Monday, January 23, 2017

Okay, ni entri terpendek ^_^

Salam kawan-kawan!

Hari ni bukan nak meronta tak tentu arah ya! Takda mood nak bercerita. Fikiran melayang entah ke mana sudah perginya...

Lagipun nak kena slow downlah sikit; minggu sudah dah kena 'marah' dengan 'geng' Hahaha!

Ini berkemungkinan besar menjadi entri terpendek dalam sejarah blog ni sejak I mula 'berkomunikasi' melalui blog 😊

Just want to tell all my beloved friends...

I have to stop temporarily (again) till maybe mid Feb or maybe longer....

Depending on my mood and things around me, I will blog again whenever I feel like to do so 😊

Tak payah tanyalah mengapa ya sebab this time, I don't feel like telling the reason why. 

Duh... statement mengundur diri macam selebriti pulak dah😂

Till we meet again, dear darling semua!

Luv you and adios 😉


64 comments:

  1. Selamat menundur diri sis :)
    .
    Semua orang perlukan masa menyendiri
    .
    Ambil rehat pun meningkatkan produktiviti

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aduhai! Yang ni paling epik! Yalah, kira macam mengundur diri jugalah buat seketika. Kalau dapat ucapan macam ni, barulah terasa macam betul-betul selebriti pujaan. Hahaha!

      Delete
  2. Hahaha! Bila lagi kan nak feeling2 buat statement macam retis. Hehe. May Allah bless you kak in whatever you do 😊

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah pasal. Bila lagi nak perasankan kalau bukan kita sendiri yang perasan kita ni selebriti. Akak feeling macam Nicole Kidman aje tau masa tulis salam perpisahan ni. Hahaha!

      Delete
  3. Semoga tak lama MD..walau pun masa acik tak menulis tapi acik tetap jugak masuk blog MD..baca2 cerita..tengok gambar bubly abang dan adik cute

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah, nanti saya muncullah kembali, Acik!

      Sayakan perasan selebriti. Kalau lama tak muncul, takut peminat lupa. Kahkahkah!

      Delete
  4. Macam tak percaya lah, MD, so short your entry hah..hah... Go ahead and take a break. I also will be taking a break for CNY. For how long, dunno. hah..hah.. Take care, my dear :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Unbelievable,kan. I bet you geleng kepala ketakutan macam tengok cerita horror aje bila nampak my entry pendek like this. Hahaha!

      I pun nak raya Cina tau sebab I pun Malaysian. So, I should take a break longer than you. Hahaha!

      Delete
  5. Ala, ko ngajuk ngn den ke canD, den mintak mahap ye, sejak kawen dgn org nogori ni, mmg den perasan mulut den ni mula celupar kit. Minta mahap lah yo.

    Harap jgn lama2 menyepi, nnt naik kematu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ish, takda maknanya nak merajuk ngan Kak Mah, err KakG. Nama nak glamour sesaja, nama terlebih glamor tak nak! Uhuh, nyampah!

      Belum kematu lagi, itulah tengah tunggu kematu barulah nak muncul semula ^_^

      Delete
  6. Assalamualikum MD...lama saya tak singgah sini sebabkan bizi melanda. Ala..baru nak jenuk-jenguk dah nak menyepi pulak MD ni, takpe2 saya datang baca entri lama2 yang tertinggal sajalah nanti ya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wa'alaikumsalam, AA!

      Adatlah tukan. Kita senang, orang tak senang. Kita tak senang, orang pulak senang. Takpalah, ada rezeki kita 'bertemu' lagi di alam maya ya!

      Delete
  7. Rehat lah MD..
    Sementara mami ada tu..
    Jaga baik2 ye mami tu..
    MD kan menantu mithali mmg patut fokus pada mami ..
    Hihihi apa pulak CH merapu..
    Nanti lama sangat menyepi ..
    CH ketuk pintu rumah ye :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tok tok tok MD..
      Assalamualaikum..
      Jgn lah lama bertapa..
      Rindu wey..
      Nak baca entri 1000 patah perkataan ni.. :)

      Delete
    2. Waalaikumsalam, CH!

