Wednesday, November 16, 2016

Mari buat senaman mulut ^_^

Salam 16 Safar kawan-kawan!

Hari ni malaslah nak banyak berceloteh sebab mood hilang ditelan sejuknya aircond 😏

Nah... tak perlulah bersusah-payah memikirkan logiknya my statement di atas ya! Buang masa sahaja 😊

Jom kita kembali ke topik ~ Jomlah riadah bersama-sama di depan komputer!










Tak cukup riadah ke? Nak lagi?

Nah, I beri lagi.... 😊







Geliga kalau dapat student macam ni.

Kalau ada anak 'kreatif' macam ni sewaktu menjawab peperiksaan, pun boleh buat gembira juga 😊

Inilah baru namanya kreatif dan berfikir di luar kotak katanya....

Tak gitu ke kawan-kawan?

Sumbernya dari sini

20 comments:

  1. Hahahhaha! Kreatif terlebih ni. Kalau macam ni senang kerja cikgu dia masa marking paper. Hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cikgu patut suka kalau ada anak murid macam ni. Ini bermakna anak murid ni cemerlang sebenarnya. Dia tak belajar untuk exam aje. Dia belajar lebih daripada itu. Hahaha!

      Delete
  2. Salam MD,,, he3 yr n3 really made my day !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wa alaikum salam!

      Sesekali nak menghapuskan stresskan, KA...

      Chewah! Ayat mengalahkan stress bebenor alahai ^_^

      Delete
  3. hahaha...lawak! walaupun ada yg dah pernah baca, baca lagi sekali pun tetap lah lawak...hahahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dapat anak murid macam ni, sure cikgu tak sempat nak kena darah tinggi. Hehehe!

      Delete
  4. kahakahakah ini klu atie jadi cikgunya mau pengsan ketawa.. ada jer jawapan ..mcm-macam... hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak jadi nak marahkan!

      Bagus tau Atie kalau dapat anak murid macam ni. Geliga otaknya. Selalu berfikir differently berbanding dengan murid lain ^_^

      Delete
  5. hahaha..budak-budak yang jawab gini pandai sebenarnya. Diorang yang selalu berjaya dalam hidup. Tengok, mood malas update blog. Datang blog orang drop komen je. Hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan! Mereka nilah sebenarnya yang geliga, bijak budaknya! Kalau yang biasa-biasa tu, mana boleh fikir jawapan macam ni. Betul-betul di luar kotak pemikiran yang biasa-biasa aje tau!

      Updatelah kisah kahwin, Sal. Hahaha!

      Delete
  6. 😂😂😂😂😂
    Cikgu nak marah pun tak jadi.. 😅😅
    Kreatif bdk2 skg ni..
    Entry MD bnyk emoji la skg ni.. hehe.. nice.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu. Memang tak jadi marah. Dah bila baca terus nak gelak, hilang marahnya!

      Oh, baru jumpa emoji ni dalam blogspot, Ira. Punyalah kasihankan!

      Delete
  7. Uikk.... nape kebanyakan objek adalah jilapah? Sajalah tu kan, sambil acah bagi lawak sambil nak mengenakan mak, macam mak tak tahu. Nyampah ar.... Mentang mentanglah laki orang Uzbek, acah lawak pun ala ala bahasa Queen Zebeth hihi....

    Adoiii lahai anak murid, memang sakit jiwalah agaknya kalau dapat anak murid cenggini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Punyalah merapu meraban dalam WA.... tapi tak de entri ceh!

      Delete
    2. Eh, Mak ni! Takkanlah rindu kot. Tak cukup lagi ke 'berkasih-sayang' dan bertazkirah dalam WA?

      Delete
    3. Erkkk... baru perasan kenapa komen ni tak berbalas lagi ek? Hahaha!

      Mak ni... apa kaitan suami Uzbek dengan bahasa Queen Elizabeth? Kak Ton betul tak faham dah nih...

      Kang Kak Ton buat lawak dalam Jaws kang, Mak juga yang tak leh tutup mulut sebab tak tahan banyak grammar errors gitu ^_^

      Delete
  8. adohai... kalau jadi cikgu ni..tak tahu nak marah ke nak gelak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang tak termarahlah rasanya. Geliga tau budak macam ni^_^

      Delete
  9. fikir kali pertama geram. fikir kali kedua baru nampak kreatif hihihi. tp bagus la teacher tu siap bagi bintang lagi atas kreatif tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Geliga tau Kira budak macam ni. Budak macam nilah yang akan jadi 'orang' Hehehe!

      Delete

Belajar

Salam kawan-kawan! Hari ini dah masuk hari kedua peperiksaan UPSRkan. Walaupun my anak tidak menduduki peperiksaan besar tahun ni, rasa...