Tuesday, December 23, 2014

Daku kembali....

Salam sayang kawan-kawan!

Aduh, baru je nak start menulis feeling perahsantan dah berleluasa. Asal perahsantan je, mestilah waktu menulis entri. Nak buat macam manakan, dah tabiat azali si MD ni. Hadam jelah walaupun meluat, ya tak! 

Okey, okey, nak mencemuh ke apa sukahatilah sebab I bukan nampak pun tapi kena ingat, dosa mengumpat I tak tanggung you walaupun I yang ajak mengumpat! Hehehe....

Awat I terlebih meroyan hari ni? Sebab pertama, you all mungkin tak perasan tapi semalam I mana ada di alam maya. Sampai hati tau, takda siapa pun tanya khabar I. Mulut sakit ke dia, kena ulcer ke apa dah sehari suntuk MD ni tak membebel dalam blog. I is kecik hati sangat-sangat tau ^__^ *tengahbuataksimerajuklani*

Sebab kedua, pepagi buka aje blog I dah ketawa meroyan tak ingat dunia. Selalunya ini kerja I tau. I yang selalu pi blogwalking rumah kawan-kawan lepas tu bomkan terus kotak komen mereka dengan komen-komen yang tak reti I nak pendek-pendekkan. Blog orang pun macam blog I je kekdahnya. Mengomen tak ingat dunia. Makanya lebih baik you all lega hati kalau I tak singgah. Kalau tidak, memang nangis-nangis baca komen I tau! Tetiba hari ni I pulak kena 'bom' dengan seorang blogger. I tak payah beritahulah siapa.... Ya tak, kakkkkkkkkk D..... Hahaha... nak juga bagi clue ^_^

Eh, by the NKVE hi-way, I ni sebenarnya mana ada mudanya. Perangai je mengalahkan budak baru akil baligh. Kalau letak I sebelah budak 18 tahun pun I champion perangai mengada-ngada berbanding budak 18 tahun tu ~_^

Like I said in one of my comments, orang tua memang suka berlagak muda. Oppp...that's only suitable for melah, jangan dok fikir orang lain pun sama. Jiran sebelah I tu I tak tahulah. Memang katanya awet muda memanjang; asyik merempit, berselfie, wepie, wee-wee je tak lagi! Mak! Nak order adult drypers ke tak ni? Kak Ton nak buat bisnes ni. Mak lah orang pertama jadi client VVIP Kak Ton yerk!

Shhh...jangan bubuh link nanti ada orang terasa. Wakakah....

Pada yang merindui diri ini (huaaaaaa... macam gaya celeb sendu jerk!) I nak bagi tahu sesuatu ya. I akan mula bercuti dari 26 Disember sehinggalah 6 Januari tahun depan. Of course bila I cuti I tak akan update blog. So, time tulah you all nak show proof yang you all memang rindukan I serindu-rindunya macam lagu sudu by kumpulan Spoon.

Erkkk, gaya bercakap macam confident gila ada peminat nih. Masak eh perahsantan si MD ni. Harapnya takdalah bawa ke tahun depan!

Okey, ni entri pemanas hati je sebenarnya. Nanti-nanti I update story mory lalaland as usual. Kalau sehari I tak datang kerja, maknanya kerja akan jadi berlambak walaupun hari-hari I datang kerja, takda pulak kerja melambak atas meja. I pun sebenarnya confused bangat ni tapi takpa, tak perlu susah-susah nak crack your head dok fikir masalah kerja I pulak ya ~_^

P.S. Congrats to my anak saudara keponakan belah emaknya( my sis ler tu...) kerana mendapat 10A dalam PT3 yang diumumkan semalam. Ahah, itulah baru namanya anak sedara aunty *__* Dengan berita itu I is kalah ler dengan minah cilik seorang ni. I dapat 8A je tapi my niece sudah sapu bersih semua A yang ada dalam PT3 tu. Yeah, aunty is so happy that you don't have to kahwin cepat sebab dah dapat keputusan cemerlang. You go, girl. Dah, dah, don't try to follow-follow your aunty punya 'jejak sejarah' *_*










32 comments:

  1. ni mesti kes MD nak bagi hadiah pengomen terbanyak ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha... maybelah ni. Mar, saya nak bagi kesemua 10 orang yang ngetop komen di sini ^_^

      Delete
  2. Tahniah untuk anak saudara MD tu...memang bergeliga otaknya...10A dia sapu... Alhamdulillah.

