Tuesday, June 24, 2014

Aksi Abang Adik

Salam Selasa kawan-kawan!

Hari ni rasa macam malas nak berborak panjang lebar di alam maya. So, layan gambar-gambar superheroes berdua yang suka buat entah apa-apa ni...

Si Bubbly Abang yang demam semalam sampai tak lalu makan dan tertidur lepas makan ubat.




Si doktor dalam rumah yang kecoh sibuk 'menasihati' patient yang super picky eater tu ...





Eh, rupanya doktor ni sibuk nak makan bukannya sibuk melayan patient yang satu tu!



Deretan 'deko-deko' ala Eric yang boleh selalu dilihat di my rumah ....


Of courselah hasil usaha Adik yang tak mengenal siang dan malam tu ...

Memperkenalkan .... King of the House ....



Yang ini pulak tetiba nak jadi monkey macam dalam cerita Journey to the West tu ...



Eh, dah habis cerita! Biar benar ni ....

Ok tak kalau update entri cam ni je gayanya, tak meleret cam selalu? *__*

32 comments:

  1. Replies
    1. Kalau cute tu ikut Mommylah...Keh3x...

      Delete
  2. Jujur ni kakak tak kisah cerita meleret ke gambar meleret tapi kalau gambar/kisah anak-anak memang kakak suka tengok/baca...

    Tengok gambar adik je kakak dah boleh senyum sendiri. Itulah terapi kalau stress buat kerja kakak cari blog yg ada gambar budak-budak.. release sikit rasa:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya ke, kak? Ini yang menguatkan semangat untuk meroyan selalu :)

      Adik ni banyak gambar aksi yang tak masuk blog. Tak larat dah dengan keletah lasak dia ....

      Delete
  3. Demam ek abg. Sian. Get well soon. Tak berkesempatan nk bw. Dgn linenya lg adoii la... Ni br nak mula2 smla.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah masuk 3 hari dah ni. Masuk hari ni dah 3 hari tak gi sekolah. Rugi betul...

      Delete
  4. Hehe...biar betik? Awat pendik sangat.... Cer datang sini sikit ,....dekat sikit nak rasa dahi....sapa yg domam sebonar eh...abang ke mommy?
    Ni mesti kes mommy nak tangkap gambar tapi abang malas nak layan, so utk tidak menghampakan mommy tersayang buat ajelah aksi gitu......
    Okje selalu tu buat gitu kalau dak TLBD nak ambik gambar tp kita malas nak layan hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh, pendek ke? Tak nampak pendek pun !

      Malas dan takda moodlah semalam dek kerana sakit kepala berjerebu punya pasal dan 'gangguan' kat office ni dari one of the three stooges tu ....

      Abang serius demam, memang takdalah mood nak bergambar. Tapi being a mommy, ambil gambar anak ni nak juga ambil gambar anak tu walaupun demam katanya ...

      Delete
    2. Dah kurang tapi masih 'lemah' katanya. Maka doktor bagi MC sehari, Mommy bagi cuti dua hari lagi. Dah 3 hari termasuk hari ni tak gi sekolah. July 8 nanti dah start exam. Mommy yang seriau. Ni yang cam nak jadi surirumahtangga balik nih!

      Delete
  5. eh betul ke ni MD?? cam tak caya jer update skit2..
    hahaha jgn mare yer. chill!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Percayalah .... *sambil lunak merdu nyanyi lagi CT*

      Delete
  6. Cutenya tuan doktor pki spek tu. hehe

    Aduhh duk menyusun mainan tu sama cam syafiq

    ReplyDelete
    Replies
    1. Both Abang Adik ada spek mata doktor tu. Kalau ada patient, kena sarung cermin mata walaupun rebeh kat bahagian hidung :)

      Doktor cakap banyak, Abang sampai hari ni still demam tak kebah. Risau Mommy ...

      Susunan mainan ni memangnya favorite past time Adik ler ...

      Delete
  7. Ema pula so adik yang demam.tak pergi sekolah hari ni.. Mungkin sbb cuaca sekarang. Tak kisah pun meleret atau pendek tp tetap baca dan drop komen kat sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah masuk 3 hari dah ni, Ema. Hari ni pun tak gi school. MCnya dapat sehari jek utk Isnin. Tak tahulah hari ni nak ke klinik lagi ke tidak... Cuaca panas agaknya lagipun sekarang ni tengok jerebu pun dah start balik...

      Thank you, Ema selalu beri sokongan !

      Delete
  8. eh MD kah ni?muahaha..

    ala seskali tak bebel panjang2 ok apa,janji tayang banyak2 gambar hero2 kesayangan yg comey2 belako..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha...lama tak menyinggah tengok hah dah berubah sikap :)

      Takda moodlah semalam sebab fikirkan Abang demam, kepala sakit, tekak perit dek jerebu dan cuaca panas membahang, dek bos lagi..... banyaklah kekdah halnya !

      Delete
  9. MD..dok skroll sampai bawah kot2 ada lagi kat bawah..
    iyalah..pendek betul..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya, percayalah...hat tu je entrinya :)

      MD malas nak mengomel semalam. Mood tetiba hilang ditelan tension!

      Delete
  10. sesekali ok lah klu selalu , rindu lak kat celoteh MD nanti . happy jer adik . cian abg. QV pun dah mula sakit tekak ni . faktor cuaca lah .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nasib baik ada orang rindu nak dengar celoteh MD ni, Vee. Kalau tidak, harus merajuk panjang. Keh3x....

      Tengoklah hari ni nak meroyan lebih ke tidak ...

      Delete
  11. ok la..jangan buat selalu gini..hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha....abis tu kena tulis bengkang-bengkok banyak macam selalulah ya :)

      Delete
  12. Assalamualaikum...

    Kak...yg citer journey to the west tuh...sofia pun kaki layan citer tuh...haha syok gile..so..sofia blh layan sekepala ngan adik hahaha

    regards,
    Triplesmiley

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wa'alaikumsalam,

      Akak pun suka cerita tu tapi banyak versikan. Yang akak suka tu lupa pulak siapa nama pelakonnya tapi kata suka bukan main :)

      Delete
  13. comel2 anak mummy.. geram je tengok

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihihi....TQ, TQ...malas pulak nak ngaku Mommynya pun comel gak. Huhuhu .....

      Delete
  14. memang MD entrinya dah pendek dari kebiasaaanler...
    nak dekat bulan puasakan so belajar kurangkan berkata2...
    seronok tengok gelagat anak2ni.. kadang2 tu pening gak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mood bekerja merundum, entri jadi mangsa :) Nak juga tengok response manalah lebih baik daripada tulis panjang berjela :D

      Delete
  15. oohh no no no. pakat dok buat muka cute semuanya.geramnya ciksu nengok tau.
    entry bergambar mmg xkan meleret.. tapi meleret ke tak meleret okje :)

    janji pasai dua superheroes tu.. trhibur nya hati bca tau..sungguh tak tipu ni ^_~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya kalau bergambar dengan tak bergambar sama je Ciksu kemeleretannya :)

      Mood tak berapa nak bagus last week, itulah pasal tulis pun mana suka, celah belum jek!

      Delete

Nak kahwin lagi...

Salam kawan-kawan! Amboi, tajuk! Seram membacanya! Siapalah gamaknya yang nak kahwin lagi ni? Yang sebenarnya, tak tahulah hari...