Friday, December 19, 2014

MidValley *__*

Salam kawan-kawan,

Oh, entri semalam tu I stickykan ye buat tatapan pengomen tegar mahupun yang berhajat nak jadi pengomen tegar ^__^

Wah, gaya bercakap macam blogger billionaire (kasi up sikit level, blogger jutawan tu ciput sangat title zaman sekarang nih....) padahal PICISAN jerk *__* Takpa, takpa, berangan itu free. Oleh itu ia milik semua orang termasuk ah kak yang kuat perasan nih!

Pada suatu petang minggu ini, I bawa superheroes ke MidValley. Rasa macam dah lama sangat tak ke sini. When was the last time we mai here, Dear? Ahah, tak boleh recall pulak.... But I guess few weekslah rasanya tak pi favorite port nih!

Sebenarnya kami ke sana sebab nak cari makan tapi bila dah sampai tak tahu apa kita nak makan. Tanya kat superheroes jawabnya 'Ayam!'. Maka, kita pun pergilah ke Texas Chicken. Ni conversation laki bini...


Dear, lets try Texas Chicken! Never been here right?


Never what? Yang memborong food tak ingat kat Tesco branch tu, refill banyak kali  tu apa?

Uhuh...malu ah kak kena sound suami sendiri tau! Aduh, you ni Dear.... pecah rahsia I tau. Kalau you tak cakap, semua orang tak tahu I pi  refill air 25kali!

Erkkk... wait, wait, wait! HD tak cakap pun tapi MD yang pecahkan rahsia sendiri tulis dalam blog siapa suruhkan! 

Oh, my mistake! Fully my mistake. I'm sowi for blaming suami pulak ^__^

Okey, kita tak nak cerita pasal Texas Chicken tapi I tell you, I like mashed potatonya. Kalau dulu rajin ke sini sebab si Popeyes. Sekarang Popeyes dah balik kepada isterinya si Olive, maka restoran dah ditutup, tak tahulah tutup terus ke atau tutup cawangan jerk!

Habis je makan elok masuk Maghrib. So, HD bawa Bubbly Abang pergi surau dan I bawa si Adik Cute pi Aeon Wellness.

Baru je I nak cari something tetiba si Abang menyergah dari belakang. Katanya surau dah tutup kena naik tingkat 3. So I dan Adik pun ikutlah mereka naik eskalator. Punyalah lama kami tak sampai MidValley sampaikan surau dah pindah ke tingkat 3 pun kami tak tahu.   

Baru je lepas dua eskalator tetiba I rasa lain macam 'ringan' pulak kasut yang I pakai tu. I gagahi juga bawa Adik naik setingkat lagi. Sampai kat atas, I pun jeritlah kat Hubbydearie yang dah menonong laju dengan Abang suruh berhenti kejap. I pun belek kasut, awat rasa lain macam ni....

Nak tahu kenapa?

Ahah... I guess you all dah tahu dah sebabnya. I dengan kasut mana ada ong mah!

Tapak kasut I sebelah kanan tercabut okey.! Sipi lagi nak tercabut habis. I think I ni ganas kot bila pakai kasut. Habis semua kasut I lenjan. Padahal pakai bukan hari-hari pun. Nak kata kasut murah pun tidak juga. Kasut I beli murah tak pernah bermasalah tapi yang suka buat masalah dengan I ni, kasut mahal! Pelik dan konpius otak geliga I ni memikirkannya tau *__*

Maka, I suruhlah Hubbydearie dan Abang jalan dulu pi surau manakala I terhegeh-hegeh heret kaki masuk dalam Aeon. Kena turun dua tingkat pulak nak pi bahagian kasut. Sebelum tu ada bahagian kanak-kanak. Aduh, siksa ni nak main hide and seek dengan Adik supaya dia tak perasan. Itupun bila nampak toys, dia dah kejangkan badan tak mahu bergerak tapi I heret juga slowly dah kasut I ni tinggal tunggu masa je. Parahlah Mommy kalau kena jalan kaki ayam dalam Aeon ni nak cari kasut!

Disebabkan terdesak, I beli jelah apa kasut yang dapat. Kasut yang I nak, takda sizelah, takda warnalah, makanya I pejam mata pilih jelah mana dapat. Malas nak fikir banyak. 

Once bayar, I terus patah balik kat tempat kasut tu dan beritahu kat salesgirl,

Dik, bagi akak kasut tu akak nak pakai. Kasut akak  ni sikit lagi nak tercabut dah nih. Glamor akak kang orang tengok berkaki ayam keluar dari sini! Bak kasut tu cepat!

