Monday, May 19, 2014

Satu tajuk tapi berkisah-kisah hikayatnya ....

Salam sayang kawan-kawan!

Hari ni I kerja separuh hari sahaja. Minggu ni my babysitter 'missing in action'. Eh, bukan... babysitter aka my eldest sister balik kampung di Batu Pahat. So, my superheroes tiada yang menjaganya. Kenalah I take turn dengan Hubbydearie dan my niece.

Tapi kalau sebut cuti aje, I memanglah suka memanjang. Janji tak nampak muka boss. Lagipun dua minggu ni akan ada auditors diimport khas dari Jepun datang ke sini. Lagilah rasa tak suka nak pergi kerja, boleh gitu kan *__*

Mana I nak cerita dulu ya ...

Of course cerita Adik Cute dululah. Si Adik ni dah pandai bercakap ya kawan-kawan merangkap jiran tetangga. Memang celoteh boleh tahan juga ikut Mommy, siapalah lagi I nak salahkan, ya tak?


Sekarang ni sedang asyiklah menyanyi lirik lagu ni ....

Aduh sayang! Aduh sayang! Aduh sayang! 

Ni lirik lagu terbaru Ajai tu, kan? Benci sungguh I dengar lagu tu tapi kalau Adik yang mendendangkan (bait pertama ajelah ya) rasa macam lemak merdu aje menusuk masuk ke telinga Mommynya ^__^

Satu lagi lagu terbaru dari Adik,

Twinkle-twinkle little stars, how I wonder ak, ak,  ahhh....

Like a diamond ak, ak, ahhh.... (ni kes lupa lirik gamaknya)

Tone yang part 'ak, ak, ahhh' tu macam tone dalam bahasa Mandarin ya. Ada tiga bunyi turun-naik berbeza. Memang gelaklah kalau mendengarnya cuma tak sempat I nak merakam suara si Adik ni.


Hari Khamis lepas, I  tengah asyik menonton drama di TV tetiba Adik tanya Mommy,


Mommy, dah bayang (sembahyang), dah, dah?

Sambil angguk-angguk kepala dan mata terkelip-kelip cute manja gitu. Rasa nak cubit aje pipi si Adik nih...

Well, my superhero ni kan nak jadi Imam Muda in 2020. Alhamdulillah, kecil-kecil dan saling ingat-mengingati. Yang tak tahan, Mommy pulak tu yang kena *__*

Khamis lepas balik dari pejabat, singgah ke Aeon lagi. Entah apa dicari I pun dah hilang ingatan ya. Masa nak membayar di kaunter ni, adalah satu wanita berdiri di depan I. Sekali pandang, I dah kenal.

Dia ni sebenarnya pelakon. Wah, dalam drama berlakon jadi emak memanglah nampak tua! Lagipun size badan dah kena 'membesar tiga kali ganda' kan dalam TV tapi bila di luar, slim aje orangnya. Jauh lebih tinggi dari I (I pun bukan tinggi mana ...hahaha...) Nampak muda dan lebih cantik orangnya in person.

I memanglah kenal. Siapa lagi kalau bukan mak saudara si Mya Arlissa di kampung dalam cerita 'Aku Isterinya' tu ....

Tapikan, I punya jahat hati ... I buat macam tak kenal aje. Macam orang biasa-biasa aje. Si dia ni beberapa kali jugalah jeling-jeling kot nak check whether I know her or not. Last sekali siap alihkan sikit barang-barangnya yang hendak dibayar atas kaunter sambil tersenyum dan berkata something pada I. Pun I balas dengan senyuman tapi tak kata apa-apa pun tentang status pelakonnya tu *__*

Ni kisah yang paling tragislah berlaku pada hari Jumaat...

I dengan semangat berkobar-kobar telah ke pejabat pos dengan membimbit segala hadiah yang nak diposkan untuk kengkawan. Sampai aje di pejabat pos teruslah beratur, kononnya nak beli plastik tulah. Tanya punya tanya, rupanya plastik tu yang besar RM9 sekeping, yang kecil RM6 sekeping. Wah , pengsan oh kalau nak beli 10 yang besar dah RM90, yang kecil dah RM60, kan. Tetiba I jadi kedekut (kurang asam punya kawankan... I know, I know). So I pun minta ajelah kotak yang kecil tu harganya RM2. So kalau 10 kotak barulah RM20. Oklah lagi daripada tadikan....

