Friday, November 21, 2014

Memperkenalkan....inilah dia my beloved Hubbydearie ~_^

(Waktu kecil-kecil dulu... huahahaha....)

Salam Jumaat kawan-kawan!

Jahatkan I ni. Dah dok gelak baru teringat nak beri salam. Apa punya oranglah si MD ni. Katanya lepas tahun baru berazam nak jadi perempuan Muslimah yang baik. Cakap kosong je nampaknya tau....

Hari ni seperti yang I katakan sebelum-sebelum ini, I akan tempek gambar Hubbydearie tapi masa zaman comel-comellah. Zaman handsomenya I tak dapat approval. Walaupun Hubbydearie perasan handsome tahap gaban, beliau tetap tak membenarkan gambar eksklusifnya yang macam model keluar dalam blog apatah lagi gambarnya yang dah macam TMJ  tu. Huahaha....

Eh, jangan memandai scroll down laju-laju sampai ke bawah ya! Baca dulu bebelan I, tuanpunya blog ni. Siapa buat, I babat nanti dengan rotan! Amboi, bukan main excited nak tengok laki orang nampaknya ya! Berdosa tau, Tuhan marah ^_^


Okey, I dah tak larat nak berdepan dengan Hubbydearie sekarang ni! Beliau terbaca entri semalam dan semenjak dikatakan serupa macam TMJ, sikap perasannya makin menjadi-jadi!

Kalau sedang bersiap nak keluar rumah, mesti ada soalan berbaur mengada-ngada macam ni,

Eh, okey tak I pakai ni? Ada macam TMJ  tak?

Dalam kereta sambil membelek-belek muka yang dikatakan 'handsome' sangat tu, beliau akan bertanya pada si Abang,

Abang, okey tak Daddy pakai baju ni? Muka Daddy handsome tak? Ada macam TMJ???

I dah tak terkata apa-apa lagi. Biarlah si luncai terjun dengan labu-labunya. Biarkan... biarkan.... I redha ajelah dah sendiri nak terjun!

Okey, okey... entri hari ni tak panjang berjela kerana I tahu you all takda mood nak dengar I menceceh. I peliklah mengapa you all tiba-tiba berubah hari ni. Laju je nak suruh I habiskan bebelan ya!

Nah, tataplah wajah comel Hubbydearie tersayang ketika masih budak *_* 

Tak tahu berapa umurnya ketika ini. Gambar semuanya hitam putih! Ada macam superheroes tak?

Hubbydearie yang duduk atas riba ya. Sebelah kiri tu si Abang sulungnya. Rupa Hubbydearie dengan Mami sebenarnya sama, terutama bahagian hidung, mulut dan mata. Begitu juga adik perempuan bongsunya, dah macam kembar!

Gambar kelas ala-ala kindielah kononnya bersama cikgu. Hubbydearie pakai baju hitam berdiri sebelah cikgu ^_^

Rupa Hubbydearie mungkin ketika sebaya si Bubbly Abang. Beliau pun tak ingat tahun bila gambar ni diambil. Katanya masa ni beliau si 'pembuli' budak-budak!
Kualiti tak berapa bagus sebab ini gambar lama sangat. I minta Mami bawa masa last trip datang Malaysia. According to Hubbydearie, semua gambar ni tak menunjukkan langsung betapa comel dan 'bergetahnya' beliau ketika zaman kanak-kanak. Ada banyak lagi yang lebih comel tersimpan di rumah mereka di Tashkent. So, si abang yang menguruskan pemilihan gambar-gambar ini telah kena tegur kerana tak pilih gambar yang terbaik dalam koleksi. Aduhai, suamiku...apahal jadi begini perasan sekali!

P.S. Isnin depan I bercuti kerana Jepun cuti. Jangan merindui I setengah mati ya ^_^ Huahahaha.... maafkanlah sifat perasan MD yang bermaharajalela sekarang ni. Sama je sebenarnya suami isteri syok sendiri!



