Friday, December 6, 2013

Opocot! Terkejut akak...

Hahaha.... sebenarnya bagi sesetengah orang, takda maknanya nak melatah, terkejut bagai. Kesian kat akak sorang ni ( I lah tu, bukan you all... ) baru dapat CPUV dah melatah-latah gitu @_@ Kesiankan... kesian ke tidak ni?

So, kalau I dengan rendah diri minta tolong you all jadikan I kaya beberapa sen atau ringgit tu, berat sangat ke permintaannya? Or, ini satu kesalahan ke minta clik,clik secara berkelompok? Hahaha...

Nanti bila I dah glamor, barulah boleh tengok muka Mummydearie ni selalu (perasanlah tu, siapalah yang berharap sangat nak tengok muka dia nih!) sambil beri tips-tips yang tak munasabah dalam aktiviti berblogging nih. Huahahaha.....jauhnya berangan sampai ke Planet of the Apes gitu @_@

Walau apapun, I tahu ada seorang kawan ni yang selalu tolong I nak cepat kaya. Tak gitu, KA? 

P.S. Entri hari ini terpendek kerana akak kena 'kejutan budaya' @_@



42 comments:

  1. It's KA tu my mum huhuhu... ok saya tlg clik2 nuffnang 3x kat sini ! done...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks you so much, Angah. Like mother like daughter nih. Nanti bila gi sana kita tolong sama-sama cepat kaya juga, ya! Haruslah berbudi bila orang rajin memberi :D

      Delete
  2. Replies
    1. Semalam baru cerita mulut masin, hari ni betul-betul masin pulak dah dapat CPUV. Alah satu pun bukan banyak tapi over excitednya macam alahai....kesian sungguh!

      Delete
  3. hehehehe so not like u sis...
    short entry hehehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. 'Kejutan budaya' , sis. Tengah mengusap dada ni, culture shock gitu ... Hehehe...

      Delete
  4. Replies
    1. Amin 3x...harapnya berkunjung lagilah CPUV ni.

      Delete
  5. ok..acik dah buat...
    acik kejutan budaya ni jarang tapi selalu sangat terkena "kejutan harga"

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ, Acik. Murah rezeki sama-sama :D

      Tang kejutan harga tu hari-hari pun saya terkejut juga tapi buat derk aje :)

      Delete
  6. aduhai angah, dari mana pulak dier dtg menyinggah... KA tambah clik2 nuffnang moga rezeki dtg bertengket2 yer

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks, KA. Dia pernah menyinggah sekejap dulu. Pastu saya balas kunjungan. Dia balas semula :D Wah, mcm2 dia kata pasal umminya...hehehehe... kuat menjerit ya, anak-anak tak tahan telinga tapi kena redhalah KA mmg mak-mak gitu rupanya!

      Delete
  7. Tahniah....Okje dtg ngan Hp ni makanya susah le nk berklik klik.....nanti kalau dtg ngan Lappy ok jer.....kalau teringat sebab kdg tu lupa sebab tgh naik syeh mengomen hehe....mcm kuda kepang haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah, kalau datang dengan handphone ni semestinya sedang bercuti-cuti gitu. Yelah, OKje kita faham nanti datanglah bak kuda kepang naik syeh gitu... Erkk, tetiba teringat aksi kuda kepang bertahun-tahun sudah!

      Delete
  8. maju setapak lagi.. well done..
    lepas ni byk lah tuh.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kali pertama dia macam ala-ala jakun sikit. Kalau selalu singgah tu, kira dah tak jakun lagilah...jeling sebelah mata aje. Buat entri khas pun taknak rasanya ...hahahaha...

      Delete
  9. hebat MD,sy dekat 3 taun berblog baru dpt seketul tau..dh nk masuk iklan pun malas sapa suruh.haha

    esok sy dtg klik ekk..kt opis ni takde software,iklan pun tak kluaq.hikhik

    btw tahniah..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh, terima kasih! Kiranya ni hebatlah ya, PK? Saya iya kan ajelah ya sebab tak pernah pun nampak batang hidung CPUV kat sini :D

      Takpa, takpa...saya bertanya kalau boleh membantu cepat kaya bukan paksaan..hahaha...