Baru aje nak buka mulut nak beli 10 kotak, staff kat kaunter tu cakap,

Minta maaf, Puan. Kotak tu dah habis stok. Plastik besar dan kecil tu pun kami dah habis stok. Kalau puan nak, cuba pergi kat MPH ....

Adakah.... 

I pun berlari 100 m ke MPH dengan tangan penuh menjinjing barang tau ... Sampai kat sana terus tanya kat cashier. Jawapannya sama serupa like that lor ...


Oh, I rasa macam nak melalak kat situ gak! Punyalah berkobar-kobar nak menghantar barang hari tu ....

So, kalau lepas ni dapat hadiah dalam kotak aiskrim ke, kotak biskut ke, janganlah terpedaya yang hadiah di dalam adalah sama jenama dengan kotaknya, ya ....

Eh, siapa yang malang sebenarnya ye? I ke, you all si penerima anugerah ni?

I confused jap .... 

Kira sangat tragiklah ni kes, betul tak? *__*

And, remember my kasut malang punya cerita? 

Well, nak beritahu  ni... buat kali yang ketiga (eh, ke yang keempat) kasut yang sama telah buat I jatuh terjelepuk di Aeon Big pulak. Di area parking keretalah tapi ramai pulak penontonnya. Sampai nyonya tua yang sedang tolak troli, apek tua yang sedang buka kereta semuanya terpegun melihat 'kejatuhan' I tu.

Kasut ni memang takda onglah tapi jangan advise me to buang sebab kasut ni mahal apa!

I redhalah kali ni jatuh lagi....

La ni, I still sakit kat right ankle disebabkan 'kejatuhan dengan penuh bergaya' tu ....

Apa gelak-gelak? Nak buat naik darah I lah tu, nak ngumpat belakang *__^


 




46 comments:

  1. insyallah anak u jd ustza, tp kalau masuk pencetus ummah my b bersaing dgn ustaz Luth.

    i tak tgok cerita u mention sb i sibuk ptg2..jd i memng tak kenal pelakon yg u maksudkan..

    adakah hadiah utk i yg u maksudkan? jika ye..u bg kotak apa pun i terima. I tak memandang luaran.. ohahak

    i dah bgtahu u pasal kasut tu kan.. bukan salah kasut. sila exercise ye.
    tp u jgn guna alsan nak g shopping kasut jogging plk..mcm i selalu buat alsan kat member2 i yg ajak jogging..
    i tak ada kasut sport..so xleh jogging.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok, bersaing dgn ustaz luth yg sorang lagi tu juga. Eh, bukan bersaing la... berkawan lagi elok. Heheh.

      Delete
    2. Wah, nampak gayanya 2 Luth nak lawan Luqmann ni. Kena masukkan Luth paling besar sayalah, kasi tumbang itu lawan semua :) Hahaha...

      Insya Allah, kalau semua Luth masuk apa salahnya...lagi baik dunia ni rasanya!

      Delete
  2. adik yg comellll hehehe..pipi tu mahal kak ..sedap gomol...agaknye marah tak die kalo dok cium2 pipi die...mcm dayyan dah pandai marah tau...nyampah! sombong noo skrang hahahaahaha

    aduh kak! jatuh lagi! akak kene mandi bunga ni kak hehehehe.... tapi kene hati2 kak..kang asek jatuh jek efek plak kat sendi kaki ....tak pasal jalan terhincut2 kang heheheheeheh

    lieya pun ade kes mcm akak, jumpe penyanyi nash tu....kiteorg buat tak kenal jek tapi die yg dok senyum2 sambil angguk kepala....okey laa positif thinking die tak sombong heheeheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh, ni tengah suka digomol. Ngengada gak Adik nih...hahaha ...

      Belum jual mahal lagi sekarang ni. Alah, kalau baru 3 tahun dah jual mahal, memang syahdulah hati Mommy cam ni ...tak dapat nak bermanja dengan anak lelaki :(

      Akak kalau jumpa selebriti memang buat derk aje. Kadang ada tu yang berlagak kalau kita dok tengok aje kan so, let it go.. eh, bukan, let it be....hehehe....

