Wednesday, June 29, 2016

29 June - Meningkat usia lagi ~_^

Salam 24 Ramadhan kawan-kawan!


Jom nyanyi ramai-ramai...

Panjang umurnya!
Panjang umurnya!
Panjang umurnya serta mulia
Serta muliaaaa
Serta muu-lii-aaaaaaa ~_^

Kenapa meroyan, MD?

Yalah, hari ni harijadi kita! Of courselah nak juga meroyan little-little macam gegirl walaupun usia dah tak layak dipanggil gegirl ^_^

Sekali-sekala apalah salahnya ^_^ Jangan you all meluat pulak ya!


Alhamdulillah! Hari ni bertambah lagi angka walaupun yang sebenarnya makin berkurangan usia. 

Terima kasih Ya Allah atas segala kurniaan yang diterima. Segala kekurangan tu tak payahlah nak disentuh. It's like a never ending story. Lebih banyak difikir, lebih kurang rasa bersyukur yang mampu diluahkan. Jadinya, apakata kita bergembira ajelah dengan apa adanya dan berbanyak-banyak syukur di atas segala apa yang diperolehi dalam kehidupan setakat ni. 

Berapa my umur?

Tanyalah pada my jiran sebelah. Rasanya dia aje yang boleh menganggak hampir tepat berapa my umur sekarang ^_^

I'm not that young anymore. Nak kata tua sangat pun tidak juga. Dah dewasalah kiranya *_*

Okeylah, tak payahlah berteka-teki dengan perkara yang kita tak ingin nak bercerita panjang lebar.

InsyaAllah, mana tahu satu hari nanti I nak tutup blog, I muncullah di depan kamera dalam blog ni nanti. Kalau terjumpa di luar tu, barulah boleh bertegur-sapa, berpeluk-mesra dan mengumpat-mengata ^_^ 

Setakat ni memang kena low profilelah sebab suami tak mengizinkan ...

Okey, nak continue buat persiapan raya ^_^

      


44 comments:

  1. Sanah Helwah MD
    Usia bukan aje berganjak setiap tahun bahkan setiap detik.
    Semoga terus mendapat keberkatan dan kebahagiaan yang berpanjangan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih, kak!

      Memang betul tu. Makin lama makin sikit. Malangnya kalau kita tak sedar-sedar lagi!

      Delete
  2. Sanah helwah MD..
    Semoga usia MD dirahmati Allah..
    Dimurahkan rezeki..
    Diberikan kesihatan yg baik..
    Diberikan kebahagian di dunia dan akhirat..

    CH nyanyi versi Ahmad Nisfu..

    "Allah panjang kan usia mu..
    Allah panjang kan usia mu.."

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih banyak-banyak, CH.

      Kalaulah semua tahu betapa gembiranya hati saya dengan semua ucapan ni, alahai...

      Ahmad Nisfu pun jadilah, CH ^_^

      Delete
  3. Amboiii mentang mentanglah bezday dia, bukan main lagi menyanyi bagai...
    Ni nak tanya sikit, hari ni mandi sebelum fajar ke? Hihi.....

    Nak bagi tahu kat netters kita ke bape umur Kak Ton? Betul ni? Betul ni? Tak menyesal? Ok tak pe, mak kasi Kak Ton pikir dulu....

    Happy Bezday ye Kak Ton..... Moga Kak Ton panjang umur, murah rezeki, tetap iman dan sentiasa dalam limpahan rahmat Allah. Terima kasih kerana sudi menjadi sahabat, kawan bergurau senda, kawan mengutuk mengata walaupun cuma dalam alamaya. Semuanya akan jadi satu kenangan yg best dalam hidup.

    Nyoroklah sampai bila bila pun.....nyampah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah setahun sekali menyambut birthday, haruslah gembira. Tak akan pulak nak menangis on birthday, Mak!

      Mak ni kan, asyik-asyik mandi sebelum fajar tu. Kak Ton ni bawah umur, jangan diasak dengan soalan-soalan macam ni tau~_^

      Alah, Mak kata ajelah kita ni seangkatan. Kalau Mak dah kilauan emas permata, Kak Ton berilah mahal sikit, kilauan diamond gitu. Hahaha!

      Terima kasih banyak ya, Mak. Kak Ton pun gembira tak terkata dapat jumpa Mak di alam maya ni. Jadi sahabat. La ni dah terjumpa, manalah tahu lebih erat lagi, takdanya nak bergusti lengan 24-7 jerk! Lepas ni gi marhaban, ajaklah Kak Ton ya, Mak...