62 comments:

  1. Hahahahhaa..okeh dah tu..okeh dah tu...a good start..dah tunjuk gambar TMJ, walaupun masa dia tgh kecik....:P
    Memang comel...:)

    Best la awak, Malaysia public holiday awak cuti, Jepun punya holiday pun, awak cuti! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amboi, DZ... awal pagi nih ^_^ Tak sempat saya buka pintu terus terjah. Hahaha...

      Saya memang asal cuti, sayalah orang yang paling bahagia. Tak semua cuti kat Jepun kita ambil. Kalau tak cukup 14 hari setahun, barulah kita ikut Jepun cuti sama. Sebab itu saya jarang beli MC. Kalau tidak, dah lama datang cari DZ. Huahaha....

      Delete
  2. hensemnya Hubbydearie kak MD ye..ada adik lelaki tak?sepupu belum kahwin ke?hahaha.ni TMJ tengok pun makan hati you..kecik-kecik dia pun tak secomel ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Abang HD dah kahwin dulu sebelum HD. Adik-adiknya dua-dua perempuan, pun dah kahwin. Hahaha. Anak saudara belah HD ramailah lelaki tapi baya-baya Bubbly Abang dan Adik Cute. Nak book ke? Hehehe....

      Amboi, Sal...macam kenal rapat je dengan TMJ. Tahu je TMJ tak secomel ni masa kecil ya ^_^

      Delete
    2. hahaha..kite tengok gambar je kak MD.tu yang tau TMJ kecik-kecik ghope cmane..

      Delete
    3. Maksudnya... betullah kata HD yang beliau lagi comel daripada TMJ masa kecil-kecil dulu. Alahai.....

      Delete
  3. Ok lah. Dpt tgk gambar your HD masa kecik pon boleh lah. Tapi tu lah...kecik² dah terserlah ke kecomelan dan handsome mannya tu. Memang handsome lah orang nya yerp ☺☺

    ReplyDelete
    Replies
    1. Okeylahkan I bermurah hati nak share gambar HD masa kecil. At least I sedar tahap glamour I ni macamana, takdalah macam sesetengah selebriti tu. Huahahah.... Ya ampun, melampau betul tahap perasan I ni kan! Nak wat camna....

      Masa 20an lagi handsome. Kalau jumpa memang terpaku. Kalau tidak takkan bas berhenti sikit punya lama depan rumah masa kami makan beradap masa kahwin dulu. Skrg dah ada iras-iras TMJ bab badan tu... Hehehe....

      Delete
  4. Eee... dah macam hero-hero MDlah.
    Sahlah dua-dua hero ikut muka daddy mereka - ala-ala TMJ hihi..

    Pengelat betul jepun cuti dia pun cuti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh, taklah kak...ada juga iras saya terutama si Abang tu. Mak kata Adik tu pun ada iras kecomelan saya sipi-sipi masa kecil dulu.

      Mana ada ngelat. Dah dibagi cuti, kita cutilah. Yahooooo! Jangan jeles ya, kak!

      Delete
  5. hahhaahaa..nasib tak scroll laju2 tadi..
    ensemnya masa kecik..dah besar ni hensem lagi ker??kehkehkeh..kalo dah iras TMJ memang sah hensem..tengok anak2 pon dah tau..

    mana aci cuti ikut jepon..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aha... nasib baik tak scroll sampai end. Kalau tidak, dah kena babat dah. Boleh pulak tu mengaku dia scroll laju-laju. Hahaha... senang betul nak tangkap para pengomen nih. Hehehe....

      Dulu comel, bujang hensem bergetah, lepas kahwin hensem, lepas anak dua, muka hensem lagilah tapi badan je yang tak berapa hensem. Hahaha!

      Erk...bulan 12 nanti ada satu lagi cuti ikut Jepun. Janganlah tension yek ^_^

      Delete
  6. MD gambar HD masa kecik tu...rasa acik lebih rupa abang dari adik cute..tapi muka bulat memang sama ngan adik cute dan abang

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya ke, Acik? Saya ingat Adik Cute yang lebih ikut Daddynya. Si Abang ni kata orang ikut saya sebentuk. Hehehe....