      Delete
  10. ehh boleh plak klik..sy dh klik tau..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh, terima kasih alahai... gigih juga tolong click. Nanti saya buat entri bagaimana nak cepat kaya pulak...keh3x

      Delete
  11. Bila dah ramai yg klik-klik tak lama ada peluanglah tengok wajah MD ye..
    Macam ini kakak pun buat jugalah:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha... kelakarlah, Kak. Ini dah macam buat taktik pastu kena kat muka balik dah nih... Saya nak follow style akak ler ...

      Delete
  12. opocot, terlatah jugak sbb terbaca entry pendek pagi ni… teett, sini baro 7.49 am :)
    petanda baik dapat CPUV tu… lepas ni berjujuk la BE melekat….
    Tapi kalau dapat CPUV, kalau orang datang blog kita pun dah boleh income… kena rajin buat entry biar CPUV tu bertambah dgn cepat…

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh, ya ke gitu caranya? Kesiannya saya yang tak tahu apa-apa ni. Ingatkan mesti nak main click-click selalu oleh kengkawan (baru nak paksa you all semua click sampai lebam tau...) Alright, tang entri tu bukan sahaja rajin, akan berjela-jela juga panjangnya biar readers tersengguk2 membaca, lama sikit singgah sini ...hahaha!

      Delete
    2. opps, nak pembetulan sikit…. dia tak kira masa orang bertenggek kat blog, tapi kira pada unik visitor (UV) jugak.. kalau asyik muka ai jer yg terjah sini, dia cuma kira sekali jer.. lagi tinggi UV, lagi byk income yg dapat… jadi kena kwn ramai2 la kalau nak lagi masyuk…
      Good luck :)

      Delete
    3. Sekarang juga gi cari kengkawan baru :D

      Delete
  13. wah tahniah! saya pun dah klik2 kan tadi...hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih. Maklumlah first time, dia macam terkejut sikit :D

      Delete
  14. Wah..tahniah..baru lima bulan ye.. kalau dah lebih lagi maunya berdozen2 MD dapat... teruskan berusaha ye....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha...dah macam ucapan nak dapat baby baru aje.. Hehehe.... Oppsss...lupa lak mulut ni kadang2 masin tak bertempat. Anyway, terima kasihlah sudi datang selalu :)

      Delete
  15. Tahniah..
    Ohhhh kejutan budaya rupanya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hah, tulah pasal.... tetiba tengok ada CPUV. Terkejut jap, maklumlah tak pernah nampak lagi...huahahaha....

      Terima kasih!

      Delete
  16. tahniah tau mummy dearie..siap melatah lagi yek...lepas ni boleh belanja kita tau...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh, kalau boleh dapat ribu-ribu memanglah buat majlis besar2 gitu :D

      Delete
  17. tahniah sis...semoga dapat lebih byk CPUV lepas ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQVM. Hopefully lepas ni lebih banyaklah yang bertenggek. Takut dia terus menghilang aje tak muncul2 lagi dah :D

      Delete
  18. Replies
    1. TQ. Nampak tak kejakunannnya di sini? Hahaha....

      Delete
  19. sy pun sllu terkejut sbb jrg dpt cpuv... huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Walaupun jarang ada jugalah dapatnya, ya tak? Ini yang tak pernah dapat tetiba tertenggek satu, walla...jakun sungguh rasanya :D

      Delete
  20. haha kelakar tau gelagat adik ngan abang...nak jadi dokter yek...mummy jadi mangsa...sama la kiter kalo dierang main dokter2 ni memang mak akan jadi bahan ujikaji kekadang muahaha...adik hencemla....abang comey tau...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Silap parking ni Lizz tapi takpa mesti tengah rushing nih... Adik ni kalau jadi doktor ganas sikit. Habis patient kena ketuk ngan segala tools yang ada. Daripada tak sakit, terus jadi sakit satu badan.

      Delete

Kisah Rumahtangga...

Salam kawan-kawan! Amboi, tajuk! Takut mendengarnya! Macam nak menjaja kisah rumah tangga aje kekdahnya.  Tapi kenalah sedia maklum...