      Delete
  3. Jatuh terjelepuk?? errr..nak gelak sbnarnya tp tak berani takot kena hempok. :p

    kali ke 3? ke 4? Hoihhh..kalo mak, mmg dah bercerai talak 4 dah ngan kasut yg berani bg mak kemaluan besar smpi cenggitu. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ketawalah, ketawalah...I ok je... walaupun dah lebih sekali jatuh dengan penuh bergaya (sakit ooiii....) tetap gak taknak berpatah arang ngan kasut ni... Sesekali aje pakai, dan sesekali itu jugalah jatuh. Nyampah I tau...

      Delete
  4. bab2 jatuh guling2 kali ke 4 ni.. KA nak tolong yer.. tolong gelakkan kih3 (xx baik sungguh lar )... bab2 yang lain2 tu tgh berdebar tunggu kotak size mana yang akan sampai nanti.. tunggu my sister calling2 lah nanti... done nuffnang ( Sorry lately busy + tenet kat offci cam siput sedut je huhuhu )

    ReplyDelete
    Replies
    1. KA memang tau :( Kesian saya. Dua hari doktor bagi MC suruh berehat tapi saya dengan 'grocery shopping' tak dapat dipisahkan. Makanya walaupun sakit tetap juga nak berjalan cuma berjalan ke pejabat tu aje yang tak boleh :D

      Delete
  5. aduh mummy, mula-mula serius baca cerita MD ni...sekali yang last memang tak tahan ku gelak...sorry yer MD... nanti uturt-uturlah bahagian sakit tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takpa, takpa... saya dah biasa kena gelak sebab jatuh ni. HD ada dalam kereta masa saya jatuh siap tutup muka malu gitu. Patutnya keluarlah dari kereta dan tolong isteri mithali bangun. Ish, tak senonoh perangai :D

      Delete
  6. takpe ku menunggu dgn penuh sabar.. #eh
    Ya Allah mcm mane boleh jatuh tuh.. jalan licin ker??
    lepas ni pi simpan yer... taknak dgr akak jatuh lagi.. kang efek kat mana2 payah pulak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha...akak memang failed dengan bergayalah bila bab pos mengepos ni. Dah nak akhir bulan May, hadiah tak berhantar lagi. Punyalah...kompang bukan main kuat lagi kena pukul. Hehehe... Tunggu ya dengan kesabaran yang tinggi gitu. Dah beli, mesti kena hantar gak!

      Delete
  7. Assalamualaikum...

    Time tgh cmni yg best layan si Adik cute lawan cakap hehe

    haha kak...tang kasut tuh...kalo tak buang..blh..tp tok sah la guna kat tempat yg perlu gunakan byk pergerakan kaki hehe

    regards,
    Triplesmiley



    ReplyDelete
    Replies
    1. Wa'alaikum salam,

      Memang best melayannya berbual tapi boleh pengsan gelak ajelah ...

      Akak rasa cam nak simpan dalam kotak aje buat kenangan tapi sayanglah. Rasanya sebab tapaknya tu ada licin sikit bukan real rubber kot...tu yang bila jumpa simen aje tergelungsur kita dibuatnya...Time kita berjaga-jaga tak pulak jatuh. Geram betul !!!

      Delete
  8. alolo comelnya adik..rasa nk kidnap je...hehehe...BOLEH???

    tang jatuh tu jgn marah je cz akak trsenggeh2 baca....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kidnap of course tak boleh. Menyalahi undang-undang :)

      Kalau nak bawa tidur malam tu bolehlah tapi mahu Mommynya tak tidur malam pulak :)

      Kali ketiga ke atau yg keempat ni, kak...Kasut yang sama pulak tu!

      Delete
  9. 1- saya yg tak berdekatan adik cute pun naik geram dgn keletahnya..lagi2 membayangkan dia menyebut "dah..dah" tu
    2- kalau kat SP tu, pelakon tu sure dah ditarik bergambar..hihi.
    3- tang kotak/plastik tu kadang2 geram jugak. sama jgk kat sini. awatlah tak sedia byk2. kadang nak pos benda kecil, stok yg ada plastik kecil.
    4- cuba tayang kasut penuh tragedi tu. nak tengok camna rupa heel dia yg tak ong tu..hee

    p/s saya dah terima tapi belum berkesempatan mengeposnya krn sibuk sikit. kalau dah pos, saya emel, kay

    ReplyDelete
    Replies
    1. Adik ikut loghat Johorlah, Anim .... semuanya ada 'ek', ada 'ahh' memang gelak kalau dengar Adik bercakap laju macam train. Mommy pun tak faham sebenarnya :)

      Nantilah kalau ada masa snap gambar tu, akan ditayangkan kalau berkesempatan. Maklumlah saya ni sibuk....sibuk mengomel :D

      Takpa, takpa...tang itu takpa. Tapi saya tak perasan mengapa dan kenapa saya nak dapat hadiah dari Anim? Hehehe...