      Delete
  7. a’aaa kan abg ada iras daddy
    kecil kecil mmg comel udh remaja mmg hensem le kan.itu mommy blh tersangkut ye dop..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni yang buat saya pelik. Ramai kata Abang ikut Daddy. Kata Mami, Abang tu versi Daddy gemuk. Adik pulak versi Daddy kurus. Kalau gitu, siapa yang ikut gene Mommy ni? Uwaaaaaaaa......

      Delete
  8. kelazzz ko gambar oldies gitu.....
    hahahahhaha....

    komen tak brapa nak aci...
    sebab budak mana tak comei masa kecik2 kannnnnn...
    ngehehehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cuba komen lain sikit selain mengiyakan memang HD ni comel. Nampak tak tanda cemburu kat situ? Hahahaha....

      Nanti sat arhhhh...nak keluar gambar comel MD pulak!

      Delete
  9. he he he hasben hensem kena sorok nanti ramai yang berkenan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ingatkan nak simpan dalam esbok tapi HD pulak yang teruja nak tayang muka kat orang. Aduhai....

      Delete
  10. Gambar masa budak2 memang comel.. letaklah gambar apa pun.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tapi yang ni lebih comel ke atau biasa-biasa je comelnya? Hahaha.... lebih baik jangan komen nanti berlebih-lebih perasan my HD ni kang!

      Delete
  11. boleh lah dr takde kan... pic budak2 pun ok..
    comel lah tuh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ish, ni yang nak keluar gambar comel MD pulak. Sakit je hati tengok komen. Hahaha....

      Delete
  12. salam perkenalan....
    suka tengok gambar yg last tu...macam pelakon cerita mat saleh...tapi tak ingat nama..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya ke? Siapalah pelakon yang macam HD masa kecil nih...Kalau diketahuinya mahu 1001 malam cerita tak habis nanti. Hahaha....

      Delete
  13. tapi..tapi...gambar masa kecik ni pun dah menampak kan kekacakan tu ada..
    ekekekekk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Soalan penting - ada ke lebih comel daripada TMJ masa kecil? Kalau ya jawapannya maknanya dah besar pun HD lagi handsome daripada TMJ. HD yang kata bukan saya ...Hahaha....

      Delete
    2. Itu kena tenhok gambar sekarang la..baru juri boleh buat keputusan..heheheh..adik beradik dia memang masa kecik rambut pendek semuanya ye?? senang jaga kot..ekekekk

      Delete
    3. Hahaha..bab nak tengok gambar tu sampai pencen menulis blog pun belum tentu dapat tengok. Bab rambut pendek tu saya tak pastilah. Masa kecil dulu Mami ni dah macam guru disiplin je kekdahnya. Yang paling nakal antara 4 orang tu memanglah HD! Itu memang saya pasti!

      Delete
  14. Salam MD.. Laju2 LM datang nak terjah tp dpt gmbr baby2 je ke? Ehehe

    Haah la mirip TMJ. Patutlah sorok2. Ehehehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gambar baby pun dah cukuplah tu, LM. Kami kan low profile, down to earth, syok sendiri. Sebab itulah gambar tak keluar blog. Hahaha....

      Delete
  15. Hahahah. Salah si abang la sebab tak pilihkan the best pic untuk di bawa ke malaysia!

    Tak apa, boleh scan dan emel :)

    Black n white pun nampak comel. Terserlah kesamaan muka mil dan tmj :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Katanya nanti Mami datang Malaysia, nak suruh bawa gambar yang lebih comel dan bergetah. Hahaha...tak habis-habis perasannya. Ikutkan ajelah dah nama isteri mithali kan....

      Delete
  16. Wah... Ptt la anak2nya comei... Ikut muka suami MD rupanya... Hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaa.... ni yang nak merajuk. Kalau semua ikut HD, siapa yang ikut gene MD nih? Uwaaaaa......