Duh, lega rasanya bila dapat tukar kasut tapi rasa macam 'terbantut' pulak. Dahlah I ni tak tinggi mana, kena pulak pakai sandals gaya artis kilauan emaskan....

Lepas Hubbydearie selesai, terpaksalah kami bawa superheroes pergi Molly Fantasy. Kalau tidak, ada yang mogok cengeng dalam kereta macam mati bini!


Bubbly Abang dah tak hairan tempat macam ni. Selalunya dia tolong belikan token jer. Belajar dari kesilapan lalu ya, Abang. Jangan beli token sampai RM50 lagi!

Adik Cute nak bawa kereta tapi tak sampai nak tekan minyak. Abang tolong tekan minyak dan brek, Adik control stereng *__*

Suka sangat I masa tengok mereka dua beradik bergelak sakan happy membantu each other ^_^

Jangan tak tahu, Mommy selalu tumpang sekaki main game ni dengan Adik Cute *_*

















40 comments:

  1. Replies
    1. Terima kasih, Nur. Memang comel ikut Mommynya. Hahaha....

      Delete
  2. bahagianya bila tengok anak2 main bersama..bergelak ketawa..abang sayang adik tu sebab tak pandai nak gaduh kan MD..anak2 acik pun acik tak pernah tengok bergaduh..kalau ada yang mulakan..ada yang melarikan kan diri mengelakan dari bergaduh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak juga Acik. Kalau kat rumah ni memang suara mereka bergaduh jerk. Adik ni melawan sikit. Si Abang pulak kalau naik suara je mesti sebab marahkan Adik. Pening kepala walaupun dua aje ni kat rumah. Tapi itulah masa pergi ke sini, tengok mereka happy main dua beradik terasa seronok pulak!

      Delete
  3. Dari tepi nampak sentol betul pipi adik beradik tu.....

    Esok mak nak gi Mid Valley ada dating ngan kawan se U mai le ke sini, boleh jumpa! Eh? surau Mid Valley dah tukar kat Tingkat 3 ke? Bukan bawah sekali yek, dekat ngan garden? Yg tau kat tingkat atas sekali tu baru, dekat ngan food court....

    Hari tu si TLBD ajak makan kat Texas Chicken tu sedap ke?
    Weyh mak sentap tau kalau sebut kilauan...... sajalah nak mengena orang tu.....Mak kalau berjalan mmg pakai sandal tak de tumit, gasaklah org nak cakpa bantut pun. Dahlah bantut, lebar pulak tu hihi....gelakkan orang lew tu....

    Pelik ar abang tak suka main token ni? Bukan sebelum ni suka ke?
    Tapi serious suka tengok adik beradik bersatu pada cenggitu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ikut siapa lagi, OKje... ikut MommyDaddylah!

      Sebab Mak dah beritahu nak pi MV, makanya kita telah ban planning ke MV hujung minggu lalu. Pelik juga Mak nak pi MV macam tahu jalan jerk. Rupanya pakai drebar gitu....

      Biasanya saya pergi yang dekat Aeon supermarket tu. Bab yang mereka kata kat Gardens tu saya tak pernah pulak pergi. Sekarang yang kat Aeon tu dah tukar ke tingkat 3 tapi saya belum masuklah sebab bendera berkibar megah masa tu.

      Banyak-banyak ayam. K-ep-ci juga yang sedap. Cubalah KFC punya Bombay Crunch ke apa tu. Yang itu saya rasa sedaplah sebab pedas. Dalam gambar bukan main meriah sampai terliur tengok ayam goreng Texas Chicken ni. Bila dah dapat macam biasalah, secoet jerk.

      Kita selalu pakai wedges je, Mak sebab tumit macam paku tu dah tak lalu dek kaki kita. Maklumlah kita ni pun asyiklah tergolek tapi hari tu terpaksalah beli sandal biasa jerk dah terdesak!

      Abang tak minat tempat ni lagi. Mungkin dah kerap sangat pergi dan main benda yang sama. Tukang beli token je sekarang ni.

      Delete
  4. gelagat yg menghiburkan mrk berdua tuh ... saya pernah beli kasut sebb kaki melecet sbb kasut yg dipakai x mesra kaki . selamba je lepas bayar terus pakai ... wpun kasut tu buat kaki melecet tapi dah bthn usianya ... tu la dah sendiri pecah rahsia blh lak nak salahkan HD dia ... heh heh ... terkejut gak sbb entry kat atas tu dah ada smlm ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ingatkan nak suruh salesgirl tu aje tolong bayarkan tapi rasa macam Mak-mak datin pulak. Pergi jugalah kaunter bayar kasut dulu lepas tu baru pakai!