      Delete
  10. alahai imam muda,comel sangat membayangkan si adik tanya mommy dh solat ke belum..

    puas fikir cmna rupa mak sedara si mya tu..nasib la layan jugak sikit2 cerita tu.hakhak

    mmg berangin klu tgh semangat tp pos wat hal..time ni la nak habis semua,sabaq ya MD..mungkin PK pembawa malangnya..haha

    bak kata lieyalatif MD mmg kena mandi bunga klu masih tak serik pakai itu kasut..mmg badi la kasut tersebut.huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lepas Mommy solat, Adik dah standby kat sebelah nak cium pipi. Pastu sambung tonggang tonggek solat balik, entah kurang pasti berapa rakaat solat si Adik ni. Kalau time berdoa tu lagi havoc, kumat kamit mulutnya entah apa yang dicakap. Sbnrnya dia tiru mulut kita masa tengah kumat kamit baca doa :)

      Nak mandi bunga, nak cari 7 jenis bunga tu bukan senang. Oleh itu, lebih baik kita pakai lagi dan semoga tak jatuh lagi. Hehehe....

      Delete
  11. Senangla adik nak mengayat awek nanti. Jenis peramah macam tu mmg akan ramai peminat. Bersedialah mummy dia nak kena jumpa ramai awek adik nanti.. haha.. eh, ke dengan mummy je kecoh tapi dgn awek lain adik ni pemalu?

    Saya kena tanya pok cik google dulu siapa pelakon yg MD maksudkan ni. Maklumlah masa nak tgk tv tak cukup banyak jadi dimanfaatkan dgn 3 buah cerita kegemaran saja. Tapi macam jenis tak sombong kalau macam tu gayanya, kan?
    Haha.. bab hadiah tu no komenla. Pasti diterima dgn senang hati nanti..
    sebelum tido ni, gelakkan MD dulu. Mana serik dia, nak juga pakai heels lagi. Bergaya punya pasal ya. Aik tadi saya pun separa terjelepok, walhal pakai wedges je. Entah cam mana wedges buruk tu memalukan saya. Budak3 tgh exm gelakkan, saya buat tak malu je, teruskan macam biasa. Padahal malu wei..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Adik ni memang lebih berani daripada Abang. Lebih peramah juga. Mula-mula aje jumpa orang sembunyi belakang Mommy, lepas tu dia dah tak heran Mommy mana. Dilayan aje macam dah kenal lama gitu... Seram gak kadang-kadang bila tengok Adik tak takut strangers nih..

      Alah, dia berlakon sebagai mak sedara Mya kat kampung yang sibuk nak tunangkan Mya dengan sapa tu, Shamil...hahaah...dah abis pun cerita ni semalam kan ...

      Sabar ya..hadiah dah beli so mesti nak kena hantar juga walau begitu banyak rintangan melanda...Huhuhu...

      Delete
  12. Bunda taknak komen banyak...bunda rasa nak gigit2 jer pipi Imam Muda Adek tu...boleh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ish, Bunda tak leh gigit...kalau kat Sweden ni Bunda boleh didakwa kerana mendatangkan kecacatan kekal...Hahaha...

      Cium pipi left right oklah.... *_*

      Delete
  13. Hari ni cuti lagi ke gamoknya.... Sonyap sunyi jiran sebelah.
    Mmg confirm le adik jadi Imam Muda 2020 ni...bolehlah OKje tumpang bangga...Ehhh Imam muda tu anak kpd kawan bloggers kitalah hehe...
    Tengok jugak cerita Aku Isterinya tu...tp tak cam sapakah manusia yg awak jumpa tu...ptg ni skodeng lah....hehe

    Tulah orang dah cakap, barang OKje tu kita jumpa ajelah....berlagak tak mau...tak nak buat personal appearance lah .... apalah.... ha sekarang ni kan dah membazir tenaga..... nak kena cari kotak biskutlah.....
    challenginglah tu kononnya hehe....

    cer snap sikit kasut yang suka menjatuhkan tuan tu nak tengok....runcing sangat ke tumitnya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau tak dapat masuk ikut pintu dapur tu, memang takda rumahlah OKje. Kan dah kata, kunci pintu dapur bawah alas kaki kat luar dapur tu... hahahah...

