Monday, May 18, 2015

Oh, JJCM....

Salam kawan-kawan!

Hari ni Kak Ton sibuk sangat. Nak telan air liur pun berkira. Masa itu emas katanya. Tapi dalam pada sibuk tu, sempat juga Kak Ton taip entri pendek ni haaa...

Kak Ton ni bukan boleh. Kalau ada dok tanya-tanya mengapa menyepi, mulalah perasan yang diri ni ala-ala selebriti Hollywood terus. Tak mainlah perasan-perasan level selebriti tempatan gitu ~_^

Sejak dari hari Khamis minggu lepas Kak Ton dah superbusy. I told you so, kan.... Kak Ton bukan main-main. Tercungap-cungap Kak Ton buat kerja dua orang menjadi satu! Sampai tak berselera makan tak henti-henti tau...

Oleh kerana itu jugalah hujung minggu lalu Kak Ton tak pergi melenjan. Well, remember kata Kak Ton! Makan di luar dan melawat shopping mall tidak  termasuk dalam definisi 'melenjan' ikut kamus online Kak Ton yerk ^_^

Ni nak cerita sikit.... Hari Ahad semalam dek kerana Kak Ton ada di rumah, makanya dapatlah tengok JJCM TV3....

Wah, meleleh air liur Kak Ton bila tengok lobster dengan cheese dan isi ikan siakap style tegak berdiri dalam pinggan atas meja gitu.... 

Nasib baiklah katanya pukul 2.30 petang restoran tutup dan buka semula pukul 6 petang. Kalau tidak, dah bermanja-manja Kak Ton ajak suami tercinta pi Subang Jaya nun.... Kak Ton apa peduli kalau jauh pun, bukan Kak Ton yang drive kereta ~_^

Lepas je hari Ahad keterujaan dah berkuranganlah sebab tak nampak si Naz tu makan dengan penuh nikmat gitu, sampai isteri pun sanggup dilupaikan.... Lain kali kalau nak tengok JJCM nanti Kak Ton nak pakai bib Adik Cute punya kecil-kecil dulu. Nak tahan air liur daripada meleleh laju jerk membasahi baju ~_^ Maklumlah, kalau emak budak terliur, buruk betul rupanya... Nasib baik syok sendiri depan tv sorang-sorang. Kalaulah HD nampak Kak Ton asyik lap peluh air liur dah tentu-tentu kena ejek separuh nyawa merajuk nanti!

Eh, okeylah... Kak Ton nak sambung tugasan semula. Bos Kak Ton ni kalau takda kerja, dia ajak Kak Ton berjemaah bergosip. Dia gosip dalam Bahasa Jepun/Mandarin dan Kak Ton pulak dalam bahasa omputih/Melayu. Tapi sama jerk hala tuju gosip kita orang tau! Jangan jealous yerk bahu sebelah kiri Kak Ton dah rebeh ni. Kena overhaul balik, buat baik sebanyak mungkin lepas ni...

Adios!

P.S. AN, usah khuatir kalau Kak Ton tak 'reach target' gitu. Nanti kalau sawan menulis Kak Ton datang, siapa yang susah? AN dan geng juga yang penat tongkat dagu dok menembeng kat sini tau ~_^






36 comments:

  1. mencari jugak dua tiga hari hilang dr radar.. haha...rasa semacam plak bila tak dengar bebelan kak ton di sini...haha.. bab2 JJCM ni yang lemah.. apo nak buek, semenjak en suami jauh ni kami dah kurang JJCM..tak larat nak mencari..dok telan ayaq liur je lah nmpk si Naz JJCM tu...kihkih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Ton sibuk. Asal dapat jerk pegang keyboard, teruslah nak taip entri. Entri pun dan-dan tu aje sempat taip. Kalau tidak, lagi penuh kepala ni dengan macam-macam idea merapu tak lepas keluar. Hahaha!

      Ni pun kira dah lamalah saya tak berJJCM di tempat baru. Asyik dok ulang makan kat tempat sama jerk. Asal hujung minggu jerk pening kepala mana nak pergi. Last-last pi tempat sama jugak!

      Delete
  2. eh..eh pendeknya entry kak Ton..amboi busy sungguh la tahap nak telan air liur pun berkira. Hahaha..tp kalau dah kata blogger tegar tu, mesti gak curi masa nak update blog ye.bestlah bos sporting..boleh bergosip sesama

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh, adatlah dah katanya sibuk. Kalau tulis panjang berjela kang orang tak percaya pulak kita sibuk. Padahal memang betul dah 3 hari bekerja (dari minggu lepas) dah menyibukkan diri, semua kerja kita conquer!

      Bos akak memang. Sejak dapat bos perempuan ni, rasa lain macam pulak. Nak ngumpat, kena ajak sama ~_^

      Delete
  3. Rasanya ini catatan paling pendek yang pernah kakcik baca di blog MD ni... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha...semua tak percaya saya cakap saya sibuk tau, Kakcik. Oh, sedih... ni yang teringat kat batu belah batu bertangkup semula nih!

