Wednesday, May 28, 2014

Hadiah daripada kawan-kawan ...

Salam sayang semua!

Hari ni mood ada happy sikit. First cuti sekolah dah bermula dan jalan tak sesak. Second, sebab semalam cuti setengah hari jadi dapatlah bawa Adik Cute berjalan-jalan membuang masa gembira bersama *__*

Ketiga, sampai aje di pejabat nampak ada bungkusan atas meja. Wah, kali ni dari siapalah ya! Of course, of course, I tahu siapa pengirimnya kerana ada tertera nama alam maya di atas slip poslaju tersebut.


Macam biasa, dengan rakusnya I pun membuka untuk melihat isi kandungan tersebut (walaupun sebenarnya dah tahu apa, hehehe ...) Teliti sungguh si pengirimnya ni. Kemas balutan demi balutan demi keselamatan isi di dalamnya.

Inilah dia, tart bengkulu pemberian ikhlas dari Acik Erna ...


Belum sempat snap gambar, I dah wallop dua. Sedapnya .... 

Minta maaflah kat kawan-kawan sebab tak dapat nak memberi rasa makanya, I tolong makankan ajelah ya!You all semua setakat jamu mata ajelah ya, kalau dekat boleh juga dibahagi-bahagi sama-sama merasa!

Terima kasih buat Acik Erna yang sudi mengirimkan kuih tart ni untuk MD. Lepas kempunan dah ni, Acik. Baki lagi 6 keping tu saya bawa balik rumah untuk dirasai oleh Hubbydearie dan superheroes pulak ya *__*  

Sebelum ni berderet-deret juga  'hadiah' sampai ke atas meja I ni. Dan yang paling sengal, si boss kecil tu asyiklah terbuka sampul surat  I dan lepas tu minta maaf. Lepuk kang, baru tahu ... 

Yang ini pulak datangnya jauh dari utara sana, dari Kak Anim yang suka berkongsi ilmu di blognya. 


Pelik juga rasanya kenapa Anim tetiba meminta alamat. Rasa macam tak pernah pulak menang tanpa bertanding di mana mana supermarket di SP sana  apa-apa *__* 

Dah buat ucapan terima kasih tetapi kalau tak masuk blog, manalah bolehkan... Terima kasih sekali lagi buat Anim yang teringatkan saya di Kuala Lumpur yang suci dalam debu ni. Hidup Johor! (Eh, tetiba pulak timbul semangat patriotik!)

Yang kedua sampai merupakan hadiah kerana mengomen banyak sangat di blog Msred. Yalah, I rasa memang nama I ada aje di mana-mana. Rasa malu pulak tapi apa kelas membaca entri tak mengomel panjang macam blog orang semua pun dia yang punya


Cantiklah Msred penanda buku ni. Terima kasih banyak-banyak ya kerana menghargai pengomen tegar seperti saya *__* Memang akan tersimpan elok-elok dalam novel yang I tengah baca sekarang ni. Novel apa? Oh, novel Abang Bourne @ The Bourne Dominion ler apa lagi! 

Hadiah yang ini memang I tak pasti siapa pengirimnya. I 'syak' Suria Amanda, lah sebab I kan dah hattrick jadi pengomen banyak celoteh tegar di blognya. Tapikan, selalunya kalau SA hantar hadiah mesti guna sampul ada tertera nama companynya yang gempak tu. Yang ini kosong pulak envelopenya. 


Puas tau I dok membelek envelope *__* 

Dan akhirnya bila berpeluang membaca, barulah ternampak nama si pengirim di dalam buku tersebut. Hehehe...

Yes, yes, yes, memang confirmedlah Suria Amanda yang hantar ~__^ Thanks ya, SA for the third time. Kali ni tak masuk senarai sebab I dengan sengaja meng-slowdown-kan diri daripada bertandang supaya tak masuk carta lagi. Boleh pulak gitu, ya...

