Friday, April 11, 2014

April 11

Salam Jumaat semua!

Hari ni sebenarnya macam malas nak up entri. Tengok tajuk pun dah tahukan. Tajuk paling senang nak buat, ikut tarikh aje. Hehehe...malas gitu ~_^

Nak kata sibuk tu takdalah pulak. Sibuk betul nak menghabiskan cerita kawan-kawan. Bila sesekali datang terfikir pulak dalam hati, dah berapa kurun agaknya I tak singgah mai meroyan kat rumah kengkawan ni. Rasa macam lama pulak walhal baru ni aje yang sibuk betul.

Ni dari pagi selain menyibuk di rumah orang, I sibuk susun kasut kat Zalora juga *sengih* Maklumlah selipar cabuk ni satu dah kena buang ke laut, yang satu lagi ni dah uzur sangat pulak rasanya. Macam tak percaya pulak I boleh pakai kasut sampai uzur. Memang tak faham kadang-kadang...

Dalam kereta ada stok kasut(s) untuk dihantar ke tukang kasut. Kasut semua elok-elok, sekali dua pakai pastu sumbat dalam kereta. Bila pakai semula, mulalah buat hal. So sayang nak buang (walaupun pakainya sekali-sekala) oleh itu lebih baik ditampal tapak semua mana yang patut. I don't wantlah jatuh  terjelepuk lagi. Nanti tak pasal-pasal dapat gelaran Ratu Jatuh Terkangkang... Malu ahkak nak pergi stage ambil trofi nanti....

Dek kerana tak menyabar nak tunggu kasut Zalora sampai, kita pergilah KLCC jap. Baru semalam ke kelmarin komplen pasal harga parking dah naik tapi bila meroyan nak ke KLCC dah sampai, tiada apa yang dapat menghalang langkahku ke sana.

Pergi tengok kasut aje. Bukan window shopping. Memang masuk kedai ikut pintu, try-try, sengih-sengih lepas tu pergi bayar. Habis cerita. Alah, bukan kasut apa pun... Malu pulak kalau itupun nak letak kat sini *sengih lagi* 

Oh, yes! I beli kasut aje. Tak pergi merewang mana-mana pun. Percayalah pada kenyataan ini.

Lepas tu, I jenjalan kejap. Yalah hari Jumaat jemkan. Sepelaung aje KLCC dengan my office ni tapi kena naik keretalah. Dan kalau naik kereta tu, faham-faham ajelah. Mana dengan jem, mana dengan nak cari parking lagi. So adalah dalam 25 minit I kat dalam tu gi melawat kawasan.

Bila dah sampai KLCC, rasa cam tak rock pulak kalau terus balik. So kita jenjalan tengok-tengok aje. Iya.. percayalah *sambil nyanyi lagu Citi Nurhalijah* 

Tetiba bila masuk dalam kereta, rasa macam tak cukup tangan pulak ....

Itu ajelah untuk hari ni. Dasar orang malas buat entri tapi nak juga menaip entri sehari selembar benangkan....

Pendek tak? 

Kenapalah orang tak nak percaya kata-kata I nih....serious sedih tau!



 

30 comments:

  1. kita datang pada april 11 jugek kihkih...
    samala kitew tak sibuk jugek...eh sama la kitew lizz kerja nyusun tudung kat radiusite dari tadi duk melayan lepastu yang nak semua sold out gerammmm...

    la baru semalam ckp parkimh mahal segala tup2 hari ni gi yer...saborjerla...takperla hilang sikit stress yer dak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeah, yeah....dia punctual hari nih! Selalu aje membizi kan.... Kita aje baru reply ari ni...sebab kita sibuk menghitung kasut eh bukan menghitung hari bilalah leh cuti-cuti melesya...

      Nasib baik sold out. Takdalah nanti kena cash out :)

      Delete
  2. Assalamualaikum,

    Hahahahaha...ye kak..sofia percaya..tp bape byk pasanglah akk beli sampai tak cukup tgn tuh nak masuk kete ekkk...hahaha

    regards,
    Triplesmiley

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Sofia,

      Akak tetiba lupa nak kira berapa pasang... rasa cam satu kotak aje yang dah kosong .... huahahaha...

      Delete
  3. motif shopping kasut tak beli lain2 kannnnn..
    sgt tak percaya.. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yalah Lyn...akak keluar nak pergi beli selipar aje sebenarnya... langsung tak beli benda lain. Kasut, kasut, kasut aje...Eh, napa ek guna plural pulak nih!

      Delete
  4. Percaya MD..memang percaya..banyak jugak la yang MD dapat hi hi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Acik kerana mempercayai saya walaupun saya sendiri kurang percaya pada kata-kata saya ...hehehe....

      Delete
  5. percaya
    tapi apa yg dibeli lagi smapai x ckup tgn tu.hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haruslah percaya ...akak ni kalau berbelanja memang berhemah tau...

      Entahlah Ciksu kenapa tak cukup tangan akak lupa pulak apa yang akak bimbit masa keluar KLCC ari tu... tetiba aje kena Alzheimer :)

      Delete
  6. yap, kita percaya..

    gamak2nya ada lagi tak bajet shopping ntuk sok?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jap eh nak check purse. Aduh, manalah gi purse ni....handbag ni penuh sampah. Cam nak kena beli baru aje....

