Wednesday, April 9, 2014

Masalah teknikal hari ni....

Well, flen... I wan to tel lyu stoly lite-lite today coz I am vely bizi-bizi but I wan to lite lite-lite oso... I hope u understand what I am talking-talking here, yes no?

Uhuh...makin bertambah terserlah kemeroyanan MD sejak dua menjak ni. Bukan apa. Ni stress punya pasallah tu. Sekadar nak menghiburkan hati supaya tak ikut sangat telunjuk ribut stress yang melanda. Harap kawan-kawan semua memahami ...

Pagi ni sampai aje pejabat nampak parcel atas meja. Walaupun dah tahu daripada siapa, tetap juga excited meruap-ruap. Dah lama tunggu ni. Tak sempat duduk pun terus aje kukoyakkan sampul bungkusan tu dengan rakusnya walaupun belum breakfast lagi.

Aduhai, alahai... cantiknya barang! Siap ada angpau untuk superheroes lagi. Napa tak selitkan angpau raya Cina+AidilFitri+Aidil Adha+Krimas sekali 'Adik Manis' .... (so ini indirectly beritahu kat pengirim yang I ni memang lebih tua senior daripada tuan empunya diri) 

Tapi... I tak mau beritahu siapa pengirimnya. Katanya dia ni low profile, barang pun simple aje. Tak payah masuk blog. Eh, mana boleh cam ni? Memang tak boleh. Kalau kita tak masukkan gambar dalam blog dan tak ucap terima kasih sampai satu universe tau, itu namanya tak tahu menghargai pemberian orang.

So, kepada sang pengirim (kotnya nanti kalau si dia komen, si dia akan mengaku sendiri) tunggulah kita nak letak gambar dengan ucapan terima kasih sekali *_* 

Ok, I am bizi again now! So I have to chow chin chow first. Later I come back again and lite long, long stoly for u oll.

Wey, wat? Boss, u call me ah?

Ok, I got to chow chin chow ok. No wait-wait longer. Bizi lor!

Babai!

 

 


22 comments:

  1. oh pendek kali in.. ha.. ha...
    orang melayumemang penuh adapnyer tentulah kena berterima kasih pada yang memberi....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sabar Cho, jangan panik. Nanti-nanti akan menyusullah entri MD yang panjang lebar. Jangan ditegur kalau pendek. Ni baru nak insaf ni kalau kena tegur memang balik semula dengan kadar segera angin nak meroyan dalam blog kang :)

      Delete
  2. buat kerja dulu..
    pas br sambung ngarang..
    tp rasanya short entry ni dah sama nga 3 entry kita..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh, ya ke? Ini dah kira the shortest in the universe I boleh tulis sebab sibuk. Jap nak tengok balik entri ni camna boleh jadi 3 entri..... I confused lor!

      Delete
  3. olait olait...
    i wait wait you stoly molly longgggg longggggg one....

    sure vely hepi one got parcel....
    feel vely vely appliciate like tat one kannnnnn...

    aiyyoooo i fenin wif wat i write...u understand maaa? hehehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Not to woli... I can understood what you lite...you no me... you lite anyting...any...ting...I can faham lor...

      I vely phull now coz just ate lunch. Leter leter I lite again if I not bizi ...

      Delete
  4. hehehe apa pun mmg best kan bila masuk masuk ada brg baik punya atas meja ! rezeki tu.. sapalah pengirim nye ryer

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanti saya reveal pengirimnya siapa ye ...

      Delete
  5. Tak yahlah nak main teka teki suh orang teka sapa yg bagi....Eleh tau dah.....
    Weyh....sekarang keje dah banyak yeh.....bukan dulu boleh main baling dadu bawah meja ke? Haha....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eleh mentang-mentanglah dah tayang muka kat bilik tidur dalam cermin make-up bag, eksyen sungguh tau jilapah nih.... Dah pesan jangan tulis, kenapa derhaka pada cikgu? Saya ni anak murid yang baik tau :)

      Dulu-dulu boleh main Candy Crush bawah meja OKje tapi la ni....Candy Crush tu terkebil-kebil tengok kita suruh main sampai lebam....

      Dunno lah why so bizi-bizi lately.... nyampah tau... Eh, tak baik...kerja tu tanggungjawab dan amanah kenalah buat juga ....

      Delete
    2. Dengan mak dia tak pesan hokey..... hehe....
      Sure hadiahnya lain tu....mesti special dari mak....tak pe mak OKjer...rejeki memasing heheh

      Delete
    3. Takda lainnya mak... Mak kata dah 2x dapat hadiah dari orang yang sama. Tak payah nak banding-banding, tak baik tau... ni ustajah nak ajar. Apa-pun si pemberi berikan, kita terima ajelah dengan syukur dan penuh gembira (ditambah dengan lompat katak lagi)

      Delete
  6. happy nya dpt parcel..
    ok nanti story ha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanti-nanti akak story mory kasi panjang itu cerita.... Nak buat WW tangan ni tak reti...sentiasa aje terbabas menulis :)

      Delete
  7. dari siapa tu?sy tau tp nak tnya juga.haha sy dh terpublish entry n sekali gambar..tp seingat sy puan pengirim tak pernah psan supaya tak up entry..so sory to say..hadiahnya dah selamat digunakan n dah selamat dipublishkan buat tntonan ramai.huhu

    busy sgt ekk..patutlah dah lama tak meroyan kt blog kite..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni sebab Afia dah koyakkan nota tu tak sempat baca pesananlah tu :) Afia dapat duit ek? Dapat ek? Jangan terpedaya dengan duit cikgu tu ye.... hati Afia Adik yang punya...hahaha..... Nampak tak tahap kejelesan mak mertua level mana dah sekarang nih?

      Delete
  8. Wah..entry terima kasih ke gosip sesama geng ni? Hihi.. siapalah bagi tu ya..

    apa? Pengetua dah panggil? Ok cau cin cau

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh, mana ada.... ni bukan entri terima kasih *sambil gigil-gigil takut kena marah dengan cikgu* Entri mengumpat pun bukan....

      Entahlah AN tetiba aje mata saya rabun bila baca nama pengirim tu :) Saya patuh pada janji.... buat masa nilah :)

      Delete
  9. Waaa bestnyer nak jugek hehe....saperla gerangan yg bg hadiahtu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau dapat hadiah memang best memanjang ajelah Lizz :) Nanti saya story mory yek. Saya mana leh simpan rahsia lama sangat tapi lebih baik daripada beberapa orang geng tu ler :D

      Delete

Nak kahwin lagi...

Salam kawan-kawan! Amboi, tajuk! Seram membacanya! Siapalah gamaknya yang nak kahwin lagi ni? Yang sebenarnya, tak tahulah hari...