    Wah...bercuti lama tu nak 'balik kampung' ke... Selamat bercuti-cutian la ya... mesti kakcik rindu celoteh MD nanti...huhuhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Respek kat anak saudara seorang ni. Memang ligat dan bijak. Anak kedua daripada tiga beradik. Alhamdulillah, sejuk perut emaknya. Senyum lebar kakak saya tu :)

      Tak 'balik kampung', kak. Ingat nak ke Legoland dah kena batal pulak tapi nak jenjalan jugalah *_*

      Aiiii...bila orang rindu ni mulalah saya rasa nak meroyan lebih-lebih sikit ~_^

      Delete
  3. haha..saya tau jiran sebelah tu sape.lamanya cuti..nak ke mana tu?souvenir please..haha.akan merindui kak MD.rindu serindu rindunya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha...jangan mention namanya nanti akak kena saman pulak :D

      Office ni tutup 30-31 Dis dan 1-2 Jan tapi akak tolong sambungkan cuti tu jadi panjang *_*

      Delete
  4. hahahah...saya ni jarang bom2 komen orang..kali ni ku gagahi jugak..hahah...lagipun start saya baca blog ni pun dah tengah2..banyak entry awal saya tak baca dan komen lagi (nampak gayanya macam nak komen lagi je nih..) ..

    hebat nya anak saudara tu..sapu bersih 10 A..nak bagi hadiah apa??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha...terkejut tau! Yalah, blog picisan macam ni tetiba kena bom, lagilah double electric shocknya!

      Entri saya panjang-panjang, silalah tarik nafas dalam-dalam sebelum membaca! Nak komen and komen lagi, saya tak kisah pun. Yang saya kisah, macam mana saya nak habis balas komen nih. Huhuhu....

      Tunggu dia datang rumah baru bagi hadiah. Maybe bagi duit aje kot...

      Delete
  5. lamanya bercuti...balik uzbek ke....selamat bercuti yer MD.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak balik kampung pun. Mak mentua nak datang bulan Januari nanti, insya Allah!

      Delete
  6. hehe...saya pun kalau dah lama terjah blog orang
    memang bom aje lepas tu
    tu aje caranya nak follow cite yang tertinggal
    lamanya cuti! ni memang jealous! nak kemana lama-lama tu
    nak ikut boleh tak? hehe

    confirm rindu dengan celoteh MD =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ish, nak ikut memanglah tak boleh. Ahli keluarga terdekat je yang pi makan angin. Hahaha.... Ni kes nak kasi orang hangat hati lagilah nih....

      Kalau rindu silalah tinggalkan pesanan ringkas. Nanti saya membebellah kalau ramai sangat yang rindu. Huahahaha....

      Delete
  7. Replies
    1. Terima kasih, CH. Kiranya sekarang ni dialah yang pegang takhta juara straight A ni. Saya nak ulangtayang result macam PT3 ni, rasanya kalah dah!

      Delete
  8. Ok mak perasan ye Kak Ton tak de semalam cuma kerinduan mak tak sampai tahap maksimum semalam, ditambah lagi result Angry Bird yg not so good so hilang semua rindu semalam.....Tahniah buat keponakkannya ....10 A tuuuu...mmg pandai budaknya tu, bukan calang calang tu, Mak pun tumpang bangga ada anak Melayu yg terer cenggitu.

    OK...... yg ngengada mengalahkan remaja sweet 17 tu mmg mak setuju sangat, tapi nak buat macamna weyhhhhh dah dapat jiran cenggitu, mak terima dengan hati yang redho ajelah, mak pun layan ajelah....kehkehkeh...

