Thursday, June 2, 2016

Angry Bird merata-rata!

Salam 26 Syaaban kawan-kawan!

Hari ni sebenarnya malas tau nak update blog tapi entahlah, dalam malas-malas tu ada pulak datang rajinnya...

Semalam kami dinner di luar lagi tapi terlupa sungguh nak ambil gambar sebab asyik berborak. Lagipun, kat belakang rumah aje... Malaslah nak ceritakan ^_^

Ini pulak kalau tak silap hujung minggu punya cerita...

Terlupa dah apa sebabnya ke MidValley. Bubbly Abang takda masa ni sebab mengikut sepupunya menonton Captain America. I ingatlah dia bergembira sakan dapat tengok wayang rupa-rupanya kata my anak buah, dia bantai tak sabar nak balik sebab lama sangat dok dalam panggung! 

Aduhai, anak bujang tersado Mommy ni... tak tahulah apa minat sebenarnya!

Maka, that day cuma kami bertiga ajelah ke MidValley. Kecoh si Adik Cute sebab katanya sayang sangat abang takda, rindu kat abanglah, macam-macam statement keluar. Kalau abangnya ada bersama, asyik ajelah nak berantakan gitu!

Boleh tu ya, beli air siap nak simpan sikit untuk abangnya. I nak sikit pun dia tak bagi. Siap warning-warning lagi suruh jangan habiskan!

Mehlah tengok si Adik Cute bergambar dengan Angry Bird yang merata banyaknya. Ishhh... Mommy pun naik geram! Nak posing sama, I is pemalu suam-suam fingernail gitu...









Ni ajelah satu gaya aje dia bantai tau si kecil ni...   

Tapi bila dia dah boring bergambar dan penat, inilah pulak jadinya...




Itu ajelah kisah hari ni ya ~_^ 

P.S. Eh, stress pulak tengok entri pendek-pendek macam ni tau!  




















 

34 comments:

  1. Comel tu adik tu.....gambar last tu suka tengok

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu kira dah penat sangat, dah malas nak berposing katanya. Kalau tidak semua Angry Bird dia nak posing sama!

      Delete
  2. Demam angry bird skg nie.. aummm

    ReplyDelete
    Replies
    1. Maklumlah tengah musim movie Angry Bird ni memang seronoklah melayan anak-anak!

      Delete
  3. Ohhh ke Mid Valley, kawasan "ukur jalan" Nani ni. Hahahha. Wahhh kemain berposing dengan angry bird adik. Comel aje ^__^ Haru sungguh abang tengok wayang tak boleh lama lama. Lepas ni kalau nak tengok kena pilih cerita yang duration pendek tapi macam tak ada je. Hehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kawasan akak juga, Nani ^_^

      Nampak aje Angry Bird sikit punya banyak, beria-ialah dia ajak bergambar sama. Akak pun teruja juga tapi takdalah beria selfie. Jiran akak tu lainlah ^_^

      Abang memang tak boleh tekunlah. Adiknya pun sama juga!

      Delete
  4. Kasih sayang adik abang bila x de rindu rinduan kan MD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kecoh betul mulutnya bila si abang pergi tengok wayang dengan sepupu dan tinggalkan dia. Walaupun marah, tetap juga tu teringat kat abang.

      Delete
  5. Replies
    1. Tak tahulah ada lagi tak angry bird ni di MidValley...

      Delete
  6. Maknya tu confirm posing sakan jugak tu .... kalau boleh tempek kat blog agaknya kalah jiran sebelah tau hihi...

    Tak gi tengok wayang Angry Bird ke Kak Ton. Mak dah tengok tp separuh jalan tido hihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ish, tidaklah Mak! Teringin aje tapi takda pun selfie, wefie kerjanya.

      Kak Ton tak pergi menonton pun walaupun anak-anak dok bising nak tengok. Dah lama tak masuk panggung, rasa kekok pulak. Takut tertidur pun ya juga!

      Delete
  7. tak puas pulak baca entri MD yang seciput ni tau, biasa berkoner baring dah, ni belum semput nafas dah habis pulak. apapun adik cute tu memang cutelah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang menaip entri pun stress juga tau sebab tak dapat berceloteh panjang lebar ^_^ Ingatkan naklah taip entri barang 5,6 hari ni tapi lepas taip dua entri malas dah menimpa pulak!

