Wednesday, June 25, 2014

First time ....

Wordless Wednesday kononnya....

Si Bubbly Abang
 
Si Adik Cute


Mengimbau kenangan lalu tetiba.... sebak bila fikir anak-anak dah semakin membesar, diri dah tua, ilmu di dada masih tak cukup-cukup lagi ....

Erkkk .....

Wordless ke cam ni? 

Bantai jelah Tipah oooi.....

39 comments:

  1. Saya pun risau mengenangkan diri yg makin berumur ni...:(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah tua-tua ni haruslah risaukan ....

      Delete
  2. comel sungguh..dah besar encem..
    acik lagi la MD..maknakata..menunggu masa je dipanggil pulang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sekali tengok saya rasa macam sama jek muka mereka. Sekarang ni dah jauh membesar sebagai johan :)

      Yalah, Acik... ajal maut di tangan Tuhan. Moga kita dipanjangkan umur untuk bersama insan tersayang.

      Delete
  3. Assalamualaikum...

    Hehe comel diorang...btl la kak...bile tgk diorang yg kecik ni cpt sgt membesar mmg rs sedih sgt..

    regards,
    Triplesmiley

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wa'alaikum salam,

      Makin lama tengok gambar lama, makin terasa rindu sangat saat-saat masa mereka masih bayi. Jauh rupanya perjalanan yang dah berlalu tapi rasa cam sekelip mata je ...

      Delete
  4. betul sis...sy pun rindu anak sy masa baby...
    kdg2 selalu bukak video dia masa dia baby dulu hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ini belum besar lagi. Kalau dah besar, lagilah bertambah rindu rasanya :(

      Delete
  5. Cepat masa berlalu, kan?
    Anak-anak dah makin besar dan berdikari...
    Tak sangka dah mula kira uban kat kepala... huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu, Nur. Diam tak diam, dah beruban rupanya rambut kita yek!

      Delete
  6. dulu2 kecik yer.. sekarang semangat.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Superheroes berdua ni masa lahir memang kecil aje tapi lepas tu membesar sebagai johan ler ...

      Delete
  7. WAA COMEY N CUTE....teringat bau baby....wangi tau md...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bau baby memanglah wangi, Lizz. Napa? Teringin lagi ke :)

      Delete
  8. apa ni wordless tapi ber words words nih??? apa apa pun babies tu comel comel!!! cepat betul they all besar kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni namanya WW berwords :) Eh, tak reti ler I nak senyap jek :D

      Delete
  9. Eh...masih baby dah senyum manjang...
    Dah besar patutlah asyik tersenyum...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rindu pulak bila belek-belek gambar mereka ni. Teringin tu tidaklah...cuma rindu zaman mengendong mereka dulu :)

      Delete
  10. Alolo.....omeynya..... kecik jer merekakan MD. Berapa kilo tu memasing?
    Sama je muka dia....Tak mau buh muka mommy daddy masa kecik jugak ke? hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang Abang 2.96 je, normal lahirnya. Yang Adik, 3.1 keluar ikut tingkap :)

      Itulah, bila belek-belek tengok sama jek muka. Omak pun terlupa yang mana satu, nasib baik ada tarikh, dalam folder berbeza :)

      Makpak gambar kecik-kecik comel sangat OKje...takut ramai yang minat ...masa kecik-kecik ler.... ni dah tua :)

      Delete
    2. ek eleh.....bagi chance lew perasan mak paknya hehe

      Delete
  11. comel jer kan budak2 ni masa kecik

    ReplyDelete
  12. Barang naik harga ada masa akan turun...tapi umur naik tak turun2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Umur makin lama, makin berkurangan dah ...

      Delete
  13. ehemmm ehemmm ke teringin lagi ni kak heheeheheh

    subhanallah comelnye kak anak akak....suke tgk rambut tu...lebat betol hah...lagi satu tang bibir tu...cute gile kootttttt...geram tgk...ish terus lieya rase mcm nak preggy ni kak oiiiii...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Idaklah teringin lagi Lieya. Cuma saja belek gambar lama-lama. Rindu tetiba kat zaman mereka masih lagi berkendung, beriba dengan Mommy. Oh, sedih.... usia pun dah semakin tua... Lieya oklah boleh produce 3,4 lagi. Keh3x.

      Delete
  14. eh cam pendekjer entri harini..
    haa Lieya MDtu teringin nak tambah lagi kot...

    psss thanks atas ucapan takziah ....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang terpendek dalam sejarah. Kui3x.. See... komen pun pendek jek!

      Delete
  15. Alahai, comel tu budak berdua ni. Nampak seiras sangat gambar masa kecil ni. Berapa kg tu lahirnya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Budak berdua ni tak besar masa lahir. Dalam 2.96 degan 3.1 jek. Bila dah besar barulah membesar sebagai champion :)

      Delete
  16. ololo.. mengimbau kembali ye mommy. so sweet kan masa dorng bru lahir.. kejap je masa berlalu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kejap betullah, Ciksu. Rasa macam rindu pulak masa mereka baby-baby lagi. Eh, jangan ditanya...tak kepingin nak beranak kecil lagi. Hahaha.... Beri laluan kat Ciksu lah nanti, Insya Allah!

      Delete
  17. Kira WW buat MD tu sebab selalu tulis entri panjang2..

    Selamat menyambut ramadan almubarak dan puasa .. Dikesempatan ini akak memohon maaf jika ada komen akak yg menyinggung perasaan MD ye :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha...kalau saya ber WW entahlah apa jadi agaknya..... Kira betullah ni WW jugaklah walaupun ada je words nya merata-rata :)

      Salam Ramadhan juga buat akak sekeluarga.

      Alah, setakat gurau-gurau manja, komen-komen ngengada tu takda mendatangkan 'mudarat' buat hati saya :)

      Delete
  18. wordless tak ada penerangan MD..tapi masih boleh diterima lagi..hehehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Susah nak ber WW sebab itulah tak pernah buat :) Mulut ni tak reti diam, tangan ni tak reti duk terletak je atas keyboard!

      Delete
  19. alahai ... freshnya ... teringat2 bau baby . kat rumah ni pun sdg tggu baby baru dlm 2 minggu lagi ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bestkan bau baby nih. Kalah bau-bauan yang wangi-wangi di luar sana :)

      Delete

Salam Eid Mubarak

Salam  kawan-kawan! Lamanya tak menjengah blog. Memang sengaja tak kemaskini blog sempena bulan Ramadhan kali ni. Ada banyak perkara ya...