Thursday, October 15, 2015

Comel tak Kak Ton ni.... @_@

Salam 2 Muharam kawan-kawan!

Amboi! Lajunya datang! Pantang Kak Ton cecuba mempromosikan diri, laju aje nak tengok yerk!

Kasihan alahai...kempunan lagilah nampaknya ^_^

Kan Kak Ton dan berjanji sehidup semati dengan suami tercinta, tersayang, terperasan dalam dunia ni yang kami tak akan mempromosikan diri masing-masing yang gila glamour ni... Keh3x....

Hah! Gelaklah jahat lagi! Gelak! Gelak! Jangan tak gelak! Biar sakit mulut tu ^_^

Apa khabar tahun baru ni? Sempat pasang azam ke tidak?

Tak?

Biasalah tu.... 

I pun macam tu juga!

Dah ternampak ke tidak my superheroes dalam promosi TV Al Hijrah 1437H? Dua scenes itu aje, sekejap aje pun. Tak sempat kelip mata dah hilang bayang my supereheroes. Tapi kisah di sebaliknya, penat weyh berdating kat kedai mamak di TTDI Jaya nun! 

Kalau terlepas tengok takpa, boleh tengok 365 hari setahun bermula pada 1 Muharam ^_^

Nanti-nantilah kita borak panjang satu entri kisah ni yerk ^_^

Ish...tak sabar pulak rasanya sepasang kaki ni nak ke rumah salah seorang besan ^_^ Maklumlah bakal besan nombor duplohlapan dalam senarai pendaftaran tengah 'mengumpat' satu entri tu. Dah 88 kali I baca cuma tak nak komen jerk. Nak bagi dia gelak jahat sampai pengsan. Nanti-nanti baru kita bahankan! Huahahaha.... (Kuat tak gelak monster Kak Ton? Habis bersepai kesopanan dan ketatasusilaan pengantin baru perempuan Melayu Johor terakhir tau!)

Hari ni I sibuk sebenarnya. Ingat malas lagi nak mengarang novel bertajuk 'Tiada Arah Tujuan' ni tapi I know, I know, you all need me, kan! Maklumlah tanpa 'kemeroyanan' (Aha... perkataan baru ni dalam kamus memang tak jumpa! Tak percaya tanyalah cikgu Maths yang sibuk memanjang mengajar peribahasa dalam subjek Matematik...keh3x....) Kak Ton, memang suram ajekan cuaca di luar tu ^_^

Apa-apa pun maafkanlah dos keterujaan Kak Ton yang berlebihan semenjak dua menjak ni. Maklumlah... mak saudara pengantin katanya... memang over tak ingat dunia! Maafkanlah kita, yerk ~_^

Ni nak tunjuk kat bakal menantu dan besan-besan I di luar sana .... 

Mesti you all teruja gamaknya ^_^ Kalau boleh petang ni dah tergedik-gedik nak datang rumah I nak masuk meminang. Manalah tahu terlepas peluang. Tak sabar nak tunggu Kak Ton memilih menantu dan menghantar rombongan hulubalang untuk 'memetik sekuntum bunga di taman larangan' you all tu ....





Adik...... tanda 'peace yo!' tu kalau tak buat tak boleh ke? Kita ni nak mengiringi pengantin, Adik oi! Janganlah over sangat teruja macam Mommy!

Ini baru nak jadi flowerboy. Kalau jadi pengantin, tak tahulah apa nasib Kak Ton suami isteri yang meroyan perasan tak sudah ni.... ~_^

Oh, lupa pulak! Yang sebenarnya entri ni digarap (wah...bahasa.... @_@) tujuan asalnya nak dok suruh bakal mak-mak mertua Adik Cute di luar sana meneka, agaknya manalah satu pakaian yang Adik Cute pakai semasa menjadi flowerboy hujung minggu ni nanti ^_^

Mak mertua yang meneka dengan betul, akan dapat dulang hantaran dari pihak Kak Ton okey ^_^

Err...bukan mak mertua aje boleh teka! Yang ada anak saudara perempuan sipi-sipi sebaya dengan Adik Cute pun boleh teka. Siapa-siapa pun boleh tekalah kalau sudi ^_^ Tapi tak bolehlah potong queue nak 'memetik kumbang separa-import di taman larangan ya' ~_^

Okey, byebye! 

I nak sambung berangan jadi mak saudara pengantin. Final episod dah nak dekat ni, sehari jerk lagi ~_^




55 comments:

  1. Oh....hensemnyaaaa abang......sungguh!!!! Gambar mak sedara pengantin tak de ke..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Handsomekan anak I? Ada anak perempuan sebaya ke nak masuk meminang? Hahaha!

