Thursday, January 23, 2014

Akak berjaya!

Hehehe... jangan terpedaya dengan tajuk di atas!

Tiada apa pun sebenarnya cumanya sejak dari pagi tadi I cuba meng-godeh/godek my blog ni for the first time after berbulan-bulan lamanya. Sebenarnya I ni penakut. I bukan pandai sangat bab-bab ni. Kalau silap langkah, memang menangis berendam air matalah nampaknya. Ni nak minta tolong Hubbydearie, minta maaf banyaklah ya. Mahu tahun depan pun belum ada masa Hubbydearie nak tolong. Kalau zaman sebelum kahwin dulu, belum sempat minta tolong pun dah ada depan pintu rumah nak membantu ~_^

Dah lama nak tukar gambar header tu. Nak letak gambar my superheroes. Gambar memang banyak tapi bila time nak letak,  tak tahu mana satu yang sesuai. Walaupun I ni Maths sangat geliga, bab-bab measurement ni I selalu aje gagal. Tak tahulah mengapa. Itu pasallah masa kecik-kecik dulu pernah beli taugeh 1-2 kg untuk makan 4 orang aje @_@

Bila dapat bega itu, ini dalam blog ni rasa macam best aje, macam clever semacam aje ... walaupun pada orang lain takda maknanya nak pekik satu taman tema kasi orang tau. Eleh, benda enteng cam gitu pun jakun! Apa nak buat ya, akak memang pun jakun selalu @_@

Hari ni sebenarnya nak up entri lain tetapi tetiba entri ni pulak yang di'up'kan. Nampak tak? Nampak tak betapa jakunnya akak ni bila dapat buat something yang tak pernah buat? Rasa macam akak sorang aje yang tau buat benda ni ~_^

Oklah, entri ni tak payah buat panjang berjela, nanti sakit hati pulak orang membacanya... macam tin kosong, bunyi aje kuat isinya takda (Eh, pernahkah I buat entri berilmiah sebelum ini? Macam takda aje, macam bukan I aje ...)

Alright, nak gi sambung shopping online sekejap! Semalam baru ukur jalan kat KLCC, luas pulak pandangannya bila dah masuk ke sana. Memang macam-macam ada ler...sampai balik pejabat pun lambat siap cakap kat boss,

"Sorry boss! I lambat! I lupa jalan keluar dari parking kat KLCC!"

Boleh bagi alasan gitu sebab lambat balik lunch? 

I, boleh ajelah @_@ 

P.S. Ni nak tanya ni, napa pageview akak dok tracking akaknya own pageview? Penat tukar setting tetap juga nak track akak tau...nyampahlah...ada sapa-sapa boleh tolong?



20 comments:

  1. Cantiklah header tu mummy...saya pun dah add mummy dlm bloglist...;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Linda. Hah, dah masuk bloglist senang sikit nak tau kalau ada entri baru ya tak :)

      Delete
  2. Patutla tadi saya tgk hijau.. baca dr hp tak perasan header dah bergambar lain. Ceria gamba baru ni..

    dah pandai ni, tak lama lagi bolehla tukar macam2 lagi setting lain.

    Persekitaran kerja MD nampak best je, kalau saya boleh keluar ke KLCC tu, mmg seronok..tak stress kerja..

    Yg perfectionist tu contoh je ya.. jangan ambil hati ya...ibu2 semua nakkan yg terbaik utk anak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mak budak baru belajar, AN. Makan bulanlah nampaknya sebab kena belajar dari A-Z. Pengetahuan zelo-zelo. Saya ni ikut mood. Kalau suka ke KLCC, memang hari2 pun saya merewang ke sana. Pastu memanjang aje lambat sampai office. Sajalah nak bikin panas hati bos cakap tak jumpa jalan keluar dari parking padahal, eh hafal dalam kepala ni setiap selok belok KLCC tu :)

      Eh, takpa...takpa....saya tak kecil hati pun... Saya pun nak tau juga mak jenis apa saya ni kalau buat cam tu kat anak. Yalah, AN kan cikgu...itu yang nak juga tau pendapat cikgu. Kalau AN ajar anak saya, memang hari-hari dapat surat cinta daripada Mommynya. Karangan, no worries.... memang A kot Hehehehe....

