Monday, July 1, 2013

Again and again...

Tak taulah ini kali ke berapa ai membelek-belek blog ni. Dah berbulan-bulan semenjak I created the domain name and I just forgot about it. Well, not totally forget in fact but then I don't have time/mood/story to share here. Punyalah banyak nyer alasan nak bermalas-malasan -_-

Bila sesekali blog walking, rasa macam seronok pula kalau ada blog sendiri. Bila dah ada, aduhai....meninggi rumput rampai, rumpai lalang and rumpai laut kat sini. Berhabuk sakan memang messy ler. Iyalah, itupun kalau ianya diibaratkan laksana rumah memang itulah perumpamaan yang sesuai -_-


Out of sudden, there's a good news! Apalagi memandangkan banyak masa terluang yang perlu diisi dengan aktiviti berfaedah, ai pun sekali lagi mengorak langkah dan menulis semula. Tapi ai ni bukan penulis tegar dan kalau menulis pun suka aje corner baring, belok kiri-kanan, merapu-rapu memang tak reti nak straight to the point. Banyaklah pit stops nyer -_-

But honestly, I respect so much at these few bloggers. Ai rasa macam, 'Eh, they all ni memang tak reti rehat and tak tidur malam ke?" Full of activities lip-lap, lip-lap and live life to the fullest betul ler -_-. I don't have to name them here as they are well-known and established bloggers. How I wish I can write and be famous just like them ^-^

Amboi, tak sedar diri betul berangan tak ingat dunia sebenar! (Nama pun berangan) Cuba ajelah buat yang termampu dulu. Nak keep own blog pun bukan main susah giler dah berangan nun jauh sampai ke bulan purnama pulak -_-

Sebenarnya dulu-dulu pada satu zaman dahulukala, ai ada blog sendiri. Siap pakai dotcom tu. Perghhh...aksyen giler memang tahap gaban. Mula-mula excited. Hari-hari dok menulis dua, tiga entries. Lepas tu mulalah goyah. Lepas tu mulalah skipped a few days untuk menulis and then, a few months. Lepas tu, lepas tu, lepas tu, terus hilang domain sebab terlupa nak bayar renewal fee, keh3x ^-^ Dia punya keperasanan tu memang abaikan ajelah. Memang teruk betul. Alasannya? Ai am very the busy person. Maklumlah ai ni berkerjaya, bersuami dan beranak dua. Memanglah alasan memanjang sebab tulah tak maju-maju -_-


So, kenapa sebenarnya I nak berblogging yek? Alahai, peduli apa bukan orang nak amik tahu pun. Lainlah  kalau ai ni famous dan ternama, sure ada aje umat manusia yang nak amik tahu luar, dalam cerita tentang diri ai nih *feeling like a star tetiba*

Ok, well, well, well! Ai ni like ada double personalities. Jap, jap ai jadi bersopan-santun like perempuan Melayu terakhir. Jap, jap ai jadi giler merewang ketawa berdekah-dekah walaupun orang buat joke bengang aje. Apa nama sindrom ni yek? I'm not too sure ^-^ So, daripada I melalut takda arah tujuan depan orang, lebih baiklah sekiranya ai melalut dalam penulisan aje. Takdalah asyik dok kena hentam depan-depan bila orang tak gemar lawak bodoh yang melampau!

Hopefully, after this I will always have time and something to write in my blog. It doesn't matter whether I have followers or not, but the most important is that,  I want to express my feelings whenever I feel like I need to ^-^ *oh, mengantuk sungguh mata ini*






12 comments:

  1. oooo dulu lagi dah ada bloglah yeh...terer le tu awal awal dah reti buh gambau!...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dulu hangat-hangat tahi ayam aje OKje. Dahlah tak tahu apa benda, eksyen pulak. Nak buat apa-apa pun susahnya kena minta tolong HD. Bantuan suami ni kan biasanya lambat. Akhirnya pudar ler semangat nak menulis. Upload gambar ni pun, HD yang ajar :) Kalau tidak sepurnama lagi tak reti2 jugak. Tetiba bila ada blog MD ni barulah rasa excited gila nak keep on writing. Thanks again OKje baca entri lama2 kita. Nilah baru geng bas sekolah eh, bukan...geng sekampung katanya!

      Delete
  2. singgah jumaat godek entry lama
    hahaha.. sabaq je la. kenyataan berani tu. hihi..
    suka ala ala perempuan melayu terakhir lah..
    boleh minta nasihat n pandangan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ini paling takda idea nak tulis apa-apa. Maklumlah first entry. Kononnya berhemahlah sangat-sangat :D

      Delete
  3. Betul2.. masa memula saya berblog dulu pun hanya fokus pada anak2, tak kisah ada orang baca ke tak.. tapi bila pernah join segmen BA, dari situ bertambah sikit demi sikit rakan di alam maya.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tujuan asal buka blog pun memang demi anak-anak tapi makin lama makin meluas pulak skopnya. Hahaha...

      Awal-awal siapa yang tak syok sendirikan. Memang semua orang tak tahu kita ada blog, haruslah kita terlebih perasan dulu. Baca sendiri dan sengih sorang-sorang. Hahaha....

      Delete
  4. La..awat tak bayar domain lama tu?? sayang tau...patut la MD ni pandai tarik perhatian pembaca..rupanya sebelum ni dah ada blog ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dulu minta bantuan penuh pada HD. Sampaikan nak suruh bayar domain pun terhegeh-hegeh minta tolong HD sebab tak reti pun. Beli barang online retilah. HD pulak tak mahu ambil pot sebab lepas penat tolong buatkan blog saya main-main je. Takda faedah langsung katanya.... Maka berkubur gitu ajelah tapi tak banyak entri pun sebab saya hangat-hangat tahi ayam je masa tu *_*

      Delete
  5. Memulakan langkah membaca entry lelama MD.. ekekeke.. ;)
    Kite tengok jauh mana ai leh bertahan baca entry lelama u.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha... auw! Malunya I... walaupun orang tak nampak, dah blushing ni tau ~_^

      As I told earlier, my entries semua panjang berjela Aiza...pengsan you nanti kalau nak korek. Lebih baik lupakan niat tu. Tapi kalau nak diteruskan, I lagi suka ^_^

      Delete

Kisah Rumahtangga...

Salam kawan-kawan! Amboi, tajuk! Takut mendengarnya! Macam nak menjaja kisah rumah tangga aje kekdahnya.  Tapi kenalah sedia maklum...