Well, kelmarin macam I nampak nama 'From the star' dah masuk senarai menggantikan tempat I dah tu... Takpalah, beri laluan kepada pengomen tegar yang baru. Keh3x.

To the four of you, thanks so much! Sayang you all berempat comot-comot penuh air liuq ~__^

And the rest of my kawan-kawan alam maya, I'm happy to get to know all of you! Serious, datang jauh dari lubuk hati MD ni *__* Lap, lap you all with air liur penuh meleleh ya! 

Haikkk! Napa semua orang lari nih!!!


54 comments:

  1. waa murah rezeki md tau....
    sedapnyer tat bengkulu tuh tak pernah rasa lagi tuh...telan ailio nengoknyer tau...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah. Tart tu saya pun first time merasa. Alahai, kesian Lizz tak dapat rasa sama. Kalaulah dekat, boleh juga pekena sementara menunggu lunchkan :)

      Delete
  2. Terima kasih krn susah payah buat entry. Semoga ukhwah kita berpanjangan.

    P/S pernah sekali rasa tat bengkahulu tu..memanb sodap. Negeri sembilan punya famous tat kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama-sama. Tunggu semua sampai barulah senang nak buat satu entri :)

      Saya makan je tahu asal mana tak tahu pulak. Mungkin kot sebab Acik pun sekarang ni di NS.

      Delete
  3. Alhamdulillah dah dapat merasa..hajat hati acik tu..kalau dapat beli banyak..ramai lagi yang acik nak bagi rasa..tapi dah tuan punya nak stop sementara..tapi sebab dah janji ngan aciik..dia buat jugak..lagi satu ..untungnya..acik kerja pertanian..dia pulak usahawan jabatan pertanian..yang jaga kawasan dia pun kawan acik yang dah kenal berpuluh tahun..semua jenis mesin uli..oven..semua jabatan pertanian bagi katanya..
    seronok la bercerita sementara tangan dia buat kuih tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih sekali lagi, Acik. Saya tak pernah tengok dan dengar pun tart bengkulu ni. Kiranya dengan pemberian ikhlas Acik ni, dapatlah juga saya merasa :)

      Ya ke kerja kat Jabatan Pertanian? Kalau ikutkan umur Acik ni kan lebih kurang kakak saya yang satu tu. Dulu pun di Jabatan Pertanian juga.

      Delete
  4. Terasa dihatinya lain bila menerima sesuatu dari teman alam maya. Apa lagi bersua muka tidak sekali tapi kirimannya menjadi milik kita.

    Moga jalinan ukhuwah bertambah berkat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lain macam rasanyakan, kak. Maklumlah mereka semua ni tak pernah bersua muka, sekadar di alam maya aje. Bila dapat pemberian, walaupun sekecil mana memang terasa gembira aje di hati ni.

      Delete
  5. Mencik mak....... sekali tayang hadiah ada 4..... Tak pe ...tak per.... nanti mak beli sendiri kasi tayang haha......
    Tapi serious bestkan MD bila dapat sesuatu dpd kengkawan alamaya.....
    Rezeki murah tu namanya.... sure berkat solat dhuha hari hari....
    Weyh...hari ni macam senyap jer? Cuti lagi ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha.. saya pun jeles ni. Nati nak beli sendiri dan tayang kasi MD meleleh air liur pulak..

      Dia senyap tu duk khatam buku kot Okje..hihi

      Delete
    2. Haha...sehati sejiwa le kita AN...sama sama jeles hehe.....
      Yelah tu...orang geletek pun tak gelak hehe

      Delete
    3. Tak baik tahu bersifat cemburu :) Saya tak pernah pun cemburu kat jiran tetangga walaupun bila nampak kereta favorite Abang ada 'terparking' kat rumah sebelah :D Alah, OKje tu lagi ramai kawan alam maya, lagi banyak yang diterima selama ni, apa ada pada jiran sebelah ni ....