      Hahaha...saja je nak menyalahkan orang padahal dah terang lagi nyata memang salah diri sendiri asyik membebel jerk dalam blog!

      Delete
  5. Tak pernah lagi bawak anak pergi MidValley.. biasa pergi dengan abam sayang je.. kekonon macam bercintalah.. hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Untungnya boleh pergi dating selalu tinggalkan anak-anak. Saya ni mana pergi memang orang tahulah ada dua anak. Sentiasa ada jer dengan kita. Kalau bapaknya tu yalah, macam orang bujang jer jalan sorang-sorang!

      Delete
  6. Cer tunjuk sikit sandal ala artis kilauan emas tu? nak tengok kot sama dengan sandal yang saya pakai ni...

    haha, kan dah kena sound dengan HD.. refill berapa banyak sampai 25 kali tu? ai, tak cayalah saya.. kalau 3 kali tu pun dah kembong perut rasanya.. ke sekali refill 1oz je ni?

    ingat dia kata lama tak ke MIdvelley tu dah 3 tahun lepas ke yang lastnya, rupanya beberapa bulan, hihi.. nampak tu betapa pesat membangunnya mall di kawasan KL ni, asyik diubahsuai je..

    Meh,saya jawab kat sini jelah untuk komen sana.. sebab sengaja nak bagi peluang orang lain naik nama, tak nak komen banyak2 kali.. kalau dah orang nak bagi juga, takleh la tolak rezeki ya... saya tolong fikirla hadiah apa ya, kereta sebiji pun ok juga... warna putih ya... haha, kata bilionaire!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nantilah kalau ada masa snap gambar sandal tu. Hahaha.... jangan disebut kilauan emas selalu nanti ada yang terasa!

      Saya lupa yang kami dah pun sampai ke Texas Chicken ni sebelum tu. Ingatkan first time. Maklumlah dah kertu. Fikiran pun selalu je melayang entah ke mana-mana...

      Hahaha...KLCC pun saya dah sebulan tak sampai tau. Lamalah tu. Selalu kalau saya kata lama, kawan pejabat tak percaya. Masing-masing tersengih sambil tanya - berapa lama tu? 2 minggu lepas???

      Alahai, janganlah macam tu, AN. Awak takda mengomen terasa kosong pulak. Yalah, katanya pengomen tegar. Hilang satu kawan rasanya tau.....

      Nak kereta ya? Nantilah saya suruh abang buat guna lego yang ada kat rumah tu. Lepas naik sekolah saya hantar. Hahaha....

      Delete
  7. kaki mu tajam sgt ker kak, asyik byk kali tercabut jer. hahahha
    jgn mareeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Entahlah Lyn. Sampai sekarang ni konpius lagi. Nak ditampal kasut yang ada, rasanya memang jarang pakai lagi tapi akak sayang bangatlah itu kasut :(

      Delete
  8. muka abang dengan adik kemain bahagaia dapat main game..sengih sampai ke telinga tu..hhaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suka si Abang dapat tekankan minyak 'kereta' si Adik ni. Adik tu nampak macam besar tapi tak sampai pun kaki nak tekan pedal.

      Delete
  9. Huhu.. mujur la dekat mall.. blh la beli kasut lain.. lya ada pgalaman masuk giant akhir tahun lepas.. pkai sliper lain sebelh. Aduyaiii.. tp xpela.. dimaafkan sbb musim banjir..malu mmg la malu.. tp wak slumber je la.. style katakan. Haha

    Adik sama mcm kakak asya la.. asya nmpka mainan tiba2 jd kejung je.. haha


    Amboi kemain 2 beradik.tu main.. tgk muka tu penuh perasaan.. MD main msti lg penuh perasaan.. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selalu nasib memang baiklah. Senang nak cari kasut lain. Bayangkan kalau kena di tempat yang tak sepatutnya memang nangis-nangislah nampaknya. Terpaksa berkaki ayam. Hahaha....


      Sekarang ni memang rajin kejung kalau nampak mainan. Kalau boleh 'let it go' takpa juga. Tapi akak selalu tak ikut pun kehendaknya sebab dah kerap sangat dia buat perangai.

      Kalau dah anak-anak excited, cuba bayangkan pulak macam mana excitednya Mommy mereka nih. Hahaha...