      Delete
  4. ingatkan kak ton yang JJCM...patutlah pendek jek takde gambo lak tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Ton menonton JJCM TV3 jerk. Kak Ton ditimpa mood malas keluar berjalan dari rumah tapi jangan tak tahu, Kak Ton tengah rajin memasak nih ~_^

      Delete
  5. Tipu je MD tu ge he..tak de nya menjejeh air liur tengok JJCM tu.betul kan..tapinjalau mata bulat merenung mulut nganga tu acik percaya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha...Acik ni...sedih saya tau. Semua saya cakap orang kata tipu. Kah3x. Memang pun nak meleleh tapi cover lagi... maklumlah perempuan Melayu terakhir katanya *_*

      Delete
  6. dulu suka terpedaya jugak dengan jalan2 cari makan... setelah beberapa kali di perdaya dengan rakus kini tengok JJCM tak ngamuk nak pergi makan kat tempat yg keluar JJCM lagi sebab takut di perli seminggu sang suami yang tak berperikemanusiaan hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak pun kerap terpedaya. Ni dah lama tak join together-together, kiranya serik tu dah berkurangan. Terjah juga kadang-kala. Bila dah penat terjah tapi makannya tak semengah dalam TV, memang kita stoplah kejap :)

      Delete
  7. Baru nak tanya...sedap tak pekena lobster tu,huhu...
    MD saja tau:-))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nampak macam sedap ~_^ Tengok chef tabur cheese aduhai...meleleh-leleh air liur katanya.... Rasa sebenar tak tahu lagilah, Anim...

      Eh, dalam wad pun masih ada selera lagi ke? Hehehe...

      Delete
  8. Haha.. tu dia, kena rangsang sikit dah mula up 2 entry dalam selang masa beberapa jam je.. bagus sangat ni..tu katanya sibuk ya, Kak Ton? Haha.. percaya, sebab komen xdibalas pun..

    perasan ala ala selebriti hollywood tu mcm mana ya Kak Ton? Cer describe sikit.. adakah ala-ala jalan kat red carpet, ramai yang jerit2 MD MD Md.. huhu.. ops bagi idea lak, kot esok dia up entry pasal ni.

    Subang Jaya? Cer bagi maklumat penuh Kak Ton..saya tak tengok JJCM ni. Tak lapang, masa tu tengah entertain bonda mentuaku.. mana tahu kalau dh tahu teringin nk ke sana juga. Maklumla sekitar kawasan saya.. haha.. teringat pulak kat Kak Long.. haha.. lama tul mood kelaut Okje ni.. eh, rasa rindu lak..

    eh.. banyak komen tang lain pulak.. sebab MD tak jadi g makan kat sana, jadi kira halal la komen merapu gini..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha...klunya - jangan ditegur! Kalau ditegur aje, tengoklah macamana perasan famousnya si MD nih. Hahaha!

      Memang pun sibuk. Agak-agak nak dekat lunch break setengah jam lagi, teruslah karang entri. Dalam pada sibuk makan tengahari, sempat lagi taip satu lagi! Hebat tak hebatlah kan.... Eh, Kak Ton kan dah kata Kak Ton super-E! Tak percaya juga ke?

      Aha...lebih kurang macam tulah.... Tengah jalan sambil bersilang kaki, peminat dok jerit kiri kanan panggil nama gitu.... Kita pun senyum sikit punya manis sambil menahan sakit tumit pakai kasut tinggi. Hehehe....

      Alahai...lupalah alamat. Sebab tengah asyik terliur jadi taklah sempat nak tulis alamat. Tapi tak silap dalam shopping mall...One somethinglah AN... Pastu nama restorannya mula dengan Sofie kot...

      Biasalah tu kalau komen entah apa-apa. Dah yang menulis entri pun sama jerk kekdahnya. Kak Ton alright jerk orang tulis kiri kanan bersimpang siur maksudnya. Kak Ton tak pernah pening ~_^

      Delete
  9. ohh kakton sibuk..baru check tau!sibuk apa klu sempat up entry.nmpk sgt menipu..hahaha

    tgok JJCM ni memang menempah maut..benda tak sedap pun nas tu kata sedap..masuk TV promote restoren katakan.kot ye kak ton tgok jjcm pastu berangan nak masak benda sama ok juga..takat nak ajak HD start enjin keta p restoren mana nak solute.kahkah..

    Ari ni I plan overdose komen. jangan sentap ya!gurau je.keke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haipppp.... Kak Ton ni super-E. Kena ingat kata kunci tu. Walaupun sibuk, jari jemari mulus ni rasa tak tenteram kalau tak menekan abjad kat keyboard tau, langsung jadi satu, dua entri gitu. Ni style orang sibuk tulis entri. Cubalah kalau tak sibuk, ada juga yang tercungap-cungap tarik nafas membacanya....

