Friday, June 3, 2016

I lap you ~_^

Salam kawan-kawan!

Amboi, tajuk! Macam menggediks aje gatalnya! Kata Ramadhan dah around the corner, awat perangai tak senonoh masih menjalar dalam diri ni, MD?

Arghhh... tak tahulah nak jawab apa!

Sebenarnyakan, I tak tahu nak letak tajuk apa tapi jari jemari yang mulus ni tak reti-reti nak berhenti menaip tau! Puas I dok pujuk-pujuk bawa lari dari keyboard tapi tetap jugalah sama ligat dengan otak berfikir nak merapu apa lagi hari ni ^_^

So, kiranya tajuk tu generallah. I lap you for those yang rajin singgah sini ~_^

Alkisah ni nak bercerita kisah suami isteri ~_^ (Sukalah tu, sukalah tu... bukan main tepuk tangan gembira kalau dengar kisah suami isteri ni ya...)

I dan HD ni memang sukalah juga sesekali dengar lagu. Jangan tak tahu, sejak pandai berbahasa Melayu dengan fasih ni, HD pun pandai weyh dengar lagu especially lagu-lagu dari band Indon nun. Si isteri mithali suka lagu slow rock, romantika d amor dan ala-ala orang muda gitu makanya sesekali si suami mithali pun terjoin sama!

Yang paling best, memandangkan I ni ada darah kacukan Itali (tak tahulah mengalir dari mana...) makanya I selalu dengar lagu omputih jerk. Erkkk... 

Berbeza pulak dengan HD yang lebih 'global' gitu.. Lagu omputih, lagu Russian, lagu Arab, lagu Uzbek memang tak hairanlah. Biasa dah di pendengaran telinga tapi adakalanya HD lagi up to date dengan lagu-lagu Melayu tau! Pernah sekali kami tengok youtube bersama-sama sambil melingkar di atas katil puaslah HD dok tunjuk lagu-lagu terbaru, nyanyian penyanyi-penyanyi terbaru kat Malaysia ni. Seorang pun I tak kenal tau. Even lagu si Ayda Jebat yang apa namanya tu pencuri, pencuri hati, entahlah apa tajukkan... itu pun I tak tahu!

Satu-satu lagu diperdengarkan pada I sambil suruh teka siapa penyanyinya. Selagi tak ditunjukkan kat youtube tu, selagi itulah I gagal dengan penuh dramatik! Walla! Hebat pulak my spouse ni ~_^ Habis semua lagu dan penyanyi Malaysia ni tau dah!

Kami berdua memang suka melayari youtube berdua-duaan. Baik mendengar dan menonton ceramah ke, muzik ke, cerita sensasi ke, semua pun kat youtube sambil melingkar-lingkar macam pasangan kekasih. Eh, apakah! 

Kalau anak-anak datang masuk bilik, kita suruh pi main kat luar. Makpak nak berdua-duaan melayari bahtera rumahtangga katanya (Oh, sudah... jauh ni kang imagination you all run wild gitu...) Eh, menonton youtube ajelah yob! Bukan buat apa pun!

So adalah satu malam ni lepas balik dari makan chicken chop katanya sambil mengenang memori silam, I pun entah macamana tersasul tanya kat HD tentang lagu-lagu Indon yang menjadi pujaan hati dulu-dulu.

Wah... nak tahu HD buat apa? Siap bagi I tajuk lagu dan tanya siapa penyanyinya!  I ni pulak ingat-ingat lupa. Maklumlah usia dah meningkat katanya. Tak ingat dah lagu pujaan dua, tiga, empat, lima, tahun sudah. Bukan main lagi kekasih hati mengingatkan nama penyanyi dan tajuk lagu. Habis semua kenangan silam keluar dari memori tau ~_^

Itu baru bab lagu ya! Belum lagi bab kenangan silam. Kalau ditanya-tanya, banyak yang I dah lupa. So bila time romantik tu datang, HD mulalah kata,

Of courselah! You kan dah tak sayangkan I lagi!

Merajuk versi lepas kahwin dan ada anak dualah tu... 

Eh, tak boleh jadi ni! Makin over pulak menaip entri... Kena berhenti di sinilah.

Errr... tajuk entri dengan isi ada serupa tak?

Tak sinonim langsung? Antonim pun tidak?

Duh! Biasalah tukan... bukan MD katanya kalau tak menaip entri corner baring sana-sini ~_^

Adioslah ya! 

Kalau ahkak rajin, nanti ahkak meroyan lagi ~_^

Tak sanggup datang lagi ke?

Hehehe...     
 


       

       


30 comments:

  1. jarang dah layan youtube. Normally anak & asben je rajin layan kita tumpang dengar jauh di sudut kamar hati katanya. Malas nak main teka2 lagu.. teka2 nama retis, penyanyi bagai..laki I ni sebut nama retis tak pernah betul apatah lagi lirik lagu. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak rajin juga sampai la ni. Maklumlah masih terasa mudanya walaupun usia dah jauh meningkat katanya!

      Hahaha! Syahdu betul mendengarnya! Kalau macam tu, tak payahlah main teka-teka ni!

      Delete
  2. Akak ok je baca ,walaupun tercungap2 gak nak abiskan cerita suami isteri yang romantik ni.
    Kira terror gak HD ya dah boleh tau artis2 kita ya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alahai, kasihannya! Lain kali saya tak akan buat pembaca setia tercungap-cungap ya ~_^ Janji kosong ajelah tu. Kalau dah mula menaip, memang selagi tak mengah, selagi tu tak nak berhenti!

      HD hebat sekarang. Jangan main-main nak mengata dibelakang dalam BM. Mahu kena balik dijawabnya!