      Oklah AN, ikutlah style OKje tu...nanti beli banyak-banyak pastu tayang dalam blog. Kalau riak, tak tahu...hahaha.... btw, I tak jealous pun kalau you all nak tayang segunung hadiah...Keh3x...

      Delete
    4. Mak ai.. dia sebut riak. Terus saya jadi insaf.. tak jadila nak tulis dan up gambo banyak2.. ustazah marah nanti.

      Delete
    5. Hahaha....baru psiko sikit dah takut dah.... Yalah, yalah tayanglah hadiah yang hmm, hmm, hmmm beri tu... nak gak skodeng apa ke bendanya. Hihihi ....

      Delete
  6. pasti tertunggu-tunggu hadiah dari ema kan....maaf agak terlambat..masih tak ada masa untuk mengepos...barang pun baru dapat...tahniah banyak dapat cenderahati.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ingatkan yang last tu buku pemberian Ema rupanya salah orang. Nasib baik cepat jumpa nama SA di situ. Takpalah pelan-pelan janji hantar ya. Hahaha...dasar suka terima barang ler tu MD ni...

      Saya ni pun janjinya untuk pengomen ngetop bulan April, dah hampir nak masuk bulan Mei baru selesai penghantaran :(

      Delete
  7. erm...sedapnyer...tadi masuk blog KZ pun ada tat ini jgk dari AE.
    semoga murah rezki AE...bunda takder ke?...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau saya pandai buat mesti saya hantar ke rumah Bunda :)

      Delete
  8. Alhamdulillah rezeki melimpah2 ni. Sekali empat dapat memang best sangat la tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Satu lagi belum sampai-sampai ....

      Delete
  9. brg Md kita x ambil lg kat pjbt pos.
    kita blk kg hari tu..
    ni rasa segan ni..kita x bg apa pun kat Md..malunya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alah, PB ni ngengada tau! Ada ke orang beri hadiah pastu nak berbalas-balas pulak. Kalau saya tahu, saya masukkan sekali polisteren dalam tu sebagai tanda 'tak payahlah beli apa-apa for me untuk balasan' . Hahaha ....

      Harapnya PB sukalah apa yang kita beri. Tak tahulah nak bagi apa sebab first timekan....

      P.S. Kalau nak balas hadiah, bagi je I menang bergaya dalam GA pertama awak tu. Kah3x...

      Delete
  10. murah rezeki..Alhamdulillah..jelesnya kite lebih2 lagi tang tart tu..smp hati acik bagi MD sorang je.hakhak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Arghhh...janganlah cemburu dengan kita.... Kesian pulak kat Acik. Mesti Acik rasa serba-salah bila ramai yang rasa cemburu :( Nanti kita bagi resepi, PK buatlah. Awakkan rajin menguli di dapur untuk suami dan anak-anak. Kita ni pemalas sikit (banding dengan besanlah) So, kalau orang beri tu rasa ohsem semacam !

      Delete
    2. siapa yg nak bagi resepi?MD ke?sy klu bab kuih ni agak fail...almaklum suka adjust bahan ikut resepi sendiri,tu yg jarang betul2 menjadi..:)

      Delete
    3. Bukan saya... Saya tukang kopipes aje...takkanlah tak tahu lagi :)

      Kalau dah tahu campak baling lebih menjadi, tak payahlah saya susah-susah carikan resepi ya PK. Hehehe...