      Delete
  3. cantik header baru ni , I loike ... bukan ke leh buat setting "dun track our own view"tu, rasanya KA buat ok aje.... neway done nuffnang juga yer

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya dah tukar setting tu tapi bila tengok balik tetap juga dia track my own pageview. Kalau 1000 kali saya syok sendiri refresh my blog, memang 1000 extra pageviews lah saya dapat. Nyampahlah macam ni, KA.... (nak lari-lari keliling pokok bunga raya kejap sebab merajuk)

      Delete
    2. salam.ya sis berjaya pastu jangan cubo nak terjun air kt tepi tu heeee kalau benda memang bahaya hee...tahniah

      Delete
    3. Terima kasih, Suri. Tak, tak...memang saya tak ada niat nak terjun, kuak lentang dan sebagainya kat dalam air tu. Takut lemas pun ya juga, tak pandai berenang :)

      Delete
  4. Wow!! akhirnya bertambah ceria rumah MD bila masuk rumah ada dua buah hati jadi penyambut tetamu..

    Congratulation cantik!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks, KakZakie. Berpeluh juga ketiak pagi-pagi Subuh menggodeh camna nak buat itu ini. Hajat di hati dah lama nak tukar header tapi malas nak bega-bega. Takut tersalah bega nanti, habis semua. Maklumlah tikus membaiki labu katakan...

      Delete
  5. terkejut beruk datang sini nmpk muka menantu dekat header.hakhak

    i like ur new look..especially header tu..tetiba rasa macam nak tukar header gak.haha nti crik picca sesuai dulu..

    MD..berjangkit plak virus shopping on9 tu kesini..mentang2 la ari ni gaji.nk BW tak sempat,nk pi riki2 apa yg nak beli dulu.muahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hari ni macam-macam I buat you...tengok hijau dah...tajuk entri pun dah tukar font (tukar font ni mmg feberet ler)

      Alahai, ngengada aje awak ni besan nak terkejut-terkejut monyet proboscis pulak (tak baca ke menatang lain semua dah 'hilang kerja' jadi maskot sebab proboscis menang)

      Cer tunjuk gambar header blog ni kat Afia, dia kenyit-kenyit mata ke tidak..kalau minat tu kiranya on lah yer...lagi 20 tahun aje....(mak dah tua alahai nak oooi....)

      Jom-jom, kita sambung shopping online. Selagi tak susut nilai angka kat akaun bank online, kita piki camna nak perabihkannya yek!

      Delete
  6. haaaa baru lah ceria.. ada pic superheores...
    warna background pun dah jadi hijau...
    lepas ni lagi makin berubah2 lah kan.. heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe...baru pandai. Baru berjaya buat something simple :) Nanti-nanti nak tukar lain-lainlah, bila dah clever sikit belajar :D

      Delete
  7. acik memang tak pernah buat apa2 kat blog acik ni..pepandai hero acik je..acik cuma pilih..je..semua urusan dia laksanakan..hi hi..teruk bebeno mak ia ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya pun sama. Saya takut kalau saya cuba nanti habis blog ni. Nangis saya....

      Delete
  8. Waa dah cantik header ader adik & abang yg cute n hencem...tahniah...memang berjaya ...iloike...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heheheh...orang tak berapa nak clever bab-bab ni, Lizz...itu ajelah yang boleh ditukar :) Teringin nak buat slideshow tapi tak retilah :(

      Delete
  9. Kalou kje pun jakun tu dpt tempek header....mau tahun depan pun tak habis cite lagi....
    psst....org ni lagi teruk, sampai sudah tak reti hehe....
    Alah apa salahnya dia count kita punya pageview...nampak banyak sikit hehe....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masa tak perasan dia ngekor belakang OKje, bukan main suka alahai tengok pageview mencanak2 naik.. rupa-rupanya diri sendiri yang dok adjust sana, tekan sini, preview tak sudah...hahaha...

      Psssttt... ok, ok...kita tak beritahu orang OKje tak tahu. Kitakan sekapal :)

      Delete

Nak kahwin lagi...

Salam kawan-kawan! Amboi, tajuk! Seram membacanya! Siapalah gamaknya yang nak kahwin lagi ni? Yang sebenarnya, tak tahulah hari...