      Alahai, memang gitu pun. Mereka nak promote kedai, macam-macamlah tarikan dalam rancangan tu. Bila kita pergi, aduhai...sedih! Kak Ton dah banyak kali jadi tipah tertipu tapi Kak Ton tak pernah serik. Lepas penipuan itu cool down, Kak Ton pi lagi terjah ikut JJCM ni....

      Mana yang overdosenya? Ini ke? Daripada dua komen tu.... Kalau tahap Kak Ton, ini takda maknanya teroverdose, PK. Meh Kak Ton ajar cara-cara nak teroverdose komen. Hahaha!

      Delete
  10. sibuk2 pn sempat buat n3 xpa...akak ni kalau dh sibuk nk tgk lappy pn xsmpt......

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha...kalau tak keluar entri macam tak best pulak, kak... Itu yang sanggup taip entri waktu nak tunggu lunch break!

      Delete
  11. Ahad lepas mak tak de kat rumah la.....nak Tronoh ...makanya mmg tak tgk TV.
    Sementara boleh makan, mak nasihatkan pergilah makan....nanti gigi dah gugur, nak kunyah lobster pun payah hihi....

    Udah mak nak tido

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kenapa Mak? Gigi Mak dah gugur ke? Hahaha....

      Sedap Mak tengok lobster tabur cheese. Keju tu kan makanan ruji Kak Ton! Terliur-liur sepanjang menonton. Jenuhlah Kak Ton dok kesat mulut *_*

      Mak ni kan...kalau hujung minggu keluar dari kawasan jerk, mesti dua hari lagi tak ke udara alam maya. Dok mengerjakan baju bertimbun dan sebagainya. Apalah.... cuba pantas sikit kerja tu.... Lama sangat menghilang nanti tak rindu lagi baru tau :)

      Delete
  12. tak boleh tgk JJCM ni.. air liur sure meleleh. Hehhee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pakailah bib anak saudara yang baby tu, Lyn! Barulah tak meleleh air liur. Sempatlah lap *_*

      Delete
  13. Kalau Nani tengok JJCM mesti tak habis habis cakap sedapnyaa sedapnyaaa. Hahahahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hmmm...cakap dengan siapa tu? Dengan buah hati ke?

      Masa tengok Naz makan memanglah terasa-rasa kesedapannya sampai meleleh air liur. Tapi bila dah off TV tu, takdalah apa-apa kejadian luar biasa terjadi pun!

      Delete
  14. Assalam sis,
    kan3
    kalo nengok si naz makan memang meleleh
    tapi kalo nengok yang pengacara best in the world tu lagi meleleh he3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wa'alaikum salam!

      Kalau tengok pengacara JJCM ni makan, memang confirm kita terliur sama. Rasanya kalau dia buka mulut nak makan, kita pun nak nganga mulut sama depan TV tu!

      Delete
  15. senapas je baca entri kak ton kali ni...hehehe biasanya tak cukup napas akak baca

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha... Kira hebatlah baca senafas aje entri saya. Saya bukan boleh, kalau orang kata senafas boleh baca, saya nak upkan lagi patah-patah perkataan. Tak banyak pun nak tambah, dalam 10 000 patah perkataan jerk lagi. Hahaha!

      Delete
  16. Sapa yang tek terliur tengok JJCM tu. SIap menahan ailio lagi dari meleleleh...hahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn.... kena pakai bib anaklah lain kali kalau tak mahu meleleh air liur tu sampai basah baju :)

      Delete
  17. Ai tak boleh tengok cerita makan2 ni.. mulalah tekak ni menggedik nak.. huhuhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha... You nasib baiklah ada suami chef. Kalau tekak tergedik-gedik mengidam, boleh juga chef kat rumah tolong uruskan mana patut *_*

      Delete
  18. jjcm mmg selalu buat org terliur ... hebat naz dpt buat md melenjan dgn air liur tu ... heheheee . tapi kan , sapa lah tak terliur dgn lobster tu . ngidam benor saya nak merasa ... konfius jap , mcm mana lak md dgn boss bergosip guna bahasa yg berbeza ... ni mesti ada penterjemah yg join gossip sama ni ... heheheee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Adakala memang terliurlah. Adakalanya tidak. Tapi itulah walaupun dah berkali-kali Tipah tertipu, Tipah tetap juga nak tiru JJCM TV3 ni pastu menyesal seumur hidup. Hahaha!

      Oh, itu rahsialah.... yang penting lepas kita gossip, kita gelak sama-sama. Entah apa yang digelakkan pun tak tahulah *_*

      Delete

Nak kahwin lagi...

Salam kawan-kawan! Amboi, tajuk! Seram membacanya! Siapalah gamaknya yang nak kahwin lagi ni? Yang sebenarnya, tak tahulah hari...