    Nape? Takut mak terasa yeh pasal org tua berlagak muda tu...... Persoalannya ada ke? Bilanya? Tak perasan pun weyh hihi....so tak sempat nak kecik hati hihi
    Buang masalah kecik kecik hati ni.....mak absorb jerlah senang!

    Awat lama sangat cutinya? Nak pi mana?
    Ohhhh legaaa mak, tak yah baca novel hahaha





    ReplyDelete
    Replies
    1. Nasib baik Mak kata Mak perasan. Kalau Mak tak perasan lampu bilik jiran tutup, memang saya merajuk sampai awal tahunlah. Taknak bergosip berjemaah! Eh, ya tak ya! Ingat AB ambil PT3 tahun depan sama dengan saya. Rupanya tahun nikan... Er, apa keputusannya OKje? Alah, takpalah apa pun result yang penting kita happy dapat kahwin anak raja satu hari nanti. Wahahahahaa..... Ampun Mak! Kak Ton meroyan teruk hari ni! Disebabkan Maklah Kak Ton tak sanggup nak publish satu lagi main entri Kak Ton. Simpan esok ajelah nanti Mak rindu kalau Kak Ton lama tak mengomel *_*

      Alah, Mak ni mesti tak baca reply komen Kak Ton. Mak jangan sensasikan statement 'orang tua berlagak muda' tu. Itu khas buat Kak Ton aje. Kalau Mak nak terasa, nasib Mak ler. Siapa suruh tua. Hahaha.....

      Nak pi mana tu biarlah rahsia. Kalau Kak Ton beritahu, tak rocklah nanti Kak Ton nak meroyan dalam blog.

      Uhuh, Mak lega Kak Ton takda? Tadi Mak kata rindu separuh mati kalau Kak Ton tak mengomel!

      Novel garapan Kak Ton, drama pukul 7 kat TV3 tu pun kalah tau Mak... .Keh3x.

      Delete
  9. alhamdulillah... tahniah dapat 10A..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih, Maria. Lega hati emaknya bila anak lulus cemerlang!

      Delete
  10. wah lamanya cuti kak, balik kg HD ker??
    happy long holiday!! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak, ada di KL ni. Minggu depanlah kot baru nak berjalan. Office tutup year end ni so akak pun ambillah cuti dua hari je terus jadi seminggu lebih *_*

      Delete
  11. lamanya MD bercuti,pegi mana tu..ni sy dtg komen pukal terus..baru balik dr kmpg tak awal juga..tp takde masa sgt nak bw..bila ada terus komen byk2 la..

    tahniah juga pada ur anak sedara..pt3 kali ni byk yg menurun dr pmr katanya tahun depan nk mansuhkan terus pt3..jadi bahan eksperimen la budak2 tu..nasiblah anak sedara sama pandai dengan mak sedara,,:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Office saya tutup year end ni so saya ambil dua hari je cuti teruslah sampai next year. Saya pun sekarang ni 'mengah' blogwalking ni, PK tapi tetap juga datang menjengah. Sekali datang, kita komen berpukal-pukal terus. Senang hati kita, tak senang duduk hati kawan-kawan. Hahaha...

      Ya ke nak mansuhkan pulak? Alahai apa dah....

      Delete
  12. wah lama tu . klu nak pi travel mmg puas lah lenjan satu negara ... bila naik cuti nanti confirm byk lah entry2nya yg superb dgn mcm2 citer ... selamat bercuti MD ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha... kalau nak balik kampung HD kena cuti sebulan tu. Banyak nak diterjah dah baliknya 5 tahun sekali *_*

      Ada di KL buat masa ni, Vee. Cuma ambil cuti on 26hb dan 29hb je. Office tutup so jadilah macam panjang je cutinya *_*