      Baru nak panaskan enjin. Maklumlah semua dah back to normalkan. Cuma itulah bila lama tak berblogging, mulalah macam-macam rasa timbul. Rasa malas tu yang paling ketara tau ^_^

      Delete
  8. Jangan terlalu lama mengundurkan diri, kelak tak ingat kata laluan sendiri... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Password ingat, Kakcik! Sebabnya, sebabnya... biarlah rahsia! Hahaha!

      Delete
  9. mummy....long time no see..
    adakahhh???
    xpelah..moga MD diberikan kesihatan y baik bpnjgan hendaknya..amin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai, Lya! Lama betul tak 'bersua' ya! Masa tak sesuailah. Awak muncul, akak pulak hilang!

      Delete
  10. simtom ibu mengandung ke apa ni hehhe.. takpe selamat berehat. kami janji sentiasa merindui MD nanti hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huh! Ngerilah andaian!

      Itulah dok kata orang, last-last orang kata kita! Tapikan akak nak stresskan perkataan ni.... menopause. Akak ni bukan muda belia lagi nak sambung-sambung pregnant tiap tahun tahu! Hahaha!

      Delete
  11. La...br nk ketuk pintu. Tak pe MD..buat apa yg kita rasa baik utk kita.. hingga jumpa lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lama tak nampak kelibat Anim tau. Baru menjelma, dah kita pulak tersawan nak berhibernasikan. Nak buat macamana. Tak berjodoh kata orang Sepanyol ^_^

      Delete
  12. Kalau itu yg terbaik tak ada masalah MD
    Rindu sesama teman tinggalkan seketika
    Ada masa kita jumpa lagi..

    Semoga diberi kekuatan dan kesabaran yg tinggi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah, nanti dapat 'bertemu' lagi di arena alam maya, kak ^_^

      Delete
  13. kenapa MD? semoga dipermudahkan urusan ya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak cukup nafas nak merapu dalam bloglah, Raihanah. Sibuk betul dengan kerja dan urusan keluarga. Lagi pun mak mertua ada sini dari hujung tahun sampailah pertengahan Feb. Adik ipar pun baru datang melawat. Ni pun baru nak ngap. Tengah nak kembalikan mood semula!

      Delete
  14. Haha.. time raya cina pulak dia pilih nak stop blogging..Haha.. tak apala, gembirakan hati kalau sdg bersuka r sibuk.. moga kembali bila otak dh kembali rasa nk merapu di blog..
    #ps: saya pun rasanya tak berblog la.. tgkla apa jadi, kalau dtg mood maybe sambung nanti

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah pasalnya. Kebetulan semuanya datang masa raya Cina. Macam diplan-plan pulak ^_^

      Nantilah kalau rasa nak merapu semula, kita startlah update blog. Hari ni panaskan enjin dulu. Bersihkan 'rumah' dulu. Lepas tu baru susun ayat merapu ^_^

      Delete
  15. Beb....awat ni??? Nyampah ar cam ni. Tak sado ar....
    Habis tu....sapa nak layan ngumpat mak kalau Kak Ton tak de ni? Aduhhh.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buat Mak yang akan kurindui... chewah!

      Sebut-sebutlah selalu. Singgah-singgahlah selalu. Baru kita start balik blogging.

      Mak mesti stresskan takda sapa nak kacau Mak hari-hari! Mesti suram hidup Mak. Hahaha!

      Delete
  16. semoga mummy tidak stop blogging ye =(

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah, tidak! Ada masa nanti akak berblogging semula. Tengah menjemput mood meresap dalam badan nih!

      Delete
  17. wanna say gudbye? x nak la.
    nanti blogging lagi kan :)
    take care...

