best apa dengar cite orang lepas tu ada pulak org tolong summarisekan hehe...senang banyak le jadi tukang baca walau semput hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hah tulah... I help you, you helplah me to baca...betul tak? Janganlah semput dulu OKje, kita nak tulis lagi banyak ni sebelum entri yang ke-200. Pergilah exercise kata ada treadmill kat rumah, pastu baru datang sini membaca hasil karutan MD ok :D

      Delete
    2. hehe...betul betul diselongkar entri kita....sampai treadmill pun dia tau hehe....
      Weyh.... dah bertahun tak pernah guna...hehe....nak kurussss....nak kurus....huhu

      Delete
    3. Kalau tidak bukan selongkar namanya....

      Nak kurus kenalah berusaha...pergilah jogging2, lari setempat...minyak wangi kan banyak tu...sure wangi semerbak walaupun berpeluh2 :D

      Delete
  3. mamarazzi tegar ni....
    selamat maju jaya hehehehehehe

    i ada 1 jer lagi buku BBW 2012 lum habis baca...
    rasa cam nak pegi tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
    rasa cam baik tak pegi sbb kang parah wallet ku tu nanti....
    ada keperluan lain yg lebih penting....
    cuma nafsu ku ni cam terdengar2 jer si wolfie tu dok panggil2 soh terjahhhh...
    huhuhuhuhuhu dilema sungguh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hujung tahun ada banyak perbelanjaankan, sis! I ni kalau membaca kena concentrate tanpa gangguan. Lepas tu kena jalan terus aje tak boleh berhenti. Being a mother, manalah kita ada nikmat yang mcm tu, kan. So I bought 8 books for me, 5 for each kids last year tapi mine baru gerak 3 aje....semuanya buku si Bourne nih. Asyiklah kena hempap bila baca malam2. Makanya kena gi tunggu Abang at least 1 hour depan sekolah supaya dapat nikmat membaca dgn aman dalam kereta!

      Delete
  4. takpe..take ur time..semangat tu penting..tak jumpa lagi mama razzi yg sebegini gigih lebih dari MD.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Usaha gigih tangga kejayaan..hahaha... Ingatnya nak cover story semua pengomen tegar kat sini. Tengoklah kalau minyak ada lagi, kita carigali lagi...

      Delete
  5. memang gigih MD ni. Saya tak terfikir nak buat macam MD ni sebelum ni.. kalau setakat baca entry lama blogger yang saya teringin nak tahu, pernahla juga beberapa kali. Tapi buat entry pendedahan ala carigali ni mmg tak penah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ini pun dah terstop sekejap AN sebab ada hal penting pulak yang harus didahulukan. Nanti bila ada byk kelapangan, saya sambung sikit lagi :D

      Delete
  6. Ehehe...kerja suka dn rela ni memangla menyeronokkan...gali jgn tak gali tau....novel n majalah tu bl baca kemudian...hahaha...adesss.....siapalah 3 4 5 org yg bertuah itu nanti ye MD.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kesian kat novel dan majalah tu dianaktirikan tau, WA. Kalau boleh saya nak juga berlaku adillah gitu...hehehe....

      Delete

Salam Eid Mubarak

Salam  kawan-kawan! Lamanya tak menjengah blog. Memang sengaja tak kemaskini blog sempena bulan Ramadhan kali ni. Ada banyak perkara ya...