      Delete
  13. Wahh..lama nya cuti.. selamat bercuti MD. Sila share cerita dan gambar-gambar menarik nanti ye..
    Yang anak2 sedara tu wajib dapat hadiah best2 dari aunty MD tu..kalau saya, minta aipon six terus..hihi..
    tentang komen panjang dari MD..saya tak kisah, malah terhibur. biar pun panjang tapi tak kosong dan ada isinya... terima kasih sangat2 kat MD sebab sudi singgah dan beri komen di blog saya... sayang MD ketat2.. xoxo

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you, Fand. Ni masih ada di KL. Bukan nak ke mana pun. Just jalan-jalan bawa anak-anak je kot *_* Terlanjur office tutup minggu depan, cutilah. Ni pun masih ada depan pc lagi. Budak-budak baru bangun. Lepas ni barulah kena tukar title jadi bibik kat rumah pulak *_*

      Alahai, syahdu pulak rasanya. Nah, muah-muah sikit ^_^

      Delete
  14. amboi MD cutilerni... syiokkkk ooo... kalau ler CZ dapat cuti harini alangkah seronoknyer rasa hatini...
    anyway tahniah kepada anak sedara MD yang hebattu.. ramai yang kecewa tapi dia dapat result yang terbaik.. dia sekolah mana MD/?? kepochiler auntieni kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya ambil dua hari aje tapi pejabat tutup dari 30hb sehinggalah 4hb. Memang syoklah Cho walaupun tak ke mana-mana. Insya Allah nak balik ke BP nanti sebab kakak ada buat kenduri. Selain daripada itu, tengoklah kita jenjalan ke hulu ke hilir. Cuti dah sambung seminggu lagi, makanya hati ni dah berdebar-debar nak mengcutikan diri jugak ikut cikgu dan budak sekolah *_*

      Delete
  15. Wahhh...lama tu MD cuti. Habiskan sisa² cuti hujung tahun erk. Happy holiday.

    Tahniah buat anak saudara tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mana ada cuti lagi, Fiza. I ambil unpaid lagi dua hari *_*

      Oh, terima kasih atas ucapan. Itulah orang komplen katanya susah PT3 ni tapi dia borong semua A. Saya pun jadi pelik tapi dalam tiga beradik tu memang si kakak ni yang paling bijak sejak sekolah rendah sampailah sekarang.

      Delete
  16. Ai MD.. lamanya cuti ya? Tapi sekolah dh ditambah cutinya lagi seminggu ni...ada olan nk tambah lagi seminggu tak? Haha

    Maafla ya dah lama tak dtg mengomen sini. Mmg tak ada mood nk berblog.. dgn demam hari tu disambung dengan banjir teruk macam ni, memang perhatian banyak pasal banjir je.. dengan suami pun gaduh ada masanya, bila terlebih excited dia tu nk tgk bola di saat saya duk nanti cerita pasal banjir. Memang masa ni terlebih sensitif sikit. ..

    Entry lain saya baca kemudian bila mood berblog kembali dan bila keadaan dh makin baik ya. Doakan sama2 banjir akan makin baik.. jangan dibiarkan saudara mara senegara kita menderita lama2.. terima kasih bertanya khabar saya ya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai, AN *_*

      Memang lama sungguh tak nampak datang sini. Ingatkan nak mengundur diri pasal pengomen tegar tu. Rupanya tak sihat. Yalah, AN. Harapnya awak cepat sembuh dan banjir di Pantai Timur tu cepat surut dan berakhir. Kasihan pada yang menanti khabar berita tentang ahli keluarga yang terputus hubungan macam awak ni.

      Suami-suami memang macam tu. Time dia bercerita kita kena dengar dengan khusyuk kalau tidak merajuk tak mahu cerita, main gadget jerk. Time kita cerita, dia buat sambil lewa je sebab tengah buat something yang dia suka. Kalau kita merajuk standardlah jawapannya - Itu pun nak merajuk. Benda kecil pun nak merajuk! Memang rasa nak boxing je tau!

      Delete

Kisah Rumahtangga...

Salam kawan-kawan! Amboi, tajuk! Takut mendengarnya! Macam nak menjaja kisah rumah tangga aje kekdahnya.  Tapi kenalah sedia maklum...