      Delete
  11. wah seronoknya dpt hadiah dari kawan..
    murah rezeki...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bestlah feeling-feeling happy sesekali cam ni, Lyn :)

      Delete
  12. murah rezeki MD minggu ni ye.. kalau dekat akak dah minta satu tat bengkulu tu ehe ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau dekat memang saya beri sedikit sama-sama merasa :)

      Delete
  13. Ala, bos kecik u tu jeles la x dpt byk brg mcm u kan? Hikhik... Dpt mknn plg sdp. Sekali ngap je hbs.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nyampah tau! Dah tertulis sebesar alam nama I pun dia nak buka juga pastu pandai pulak tersengih 'I'm sorry' K-pop dance sekali kang baru tau :)

      Delete
  14. TAHNIAH...murah rezeki di musim cuti sk.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih. Suka hati bila diingati :)

      Delete
  15. Replies
    1. Ayooo...sebelum Subuh dah bangun. Sebelum fajar dah mandi wajib. Opocotss... Apa ni neighbour...pagi tadi I jemur baju sebelum gi kerja you tak nampak ke? Tulah asyik benar buat bekpes untuk suami tercinta sampai jiran teriak pun tak nyahut!

      Kita cuti lagilah petang ni...

      Delete
    2. Ohhh cuti.... patut pun muncui sat aje noo tadi......

      Delete
    3. Takut awak rindu, kita singgahlah kejap. Nanti kalau merindu malam-malam, timbul syak wasangka pulak kat Papazir, siapa susah? Jiran dan keluarga juga tau sebab dia nak datang ikut pintu dapur mengadu. Kah3x.

      Delete
  16. Wahhhh best2...mcm2 suprise dpt....murah rezeki....bile tgk atas meja ade adiah rase hepi terus hari kite kannn....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Lieya. Kalau mood tak berapa baik pun, bila tengok ada surprise atas meja memanglah terasa indah dunia hari ni :)

      Delete
  17. bestnye banyak dapat buah tangan dari kawan2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah, rezeki namanya :) Seronok bila diingati oleh kawan-kawan ni.

      Delete
  18. murah rezeki yer. Saya dtg singgah bila cuti2 sekolah !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah, memang murah rezeki dua minggu ni :) Best ya dah cuti sekolah. Bolehlah belek blog lama-lama.

      Delete
  19. alhamdulillah.. murah rezeki ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah, gembira tak terkata bila kawan-kawan ingatkan kita!

      Delete
  20. Salam..

    Nmpk sedap tart tu. ni pertama kali LM tgk tart tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wa'alaikum salam,

      Saya pun kali pertama melihat dan merasanya. Memang sedap, berintikan kelapa.

      Delete
  21. jeles weh ... tahniah la dapat cenderahati . sempga ukhuwah itu berpanjangan . tart bengkhulu ni saya dpt mkn setiap kali raya sbb mak kakak ipar mmg buat kuih wajib ni . tradisi katanya . resepi asal dr indon .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangan cemburu, itu tanda tak sihat tu :) Saya tak tahu pun asal resepi ni dari mana. Ingatkan dari NS. Asal indon ya rupanya. Saya bab makan je yang boleh harap, lain-lain bab tu kureng sikit :)

      Delete
  22. murahnya rezeki. bestnya dapat hadiah. Sya dah lama tak dapat hadiah ni. huhu... nak gak :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jomlah join GA. Nanti mesti tersangkut gak salah satu hadiah :)

      Delete
  23. rezeki berblog kan md..dpt ramai kenalan baru.dpt jga souvenir sbg saguhati..
    smga jalinan alam maya ni kekal selamanya.aamiin :)

    md tau tak, serius saya rasa aman, syoknya bila dpt berkenalan dgn ibu2 dan rakan alam maya ni.dorng byk bg kata2 semngt..
    alhamdulillah.rasa tenang je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seronokkan Ciksu bila dapat berkenalan dengan ramai rakan-rakan alam maya ni. Rasanya sekarang lebih banyak buang masa dengan geng-geng alam maya berbanding di alam nyata. Yalah, di luar ni asyik kerja dan bergegas balik rumah urus keluarga je. Mana ada masa nak spend dengan kawan-kawan kalau tak kena gayanya!

      Delete

Kisah Rumahtangga...

Salam kawan-kawan! Amboi, tajuk! Takut mendengarnya! Macam nak menjaja kisah rumah tangga aje kekdahnya.  Tapi kenalah sedia maklum...