      Delete
  17. Tajuk membuatkan saya teruja..ishh..haruslah nak tengok klon TMJ..
    kalau dah nama orang ukbekistan kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takda niat kami laki bini nak masuk blog, Mar. Keh3x....

      Delete
  18. tu dia awal2 lagi dah scroll tgok gambar dulu baru baca entry.ahakz..

    pic HD masa kecik yg 1st tu mmg byk iras muka bubly abang.gambar 2nd bersama mami tu pulak iras betul dengan muka adik sekarang..ohh TMJ ke..alamak banyak bulu.muahahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni nak kena babat nih... Berani dia terus scroll tanpa baca dulu bebelan kita. Meh sini tadah punggung tu. Harus kena sebat 18 kali!

      Eh, betul ke ada iras muka Abang? Saya ingat Adik je ikut Daddy. Tapi memang ada yang kata kalau Abang jalan dengan Daddy, dari belakang sama je ^_^ Kalau dari depan, memang rupa Mommylah si Abang tu :D

      Delete
  19. alolo tomei3x....meh sini nk cubit2...opppssssss....adik ada byk iras muka HD gmbar ke 2 tu.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oppsss...Kak, ni gambar Daddynya bukan superheroes. Kalau ni akak nak cubit, memang saya larang sepenuh tenaga ni, kak. Hahahaha....

      Delete
  20. Haha.. gambar masa kecil berani la dia tunjuk ..

    Orang hensem ni dari kecil dah nampak lain daripada yang lain kan? InsyaAllah anak2 MD nanti pun macam HD la bila dah besar nanti. Segak bergaya...

    Kalau terserempak MD sekeluarga kat luar macam mana lah ya? Ai..mana tahu suatu hari nanti?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baru je nak keluar gambar comel MD pulak masa kecil. Dah kata gitu, tak jadilah. Tak teruja ya tengok gambar kecil-kecil. Masa kecil semua budak pun comel je. Mana yang tak comel, ya tak?

      Kalau terserempak, memang tak dapat larilah, AN. Tabahkan hati jelah kalau dah terexpose. Ingat nak low profile jek. Hahaha....statement kalah selebriti pulak ^_^

      Delete
  21. kali ni takut kena tipu
    scroll cari gambar dulu, sebelum baca...hehe
    ala..gambar time kecil aje. bolehlah bak kata jarjit singh cite upin ipin
    good start

    lagilah! tapi betullah, ada iras muka adik cute
    gambar MD pula mana? mesti lagi lawa kan =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amboi, takut sangat kalau kena tipu dengan MD ya, YY ^_^ Hahaha, jangan haraplah kalau dah keluar gambar kecil-kecik akan ada gambar besar-besar pulak. Impian tak jadi kenyataanlah tu, YY....

      Gambar MD masa kecil ke yang nak tengok tu? Boleh, nanti saya cari ye! Huhuhu....

      Delete
    2. alahai impian tak akan jadi nyata ke?
      tak apalah, tengok gambar kecik pun jadilah
      kira untung juga ada...hehe
      en suami gambar kecil langsung tak ada, lagi sadis...hehe

      tak nak tunjuk kat sini, kita PM ajelah...hehe
      bolehlah MD, kita kan kawan a.k.a bakal besan...hehe

      Delete
    3. Nak tengok apa lagi pra besan? Eh ada ke pra besan ni? Hahaha.... future besan adalahkan!

      Nantilah saya belek gambar zaman kanak-kanak saya yang tercomel sekali. Yalah, nak juga lawan HD. Tapi kalau takda siapa kata comel dalam komen, saya terus delete entri tu nanti. Hahaha....