      Alah, dah tamat pun drama tu. Takdalah femes mana pun setakat berlakon jadi mak sedara aje. Tapi mak si Mika tu pun (Datin Diba) saya dah jumpa di KLCC. Memang cantik orangnya sama sebentuk sebijik macam dalam TV.

      Kalau dapat kotak biskut, mungkin di dalamnya emas permata. So kena buka dulu jangan terus buang ya :)

      Delete
    2. hehe...jenuh petang tu jugak kita tengok drama tu tau....yg laki dia suka mintak duit tukan.....yelah kat TV nampak berisi...
      Huh...kalau mak ni mau besar manalah dalam TV hehe

      Delete
    3. Bayangkanlah 3 kali pembesaran bila masuk TV, memanglah 'berisi' gitu :)

      Delete
  14. Ololo tomey sungguh gelagak adik pipi tembam ni tau...auntie cubit siki la...
    Bagus adik ni tau saling mengingati mami yang kena yer....
    Jatuh lg md...aduh...
    Dah2 jgn buang kasut tu simpan buat kenangan hehe....
    Lizz pernah jumpa gak artis ni kebanyakan semua ok...n cun melecun senyum2 comey tampan....
    kecuali syafinaz sombong sesangat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jap, saya nak kira ini aunty keberapa yang nak gigit/cubit pipi Adik ni. Harus dibawa ke meja pengadilan cam ni. Tak balance pipi my superhero ni nanti. Hahaha....

      Tulah saya nak simpan tapi rasa cam sayang pulak kalau tak pakai. Tapi kalau pakai asyik menggelungsur aje pun susah gak....camna ek...

      Eh, Syafinaz Selamat tu ex school mate saya masa saya belajar kat Convent BP sekejap tau....tapi dari dulu pun dia memang nampak macam eksyen sikit sebab suara sedaplah katakan ...

      Delete
  15. MD, kalo adik cute jadi ustaz nanti, masuk imam muda 2020, femes la dia. Dah la jambu. Ustaz plak tu. Perghh.. Kembang tak kuncup2 la mummy dia kang. Heheh..

    Plastic post tu begitu mahal ke? Yg jenis cemana? Kalo yg pos laju tu i beli 50 keping RM15 . YG plastik nipis tu la. Confused kejap.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Agak-agak dua-dua Luth boleh menang tak lawan Adik Cute? Hahaha.... Adik takat ni kalau baca doa lepas solat memang ohsem...kumat-kamit aje mulut tapi suara takda...apa dibaca tak tahulah yang penting dapat tiru gaya Mommy mahupun Daddy mahupun Abang baca doa!

      Eh, betul ke 50 keping RM15? Alah, saya kena gi tanya lagi ke? Hari tu saya nampak dia letak kat cermin kaca RM9 untuk besar dan RM6 untuk kecil. Saya dengan konfiden tanya yang RM9 tu ada berapa dalamnya...rupanya satu aje RM9. Pitam jap saya...hadiah ada 10 ni...campur rege hadiah dengan plastik mahu saya kena puasa buat grocery shopping untuk beberapa hari tau.... tragis sungguh kan cerita saya nih....

      Delete
  16. Singgah sini weyh..... ketuk pintu belakang tak jugak bukak....

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia g melancong kot Okjer..
      ke dia nyorot mana?

      Delete
    2. Ada ni, tengah rehat-rehat atas katil (Eh, ya ke? Rasanya baru balik dari errrr....) maklumlah doktor bagi mc dua hari untuk jatuh terjelepuk sampai rasa pitam bila nak solat tak leh lipat kaki masa duduk antara tahiyat...

      Ish, tragis sungguh kedengarannya... you all tak nangis ke dengar cerita sedih cam ni? Ada hati lagi tu nak gelakkan kita ....