      Delete
  3. kekadang je dgn my laki buat style mommy , main teka teka lagu ni. hihihi bab menonton di u tube selalu jugak lah.. nak nak bab ceramah. tersedar lah sekejap..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sesekali apa salahnya. Mengeratkan silaturrahim katanya. Hahaha!

      Bab movie biasanya kami tengok anak beranak. Lepas tu mulalah main teka itu ini. Pendekata kami empat beranak memang sukalah berteka-teki ni ^_^

      Delete
  4. amboi3 romantik gitu ha, layan youtube main teka2 tajuk lagu, kita tak pernah pulak, lagipun memang saya pun tak kenal sangat retis dan lagu ni melainkan lagu2 lama hehehe, maklumlah orang lama, lagu2 lama juga yang sedap didengar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha! Jangan tak tahu! Sajalah tukan mengada-ngada tahap gedik tak boleh harap nak beritahu semua orang!

      Lagu-lagu lama HD tak tahu sebab tak sempat nak ambil tahu katanya...

      Delete
  5. kira match lah tu tajuk entry ngan apa yang diceritakan..patut taruk I lap you encik HD!!hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh, tak boleh! Kalau dengan HD mesti tulis betul-betul ~ I love you, HD! Kang nanti merajuk, susah nak pujuk tau HD ni!

      La, dah macam tajuk drama Melayu pulak ^_^

      Delete
  6. Kakak tahu kenapa terkenang yg silam selepas balik makan chicken chop itu. Kan restoran tu tempat MD & HD selalu dating. Itu yg teringat balik kisah lama:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pandai tau akak ni ~_^ Biasalah ada hari-harinya mengenang kisah silam. Menggamit semula memori yang dah lama berlalu. Hahaha!

      Delete
  7. I lap u two three four....
    Hehee nk cepat nk jln lgi ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai, sampai four aje, KakNoor. Mana cukup macam ni...

      Delete
  8. Sweet gituhhh tengok youtube sama sama. Ahaaa. Wahhh ada darah kacukan Ithali lepas ni boleh lah ajar bahasa Ithali. Ekekeke :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahah, itulah adat kalau dah kahwin lama. Kalau tak buat yang sweet, sweet, lama-lama jadi sweet sour pulak ^_^

      Hahaha! Boleh! Boleh! Nantilah akak khatam belajar dulu baru boleh ajar Nani! Tahun 2020 yerk Nani belajar dengan akak ^_^

      Delete
  9. Syoknya bila berdua, manisnya hidup beraktiviti bersama walau hanya nonton Youtube..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak kiralah buat apa berdua, janji happy bersama ~_^

      Delete
  10. Kami lakibini mmg dr cintan cintun tak pernah main teka2 lagu ni. Dh berzaman kawin ni, apatah lagi,mmg tak lah
    Teka teki teka tekuk, ular mati bawah pokok, itu ada lah hahaha
    Kiranya MD dgn HD ni forever young la ye sampai mati, I lap U too.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh, memang tak romantik dari awallah ya? Hahaha!

      Perasan forever young tapi yang sebenarnya dah tak berapa young dah!

      Delete
  11. Sakan depa tengok youtube laki bini sbil bercerekarama diatas katil.klu nk buat lebih2 pun takdak hal laki bini kot.hakhak

    Sy entahlah memang tak berapa suka layan lagu.en suami suka..tp bukan la macam HD latest song semua beliau tau.en suami layan lagu rock jiwang lama2 je..pastu layan zikir kt youtube.

    Sejak sebulan lalu sebelum puasa lg en suami dh kena sawan lagu raya.hari2 pasang lagu raya tau.hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha... nak buat macamana. Nama pun lakibinikan, tiada batasan dan sempadan gitu ~_^

      Saya ni suka dengar lagu lagi. Maklumlah kononnya masih muda. HD suka more to bahan berilmiahlah nak ditonton di youtube. Tapi kalau ada saya ni, memang jadi pengacaulah ajak tengok itu ini ^_^

      Hahaha...belum puasa dah sawan lagu raya. Anak saya pun dah tersawan juga, lagu raya Anuar Zain zaman kecil dulu ~_^

      Delete
  12. kekadang kenalah juga menyemai juga cinta tu kan MD. salam ramadhan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu. Maklumlah dah lama kahwin katanya...

      Salam Ramadhan juga buat Raihanah ya!

      Delete
  13. aamboiii romantik gitu MD & HD..siap boleh berlingkar sambil dnegar you tube.. main teka2 lagu lagi.. hehe.. kmi kadang teka lagu, en kuling penyanyi dolu2 je dia tau...yg penyanji zmn ni semua failed teka..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sesekali romantik, apa salahnya... Lagipun sahkan! Sahkan! Hahaha!

      Nasib baik HD tak berapa lulus lagu lama-lama tapi setakat P Ramlee, Sudirman semua tu tahulah!

      Delete
  14. merajuk ala2 manja gitu.. so sweet lah..
    hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau masa bercinta haruslah pujuk sungguh-sungguh. Sekarang ni buat derk aje ^_^

      Delete
  15. gituler kisah suami isteri... anak2 akak rajin tengok you tubeni.. entah apa yang dicarinyer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Budak-budak sekarang memang rajin tengok youtube ni, Cho. Anak saya yang 5 tahun tu pun bukan main lagi! Selalunya dia dengar lagu, tak pun tengok kartun!

      Delete

Salam Eid Mubarak

Salam  kawan-kawan! Lamanya tak menjengah blog. Memang sengaja tak kemaskini blog sempena bulan Ramadhan kali ni. Ada banyak perkara ya...