Wednesday, October 16, 2013

Otak kiri vs kanan

Ini kes tak buat draft jadi kita cedok ajelah idea di internet buat halwa telinga dan mulut yang susah nak senyum sebab dapat gaji cepat sangat bulan ini  dan kena tunggu sebulan setengah lagi baru dapat gaji lagi ... ^_^ 

Sila buat senaman ringan seperti arahan di bawah (mesti buatlah baru tahu hasilnya ya!)

1. Duduk baik-baik di kerusi dan angkat kaki kanan sedikit. 

2. Sila buat bulatan mengikut arah jam dengan kaki kanan yang diangkat tadi.

3. Pada waktu yang sama, angkat tangan kanan dan cubalah melakar nombor 6.

Apakah yang terjadi?

P.S. Sumber telah digooglekan.




 






13 comments:

  1. oh..keje gomen ye..patut dpt gaji awal..sy gaji camana2 pun tetap 22hb..so, kalau jatuh lepas raya pun..lepas rayalah baru dpt..hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh, tidaklah Dee. Saya kerja private company. Tak kiralah tsunami ke, puting beliung ke, raya ke...gaji tetap masuk bank tepat 25hb. Itu ditujukan khas buat yg kerja gomen...hahahah...

      Delete
  2. saya kerja gomen..gaji bulan 11 dah masuk...naya nak tunggu gaji bulan berikutnya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Panjang tu Ema nak tunggu gaji sekali lagi. Saya memang malas nak check akaun bank. Memang confirmed tak pernah culas memang 25hb selama bertahun2 kat sini.

      Delete
  3. Hai...lawat blog baru saya di http://belindarinn.blogspot.com support wokey...

    ReplyDelete
  4. syok gaji awal..
    lyn gaji lwat gak.. tapi gaji cpt ke lmbat ke yg penting kena manage elok2..
    kang makan maggi plak.. hehehhee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Lynn. Nanti tak pasal-pasal pulak kena makan maggi 3 kali sehari.

      Delete
  5. Replies
    1. Terima kasih. Suka-suka buat 'exercise ringan' .

      Delete
  6. OKje lagi tak de gaji MD hehe....
    Haha...automatik kaki kanan nak melakar no 6 jugak....

    ReplyDelete
    Replies
    1. OKje takpa...big boss kan...Eh, OKje Home Minister kat rumah kan...

      Betul tu...automatik kaki tadi terus gerak lawan arah jam. Puas tau MD tahan kaki tapi tak jadi gak....

      Delete
  7. wah igtkan keja gomen tadi..perli kita la tu!haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lebih kurang macam tu lah...hahaha...

      Delete

KFC Chizza Ku-Sogo-kkan ~_^

Salam kawan-kawan!  Ya, kita bersua kembali setelah I selesai memperbaharui keahlian di Gua Tempurung 😊 Apa khabar semua? Saya...