Monday, November 2, 2015

Sibuk, Very Sibuk, Sangat Sibuk ^_^

Salam 19 Muharam kawan-kawan!

Sepanjang minggu ni I akan menyibukkan diri dengan tugas-tugas di pejabat. Sangat sibuk ya. Kalau nampak I datang mengomen tu, mestilah in between kesibukan katanya ~_^ (Hai...bilalah nak habis mengomen kat blog kawan-kawan ni. Lagi dikomen, lagi banyak pulak entri tertinggal. Rajin bersungguh pulak depa ni sejak dua menjak! Ke I yang tak cukup masa mengomen? Duh...

Makanya, kemungkinan besar kalau malas nak menaip entri tengah malam buta di rumah untuk diautopublish, memang takdalah entri 'live telecast' katanya ^_^  

Tunggulah ya sampai kesibukan redha selepas Deepavali nanti.

Eh, tak! Tak! Bukan.....

I bukan sibuk sebab cari persiapan Deepavali.... 

Tidak sama sekali ~_^

Jangan bimbang juga I menyusahkan orang lain yang nak menyambut Deepavali dengan   memunculkan diri di mana-mana shopping malls ya... I baik sekarang ni. Insaf sekejap ^_^

Terlanjur ada kesempatan menulis dalam 30 minit ni, naklah juga buat ucapan terima kasih tak terhingga kepada geng pengomen tegar di right sidebar nun. Jasamu rajin mengomen sangat kukenang dalam mimpiku. Hehehe...

Nak hadiah ke? 

Amboi, pantang offer laju aje angkat tangan! Macamlah I nampak depa angkat tangan!

Kalau takda hadiah pun, tak akanlah serik nak mengomen panjang-panjang di my blog nikan. Kata kawan alam maya ~_^

Tak lupa juga pada kawan-kawan yang rajin menjenguk ke sini sampai semput-semput membaca. Tak kiralah tahu apa nak dikomen atau tidak, mahu atau tak mahu komen langsung ~_^ Begitu jugalah pada silent readers kalau adalah yerk @_@

Nah, tak dan dah nak menaip panjang berjela macam selalu.

I tempeklah gambar my superheroes dengan style t-shirt leher geleber kekdahnya sedang enjoyed makan kat KFC, Tesco Damansara ^_^ (Skodenglah, skodenglah.... dah lepas pun!)




     

34 comments:

  1. Tanjat gegirl... tetiba jer dah ada gambar superheroes... mmg bz benar kalau lagu ni punya entry.... Rasa mcm bukan datang blog MD jerk.... :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gegirl ni...kalau tetiba masuk ada gambar MD macamana? Pitam terus gegirl nanti tau ^_^

      Memang busy minggu yang ini sampai tak menyempat nak berceloteh dalam blog, Nur!

      Delete
  2. yang pasti saya mesti tak tersenarai dalam list pengomen tegar.. entah bila nak jadi pengomen tegar kat blog orang pun tak tau. saya ni penghapdet blog tegar jer.. pemalu katanya nak komen banyak2. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takpalah Suria. Dah datang mengomen pun kira okeylah tu ^_^ Bukan senang nak masuk carta. Cuba tengok aje carta lagu, kalau lagu sedap pun belum tentu tersenarai dalam 10 lagu best tau. Hahaha...begitulah perumpamaan MD kononnya ... :)

      Delete
  3. Replies
    1. Siapa yang comel? Keletah Mommynya ke atau gambar anak-anak di atas? Keh3x!

      Delete
  4. saya pun dah lama tak buat rajin kat blog MD ni..tunggu datang angin nya nanti memang saya buat perangai lama..habis geledah entry 2 tahun lepas yang MD tulis..boleh??hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sukahatilah Diana nak buat apa pun! Kalau nak tolong tulis entri pun boleh juga tapi, mampu ke tulis panjang berjela ni? Hahaha...