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah! Nanti bila dah okey, kita blogging lagi. Sayang tau nak tinggalkan terus blog. Banyak celoteh dalam nih untuk kenang-kenangan di hari tua nanti ^_^

      Delete
  18. eh! merajuk ke apa ni?

    takpe MD, ambil masa utk berehat dan kembalilah bila rasa dah bersedia nak berblogging semula ya.
    Selamat berehat dari alam maya ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak merajukkan apanya, KB. Sibuk sebenarnya lepas tu malas pulak menjelma. Memang check in check out 'gua' lah nampaknya. Tunggulah bila nak check out semula. Ni tengah panaskan enjin yang dah berkarat ^_^

      Delete
  19. rehat jangan lama-lama ye MD..take care

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah tersawan malas ni, Mar. Nak buat macamana ek?

      Delete
  20. jangan lama-lama mummy...nanti kerinduan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yalah. Nanti-nanti muncullah tapi tak tahu bila ^_^

      Delete
  21. mengandung apa ke?
    takpe2, take ur times. paham2
    ibu mengandung memang perlukan masa
    maklumlah mabuk. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amboi! Kena balik!

      Dah nak menopauselah. Pregnant apanya! Tak baca ke mesej beratus-ratus tu semalam berbincang hal-hal dunia? Hahaha!

      Delete
  22. Alaaaa... Kenapa ni MD. Jangan undur diri lama-lama yerp. Smoga dipermudahkan semua urusan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Undur sekejap aje tapi bila nak mula balik tu alahai.... lemahnya segala sendi!

      Delete
  23. nak pujuk pown...rietta sendiri jrg update blog....hehehe....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ini tak makan pujuk, Rietta ^_^ Kalau dia kata nak berhibernasi, memang takdalah dia keluar. Hahaha!

      Tengoklah macamana. Baru nak panaskan enjin nih hah!

      Delete
  24. Salam Jumaat, menyinggah bila ada sedikit kelapangan. Lama tak menerjah. X sempat nak kejar N3 tp ingatan tetap ada !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih sekali lagi, KA. Asal free datang singgah tu pun dah cukup baik. At least, saya ni masih lagilah dalam ingatankan ^_^

      Delete
  25. Jangan lama-lama tinggal kami MD... nanti kami rindu... (jarang singgah sini, tapi ingatan tetap ada...) :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasihlah kalau merindui, Nora. Hehehe...

      Ni baru nak panaskan enjin. Harapnya enjin hidup lamalah kalau tidak, memang bersarang lagilah blog nih!

      Delete
  26. why mummy why? kita baru rajin berbloging, mummy hilang pulak. cepat cepat update entry ye =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sibuk + malas kenalah berhibernasi nampaknya. Anyway, thanks ya Nur sebab sudi datang bertandang. Nanti bila free, kita singgah pulak ya!

      Delete
  27. Nak rehatlan minda ke balik kmpg daddydearie ni.Kita br nk aktif blog awak dah nak mengundur diri.hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Balik kampung obersinya apanya, PK. Mak mertua yang datang bertandang selama 2 bulan. Adik ipar pun datang melawat juga. So itinerary penuh di situ aje ^_^

      Delete
  28. Jangan jadi macam makchaq sudah..
    Tinggai blog lama... tau tau. Blog pulak merajuk.. sat boleh bukak sat tak boleh..
    Ada yang cadang jangan logout.. makchaq try la... tapi dia logout sendiri pulak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lenguh seluruh badan tau Makchaq kalau tak berblogging. Idea tak lepas. Tapi itulah, sifat malas lagi menguasai diri. Nak buat macamana...

      Delete
  29. Weyh makcik.... bila nak masuk ni??? Takkan lama lagi kot

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nantilah! Dah rindu bangat ke ni, Mak? Orang tanya tak nak ngaku. Selagi tak ngaku rindu kat kita, kita tak nak masuk blog. Hahaha!

      Delete
  30. hi mummy, saya datang singgah sini.. :)

    ReplyDelete
  31. jangan cuti lama2 tau. cuti sat je dah hihihi

    ReplyDelete
  32. Aduhhhh.... nak tunggu janggut panjang ke?

    ReplyDelete

Kisah Rumahtangga...

Salam kawan-kawan! Amboi, tajuk! Takut mendengarnya! Macam nak menjaja kisah rumah tangga aje kekdahnya.  Tapi kenalah sedia maklum...