      Delete
  10. hahahaha... susah nya kalau time berjalan-jalan tu kasut p buat hal pula.. saya pernah kena juga. tapi masa tu nak ke kelas, kawan dok p stapler saya pnya kasut... adoi... kat mana nak cari kedai kasutnya kalau duduk dalam asrama -.-

    anak2 akak ye. comel diorang ^^, seronok tengok dorang main. ni kalau adik saya join sekali juga ni, mau lupa dunia.. kat rumah pun 24 jam menghadap game. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha...nasib baik boleh stapler. Akak ni sebab selalu kena, memang standby kasut dalam kereta tapi selalu je kena atas jalan. Tension tau.

      There are my beloved sons. Dua ni je permata hati. Si Bubbly Abang baru 8 tahun dan si Adik Cute baru masuk 3 tahun *_*

      Delete
  11. Tadaaaa...
    MD, nanti Anim qadha entry sebelum2 ni ya...
    rindu nak baca semua

    ReplyDelete
    Replies
    1. Surprise! Surprise!

      Mana pergi ni Anim lama betul tak nampak di alam maya. Tak akanlah merajuk pulak... Cepatlah singgah. Bawa air dan biskut sendiri ya. Hahaha....

      Delete
  12. boleh pula kasut buat hal ye
    kalau saya memang totally spoil mood sebab kasut aje...hehe
    saya dah penah makan texas chicken tu, boleh tahan sedaplah!
    agak sama level dengan kfc, tapi kalau dah biasa makan kfc
    memang kfc lagi better

    comelnya tengok keseronokkan dua beradik tu
    teringat anak-anak dekat rumah pula
    si abang penah beli token sampai rm50 pula ke?
    mak ai, jenuh nak habiskan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ini bukan kali pertama, YY. Dah banyak kali saya kena. Sebab itu saya kata kasut dan saya memang tak sehati sejiwa. Nak kata murah tak juga. Nak kata mahal bedo oh pun tak jugalah....

      Kali itu saya makan Texas Chicken apa namanya yerk sedap pulak tapi kecil sikit. Dalam gambar nampak so tempting!

      Pernah. Saya beri duit RM50 suruh beli token RM10 jer sebab takda duit kecil. Tetiba dia happily tunjuk saya dapat pensel warna sebab beli token RM50. Jenuhlah nak main sampai lebam kat situ!

      Delete
  13. Salam..Lama sungguh LM tak g midvalley. Rasanya last pergi masa syafiq lum setahun masa baru2 blk sini. Tu pun sbb nk pi tukar duit qatar yg duk dlm purse ni. Ekeke

    Adoii.. Ngeri duk bayang MD seret kaki dgn kasut yg camtu. Mujur sempat beli yg baru kan. Xpelah .. Kecemasan kan, nk beli yg puaskan hati sgt payah la pula. Katanya nak cepat..

    Errr si comel berdua tu nampak enjoy sgt dpt main. Ehehe..

    Ops token rm50 jenuh gak kan nk tgu siap main. Klu ank 4 cam LM ni lain la. kejap je abes

    ReplyDelete
    Replies
    1. Famous money changer kat MV tu. Saya pun kalau nak tukar duit memang ke situ perginya.

      Kasut saya wedges je cuma tertanggal tapak tu. Jenuh saya heret masuk ke Aeon dengan Adik Cute lagi yang kejap-kejap nak kejungkan badan, kejap-kejap complain bau busuk laksalah. Aduhai, nasib baik sempat beli kasut baru. Kalau tidak, confirm masuk surat khabar ada perempuan meroyan berkaki ayam dalam Aeon *_*

      Memang jenuh nak menghabiskan sebab budak-budak ni dah biasa tempat ni. Tak tahu nak pulun mainan apa lagi dah!

      Delete
  14. kesian betul pasal kasut tu..takpelah kak, kalau tak, tak dapat rezeki kasut baru dari HD. Ish, saya tak suka gi Mid, serabut orang ramai, parking susah..huhu.lain kali gi surau kat The Gardens, tingkat bawah sekali, dalam food court nama 'Makan Place'..saya pun tak tau dah pindah tingkat 3.

    ReplyDelete
    Replies
    1. HD senyum ajelah. Suruh beli kasut ganti, tetap juga nak pilih-pilih. Nasiblah Labu heretlah kasut tu serata Aeon *_*

      Eh, surau yang akak selalu pergi tu kat JJ Supermarket. Dekat tingkat bawah tu tapi sekarang ni dah takda, pindah ke tingkat 3. Yang kat Gardens tu tak pernah sampailah. Akak kalau parking mesti dekat area kalau keluar je jumpa CIMB ATMs tu...