      Dari dulu sampai sekarang blog saya satu aje yang serupa - gambar selfie tuan rumah takda ^_^

      Delete
  5. sibuknya kakak kita ni..hahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang serius sibuk, Sal. Kalau tak sibuk dah lama akak menempel kat blog Sal tau. Maklumlah nak jadi pengomen tegar katanya ... ^_^

      Delete
  6. heheheh....sy pun bz ssgt 2 bulan nih.....tgk2 dh bulan november.....nak hapdet blog pon xsempat....nak balas kunjungan pun selit2 jugak..tu pun lepas laa komen barang seketul dua....hehehehe....kalau ikutkan hati memang nk komen byk2 tapi tggu masa terluang sikit baru best lepaskan bom komen kat blog kengkawan.....ehh....mcm terpjg lak komen.....sorry ye MD coz lmbt bebeno nk blas kunjungan....busy katanyerrr......mengalahkan PM....hhahahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sekejap ajekan masa berlalu kalau kita sibuk padahal baru semalam sambut tahun baru ^_^

      Takpa, Deanna! Kat blog akak ni kalau nak komen lebih panjang dari entri akak pun takda masalah. Cuma masalahnya, mampu ke nak komen melawan akak menulis entri? Hahaha!

      Delete
  7. Patut pun........ tak muncul muncul, tgh bizi rupanya.
    Nasib awal awal mengaku bukan cari saree hehe...

    Kak Ton mak punya kotak komen tgh mabuk, tak keluar seketul perkataan pun, entah apa pasal agaknya. Adik beradik promosikan leher gelebeh yek! Takut jadi trending pulak, maklumlah artis

    Udah mak nak balik, malu pulak dtg rumah org maghrib maghrib ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mak ni kalau Kak Ton nak shopping untuk Deepavali dah tentu Mak yang tahu dulu. Tentu-tentu raya Deepavali kali ni Kak Ton hadiahkan Mak saree setengah ela tau!

      Oh, ya ke Mak? Masa ni Kak Ton lama kot tak mengomen mengumpat Mak kat sana jadinya Kak Ton tak perasanlah!

      Eh, kalau Mak pun nak pakai baju leher geleber macam ni boleh aje tapi kenalah tudung tu lebar sikit ya Mak ^_^

      Ish, ni mesti taktik dia tak tahu nak komen apa! Asal komen sikit jerk nak balik lipat bajulah, nak Maghriblah... Selalunya takda pulak dia tau malu bila datang rumah jiran!

      Delete
  8. Eh ni MD ker??? cam bkn jer..
    hahahhaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya! Betullah tu! Sesekali nak juga jadi orang lain ^_^ Hahaha!

      Delete
  9. Apasal kan mahen garang muka adik cute tu? Ekekekek...dah la makan kfc tak hajak :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebabya ada tiga jejaka lebih kurang usianya di meja belakang! Kalau ada gegirl berdekatan, muka tak macam ni ^_^

      Delete
  10. CH pun sibuk juga MD...
    Dah lah 4 hari warded..
    Seminggu MC..
    Jadi skrg lah kita komen pelan2 ye..
    Udah rasa nak mkn KFC pulak bila tengok hero cute ni mkn..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh,CH masuk wad? Apa kesnya? Saya ni tak sempat lagi nak masuk blog CH.Tunggu ajelah kedatangan saya yerk ^_^

      Sedap CH sesekali makan KFC (sajalah tu nak bagi CH bawa anak-anak pi makan KFC kat Shah Alam ^_^)

      Delete
  11. Kak Ton Potamayo mana pi ? duk bawah meja ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak mainlah Mak dok bawah meja! Dok atas mejalah sambil makan strawberi cicah coklat!

      Delete
  12. busy ke?
    eh mmg busy pun!!
    hehhehe.. MD...