      Errr...mana ada Kak Ton nyorok? Kak Ton rileks aje mengaku mommy Bubbly Abang. Yang sebenarnya tak sempat nak nyorok. Kalaulah masa tu ada Pokemon Go, adalah juga alasan nak lari sana-sini mengejar pokemon katanya ~_^

      Delete
  4. Selamat hari ulangtahun kelahiran MD.

    Semoga Allah SWT memberkati kehidupan MD dan keluarga dengan rahmat dan kasihNya.

    Aamiin Ya Rabbal Alamin...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih, Kakcik.

      Terima kasih banyak atas segala doa. Harapnya dipanjangkan umur untuk lebih berbakti dan berilmu dunia dan akhirat!

      Delete
  5. selamat menyambut hari lahir ... semoga dipanjangkan umur dan diberi kesihatan yang baik ... sampai nak sudah puasa , persediaan raya masih tak siap lagi ke ... eh heh , saya pun masih tak siap juga lah . Kalau kuih raya pun blm buat , maknanya tak siap lagi lah kan ... nampak gayanya hujung minggu ni terpaksa lah saya melenjan ... huhuhuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih, Vee!

      Biasalah tu. Kalau dah lengkap persiapan pun tetap juga nak last minute shopping. Hahaha!

      Kuih raya saya dah hampir habis dah ni - makan sendiri sambil tengok TV di malam hari ~_^

      Delete
  6. Selamat Hari Lahir kak. Semoga dimurahkan rezeki selalu dan diberikan kesihatan yang baik. Hiks. Boleh lah celebrate makan kek malam ni. Heheh :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih, Nani. Takdalah Nani kek tahun ni. Tak tahu nak makan kek apa di bulan puasa macam ni. Lepas aje berbuka, terus kenyang!

      Delete
  7. Happy birthday kak..
    semoga panjang umur, di kurniakan kesihatan yg baik di samping keluarga tercinta...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih, Lynn. Terima kasih atas segala doa ^_^

      Delete
  8. Selamat Hari Lahir MD... moga sihat selalu... celebrate birthday hari raya nantiler yer... apa ada pada umur MD... tapi kan dulu2 masa muda2 yerler naik setahun seronok... sekarangni seriau gak... ha.. ha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih, Cho. Yalah, dah tua-tua ni takda celebration pun takpa. Takda kek pun takpa. Takda hadiah pun takpa... Eh!

      Masa muda memang seronok sambut harijadi sebab rasa macam makin matured, makin tahu selok-belok kehidupan (dan boleh kahwin ^_^) tapi sekarang ni setiap kali sambut harijadi terfikir satu aje - makin tua rupanya aku ni!

      Delete
  9. wooowww.. Happy Birthday my dearest MD... May Allah bless you always.. sihat , panjang umur dan di perluaskan rezeki selalu..bahagia selamanya bersama keluarga tersyg...
    *kot-kot mai Sabah jangn lupa roger, mana tau boleh bersua muka..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih, Atie! Seriously, la ni kalau tak dapat apa-apa pun takpa masa birthday. Ingatan dari kaum keluarga dan handai taulan pun dah boleh buat senyum sampai ke telinga!

      Ahah! Kalau mai ke Sabah, insyaAllahlah kita jumpa ya ^_^

      Delete
  10. Happy birthday MD..! Hadiah Birthday otw tu.. hihihi. Semoga panjang umo, murah rezeki dan bahagia dunia akhirat di samping keluarga tercinta. (^^,)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you, Aina. Thanks for the wishes and the 'gift' too ^_^ Ahkak dah dapat dah cuma tak sempat nak masuk blog sebab sibuk raya!

      Same goes to youlah ya, dik!

      Delete
  11. Happy birthday MD...
    Moga terus ceria sokmo :)

    Kita dah lama habis pantang...
    Minggu depan sepatutnya dah masuk keje..
    Tapi sambung lagi dua minggu....
    Ngeh ngeh ngeh...
    Tak puas lagi nak gomol budak montel tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you, Nur.

      Ceria tu, insyaAllah memang ceria memanjang. Muda aje tak lagi. Hahaha!

      Ahah, bawa-bawalah bertenang. Pi lah masuk kerja ya. Kalau rindu, gambar dalam handphone kat melambak ~_^

      Delete
  12. Happy birthday to you MD. Smoga panjang umur, dimurahkan rezeki dan diberi kesihatan yang baik.

    ReplyDelete
  13. alhamdulillah...bertambah lagi usia, dan betul tu makin bertambah usia,makin pendek lah masa kita didunia ini..apapun didoakan moga MD panjang umur dan dimurahkan rezeki, bahagia dunia dan akhirat,idberi kesihatan yang baik hendaknya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih banyak. Harapnya begitulah hendaknya. Lagipun bila menyambut birthday ni patutnya rasa lebih gelisah sebab umur makin berkurangan sebenarnya...