      Delete
  2. Wow cair tgok adik cute..dah kenapa ramai sgt besannya..takpelah kami pi carik menantu lain la kt anak kami.hakhakhak...

    Agaknya sut yg no 3 tu kot..teka saja.huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh, kita memang tengah mencari menantukan, PK! Walaupun majlisnya makan 20,30 tahun lagi. Hahaha...

      Alahai, baru less than 50 dalam senarai, dah cuak! Rileks arghh... Kalah sebelum bertanding tak mainlah. Aha, bila nak ajak anak-anak ni berdating kat KFC? Keh3x....

      Opppsss...salah ler ^_^

      Delete
  3. wah... adik cute nk jd flower girl rupanya..
    bkn main bergaya tu.. kalau jd pengantin mesti lagi vogue :)
    hehehe...
    nak teka jugak... hehehe..
    adik cute pakai pakaian dlm gambar yang last sekali tu.. kan?? hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau anak-anak nak jadi pengantin, Mommy depa ni tak cukup tidurlah nampak gayanya. Bukan menguruskan anak-anak, tapi menguruskan diri sendiri sebagai mak pengantin. Kitakan over! Hahaha!

      Oppss... salah juga, Ira!

      Delete
  4. Kakak ni tak boleh berbesan sebab anak dara kakak dah jauh lebih besar tapi kakak suka tengok adik pakai sut yg ketiga - tambah cerah dahlah budak kulit dah cerah..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yalah, kak! Kalau gitu jadi mak angkat ajelah yerk ^_^

      Alamak, salah jugalah kak!

      Delete
  5. CH pun suka yg no 3 tu MD
    Nampak sesuai dgn adik cute ni :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh, salah jugalah, CH! Saya pun kalau ikutkan hati suka yang last sekali.

      Delete
  6. Alahhh terlepas nak tengok. Hehehe. Hensemnyaaa dia pakai macam tu, tergugat hati ahkak ni tengok. Hahahhaha :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau terlepas tengok kat promo AlHijrah takpa. Boleh tengok lagi dan lagi selama setahun tu :)

      Minta maaflah Kak Nani. Kak Nani dapat tengok aje, nak ajak couple dah tentu tak boleh. Hahahaha!

      Delete
  7. ohh tidakkk...hensem adikkk.... hahaha..
    yg mak saudara pengantin bilo nak belanja selfie... hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cukuplah tengok sepupu pengantin aje. Mak saudara pengantin memang tak keluar gambar dalam blog :)

      Delete
  8. umangaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii kakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!!! hensem kacak bergaya flower boy...tu baru acah2 test baju tu...belum lagi betul2 melaram dgn bunga kat kocek...pakai bow keeee....aiyoyoyoyoyo hensemmm oiiiii..... kak nanti hari kejadian sila snap jejaka hensem ni byk2 gambar tauuuuu....hihihihi


    amboiii kak berjanji sehidup semati gitu tak mo publish gamboooo..ya Allah daku doa2 laaa biar dpt jumpe terserempak ngan akak kat mane...siap le daku amik gambar diam2 hahaahahahaahah....amecam kak, cuak tak...i ni leh jadi mamarazi tauuuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Snap gambar anak-anak aje dah cukupkan. Gambar pengantin basi makpak depa ni tak payahlah 'dijual' Hehehe... Ngalah retis Hollywood gaya beri komen ^_^

      Amboi, Lieya! Ni yang buat akak tak jejak Putrajaya lagi sejak dah famous ni. Akak takutlah tetiba kena sembunyi bawah meja, belakang kereta, belakang bunga kat taman ke! Maklumlah sekarang ramai betul mamarazzi ^_^ Hehehe....

      Kalau terjumpa, selfie bersama aje udahlah. Tak payah glamourkan akak masuk blog pulak. Akak ni down to earth punya retis. Hahaha!

      Delete
  9. Tetiba mak mcm rambang mata pulak weyh hihi....semua pun cute jer mak nengoknya.... Pengantin pakai baju warna apa? putih ke? Kena match dgn pengantinlah kot.....
    Warna grey tu pun cantik.....warna cream pun cantik jugak.....

    Kalau yg warna biru tu sesuai untuk kasual kot.....

    Ni mesti mak mak yang ada anak dara tengak sibuk buat solat istikharah nak meneka baju yg sesuai untuk adik. Maklumlah bakal menantu Pan Asian katanya hihi....


    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh, Mak jangan ngada-ngada nak rambang mata! Nak tambah ahli keluarga lagi ke? Teringin pulak tengok anak Mak jadi flowerboy? Kalau suruh si SA tu dah tentu dia mengamuk. Dia dah level jadi pengapit pengantin jerk, flowerboy tak mainlahkan!