    KFC TUH, sdp menjilat jari kan.... nyummmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang tersangat busy, Cik Ruby oi! Kalau tak busy, dah lama penuh entri berduyun-duyun keluar satu persatu dalam blog ni. Hahaha!

      KFC memang sedap sampai menjilat jari. Cuba makan hari-hari, tak kuasa dah nak jilat jari jemari lagi ^_^

      Eh, by the way... thank you yerk sudi singgah sini!

      Delete
  13. Amboi sedapnya dua hero mkn kfc

    Err tgk tajuk dh tau busy sgt tuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sekarang ni pun mereka dah jemu makan KFC, LM. Sesekali tu bolehlah. Sebulan sekali lagi afdal rasanya ^_^

      Memang sibuk sangat masa ni. Tak danlah nak berceloteh panjang-panjang dalam blog. Ni pun tengah main ketchupketchup entri kawan-kawan. Semput dah nih!

      Delete
  14. aucakkkk..
    MD lamanya x dtg sini..
    lya pon ssh sgt nk bw skarang... nk udate pon.. ksuntukan msa.. huhu.. blik rmh letih...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cak,cak, pung! Hahaha...

      Lama tak nampak Lya ke sini. Akak pun dah lama tak berkunjung ke sana. Sibuk sangatlah, Lya. Nanti kalau free, barulah kita datang singgah menyinggah macam selalu yerk ^_^

      Delete
  15. Wah. Memang jarang kak ton sibuk ni.. kena faham ye peminat2 blog kak ton semua.. insyaAllah nanti kak ton dah kurang sibuknya kak ton korang kembali bersiaran, galak mcm biasa.. haha.. ada gaya mcm PA tak ? Haha.. moga semua urusan MD berjalan lancar ye.. saya pun baru semalam dan arini mula bw lagi, sepanjang minggu lepas mmg rasa semput..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mananya ada peminat, AN. Kalau ada pun kotnya cikgulah tak? Hahaha.... Buat tak malu aje suruh orang jadi peminat kita. Keh3x.

      Alhamdulillah dah lega sekarang ni tapi itulah bab nak catch up entri kawan-kawan ni yang parah sikit! Banyak weyh. Kak Ton pulak spesies mengomen tanpa sempadan. Lagilah sesak nafas dibuatnya!

      Delete
  16. saya pun agak sibuk juga lately
    tu yang BW mana sempat aje...
    tapi rumah besan to be ni kena lama sikit...bodeklah katanya
    eh air mana ni air...sikit punya lama duduk air tak hidang
    kang p dapur sendiri, marah plak
    bawa biskut sekali ye...lapo la!
    kalau ada nasi arab ke ok juga...cepat tau!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau tak datang sebulan, memanglah nak kena. Katanya pun bakal besankan! Kenalah buat baik lebih sikit demi mengeratkan silaturrahim kata omputih tu!

      Air buatlah sendiri. Takkanlah tak berani nak masuk ke dapur. Milo jangan usik ya, dah nak habis tu. Minumlah Nescafe jerk. Air batu pun takda sebab dah lama tak buat air batu. Hahaha!

      Maggi goreng nak tak? I is sibuk ni. Malas nak masak untuk besan ^_^

      Delete
  17. nasib baik MD membebel baik punya jadi stuck kat sini berjam2 sbb entry yg berjela wpun dah kebas ponggong pun still blh senyum n ketawa ... owh hero , klulah den ada daughter , eh tetiba lak ... heh heh heh .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasihlah Vee sebab sudi singgah sini dan habis pulun membaca entri panjang berjela saya ni. Bukannya perkara mudah, kan? Hahaha...

      Takpa-takpa, kalau setakat usia anak perempuan jauh lebih muda masih boleh consider buat menantu. Hehehe!

      Delete

Salam Eid Mubarak

Salam  kawan-kawan! Lamanya tak menjengah blog. Memang sengaja tak kemaskini blog sempena bulan Ramadhan kali ni. Ada banyak perkara ya...