      Delete
  14. Selaamt ulangtahun kelahiran buat MD..semakin bertambah umur semakin bertambah segala2nya dalam hidup seiring usia.semoga sentiasa dalam rahmat Allah selalu.Amin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih, PK. Semakin bertambah umur, semakin melebar pulak ukur lilit badan. Hahaha!

      Delete
  15. Happy birthday MD.. alahai apa kisah umo berapa kan.. asal hati muda sentiasa tp ingat amal ibadat sama.. haha.. semoga seiring dengan pertambahan usia ni akan makin mematangkan diri MD. Makanya, moga diberkati dengan kebahagiaan hingga ke akhir usiamu.. saya pun nk teka umo MD la. Kalau Okje dua angkanya sama.. betul tak kalau MD beza 4? Haha.. lari, kang kena baling dengan balang biskut raya yang berlambak tu.. ampun maaf Kak Ton oii. Bulan baik bulan mulia ni tak elok marah2 tau.. kena sentiasa maafkan org lain. Barula banyak pahala..

    ReplyDelete
    Replies
    1. No kawin ke, beza 4 ke, yg pasti mak paling tua.....hadoiiiii

      Delete
    2. Terima kasih, AN. Memang betul. Kalau hati gembira, umur tua pun takda makna. Asal jangan over sudahlahkan ^_^ Kena berpada-pada juga setara dengan usia!

      Balang biskut dah hampir kosong. Kalau kena baling pun tak sakit dah, AN. Hahaha...

      Macam silap sikitlah tekaan tu tapi memang seangkatan dengan Mak lah kita ni. Kilauan juga dah, cuma jenis permata aje berbeza. Hahaha!

      Ish, mana ada I marah? I rileks aje baca sambil gelak-gelak. Kalau marah, tak keluar dah komen ni ^_^

      Delete
    3. Yang pasti Mak sentiasa awet muda, apa ada halnya kalau pun paling senior ~_^

      Delete
  16. Happy birthday MD, sori lambat sehari wish. Semalam dah baca tp sibuk sgt tak sempat nak komen.
    Semoga sentiasa mendapat keberkatan Ilahi dalam pertambahan umur ni. Tak payah difikir sgt berapa umurnya, yg penting ceria selalu di samping yg tersayang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih, KB. Lambat ke cepat tak kisahlah janji sempat diucap ^_^ I really appreciate tau. Ni pun tengoklah malas punya pasal, baru hari ni sempat reply komen. Maklumlah orang 'sibuk' katanya!

      Yes, you are right! Yang penting kita happy! Lain-lain masalah tolak tepi!

      Delete
  17. happy belated birthday MD...MD taknak buat contest teka umur MD ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih, Mar!

      Errr... rasanya tak kot! Hahaha!

      Delete
  18. Weyh...taulah baru bezday..... taulah nak kumpul ucapan, tapi tak payahlah lama sangat tempek entri bezday ni....tak denya sampai 30 komen....dah dah tuko entri!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mak ni kan... memang nak minta kena hempuk tau! Ish, menyesal pulak hari tu tak main hempuk-hempuk. Sekarang nak hemput dah terlambat. Dah raya dah! Tahun depan baru boleh minta maaf.

      Nyampah betul tau, Mak ni!

      Delete
  19. heheh..ternyanyi jugak lya ...

    happy birthday akak goges MD... walaupom x pernah tgk..tp tebyg kegojesan melalui penulisan tu.. heheh.. lya doakakn moga MD sntiasa diberikan kesihatan y baik n dipnjgkan umur hendaknya..amin

    umur msti under 31.below 40 kannn???

    selamat hari raya aidilfitri
    maaf zahir & batin

    Love,
    Lya Afrina ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha!

      Thank you ya 'nyanyi' lagu birthday untuk akak dari kejauhan nun ~_^

      Terima kasih banyak Lya atas segala doa dan persahabatan yang dihulurkan walaupun sekadar di alam maya.

      Bab umur tu dua-dua salah. Akak ni baru aje 13 tahun tau! Kahwin cepat ^_^

      Selamat hari raya juga untuk Lya and family!

      Delete
  20. Wah..hepi besday. Stay gegurl always k..lebiu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you, Dik Sal! Akak memang pun rasa akak muda memanjang. Dalam hatilah. Awet muda physically tu taklah kot ~_^

      Delete
  21. Happy besday kak....semoga panjang umur murah rezeki bahagua selalu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih, Nini!

      Thanks for the do'a ya!

      Delete

Salam Eid Mubarak

Salam  kawan-kawan! Lamanya tak menjengah blog. Memang sengaja tak kemaskini blog sempena bulan Ramadhan kali ni. Ada banyak perkara ya...