      Dah, dah...dah abis...no more budget. Tapikan dalam akaun ada baki lagi :)

      Delete
  7. lat ta li lat tam plom...
    nak caye rasanya belum...
    cer cite cer cite....
    camne kisah beli 1 kasut je
    tapi end up tak cukup tangan masa masuk kete....
    how am i to caye....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pleaselah sis...Sampai hati you tak percaya kata-kata I. Dah nyanyi lagu Dato Citi pun tak caya juga....Meh sini, tengok shopping bag ni...cuma satu kotak aje dalam nih (kotak lain-lain I dah buang ke lautan Hindi) *sambil sengih sorang-sorang dan nyanyi lagi*

      Delete
  8. MD..kaki shopping kalau masuk shopping complex tak beli apa, boleh meroyan tau..heee.

    p/s tak pe. kalau berkakak-kakak bagai, takde lah kemesraan. ayat pun dah jadi lain. kenalah guna bahasa hormat kat kakak kan. bagilah saya perasan muda sikit!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ANIM .... siapalah agaknya kaki shopping yang dimaksudkan itu ya .... They all ni kalau gi shopping memang tak ingat dunia. Saya takkkk ....saya sentiasa berhemah sebaik mungkin *gelakkan diri sendiri*

      P.S. Oklah gitu... Saya seganlah nak berakak-akak ni. Bukan tak reti bahasa dan kurang ajar tapi kalau setakat less than 10 tahun tu, takyalah ikut darjat kan....barulah rasa cam sekapal selam connectionnya tu :)

      Delete
  9. Sepelaung je jarak ofis MD dengan KLCC? Nama company dia tak ada, tapi bungkusan tu leh sampai.. saya pelik juga ... pasti company besar jerung yang wujud di jalan tu.. betul tak teori saya tu? Eh.. komen tersasar dari isi entry pulak. Ops ampun..

    Ni yang jeles ni. Macam mudah je nak beli kasut baru. Saya tahun lepas, berkali2 mengajak Papa N nak carikan wedges.. sementara nak gi tu pakaila selipar bata lama yang ada. Sampaikan lupa ada majlis hari guru, kena gelak dgn kawan sebab saya naik pentas pakai tu. Untuk tahun ni, oooo...tak nak lagi..

    berapa pasang sekali beli tu? Amboi sampai tak cukup tangan gitu. Tu tak kira yg bakal zalora poskan lagi. Terus guna ke simpan dulu dlm kereta tu? Hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau jalan sopan-sopan dengan kain ketat, mahu 2 jam baru sampai. Kalau naik kereta memang 5-10 minit dah sampai AN ikut kelajuan driver :) Hahaha....gelak betul... company besar jerung? Ini anak dolphin aje sebenarnya ....

      Nebemain kalau tersasar. Saya ok aje, leh baca sampai habis dun worrylah! Lenkali nak beli barang untuk 'diriku yang berharga' ni janganlah ajak orang. Leceh. Ini pesanan ikhlas penaja shopaholic and the gang ...

      Tangan dua aje memanglah tak cukup. Betul tak? Hehehe.....

      Delete
  10. Br je dpt beg drpd zalora. Lain kali nak shopping kat zalorabla. Utk certain barang je la.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tau dah.... kalau buat ad Zalora mesti dapat beg. So dah tayang kat blog belum? Kita nak ambil feel ni...hahaha!

      Delete
  11. selama tinggal KL ni...tak sampai 10 kali pun pergi KLCC..masuk sana mcm blurr..tak tahu nak pergi mana. huhuhuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Napa tak panggil travel guide yang ini :) For sure tak sesat. Sampai ke semua level parking lagi...seluruh pelusuk pun dihafalnya :) Saya kalau paling lama tak ke KLCC tu mungkin selang beberapa harilah!

      Delete
  12. syioknyer keje kat klcc.. bolehler merayap ke situ jer kejenyer... lagipun kalua keje area situ seronok tengok orang bergaya2ni... bolehler cuci mata...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha...saya tak merayap, saya memandu :) Kalau masuk KLCC t u memang best tengok gelagat orang. Tengok barang pun best juga :)

      Delete
  13. hehehe citer jalan2 shopping cuti mata ni mmg best dibaca MD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau dapat shopping lagilah best, KA :)

      Delete
  14. motof buat entry semata nk bagi kite jeles la tu beli kasut baru.haha baru teringat yg sy ni ndh lama gla tak beli kasut..pakai selipar je pegi keja balik kerja..jln2 soping selipar bata tu je kusarung..klu ke zalora tu memanjang tak berkenan..almaklum budget untuk kasut below RM30..kemut kata kau.hakhak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh, ramai pulak rupanya yang jealous bila kita cerita pasal kasut baru padahal.... eh, jangan risau PK. Kasut yang I beli tu pun bukannya glam sangat sampai nak kena tempek kat sini. Sebenarnyakan, walau banyak mana pun kasut yang ada, selipar Jepun juga adalah yang terbaik dan paling selesa :)

      Delete
  15. Sebenarnya dah baca dah entri ni hari jumaat lagi....Mcm biasalah....balik dulu .....jiran sebelah katanya.....sesuka hatilah nak menebeng kat tingkap jiran pun .....
    Pompuan mmg gitu yek....tak pernah cukup satu, mesti nak beli lagi dan lagi.....naklah jugak tgk kasut yg baru tu....cer tempek lain kali tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hah, mesti jealous gak lah tu sebab tu terus 'no komen'. Awak kan banyak dapat hadiah maklumlah besday gegirl gitu.... Membeli memang sedap, membayar tu aje yang ralat...itu pun lepas belilah...

      Ni nak suruh tempek kasut baru yang mana satu ni OKje? Huahaha....

      Delete

Salam Eid Mubarak

Salam  kawan-kawan! Lamanya tak menjengah blog. Memang sengaja tak kemaskini blog sempena bulan Ramadhan kali ni. Ada banyak perkara ya...