Wednesday, December 9, 2015

Sentap betul nak blogwaking tau!

Salam 27 Safar kawan-kawan!

Siksanya alahai kalau kena main hide and seek dengan bos baru macam ni. Susah betullah nak menulis entri. I tell you, banyak gila entri nak ditaip tapi itulah nak watermark gambar tu yang bermasalah negara. Habislah kalau bos nampak! Bab nak tulis entri tanpa gambar tu senang aje sebenarnya tapi dicampur dengan Vitamin M dan zat besi teroverdose, teruslah berat jari-jemari ni nak menghentak keyboard tau tak!

Ni I tengah naik angin ni (Pernah tak nampak I naik angin? Well, by right memanglah tak pernah ya tak? Kenal pun tidak ^_^) I ingat pagi ni I nak jenjalan makan angin di rumah kawan-kawan, tinggalkan jejak barang sedozen dua sampai tuan rumah sentap tetiba keluar pulak statement gedik 'I am not robot ' tu ...

Dulu-dulu ada yang mengajar, jangan ditick mengaku yang kita ni bukan robot, terus aje berkomen sesuka hati. So, itulah yang I buat. 

Tetapi la ni... 

1. Tak boleh dah tak tick. Sibuk suruh kita tick mengaku kita bukan transformer ke, alien ke, lego ke. Nyampah tau! Terbantut keterujaan nak mengomen. Idea mengomen yang boleh sampai satu entri, tetiba jerk jadi sepatah perkataan! Kelu dah otak nak berfikir! Eh, macamana ek kalau otak 'kelu'? Biasanya lidah yang kelukan ^_^

2. Bila I tinggalkan bom jejak banyak sangat, tetiba aje dia pi suruh I tick segala macam gambar yang berkaitan pulak ....

Well, you all know kan I ni rabun membaca. Walaupun pc 17inch. monitor depan mata, I tetap jugalah tergigil-gigil tangan ni nak meng-tick tau! Lepas tick tetiba dia kata salah, salah, salah kena tick lagi banyak!

Owh, gigil dah tangan ni! Tepuk dada sambil kata 'aigooo' I tau tak!

Sudahlah sekarang ni nak mengarang entri pun kena main sembunyi ibu dengan bos baru, nak mengomen kat rumah kawan-kawan pun stress dibuatnya! Ada idea nak buat apa dengan statement ngeri 'I am not robot' tu? Stress berganda-ganda I bila dia keluar kat kotak komen you all tau!

Patutkah I lari masuk gua batu kapur aje? Senang sikitkan takdalah susah hati hal-hal remeh temeh macam ni. At least bolehlah menenangkan diri dok sendirian kat dalam tu. Tapi itulah, I kesian kat my jiran sebelah sebab dia kalau merindui jirannya, memang habislah I kena stalk. Takut pulak I kalau dia tetiba meroyan cakap sorang-sorang ^_^ Sebelum kena hempuk dengan kuali kahwinnya, lebih baik I mengundur diri cepat-cepat @_@

Eh, okeylah ya! I nak sambung blogwalking yang penuh cabaran dan dugaan ni! I ni sebenarnya baru balik blogwaking separuh jalan, terus taip entri ni. Hebat tak Kak Ton? 

Hebatkan ~_^ 

    


22 comments:

  1. Yelah...yelah...hebat ajelah....diam cepat sikit haha....

    Betullah Kak Ton sekarang ni mmg keluar benda alah robot tu. Komen satu, tak lagi tapi bila kita dah naik seh nak komen, dia pun naik seh jugak keluar memacam suh kita pilih gambar bagai. Mak pilih jerlah....no hal punyalah sebab buat masa ni mak belum rabun dekat kannnnn hihi....

    Nasib tau bahasa ada jiran sebelah yg perihatin, agak agaklah yek kalau nak betapa tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hebatkan, Mak... Nasib baik cepat mengakui. Kalau tidak, memang tak katup mulutlah nampaknya ^_^

      Menyampahkan Mak terutama 'blogger' macam Kak Ton yang mementingkan kualiti mengejar segala entri orang yang kita terlepas. Sakit jiwa Mak oi. Kejap-kejap suruh tick!

      Yalah, Kak Ton tau Mak tak rabun sebab itulah eksyen sikit bila berkata-kata. Nyampah betul alahai Kak Ton rasa tau!

      Itulah, Kak Ton kesiankan Mak aje! Kak Ton takut Mak takda kawan nak bersenda gurau cemolot sume bila Kak Ton bertapa nanti!

      Delete
    2. Memang ar...dah lama tak comolot ni tau.....tulah semua ni salah Kak Ton, suka nau betapa lelama

      Delete
    3. Errr... bila masanya kita cemolot ni, Mak? Ngeri pulak hai... Hahaha!

      Alahai, Mak ni! Kak Ton baru aje acah-acah, Mak dah susah hati, kembang kuncup hidung tu hah nak sedih-sedih. Okey, okey...Kak Ton cakap jerk, propa jerk lebih. Nak test market sebenarnya. Hahaha!