      Mak, duduk diam-diam jadi neighbour sebelah jerk yerk! Jangan letak harapan nak jadi besan pulak. Hahaha!

      Mak ni teka ke tidak ni? Habis semua pun dia suka! Memang rambang mata tau ^_^

      Delete
  10. Mak belum lagi terserempak dengan anak jiran kat TV Alhijrah tu ..... Nantilah mak tunggu depan TV....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Okeylah, komen ni dah agak lama! Mak dah nampakkan, kan, kan....

      Kita pun belum tengok promo yang panjang punya! Ni entah bila nak dapat videonya pun tak tahulah!

      Delete
  11. comel..hensem...dah macam ahli korporat dah ha......

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanti SA tengoklah anak sulung saya pulak. Dah macam CEO. Mommy pun macam tak percaya anak dah besar panjang macam tu :)

      Delete
  12. hensem bergaya..nak chop wat menantu tak boleh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha...telan air liur ajelah yerk, Zee. Awak pun tiga teruna, memanglah tak dapat berbesan nampak gayanya ^_^

      Delete
  13. Aloooo...comelnye dia!!! ^_^ nak geget pipi skit bole tak? Kahkahkahkah....aunty teka gambo no 2 tu...maneh potong kaki la tengok adik cute ni lelama....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ish, lepas majlislah baru boleh gigit pipi! Sekarang pipi kena jaga elok-elok. Hahaha...

      Aunty tak nak hantar rombongan meminang untuk Mak Enon ke? Boleh kita plan majlis seawal hari ni. Hahaha!

      Eh, Aunty ni memang pandai ler kalau meneka!

      Delete
  14. mmg encem boy lah, nnt bila besar mesti ramai bunga yg datang nk kwan kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak book untuk cucu tak, KakNoor? Kalau nak, kena tahanlah dengan perangai Mommynya yang over ni! Hahaha.....

      Delete
  15. wahhh hensemnya adik pakai suit mcm tuh...
    baru teringat dia jadi flower boy yer. nnti pos lah pic satu kat sini since mak pak dia taknak show off kan diri...hahhahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yalah, nanti kalau sempat memang akak letak gambar mereka dalam blog. Masalah besarnya sekarang, akak langsung takda gambar pengantin berdua pada hari majlis. Akak sibuk melayan kerenah si Adik Cute ni yang melalak lepas habis tugas sebagai flowerboy! Nanti dah kumpul-kumpul gambar baru boleh masuk blog yerk ^_^

      Delete
  16. Hai..anak Kak Ton ni memang hensem2 dan comel2.. lepas ni bertambahla calon yang beratur nak masuk barisan besan Kak Ton ni..Semua baju pun lawa dan hensem adik pakai tu tapi saya berkenan yang gambar keempat tu..comel sangat nampaknya, bagai bulan purnama 14 sudah.. haha. Tahu ke peribahasa tu? Apa2 pun moga majlis hujung minggu ni berjalan lancar pulak ye. Pasti meriah nampaknya nanti tu.. janganla mak sedaranya ni dah takde mood nak keja arini..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha... kita nak berbesan memang tak bolehlah, AN kan melainkan pihak yang satu lagi tu nak tambah ahli perempuan dalam keluarga. Hahaha!

      Saya pun suka yang no. 4 tu tapi tak terpilih pulak.

      Alhamdulillah, majlis berjalan lancar walaupun ada silap kecil sana-sini. Yang terharunya Kak Ton, suami dan anak-anak langsung takda gambar dengan pengantin tau!

      Delete
  17. I rasa gambar no 4 kot. Sebab suit tu je yang betul2 suits him the best. Yang lain cutting mcm tak berapa sikit. Erm, kat H & M ke ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mak-mak yang ada anak lelaki ni memang pandailah meneka. Yalah tu, kat H& M, Nu Sentral lagi.

      Tapi salahlah, Lyd! Bukan no.4 walaupun I pun suka yang no. 4 tu!

      Delete
  18. Wow...melting tengok adik. Handsome nya lahaiiii.

    Rasanya baju flowerboy adik yang nombor 4 tu kot. Sebab amik gambar pon senyum macam suka dengan baju tu ☺

    ReplyDelete
    Replies
    1. Silap juga, Fiza. Bukan yang no. 4 tu. Nantilah ya bila dah lengkap gambar boleh buat majlis, erkkk... boleh buat entri, kita tengoklah yang mana satu :)

      Delete
  19. hensem adik cute... flowerboy kang nampak lagi comel dari pengantin pulak. Alah.. tak sempat tengok budak2 cute kat tv.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha...memang pun itulah yang terjadi. Orang tak tahan tengok flowerboy. Pengantin dah terlindung dek flowerboys. Apa nak buat..... Pengantin pun kenalah redha. Siapa suruh panggil anak-anak akak jadi flowerboyskan!

