Friday, February 14, 2014

Di manakah kamu?

Salam pagi Jumaat yang mulia semua!

Sekejap aje masa berlalukan. Baru merangkak bangun dari katil on Monday morning tetiba aje bila rajin bangun pagi tengok-tengok dah Jumaat @_@ Of courselah happy sebab dua hari boleh mengulit anak-anak 24-7 ~_^

Ni kengkawan alam maya yang biasa bertandang nampak macam busy pulak lately ya. Yang satu tu bukan main lagi sibuk mencari pahala lebih, dah jadi sopan-santun sangat tetiba. Sibuk memasak aje kerjanya sampai lupa nak mandi sebelum fajar menyingsing!

Teringat jugak kat besan seorang ni....Sibuk sangat ke atau teruk 'dibuli' dek anak-anak?  PK, call me immediately kalau teruk sangat kena abuse dek budak berdua tu ya@_@ Nanti I hantar Adik to lempang-lempeng si future girlfriend dok kerap sangat membuli ibunya. Huahaha....for sure kontrak jodoh terbatal kalau cam ni gayanya!

Mem yang suka masak-masak ni pun baru muncul semalam. Kadang-kadang ada update, kadang-kadang senyap sunyi sepi. Katanya sakit kaki erghhh...sakit lutut. Tapi bab masak untuk anak-anak memang tak terabai. I rasa kalau dia demam seminggu macam I hari tu pun, tetap dia akan bangun main masak-masak untuk prince and princessnya yang comel tu.

Sis yang satu ni pun dah lama senyap, hilang entah ke mana. Sibuk sangat kot. Blog pun tak nampak apa-apa update. Katanya kalau nafsu berblogging dah kedaung, memang lambatlah seru nak datang balik @_@ Tunggu ajelah her next entri ...

Tuan tanah yang ini pun lagilah rasa macam lamanya menyepi. Tengah buat apa tu ek? Tengah membelek Si Comel yang baru kena make-up balik tu ke? Lama sungguh tak dengar khabar....

Whatever it is I hope you all semua baik-baik belaka di alam nyata. Sesekali tu kalau free, kasi updatelah itu blog sebab kengkawan alam maya rindu nak bertanya khabar @_@

By the way, pagi ni sampai aje di office ( I pakai supir hari ni, kereta I kebaboom pulak dah...) nampak envelope atas meja. Wah, akak happy tak menyabar nak buka tengok isi dalamnya! Thank you, bebeh! Dari seseorang. Nanti I kasi tau kemudian ya!

Akak nak buat kerja dulu. Babye-yi (kata Adik)! Adios!



23 comments:

  1. yang 1st sis okje kan
    yang 2nd sis puan kutu
    yang 3rd tak tau la

    salam jumaat :-)

    ReplyDelete
  2. mungkin mereka tgh busy2 sgt skang ni gamaknyer kan MD.. lupa lak.. dah bernuffnang kat sini yer

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks again, KA. Adatlah kan bila senyap aje. Mestilah sibuk. Yang tak sibuk, saya ni aje...menulis tak reti berhenti. Hehehe...

      Delete
  3. rakan2 blogger ni mmg selalu silih berganti. hilang sorang, yg lain plak dtg dan jd pembaca tetap. saya, akan jd pengikut baru blog amazing world ni. insyaAllah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insya Allah! Tersenyum lebar saya membacanya, Lyd @_@ Terima kasihlah sebab sudi luangkan masa membaca bebelan saya. Kalau singgah, kena tarik nafas dalam-dalam. Make sure bekalan oksigen ada di sebelah. Semput semasa membaca bukan tanggungjawab MD ...hahahaha!

      Delete
  4. jumaat jer pikir weekend... tak sabar nak rest...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jumaat aje malaskan, Lyn :) Akak ni pun rasa malas semacam bila tiba hari Jumaat. Bila orang malas buat kerja, bukan main lagi kita nak marah padahal sama aje kekdahnya!

      Delete
  5. Ramainya yang dirindui... masing2 ada hallah tu ya...aaa, rindu jugalah pada PK.. tak update dah lama ni..apa disibukkan oleh PK ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. terharu ada org rindu kite.hehe busy sikit je..tp pnykit M tu yg lebih2.hehe..