      Delete
  15. dah tiga thun dok kl x pernah ejak kaki ke Mid Valley... hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sekarang jangan pergi sebab sibuk nak Christmas. Kalau ada perayaan, lebih baik jangan terjah MV ni. Siksa nak parking. Jalan pun berlaga bahu gitu...

      Delete
  16. Seronoknya tengok wajah keriangan Abang dan Adik... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya pun suka gambar mereka yang ini. Rasa macam akrab sangat mereka berdua. Lapang je dada melihatnya.

      Delete
  17. sekali je sy pernah jejak midvalley tu pun masa zaman anak dara belum kawen dulu..dekat 10taun gak la..lagi lama dr MD.haha..

    apesal la MD dengan kasut tercabut, jatuh terjelepuk kerana kasut tak dapat dipisahkan..nmpk sgt jarang pakai kot..kasut byk sgt gamaknya..selalunya kasut klu kita tak pakai mmg cepat lingkup.n murah mahal kasut tu tak menjamin kualiti rasanya...jadi macam sy lenjan satu je kasut sampai barai br beli baru.memana pegi sarung selipar je..mak bukan celeb macam MD..huhu..

    comel pic abg adik yg beriang ria membantu each other tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uhuh, itu memang dah lama. Awak pun dah kahwin nak dekat 10 tahunkan, PK. Lama sungguh tu. Saya ni kalau 'lama' tu definisinya sebulan dua, seminggu dua, tiga empat hari tu pun termasuk dalam vocab 'lama' saya. So, kalau saya kata lama tu memang tak berapa lamalah. Hahaha...

      Itulah tak faham. Lain kali saya nak pakai selipar beli kat pasar malam buat pi kerja. Confirm takda masalah punya. Sampai la ni saya tak tampal kasut tu. Nak tampal takut tak pakai lagi. Tak tampal macam sayang jer....

      Saya pun ada juga kasut yang jadi kesukaan. Yang itu sampai lunyai saya kerja tu. Itu memang takda apa-apa masalah. Hahaha...

      Saya pun suka tengok gelak tawa mereka masa di sini. Lapang je hati ni as a mother ^_^

      Delete
  18. bestnye abang dan adik bantu membantu main game..he he. game yg dekat gambar last tu pun saya main sekali dengan Kimi..haha..sabar je lah. Tapi syok kan MD.... :D

    Lama dah tak jejak kaki ke MidValley ni...banyak kenangan manis di sini dengan arwah Yanie dulu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang last tu bestkan. Saya selalu main sebab si Adik ni tak pandai main tapi suka nak mengajar kita main. Itu yang selalunya Mommy take over. Hahaha....

      Oh, kenangan indah tu. Kalau tak pergi selalu ke MV ni pun bagus juga. Bukan nak lupakan kenangan tapi kadang-kala sebak jadinya nanti :(

      Delete
  19. eh.. eh.. lamanya kita tak mengomen baruler perasan... banyak entri ketinggalan rupanyer.. .ooo auntie suka gambar yang abang kena tekan pedal dan adik kawal stereng... kelakar.. memang kalau auntie der kat situpun gelak sakan...
    untuk pengetahuan MD, anak2 CZ rasanya tak pernah lagi sampai sini.. sebabnyer suami memang tak berkenan beno ngan mid valley... lagi kesiankan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebenarnya Cho saya yang terlebih rajin menaip entri bulan Disember ni. Itu yang jadi banyak. Saya pun kadang-kala rasa macam baru beberapa hari tak blogwalking tetiba tengok banyaknya entri kawan-kawan dah ketinggalan!

      Dulu MV ni memang port paling digemari tapi sekarang dah tak kerap datang macam dulu-dulu lagi. Abang dan Adik pun dah lama tak masuk Molly Fantasy. Itu yang bawa mereka bermain di sini. Saya pun suka tengok mereka bergelak bersama ketika ambil gambar nih!

      Delete
  20. Ekekeke...tumpang gelak pasal kasut tu MD. Tajam benor kakimu yerp. Nasib perasan. Kalau tak perasan memang parah lah jawabnya.

    Bukan main happy lagi adik dua beradik ni ☺

    ReplyDelete
    Replies
    1. Entahlah apa nasibnya. I ni bab kasut and bab order makanan selalu je 'pak malang' datang singgah tau. Ada je yang tak kena. Kang merajuk kang, kaki ayam je kang, baru tau!

      Delete

Kisah Rumahtangga...

Salam kawan-kawan! Amboi, tajuk! Takut mendengarnya! Macam nak menjaja kisah rumah tangga aje kekdahnya.  Tapi kenalah sedia maklum...