Sunday, November 9, 2014

Happy 3rd birthday sayang Mommy, Adik Cute!

Salam sayang semua ~_^

Jangan terkejut sambil gosok mata! Ya, betul hari ni hari Ahad tapi I up satu special entry buat buah hati pengarang jantung I yang begitu keletah dan the cutest boy ever depan mata Mommynya - siapa lagi kalau bukan Adik Cute *_*



Bertabah ya Adik, your gorgeous Mommy menghadap komputer pada hari Ahad yang indah ini demi entri buat anak tersayang. Oh, melimpah-ruah pulak kasih-sayang Mommy buat si Adik hari ni! Eh, sejak lahir sampai sekarang pun memanglah Mommy teramat sayang cuma hari ni je rasa macam istimewa sangat! Macam empangan kasih-sayang yang pecah dan tak dapat dibendung rasanya.

Adik, Mommy memang sangat happy sejak Adik dilahirkan. Mommy tak pernah expect akan ada anak lagi. Yalah, Mommykan kahwin lambat ^_^ So, bila Abang lahir Mommy rasa okey, cukuplah satu penawar jantung, penglipur lara MommyDaddy.

Tapi, tapi, tapi.... mana tahukan Allah nak bagi rezeki lagi. Allah nak bagi Mommy pengalaman berbeza ketika mengandung dan melahirkan Adik, Allah nak bagi Daddy menguatkan kubu pertahanannya dalam rumah dan paling penting Allah kasihan pada Abang yang selalu main seorang diri di rumah. Lima tahun pertama Abang sentiasa cakap sorang-sorang dengan toysnya tau, Dik! Makanya, Allah kurniakan satu lagi harta tak ternilai buat kami bertiga - Adik Cute *_*

Alhamdulillah, syukur di atas nikmat yang tak terhingga dari Allah buat kami sekeluarga!

Dan, sejak dilahirkan pada 9 November, 2011, Adik akan sentiasa berkongsi kegembiraan pada hari ini dengan ibu saudaranya. Oh, baguslah begitu! Senang Mommy nak buat budget sambutan makan-makan macam selalu ^_^ Errkkk....

Adik Cute ni daripada dalam perut sampailah sekarang memang aktif melasak. At the age of three, memang Adik banyak betul keletahnya. Suka bila melihat Adik ajak Mommy berbual kerana reaksi muka comel dan mata bulatnya selalu membuatkan Mommy terpaku mendengar bebelannya. Hilang segala penat dan marah. Lupa segala kerjarumah dan masalah. Rasa rindu pulak saat-saat yang sepatutnya dihabiskan bersama Adik yang terpaksa dilepaskan demi kerana tuntutan harian. Kalaulah masa itu boleh diulang kembali, banyak perkara yang Mommy nak lepaskan demi Adik dan Abang!

Adik memang pandai menambat hati orang di sekelilingnya. Kalau mendengar Adik bercakap, memang tak sangka usianya baru nak menginjak 3 tahun. Petah bercakap tak henti-henti. Once Adik buka mulut nak bercakap, memang hati ni digeletek rasa macam nak menggomolnya sesaja!

Oh, terlebih memuji pulak Mommy ni! Harapnya kawan-kawan Mommy taklah menjuih mulut dok kata Mommy melebih-lebih memuji anak sendiri ^_^ Tapikan, kalau dah jadi emak, memang begitulah kot kaedahnya. Tak habis-habis rasa teruja nak memuji anak sendiri.  Tak setuju ke, mommies? *_*

Buat anakanda Mommy pujaan seantero ini, I love you so much, my little amazing boy! Adik jadilah anak yang baik buat MommyDaddy, adik yang baik buat the only Abang that you have in this world dan insan istimewa di kalangan mereka yang terpilih. 

Remember this Adik : -

Mommy will always right behind you, to support you and be there for you when you need me! Kehidupan ini ibarat roda yang berpusing. Ada kalanya kita megah berdiri di atas, ada masanya kita jauh melutut di bawah. Jangan khuatir kalau terjatuh dalam hidupmu kerana InsyaAllah, Mommy akan ada memimpin tanganmu untuk bangkit semula. Nikmatilah hidupmu seadanya dan jangan lupa kepadaNya yang sentiasa memberi....