      Delete
  8. Blood is thicker than water. Itu MD kena ingat. Gaduh-gaduh adik dgn abang tu tak kemana. Tapi tengoklah bila abg tak ada minum pun ingat kat abg dia. Siap warning mummy lagi. Sayanglah tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biasalah kak, kalau takda, sibuk bertanya. Kalau ada depan mata, mulalah nak ajak gaduh. Si abang kuat menyakat, si adik pulak kuat menjerit. Memang riuh dibuatnya. Saya pun tak suka kalau salah seorang anak takda bersama, tak best!

      Delete
  9. ahhahha..MD, stress entry pendek..yg saya ni plak dok stress klu entry saya tetiba panjang...ahahha.. pelik!
    amboii cik adik..posing naaa dengan segala angry birds tu...comell bebenor... hihi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang stresslah kalau entri pendek ni. Macam tak cukup syarat mengomel. Ni praktis untuk bulan puasa kotnya. Bulan puasa tak boleh mengomel banyak sangat. Nanti penat. Hehehe!

      Delete
  10. macam tu lah kan budak2 ni...kalau ada berdua, memanjang bergaduh tapi bila salah sorang takde, kemain saling merindu...cewah!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang betul. Kalau takda sibuk bertanya. Kalau ada, asyik nak bertelagah aje kerjanya!

      Delete
  11. wah adik kiut comel ni peminat anggry bird..happy nampaknya dia bersama anggry bird.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia minat bermusim, kak ^_^

      Excited nak suruh ambil gambar dia tapi bila dah penat (dan malu orang ramai) mulalah buat hal!

      Delete
  12. sebab ada filem angry birds kan MD. comellah si kecik tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup! Sempena filem yang ditayangkanlah kot ada angry bird kat MV ni!

      Delete
  13. ni sape yang menulis ni
    mana MD yang suka bebel panjang tu
    pulangkan! pulangkan! :p

    ni kat midvalley ke? wah!! cantiknya!
    macam nak p juga...tapi si cinta hati tak suka ke sini
    parking payah katanya...alasan kan
    jangan nanti time pakai selebet baru dia nak bawa
    bikin haru aje! hehe

    eh MD! selamat berposa! =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Actuallykan, actuallykan, actuallykan... erkkk... apa ek nak cakap sebenarnya?

      Ahah, actuallykan, kita nak tulis 10 entri semalam (bersamaan dengan satu entri panjang berjelalah) tapi tetiba lepas taip dua entri kita terasa malas menimpa diri ini pulak dah!

      Entahlah ada lagi ke tidak kat MV ni. Kalau ada, pilah lepas tu posing tak ingat dunia dengan cintahati,cintasayang, cintabuta, erkkkk.... Oppss! Sowi ~_^

      Selamat berposa jugalah ya, YY!

      Delete
  14. bulan puasa nanti angry people yang ramai..lagi2 bila jalan jam..hiihi *

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu, Sal. Oleh itu janganlah kita menonton movie Angry Bird di bulan puasa. Hahaha!

      Delete
  15. dah stress sape suruh buat entry pendek. hihih
    bagusnya adik ni ingt dgn abg sokmo. semoga hubungan mereka sentiasa erat.aamiin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha! Aduhai, Ciksu ni! Kena balik!

      Sebenarnya teringin nak menaip lagi tapi malas pulak tetiba. Itulah tengok entri pendek macam ni, stress pulak!

      Delete
  16. Panjan sgt cerita captain america tu..lgpun memang tak best mana.part lawan2 tu je best..pastu watak spiderman je yg agak kelakar..tu pun kejap sgt spiderman dlm watak cerita.patut pun bubbly abg tak sabar nk keluar panggung..sy pun tertido baik punya tgok citer tu.huhu

    Kemain adik cute posing sama angry bird.klu ada anak dara sy kt sebelah posing sama kompem lg mengancam.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bubbly Abang sama aje dengan Adik Cute. Dua-dua tak boleh tekun menonton movie. Kalau kat rumah pun macam tu. Tak kisahlah movie terbaik sekali pun, 10 minit aje dia duduk menonton. Lebihnya lebih baik main game!

      Amboi, teringat zaman dulu-dulu masa nak berbesan ke? Masih on lagi rupanya! Ingatkan takut dah bila usul poligami dikeluarkan mak mertua. Hahaha!

      Delete
  17. hahahhaa.. bkn MD ni klu tulis pendek2 gini..
    takde rindu plak.. klu ada.. asik nak lawan2 manja. budak2 kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah pasalkan. Tak bolehlah nak buat entri pendek ni. Tak kena dengan jiwa gitu ^_^

      Delete

Salam Eid Mubarak

Salam  kawan-kawan! Lamanya tak menjengah blog. Memang sengaja tak kemaskini blog sempena bulan Ramadhan kali ni. Ada banyak perkara ya...