      Delete
    2. Bila kengkawan yang selalu berkunjung tetiba menyepi diri, kita pun tertanya-tanya juga mengapa. Yalah sebab kita pun tak pernah kenal mesra bersua muka, harapkan membaca blog masing-masing aje. Bila AN sunyi-sepi hari tu terasa pelik juga, dua tiga kali melawat saya rumah, baca balik mungkin ada mentioned apa yang tak kena. Barulah tahu si Naim masuk hospital.... PK tu dah jawab dah hah....dia sibuk dibuli anak-anak tetapi virus M tu memang menyerang tak kira masa, sesiapa sahaja boleh jadi mangsa :)

      Delete
  6. agak teruk juga dibuli ur future in law ni MD.asal petang je takmo lgsung tido..tido plak nk mengempeng,bila tarik je terus mencari nipple..klu tak bg terus jaga..tunjuk buai je dh marah ke kita..hangin mak satu badan.haha...

    ada sesuatu juga yg menganggu perasaan,tu pasal serabut sikit. nak update pun moody.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak saya hantar 'penyelamat' ke tidak? Sanggup tengok anak kena lempang dek bakal menantu? Hahaha....Si Adik tu sekarang ni kalau Mommy kata, 'Lepuk Adik!' dia akan jawab balik, 'Lepuk Mommy!'

      Apa masalahnya tu PK sampai berserabut kepala? Cer kongsi sikit mana yang boleh...sedia mendengar nih :)

      Delete
  7. Salam...baru mai ketuk pintu...br sampai ni..merangkak gayanyer sakit lutut sikit2 ja nih...tp kena pi outstation pulok huhu...tp gagah mai sini rindu...masak pun tak menyempat hehe....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kembali, Lizz @_@ Itulah pasal, kejap muncul, kejap hilang. Rindu berkepuk-kepuk gak ni....

      Delete
  8. Replies
    1. Kengkawan alam maya yang rajin datang sini bersekongkol mengumpat ler tu :)

      Delete
  9. I miss u too darling.....hehe
    Hari tu dah singgah sebenarnya tapi tak sempat nak komen tak ingat sebab apa...mcm biasalah mak buat buat bizilah ....apa lagikan.....hehe
    Sebenarnya okje hutang banyak dengan awak ni MD...bukan main lagi byk blog zirafah dikreditkan kat sini...tp zirafah buat tak tau jer....asyik balun pucuk sambil jelir lidah tak habis habis hehe...
    Nantilah....kasi gegar geng sekapal!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hah, ngaku pun....meh sini I lap,lap your peluh! I knowlah you jarang mandi pagi sejak dua menjak nih....Berkati-kati peluh dok memasak siang malam kan ...

      Eh, OKje ni... apa pulak hutang piutang nih... Saya insert mana dapat bila teringat kengkawan nyer cerita takdalah minta ehsan semoga nama saya naik dalam blog kengkawan pulak ... tak kredit nama saya dalam blog pun takpa janji 'ingat daku dalam doamu' ... Wakakah!

      Delete
  10. akak, x dinafikan yg pasai anak angkat tu. husband pernah suarakan tp sy blom bersedia nak amik anak angkat.byk yg pikirkan. sy yakin sy boleh pregnant cma bila hanya Allah yg tahu. saya berusaha dan berusaha. in shaa Allah ada.

    sepupu saya kwin blkng dari saya.sy 2007. sepupu 2011. dorang suami isteri amik ank angkat dri mmber dirng sndiri. alhamdulillah, skrg dh bersalin pon binik dia. anak ngkat lelaki. dpt anak.sndri pon lelaki.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu cuma salah satu option yang biasa kita dengar, QR. Mungkin adalah rezekinya tu cuma lambat atau cepat. Yang penting, terus berusaha dan jangan cepat mengalah. Semoga sukses ya, QR!

      Delete
  11. kawan2 alam maya ni mmg gitu la kan... kalau sehari dua tak update entri, mesti ktia dok tanya "mana la peginya dia ni..." rinduuuu.... hahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang betul. Lebih-lebih lagi yang kerap datang bersekongkol dengan kita mengomen apa kita tulis. Bila takda tu terasa pelik gak :)

      Delete

Kisah Rumahtangga...

Salam kawan-kawan! Amboi, tajuk! Takut mendengarnya! Macam nak menjaja kisah rumah tangga aje kekdahnya.  Tapi kenalah sedia maklum...