      Delete
  20. LM rasa yg nmbr satu kot.. Tp yg ketiga pin cantek

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alahai, silaplah, LM! Saya suka yang nombor 4 tapi tak meriah pulak dalam majlis ni :)

      Delete
  21. comelnya Kak Ton....alahai mmg comel ler, bergaya betul :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah, Kak Ton dah kata Kak Ton memang comel. Hahaha!

      Delete
  22. saya lebih suka sut no 2..rambut adik memang segak aih..macam muka nickhun artis kpop tu pun ada..aih..bergetaq tulang betis makcik tau..hahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pandailah makcik meneka. Makcik ni memang uptodate tau ^_^ Laaa...hari tu kata macam Lee Min Ho, hari dah macam Nichkhun pulak. Yang mana satu ni, makcik...

      Errr...makcik kena sakit sendi ke lepas tengok gambar Adik Cute? Itu memang tak dapat nak menolongnya alahai makcik....

      Delete
  23. Replies
    1. Kalau dah boboi hensem, mak boboi entah macamanalah agaknya.... Hahaha!

      Delete
  24. haaaaaa akak..lepas nih pg bawak boiboiboi pergi saloon buat rambut plak......Biar org tak bole nak beza yg mana satu Lee Min Ho , yg mana satu boiboiboi......Kita suka gambar yg last sekli...nampak sesuai dan teen top gittew....kalau depan mata kita nih,dah lama dah kena romen kat saya pipi tuh ... :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye..yeeee...saya ada baca kat previous entry..lol..ta sangka pergi saloon jugak..ahahahahhahahaa......amboiiiii.....mak dia ta g saloon ke buat rambut sarang tebuan ala ala Saloma ?hehehhehe

      Delete
    2. Alamak! Nak alter komen terdelete pulak :)

      Mak dia tak payah buat rambut sarang tebuan ala Saloma. Tudung ajelah kena vogue sikit...

      Delete
  25. LAMANYA XJENGAH SINI......ALOHHHH....ENSOMNYA ADIK.....RUGI TAU AUNTY XDE ANAK POMPUAN KECIK....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samalah, kak! Saya pun dah lama tak singgah blog akak. Sibuk bukan main katanya ^_^

      Takpalah akak tenung ajelah ya! Nak masuk nama calon menantu memang tak dapat nak menolonglah kak oi.... Hahaha!

      Delete
  26. i bakal besan no berapa?
    sampai ati u setelah segala bodek selama ni diabaikan gitu aje
    mentang2 dah jadi retis...marilah kita bawa hati yang lara
    tak apalah...waiting list kita pun panjang lagi ni kan aisyah kan...hehe

    mak ai...nak marah jadi hilang nak marah
    berderet gambo adik cute ni...y u so cute adik cute =)
    habis gambo yang di anto pada saya aritu tuk apa plak
    bukan tuk tujuan yang sama ke?

    emm..maleh nak meneka...teka pun
    ank kita dok senarai 28...jauh benor

    eh mana neslo ais saya ni
    dok order dari tadi tak sampai lagi ni...kering tekak dah ni MD wei!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh, kan I dah bagi link you besan no. berapa... Takkan tak puas hati lagi! Itulah siapa suruh asyik datang rumah bantai Nescafe+Milo kita sampai habis. Itu belum termasuk kerugian dek kehabisan stok biskut, kek dan sebagainya. Memanglah turun dalam senarai. Kalau jauh dalam senarai tu maknanya wang hantaran banyak dah kena potong tau! Hahaha....

      Ish, tak payahlah behave sangat kat rumah kita! Kan dah kata, pi ajelah dapur kalau lapar dan dahaga! Penat weyh repeat! Dah macam mengajar bibik baru jerk!

      Delete
  27. selalunya flowerboy akan pakai warna putih tapi saya suka baju yg last tu ... nice je kat adik cute ... dah lama x tgk tv al hijrah . promo apa la tu ya ... iuh , ingatkan dpt tgk wajah kak ton yg mahal dan pemalu klhkan wanita melayu johor terakhir tu ... cis ... heheheee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Adik pakai kot biru. Paling malang sekali dalam album pengantin kedua-dua belah pihak, takda gambar jelas flower boys! Aduh... ini yang lagi tak endinglah cerita kompang dipalu tu...

      Hahaha...Tipah tertipu! Kesian Tipah ^_^

      Delete

KFC Chizza Ku-Sogo-kkan ~_^

Salam kawan-kawan!  Ya, kita bersua kembali setelah I selesai memperbaharui keahlian di Gua Tempurung 😊 Apa khabar semua? Saya...