Eh, macamlah Adik ni dah cukup matang nak faham kata-kata beloved Mommy yek ^_^

Whatever it is, Happy 3rd birthday my cute little boy, Luqmann Uzair *_*












40 comments:

  1. Happy birthday adik cute..adik memang comel..tak salah mommy puji pun..kalau tengok gambar memang tak sangak adik baru genap 3 tahun hari ni.
    MD..acik rindu nak baca dan tinggal kimen disini dan blog kawan2 yang lain..tapi internet yang sakit kena petir dah hampir sebulan belum pulih lagi..guna telefon kecik beno dan mobile internetnya semput.demi kerana birthday adik cute acik jegilkan juga biji mata tengok kat telefon ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terimakasih, Acik ^_^

      Oh, ya ke begitu? Padanlah lama tak nampak Acik datang sini. Rindu gak ni dengan Acik, maklumlah pengomen tegar juga di blog saya nih... Harapnya cepatlah sembuh sakit tenat internet tu, Acik. Rasa cam lama je tak baca apa-apa di blog Acik!

      Btw, terima kasih kerana bersusah payah baca entri berjela dan mengomen dengan skrin telefon jek :D

      Delete
  2. Wah..patutla MD tulis entry pada hari cuti ni, ada hari istimewa nampaknya....meh nak ucapkan happy birthday adik Luqmannn
    ..eh terlebih n pulak kat situ.. insyaAllah insan bernama Luqman ni bakal jadi ank yang soleh, baik dan berjaya nanti. Moga impian MD nak melihat kejayaan anak akan tercapai. Tumpang seronok kami dengan kegembiraan kawan kami..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih, AN. Hahaha...kalau takda yang istimewa, memang takdalah saya nak beronline di hujung minggu begini. Hehehe... namanya Adik memang saya dah lebihkan satu 'n', kena tambah satu lagi by pengomen tegar blog Mommynya ^_^ Takpalah, anggap je typo error :D

      InsyaAllah, semoga dimakbulkan doa kawan-kawan di sini. Amin!

      Delete
  3. Nama seindah wajah. Adik mmg comel n cute. Kalau rumah kita dekat untie pn rasa mk gomol2 pipi adik yg comel n gebuz tu...ha3x....mesti adik akn pecut kalau tgk untie kan.
    Hepi besday adik comel. Moga membesar menjadi ank yg cemerlang dunia n akhirat. Untie nk hadiahkn surah Al-Fatihah buat adik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ingatkan nak letak Lufthansa je dulu-dulu ^_^ Tapi dah kata nak letak dua nama nabi setiap satu anak, itulah nama yang lahir ^_^ Kalau dekat, rasanya dah kurus kedua-dua superheroes saya ni dek kena gomol akak dan 4 anak perempuan. Hahaha...

      Terima kasih ya, kak di atas segala doa!

      Delete
  4. happy birthday adik luqman Uzair ... semoga doa mommy diperkenankan oleh Nya ... aaamin . wpun masih bujang , dpt juga merasakan perasaan menjadi mommy dan harapannya terhadap anak2 yg dikasihi ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih, Vee ^_^ InsyaAllah, berkat doa kawan-kawan untuk Adik moga dimakbulkan Allah hendaknya. Amin!

      Delete
  5. Hepy besday adik...semoga membesar sehat, cerdik , taat orang tua dan yang pasti cute selalu...
    Dah macam imam muda jer adik cute ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih, Bunda ^_^

      Ini bakal imam muda 2020. Bunda jangan lupa vote ya nanti *_*

      Delete
  6. Alhamdulillah..dah 3 tahun budak comel ni..Selamat ulang tahun Adik Cute,comel bambam, manis,intan payung semua2 nye lah..hehhehe..jangan berhenti Buat Mommy awak tersenyum tau..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah, membesar dengan sihat! Terima kasih banyak, Diana! Setakat ni tengok je anak-anak dah sengeh. Harapnya berterusan hingga mereka dewasa. Mengapalah masa mencemburui kita mak-mak nikan. Cepat betul masa berlalu!

