Tuesday, January 20, 2015

Gingerbread Man @ The BIG Group (Ben's Independent Grocer)

Salam Selasa kawan-kawan!

Kalau mood berblogging tu setebal dan setinggi Gunung Everest, apa pun rintangan akan diredah jua. Virus ke, bakteria ke, penyakit M ke memang tak berani nak hinggap tau ~_^

Eh, apa ke hal pepagi tetiba je nih....

Hari ni nak cerita tentang Christmas Day yang lalu. Oh, no.... ah kak tak celebrate Christmas ya. Ah kak cuma celebrate public holiday yang banyak je, tak kiralah cuti sempena apa. Biasanya memang ah kak yang terkinja-kinja gembira, senyum simpul sampai lenguh otot mulut bila dengar public holiday akan muncul tau ~_^

My niece invited us to go suka-suka dalam acara pejabatnya. Ianya berlangsung pada hari Ahad selepas cuti Christmas bulan lepas, setahun yang lalu (nak juga mention event ni dah setahun, yalah cerita dah basi baru teringat nak up...) di Publika.

My niece sudah menyampaikan perkhabaran jemputan itu dua minggu sebelum acara bermula kerana dia tahu auntynya ni selalu melenjan tak tentu hala di luar kawasan bila tiba hujung minggu. So, dia booked my superheroes siap-siap *_*

I pun dok tanyalah nak buat apa pi party ke apa namanya ni dan katanya ia cuma acara untuk kakitangan dan keluarga one of the departments di pejabatnya. Minta cousins ciliknya ni datang untuk memeriahkan majlis dengan me'rekacipta' gingerbread man masing-masing. Okeylah, I 'on' aje selagi Hubbydearie sudi menjadi supir. Nak suruh Kak Ton ke Publika, mahu sampai ke puncak Bukit Gasing pulak nanti.... Glamour masuk berita TV3 minta bantuan sebab sesat!

Kali ni Hubbydearie tak ikut tapi I ditemani oleh my eldest sister. Sesampai di Publika, I pun called my niece ni. Katanya dia sibuk membeli barang untuk acara di Daiso. I pun apalagi, marilah kita pergi meng-kaya-kan kedai RM5 ni juga. 

Sempat ya Adik Cute dok belek-belek toys yang ada. Terpegun gitu walaupun limited choice je yang ada. As usual, balik-balik dia minta blocks lagi. I belikan ajelah dah namanya RM5 and Mommy pun  tersempat merembat apa yang patut. Barulah best berjalan ada shopping plastic bags di kiri-kanan tangan. Kalau tidak, lemah-longlai, terkulai layu je bila masuk kereta tau! Eh, itu merujuk kepada Mommy superheroes bukannya my superheroes ya ^_^

Memandangkan Adik Cute suka buat hal di khalayak ramai, kami pun cubalah distract his attention bila ada ramai orang. Takut pulak kalau Adik nak berdukung atau pun merengek ajak pulang. Hubbydearie takda, mahu terbantut tumbesaran tulang I kalau kena dukung Adik Cute nih!

Surprisingly, moodnya sangat baik hari tu. Nampak Santa Claus pun tak lari, malah nak bergambar lagi. Elok aje Adik berada dalam khalayak ramai tanpa buat hal. Mommy of courselah senyum lebar sampai tak muat shawl *_* 

Mari kita tengok apa yang berlaku di sini....

Kot ngapaen bapak Santa Clausnya 'slim' sikit *_*

Dalam ramai-ramai tetamu yang ada, I ternampak ex-artis ni (eh, kalau tak berlakon boleh panggil ex lah kan....). Siapa agaknya yang kenal pada Nina Juren? Dia datang bersama dengan dua orang anaknya -seorang lelaki dan seorang lagi perempuan. Besar panjang dah anak-anak Nina Juren ni tau and si Nina ni pun masih maintain lagi macam dulu....

Barang-barang yang disediakan untuk buat gingerbread man
Bubbly Abang dan Adik Cute sudah mengambil  tempat masing-masing untuk mendeko gingerbread man mereka.




Bukan main teruja lagi mereka berdua ni pada mulanya. Adik Cute tu eksyen je lebih. Dia bukan tau nak buat apa kalau tak diimitate perbuatan si Bubbly Abang

Ini pinggan kosong mereka dengan gingerbread man yang belum siap dideko
Tengoklah apa jadi pada Gingerbread Man selepas di'make-up' oleh Bubbly Abang dan di'touch-up' oleh si Adik Cute....