      Delete
  22. comel je zaman kecik2..he he. saya pun suka tengok gambar suami masa kecik2..lepas tu mintak mak mertua cerita setiap gambar..syok.. mengimbas kenangan lama.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah, Fand. Masa kecil HD memang saya tak tahu langsung. Nak bertanya mak mentua, tak faham bahasa pulak. So, minta tolong bawa gambar dari start mula kahwin sampai dah ada anak dua barulah dapat.....

      Delete
  23. Ini boleh dikatogerikan TMJ masa kecil lah MD.. comey gitu :)
    macam abang pun ada jugak rupanya tu :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. HD kata beliau lagi comel dan handsome daripada TMJ sejak kecil, muda dan sampailah ni. Tua pun nanti HD lagi handsome dari TMJ katanya....

      Delete
  24. comelnya masa dia kecik2...ehhh sekarang tentu tetap hensemkan ..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sekarang HD kata dia memang handsome kalau dibandingkan dengan seluruh lelaki kat Malaysia dan Uzbekistan. Bahkan pelakon A-list Hollywood pun kalah. Hahaha....

      Tak tahan saya mendengarnya!

      Delete
  25. Ceh.....patutlah buat entri khas hari ni.....
    Rupanya buat onar kat jiran sebelah dlm entri ni.......

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh, mak ko! Ish...terkejut Kak Ton tengok komen pendek sangat. Marah ke ni? Hehehe....

      Patutnya komen tu duduk bawah komen AN tapi entahlah serius saya tak tahu mana perginya. Tahu-tahu en blogspot kata the comment does not exist!

      Ish, nak babat jari jemari Kak Ton ni tau....

      Delete
  26. Tgk puc HD kecik2 ni dh dpt tau msti HD ni mmg ensem .. lg ensem kot dr Zul ariffin akak abe sado tu
    . Hehe..


    Nanyi MD share pic MD kecik2 la..leh imagine MD skarang camne.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha....kalau HD tau dibandingkan dengan Zul abe sado tu tentu statement ni yang keluar - Eleh, I jauh lagi handsome daripada dialah! How come you people compare me with this guy!!!!

      Ahah...camtulah gaya orang terlebih perasan berkata-kata. Hahaha!

      Delete
  27. **nanyi -- nanti

    Bw guna hp.. sori la klo typing error

    ReplyDelete
    Replies
    1. Faham sesangat ^_^ Kalau jari secomel bayi takpakan. Ini jari bagak-bagak nak menaip kat hp memanglah azab rasanya :D

      Delete
  28. Dh blh agak rupanya mcm mana. Hencem la sgt. Haha... Kalau dgn husben pn mcm tu jgk la. Ssh kalau hensem ni. Iyekan aje la. Layan. Tp zmn remaja dia mmg org ckp dia playboy. Tak padan dgn sekolah agama. Itu bdk pompuan tu sound la. Dok dgr cerita zmn silam dia seronok jgk walaupun ada benda yg dia x brp ingt lg dh. Even kenangan dgn wife snd pn byk lupa, mcm mana? Puas la dok kasi ibgt tp x blh recalled jgk. Xpe2. Tu kesan operate. Nk buat mcm mana... Sblm ni huaben x baca tau blog sy. Tp skg ni x pst la plk. Ttgk kt hp dia ada label 'keluargaku'. Sekali tekan blog sy rupanya. Adeh... Mmg malas nk bg dia baca. Nnt kena komen baik pny.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aduh, kalau cerita zaman silam memang tak mahu mengalah. Kalau kita kata kita ramai peminat, dia pun sama. Kalau kita kata kita ada secret admirers berbukit, dia pun sama. Kena redha ajelah dah dapat suami macam tu tinggi tahap perasannyakan, Sal....

      Eh, bab ni boleh tak agaknya kalau kita nak block jangan bagi suami baca blog kita? Kalau boleh, memang saya nak letak nama HD dalam senarai utamalah!

      Delete

Kisah Rumahtangga...

Salam kawan-kawan! Amboi, tajuk! Takut mendengarnya! Macam nak menjaja kisah rumah tangga aje kekdahnya.  Tapi kenalah sedia maklum...