      Delete
  7. Weyh mana pigi hari ni ? Cuti celebrate bezday anak ker?

    Hepy Bezday adik cute.... moga adik cute jadi anak yg soleh dan membanggakan mommy daddy. Betapa beruntngnya adik cute dilahirkan dalam limpahan kasih sayang dan kemewahan...

    Setuju .... setuju.....anak sendiri suka hati mommylah nak puji ke apa yer dak...Tapi semua pun geram rasa nak gomol jer tengok adik yg mmg cute mcm jiran sebelah....eh? Salah puji pulak kehkehkeh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mak rindu ehhhhhh.... Cayalah! I lap you! Nak kena pegang pinggang juga ke ni???

      Kan kita kena buat medical check up, Mak! Tapi no worries, doktor kata otak kita masih sihat lagi untuk mengomel dalam blog ^_^

      Terima kasih, MakJilap atas segala doa buat Adik Cute. Yalah, Kak Ton tau anak Kak Ton comel tapi tak sangka pulak secomel jiran sebelah. Tetiba Kak Ton nak muntah kaler-kaler mendengarnya!

      Delete
  8. Lepas ke tidak komen mak ni.....huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah lepaslah Mak. Komen Mak walaupun merapu tetap juga Kak Ton approve seoriginalnya, Mak ^_^

      Delete
  9. hepi belated besday adik cute..panjang amanat mommy tu..tunggu adik pandai baca dulu yer mommy baru boleh paham..hehehehee..
    pepon moga adik cute terus jadi kebanggaan mommy..jangan nakal2 sangat yer sayang..jadi anak yang soleh dan bertanggungjawab..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh, ya! Lupa pulak Adik tak pandai baca lagilah, Zee. Ingatkan Adik dah habis SPM. Hihihi.... Tapi takpa tujuan blog diwujudkan pun untuk superheroes mengenang hasil tulisan Mommy mereka suatu hari nanti. Hahaha...syahdu pulak!

      Terima kasih Zee atas segala doa :D

      Delete
  10. Happy belated luqman uzair. Sedap nama. Adik cute mcm Azfar. Azfar memang dok bercakap je selagi celik. Memang tak berhenti bercakap. Penibg kepala ibu. Haha... Kalau abah tgh drive mmg dia kena diam tp x diam jgk. Dok mengomel jgk srg2. Anak2 ni memang penyeri. Wlau ada ms2 buat geram je tp ttp la racun penawar hati.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih, Sal ^_^ Mereka ni kalau bercakap memang tak tau fullstop kot. Eh, tapi Mommynya pun sama gak! Kalau menulis tak tahu nak stop Hahaha...

      Pening-pening pun kalau mereka takda, sunyi kita rasakan, Sal *_*

      Delete
  11. Alahai auntie pulak hari minggu tutup PC itu yg lambat sampai pagi selasa ini baru nak wish adik. Happy belated birthday to you adik... Moga impian dan harapan indah-indah mommy/daddy/abang seluruhnya menjadi satu kenyataan. Amin..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Special entry ni, kak. Kalau tidak saya pun tak jeling kat pc hujung minggu cam ni. Terima kasih ya, kak di atas doa tersebut. Moga dimakbulkan Allah hendaknya. Amin!

      Delete
  12. selamat hari ulang tahun ke 3 adik..Luqmann Uzair..
    semakin besar,semakin ada iras abang pulak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau berambut pendek memang nampak bulat lepas tu memang sebiji macam Abang tapikan Abang sebiji macam Mommy. Hah, camna tu.....

      Delete
  13. semoga Adik menjadi anak soleh ye..mana tau ada rezeki dapat adik lagi.hihihihi (gelak tutup mulut)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alamak! Statement akhir tu kalau nak delete boleh tak? Errrkkk...camna nak modify komen nih...Hahaha....