Huruf 'M' tak nampak bayang makanya Abang guna 'N' ajelah. Yalah, dalam Mandarin namanya kalau disebut jadi 'Lu Adan' *_*



Dua yang terakhir ni hasil tokok tambah si Adik Cute bila dia geram tengok banyak coklat

Dah penat barulah teringat nak minum dan makan. Berkali-kali Abang minta air dari waiter sebab katanya 'sedap sangat!'

Bila Adik Cute dah penat, dia balik main blocks yang baru dibeli di Daiso. Walaupun aktif, Adik senyap tak banyak cakap masa ni. Sifat pemalu lelaki Malaya muncul dalam dirilah tu!
 
Abang tak puas hati hasil 'kreatif'nya dirosakkan Adik maka dia sambung lagi buat. Selagi ada gingerbread man tu selagi itu dia tak berhenti. Jenuh I memungut biskut masuk dalam plastik lepas siap! 

Seronok tengok Abang dan Adik bergurau-senda di atas pentas. Abang suruh Adik buat aksi lompat menggelungsur sambil angkat dua tangan tapi susah Adik nak buat sebab seluar tiga sukunya slim fit *_*

Bila dah selesai, mereka bermain di atas stage pulak ramai-ramai.

Bubbly Abang memujuk Adik kesayangannya pergi shake hand dengan Santa Claus


Jamuan ringan ada juga disediakan tapi tahu ajelah bila dah ramai ni. Apa letak, sekelip mata habis. Patutnya ambillah makanan tu cukup-cukup buat rasa je tapi tidak. Eh, samalah macam masa pergi buffet Ramadhan, selagi tak penuh pinggan dan meja makan, selagi tu nak berulang-alik ke buffet counter!

Ada satu insiden ni. I nak ambil sosej je tapi dah habis. Lepas tu bila nampak waiter datang, my kakak pun suruhlah pergi ambil. Bila I sampai adalah tinggal 5,6 ketul and the woman yang ambil masa tu, semua licin dimasukkan dalam pinggannya! I yang beratur di belakang ni terkebil-kebil je, telan air liur - bukan sebab kempunan tapi terkedu  tengok perangai mak budak nih! I letak pinggan dan duduk semula....

Petang tu, hasil penat-lelah semua budak-budak ni, dapatlah hadiah beg seorang satu. Boleh pilih nak Cars, Spiderman ataupun Frozen. Of courselah I request kat my niece jangan bagi my superheroes beg Frozen pulak....

Dalam beg sangkut tu adalah kotak pensel dan alat tulis, pensil warna dan bekas minum. Bekas minum tu memang takda pilihan semuanya pink color, okey. Maklumlah mereka beli pukal je nak buat hadiah budak-budak ni.... Lupa nak snap gambar sebab semua dah selamat Adik Cute 'hancur-leburkan'. Bekas minuman tu je buat minum baling-baling kat rumah!

Selesai di sini my niece belanja kami makan. Sepatutnya Hubbydearie datang fetch kami tiga beranak but since my nephew, adik kepada niece yang menjemput ni ada sama, kami pun tumpang keretanya aje. Jimat minyak ^_^ (masa ni minyak mahal lagi weyh!)

Sebelum keluar ke parking kereta tetiba si Bubbly Abang 'pedajal'kan Mommynya...

Mommy! Tak nak ambil gambar ke letak dalam blog?

Bukan main sopan I 'shhhhhhhh' kan sambil kenyit mata suruh diam. Malulah Mommy nanti. Tetiba dia bisik kat I,

Mommy, kenapa tak boleh beritahu orang Mommy ada blog?

Aiseyman....

Pun begitu, dah nama blogger pingitankan, tetap anak-anak rela berposing untuk Mommy ^_^

Bukan main excited berposing untuk Mommy masukkan dalam blog *_* Sikit hari lagi tentu tak mahu Abang ni berposing ikut arahan Mommy. Yalah, dah besar anak Mommy nih! *tetibarasaterharu*



Adik Cute yang bukan main senyap tadi tetiba berhenti kat sini sambil kata,"Mommy, Adik nak ambil gambar kat sini eh!"

Itu ajelah cerita pada suatu hujung minggu kami di bulan Disember yang lalu. La ni Mommynya dah mula nak berplan-plan aktiviti tahun ni. Merancang bukan main tapi selalu sangat tak menjadi. Salahkan Hubbydearie ajelah bila ini berlaku ~_~








 




52 comments:

  1. Bagus betul angin adik cute kali ini ya... bubbly abang pulak sentiasa sporting...

    :)

    Nina Juren tu khabarnya akan kembali berlakon kerana 'anak2nya dah besar panjang'...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biasalah tu Kakcik, alasan 'anak dah besar panjang' digunakan. Asal bukan alasan 'ditinggalkan' sudahlah....