      Delete
    3. La.. kaki sakit ke? Patutny masa kaki sakit lagi ada idea nk menulis.. haha.. semoga cepat baik k..

      Delete
    4. Kat rumah mana sempat nak sentuh komputer, AN. Baru nak rapat, ada yang bertanya ....

      Anyway, I m back today *__*

      Delete
    5. Walaupun tragis...tak boleh dah nak nangis....hari tu dah buang puas buang ayaq mata sebaldi hehe

      Delete
    6. Sampai hati ....don't cry for me Argentina! Huhuhu ....

      Delete
  17. aamiin smga adik mnjdi ustaz..
    apa la isinya ye.. sampai kena cari kotak2 bagai ni.. hihihi..
    alolo..siannya kat mommy..
    cer tunjuk kasut mahei tu, nak nengok.sampai kali keempat dh mommy tersadung ni.apa cer kan!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masalahnya asyik tertangguh bab penghantaran ni Ciksu. Dah siap dah plastik poslaju pulak dah habis! Nak kena balut bagai memanglah lagi lambat siapnya!

      Delete
  18. allahai MD sayang kasut lebih rupanya ye..ok ok..acik tak suruh buang..tapi pi la tempat orang repair kasut tu..soh dia tampalkan lapik getah kat bawah tu..nak berapa kali lagi jatuh MD..sayangilah badan anda..hi hi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah banyak kali bawa masuk kereta nak pergi tampal rubber Acik tapi ada aje aral :) Kasut tu licin sikit sebab tapaknya tu bukan fully rubber so bila lantai licin memang nak menggelungsur aje rasanya!

      Delete
  19. Tu la MD. Kedekut sgt. Dlm hati dh kedekut. Allah tahu. Haha... Kan dah tak pepasal kena berlari ke sana sini. MD xde ong kot dgn post office ni. Hikhik... Dh mcm mcD pulak dok berMD2 ni... ^o^

    Bab kea MD jatuh dgn kasut mahal tu teringat la alkisah seorg kwn a few yearsssss back, time study la. Dinner sblm grad. Amk dia kat rmh sewa dgn moto. Ai dulu time study minah rempit. Hehe... Nak bwk msk dlm uitm la sbb we all pegi dgn bus. Xde kelas pakai cecantik naik moto. Cantik la sgt.

    Nak dijadikan cite, si kwn ni sblm smpt smp kat ai dah jth tergolek sbb kasut terlekat kat besi longkang. Terjelepuk la dia. Aku apalagi... dalam pada nak suka tahap gaban tu yurun jgk bg bantuan. Mmg kelakar style jatuhnya. Anggun gitu. Smp skg mst gelak2 kalau teringat. Dua pn sama.

    Tp MD lg ayu bila jatuh kan? Mst bgn buat muka selamba dan terus masuk kete kan? Laik kali wave like a princess la. Bajet la macam anak raja kejap. Haha... Kan dah gelak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah pasal. Niat dah elok tetiba timbul pulak rasa kedekut bila tengok harga plastik poslaju tu. RM60lah total kalau nak hantar pada 10 orang! Uh, dapat beli kasut satu kat Zalora .... Bila dah settled semua barulah terfikir - apa ke hal aku tak bungkus sendiri je, kan senang .... Lembap betul otak nak berfikir benda-benda mudah gini. Cuba kalau suruh pilih kasut pandai pulak otak ligat bekerja ...

      Memangnya kalau nampak orang jatuh rasa nak gelak dulu baru tolong. Tapi gelak pun beradat ler, sopan-sopan tutup mulut takpun macam nak gelak pastu tak jadi konon...Padahal dalam hati dah terbahak-bahak tak tahan tengok insiden 'menyayat hati' tu :)

      Eh, saya memang pernah jatuh kat bus stop yang penuh orang. Kasut tumit termasuk dalam lubang pavement. Macam ahli gimnastik tau saya bangun, terus jalan walaupun muka merah padam. Satu bas penuh tengah berhenti kat tepi betul-betul tempat saya jatuh tu. I ok je....sebab semua orang tu I tak kenal pun. Termalu sekejap ler ...

      Delete

Nak kahwin lagi...

Salam kawan-kawan! Amboi, tajuk! Seram membacanya! Siapalah gamaknya yang nak kahwin lagi ni? Yang sebenarnya, tak tahulah hari...