      Delete
  2. ye la kak...lieya pun tak suke bendealah i'm not robot tuh.... tapi tu bukan kite setting kan..sebab otomatik je mcm ade....bencik tau....jadi lambat kejer2 drop komen...ye laa ni kes2 byk spam le ni...tu jadi gitu tu.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buang tenaga kita ajekan Lieya nak kena tick entah apa-apa. Adakalanya akak main tick ikut suka hati aje, eh, eh, lepaslah pulak! Tapi la ni kalau akak tick ikut suka hati aje, memang dia suruh ulang-ulang tick tu sampai betul! Stress betul akak dibuatnya!

      Delete
  3. awak selalu baca entry2 kite yang lepas.. kita pulak malu sendiri.. tapi kita tahu hati awak baik sebab tu kita masih bertahan kan.. hehehe.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau ada masa lebih, kita datanglah menjenguk. Macam satu tabiat pulak suka betul bertenggek lama-lama. Dan satu tabiat juga tak boleh balik selagi tak mengomen. Hahaha!

      Delete
    2. T.kasih sebab singgah blog kite.. ;)

      Delete
    3. Sama-sama kasih. Nanti kalau senang, kita pi terjah lagi yerk ^_^

      Delete
  4. hahahha.. rajin jugak lah blog walking walaupun dah ada bos baru..hahaha
    sekali tembak 19 comment mu tinggalkan kak... hahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Blogwalking boleh lagi. Mungkin dia takdalah perasan sangat. Tapi kalau tengok gaya akak tekan keyboard, tentu dia rasa lain macam. Entah apalah agaknya si pekerja ni buat. Tak berhenti-henti menaip sambil tengok skrin komputer. Nak baca, dah tentu dia tak reti!

      Oh, ya ke 19 komen? Tak perasanlah! Main sedap mengomen aje ^_^

      Delete
  5. Jap nk tny.. Blog LM ada ke kluar robot tu? LM letih gak duk tick benda tu kat blog org lain. Manalah tau dia muncul kat blog sendri pulak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alamak! Tak perasan pulak masa mengomen bertubi-tubi hari tu. Tapi yang tak syok ada blog mula-mula kita komen, okey. Lepas kita komen banyak sikit aje, teruslah suruh tick gambar. Tapi ada juga blog suruh tick 'I am not robot' je tanpa keluar gambar.

      Delete
  6. CH pun kena jugak dgn benda ala robot ni..
    Udah disuruh pilih pic bermcm..
    CH samalah mcm MD rabun..
    Bila tersalah pilih .
    Udah disuruh pilih pic lagi.
    Penyudahnya.. esok jer lah dtg komen lagi.. nyampah dgn awak ni si robot hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sakit hatikan, CH. Dahlah kita ni rabun. Ditabah pulak suruh pilih gambar macam-macam lepas tu salah. Memanglah geram je. Tapi demi kawan-kawan, kurelakan jugalahkan, CH *_*

      Delete
  7. mmg pon.hri tu mssa kt kg nk bw ke blog para pserta, mau dkt 80+ mmg keluar la kotak ajaib tu. layan je la sbb nk bw ke blog pserta punya pasal.
    mcm mcm gmbr keluar.. adoii

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha... nak blogwaking ke 80+ 'rumah'! Memang menangislah Ciksu kalau tak sungguh-sungguh. Kalau mata tu terang takpalah juga. Kalau macam saya yang rabun ni, sakitlah alahai hati ni ^_^

      Delete
  8. hebat..mana tak hebatnya dalam dok main sembunyi dpt lagi taip entry..dpt lg blogwalking.hehe..

    sy pun baru nak aktif mengomen balik..mood blogging merudum sikit sekarang ni..tengah mabuk kepayang.kihkih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak blogwalking tu mungkin tak susah mana walaupun bos pelik aje punyalah tekan keyboard macam nak rak menaip. Mengalahkan taip surat rasmi aje kekdahnya ...

      Bab nak watermark gambar tu yang payah sikit. Saya ni kalau kat rumah memang malaslah nak berblogging. Kalau tidak, memang habis dah saya khatam segala blogwalking tau!

      Amboi! Lain macam sungguh bunyinya! Confirmedlah ya Cik Pia nak dapat adik ^_^

      Delete
  9. mmg byk blog saya jumpa benda tu . tapi saya sabar je lah . saya pun dah mula rabun dekat tai masih boleh tick . saya tak tahulah blog saya ada ke idak mendalah tu sbb itu blogger.com punya kerja. ikut suka dia lah . klu dia nak menyusahkan blogger , mmg tetiba ada ... adeh ... pst , seronok pe main hide n seek dgn bos ... heh heh heh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya memang teruk rabun ni, Vee. Boleh jadi stress kalau nak membaca tau apatahlagi kalau mood tengah kedaung. Bertambah-tambahlah stressnya. Saya tak pastilah blog saya ni kena macam tu juga ke tidak!

      Delete

Salam Eid Mubarak

Salam  kawan-kawan! Lamanya tak menjengah blog. Memang sengaja tak kemaskini blog sempena bulan Ramadhan kali ni. Ada banyak perkara ya...