Thursday, September 11, 2014

Mohon maaf....

Salam Khamis semua!

Sebenarnya sebelum I terlupa lagi, I nak minta maaf sangat pada a few bloggers yang I tak sempat nak berceloteh pasal mereka atas sebab-sebab tertentu terutama buat Ema, yang dah berkurun menghantar hadiah buat MD. Dah selamat terima dan pakai tapi I tak sempat mengarang entri. Maklumlah masa tu bulan puasa, lepas tu sibuk shopping raya, lepas tu sibuk di pejabat dan akhirnya lupa terus.

Begitu juga pada mereka yang sudi menghantar kad raya pada MD. Terima kasih ya, QasihVee, Suria Amanda dan Kesuma Angsana (Oh, 3 aje kad raya nampak sangat tak popular...)

Nak membalasnya memang tak dapatlah. Insya Allah, jika diizinkan tahun depan nanti MD buat perkara yang sama. Jangan balas dendam pulak pastu tak mahu balas. Hehehe .... 

Semalam masa mengemas harta benda harta pusaka barulah I teringat tentang hal ni. Selalunya bila dapat apa-apa dari mana-mana blogger, terus snap gambar dan siapkan draft bila berkesempatan. Boleh pulak kali ni, terlupa langsung. Oh, I'm so sad. My mistake. I know, I know ....

Hari ni entri pendek aje sebab I ada kerja nak buat. Nanti-nantilah kita borak panjang-panjang. Pergilah tarik nafas dalam-dalam dulu pastu baru datang bawa segelas air letak kat tepi bak kata jiran ah kak yang suka skodeng dari dapur rumahnya tau *__*

24 comments:

  1. Kakak ingatkan hubby kakak aje yg lupa di sini ada mummy muda belia pun lupa juga kisahnya. Tak apa dah expresskan di sini rasa dihati itu. Mereka faham MD tu busy.. (termasuk masa tu kan nak Raya - biasalah sibuk nak balik kampunglah tu:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya pun dah tua jugalah kak kalau gitu gayanya :) Memang pun dah tua banyak dari 10,20 tahun lepas. Hahaha!



      Delete
  2. Ni mmg nak kena makan kurma sekati tiap tiap hari ni tau.....lupa memanjang....hehe pandai jer cakap orang sendiri pun lebih kurang jer haha....
    Yelah ala la retis gitu banyaklah dapat benda dan surat dari peminat, sampai terlupa.....

    Yelah tampar muka mak sat....pang! pang! Nape lak pendik bebeno entri kali ni? pelik sungguh ....demam ke apa !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alah, cakap pasal kurma terlupa pulak nak bawa kurma sebekas dalam peti sejuk pagi tadi. Hah, nampak tak tu betapa kuatnya keterlupaan Kak Ton? Yalah, kenalah sesekali dalam hidup ni mengaku dah tua. Keh3x.

      Ala, mak sedara retis memang ginilah nasibnya. Suam-suam shining fingernails je orang putih kata :(

      Mak, tunggulah....nanti saya keluarkan press release jap lagi no ^__^

      Delete
    2. Bercakap pasal retis ni....psst...meh le bisik sapa anak sedara Kak Ton yg retis tu?... Femes ke idak dia tu.... nak tumpang glemer gak jiran sebelah ni hehe

      Delete
    3. Hmmm....errrr.....arrrrr.....ehhhhhh......

      Biarlah rahsia ^__^

      Delete
  3. tahun depan kalu ingat nak hantar kad raya kat kawan2 blogger..
    md tahun depan kalu kita still aktif berblog..tolong ingatkan kita ye..
    eh boleh harap ke tak ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Okey, I ingatkan. Kalau I terlupa ingatkan you, you ingatkan I yek:) Keh3x.

      Delete
  4. tula kan bila MD bukak cerita ni..saya pon eringat pasal kad raya yg saya dapat after ari raya..tak up pon entri..maaf

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya lupa betullah nak buat entri. Snap photo pun terlupa. La ni nak keluar entri ala-ala 'baling belaka' cam tak kena gaya jek :)

      Delete
  5. tu yg mcm pelik tuh..
    ni MD ka?? pendek nau entry nya.. hahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sesekali nak juga rasa pelik dengan diri sendiri. Hahaha.

      Delete
  6. saya ok jer MD. yg ptg kiriman tu sampai ... alhamdulillah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sorrylah Vee. Memang terlupa langsung nak buat entri. Tau-tau dah habis raya. Kad masih ada lagi :)

      Delete
  7. Replies
    1. Hari ni dah tak sibuk sangat cuma pura-pura sibuk jek :)

      Delete
  8. biasalah tu sibuk sgt nak raya smp terlupa semua..sama macam sy netbook rosak terus lupa pasal hadiah dari besan.huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yalah, memang sibuk dan menyibukkan diri masa tu :)

      Alah, at least PK buat juga entrikan, ni lupa langsung!

      Delete
  9. Eh 3 tu kira glamer apa tau.. saya ni? Berapa dapat? Haha..

    Meh kita sama3 baca banyak2 selawat sambul pegang belakang leher.. moga dijauhkan sikap pelupa kita ni..lagi2 utk benda penting..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ingatkan dah glamor sangat sampai berbakul-bakul dapat kad raya rupanya 3 aje. Hahaha.... memang tak sedar diri betul :D

      Yalah, AN... sekarang ni asyik macam kalut je lepas tu panik bila terlupa sesuatu. Kalau jenis cool memanjang tu takpa juga!

      Delete
  10. utamakan mana y penting..
    tp bila entri pendek cenggini rsa sunyi jugak..
    sebab suka sbnarnya baca bebelan MD..kelakarpon ada..
    sama mcm komen2 y lya terima dr MD.. kdg2 tsenyum.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha...MD sebenarnya pun tak suka tulis pendek-pendek. Isi penceritaan tak sampai. Macam pengembaraanlah kiranyakan...

      Kalau boleh memang nak tulis memanjang dalam blog ni sampai semua yang datang bertandang naik muntah-muntah, pening dan rasa macam nak demam - tak tahan dah nak dengar MD berceloteh :)

      Delete
  11. saya pun kadang lupa juga
    maklumlah manusia niasa...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bila dah meningkat usia ni, makin kerap lupanya. Ish, risau, risau, risau rasanya!

      Delete

Salam Eid Mubarak

Salam  kawan-kawan! Lamanya tak menjengah blog. Memang sengaja tak kemaskini blog sempena bulan Ramadhan kali ni. Ada banyak perkara ya...