      Delete
  14. aaaaa...sweet nyer entry special untuk adik cute ni
    kita pula terharu, rezeki ALLAH nak bagi ye dak MD
    again, happy belated birthday adik cute =)
    moga panjang umur dan dimurahkan rezeki
    sayang mummy and daddy sampai ke akhir hayat mereka tau =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu, YY. Ingatnya memang itulah satu je anak yang dapat. Dah kahwin lambatkan. Walaupun kilang proses okey lagi, macam tak dan je nak beranak kecik. Abang masuk 5 tahun, semua pakaiannya saya sumbat dalam beg nak bagi orang. Tuptup dapat berita pregnant lagi. Itupun dah masuk 4 bulan baru perasan period dah lambat 2 bulan. Punyalahkan....

      Terima kasih atas ucapan dan doa buat Adik ya, YY. Tak mahu suruh Adik sayangi wanita yang akan disayangi ke? Hahaha....

      Delete
  15. Happy belated birthday adik cute. moga menjadi anak yg soleh..
    ermm kak, dah boleh tambah sorang lagi tuh.. adik dah 3 thn dah.. ehehehe jgn mare yer... cheers!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih, Lyn ^_^

      Hah, ni satu lagi komen yang nak kena modify ni. Camna nak modify komen ni supaya nampak tak janggal. Hahaha....

      Delete
  16. Sedapnya nama adik...Luqmann Uzair. Buat adik yg cute. Happy belated birthday sayang. Smoga membesar sebagai anak yg soleh, bijak pandai dan sihat tubuh badan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih, Fiza ^_^ Moga dimakbulkan doa kawan-kawan buat Adik Cute hendaknya... Amin!

      Delete
  17. Happy belated birthday to Luqman Uzair... Cantik nama, sesuai dengan tuan empunya diri...
    Biasa lah tu MD, kita yg yg puji anak sendiri.... tulis blog ni pun sebab adanya mereka... tanpa mereka, rasanya takde idea nak mencoret di blog...
    Semoga adik terus diberi kesihatan yang baik dan membesar dengan bijak... Mommy sayang be do doh kat adik tu... gembirakan mommy selalu yer :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih, Nur ^_^ Mommy yang pilih nama, haruslah yang mudah. Hahaha....

      Yalahkan, kalau kita nak tunggu orang puji makan berzaman ler. Siap kena bagi hint bagai. Huhuhu....

      Bijaknya guna bahasa! Semoga anak-anak kita akan sayang sokmo kat kita selamanya ya!

      Delete
  18. hepi belated birth ensem boy..
    auntie dah wish kat n3 y lps.. nanti mummy amin kan ye..moga dimakbulkan..amin2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih, Lya ^_^

      Moga semua doa kawan-kawan dimakbulkan olehNya. Amin!

      Delete
  19. Lahaii... Sebaya dgn ank sy upanya... Ank sy lahir 31 Ogos 2011... Tapi adik ni semangat... Tu yg ingt dh besar... Hehhe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah, lahir hari merdeka? Bestnya... tak dapat hadiah ke masa tu? Cucu saudara saya (hai, dah bercucu rupanya....) lahir pada 30 Ogos juga. Anak saya patut lahir 11.11.11 tapi tak mahu tunggu tarikh istimewa. 9 Nov 2011, Adik nak keluar ^_^

      Anak-anak saya memang semangat semuanya. Terlebih susu kot ^_^

      Delete
  20. cntik tarikh due adik yg sebenarnya tu
    happy belated adik cute.
    semoga adik cute membesar sebagai anak soleh aamiin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih, Ciksu ^_^

      Kalau ikutkan tarikh sebenar memang cantik sangat. Anak perempuan adik lelaki saya yang dapat tarikh 11.11.11 ni. Itupun isterinya pilih untuk bersalin pada tarikh tersebut. Tarikh sebenar 15.11.11. Saya yang beria-ia dapat tarikh tu, tetiba je Adik nak keluar lagi awal!

      Delete

Nak kahwin lagi...

Salam kawan-kawan! Amboi, tajuk! Seram membacanya! Siapalah gamaknya yang nak kahwin lagi ni? Yang sebenarnya, tak tahulah hari...