      Terkejut juga tengok Adik Cute okey je. Tapi dia tak banyak cakap macam selalu. Ikut je mana Abangnya pergi. Abang pun penuh keterujaan menggebu-gebu waktu ni :)

      Delete
  2. pak santa nya tak cukup makan....tu sebab perut tak bunciittttttt...hahaha

    i tak pernah sampai pun publika tu. .nampak dlm gambar mcm best aja utk melepak melabur duit kat situ....hahaha...

    cayalah bubbly abang! lps ni igt kan mommy utk tepek muka mommy & daddy kat blog tau!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pak Santa tak dapat turkey buat santapan Krismas, Tu yang mogok lapar gaknya :)

      Kalau orang perempuan ni asal nama tempat shopping je, memang terujalah, DZ. Orang lelaki saya tak tahulah.... Tapikan kat sini kedai makan (bukan warung eh) memang banyak. Boleh keluar masuk, keluar masuk restoran kempiskan poket dan buncitkan perut. Tak perlu risau kelaparan kalau kat sini!

      Errr...ada ke tak masuk dalam list tahun baru nak mempopularkan diri? Oppsss... takdalah, DZ *_*

      Delete
  3. Wah sarat dorang deko2 biskut tu. hehehehe


    Err nina juren tu datin kot skrg ni? Lupa dah. Tp mmg cun!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu bukan deko lagi dah, LM. Itu namanya taburan setempat. Habis dikerjakan coklat yang ada dok tabur sana-sini. Lepas tu Abang boleh kata lagi kat rumah, tak sedap pun gingerbread hiasannya tu. Hahaha....

      Yup, memang Datin pun. Dah lama juga rasanya dapat title Datin tu....

      Delete
  4. santa clouse rajin excercise sekarang. tu pasal kuruih sikit. hahaha. ehh kreatifnyaa dia hias orang tu. heheh.
    seronok tengok budak dua beradik tuu. enjoy kemainn :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Santa Claus kat sini tak cukup makan sebab tempat makan mahal-mahal belaka di Publika ni :)

      This time memang mereka enjoyed sakan dua beradik. Siap tanya lagi boleh tak kita ulang tayang aktiviti ni kemudian hari. Hehehe....

      Delete
  5. Datin Nina Jureen katanya sekarang ni kan...MD..acik suka tengok dia..
    acik pun sama ngan MD..tak suka orang yang kita kenal tau kita ada blog..kalau kenal melalui blog tak pe..bila orang2 diopis tau acik ada blog..mula la rasa serba tak kena nak update blog...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dulu-dulu pun suka tengok dia ni. Comel dan lawa je orangnya. Tinggi juga kalau tengok in person, Acik. Anak-anak dia pun besar panjang, tinggi lampai semuanya ikut maklah kot :)

      Kalau dah terberkenalan, nak buat apa. Redha ajelah. Tapi kalau tak kenal, malas nak sibuk dok war-war 'saya ni blogger(picisan)'. Hehehe....

      Delete
  6. oh dah besar ye rupanya anak2 Datin Nina...lama dia x kuar suratkhabar...
    dia tu cantik kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Besar panjang dah. Teenagers dua-dua. Sebiji macam emaknya. Datin Nina ni tak berubah langsung. Sama je macam zaman rajin keluar TV dulu....

      Delete
  7. Tu dia. Meriah hasil decor gingerbread abg & adik.

    Sama lah kita. Tak suka orang tau kita ada blog ☺

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terlebih meriah! Mak-mak yang lain bukan main sibuk tolong anak masing-masing. Depa fikir dapat hadiah kalau menang. I sibuk snap gambar. Bila anak kata nak buat macam mana, I kata - tabur ajelah ikut sesuka hati!

      Itulah yang jadi sungguh meriah gingerbread mereka berdua!

      Segan sikitlah nanti orang dok sibuk pasal tulisan kita dalam blog. HD suka usik I tau. Baca satu ayat pastu gelak. Baca satu perenggan lepas tu gelakkan lagi. I bantai merajuk je, malas masak! Hahaha.....

      Delete
  8. Rupanya ramai jugak macam saya tak suka sangat sedara mara tahu saya ni blogger.. saya tak suka bila kumpul ramai2 dok cerita balik apa yang kita tulis dalam blog hahahahaha.. apapun hasil seni Abang tu sangat abstrak susah nak di terjemahkan hiasan gingerbreak dia kekekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Maklumlah mak pingitan macam kita ni malas nak mengglamourkan diri, ya tak? Kalau tidak lama dah glamour. Hahaha....

      Betul tu, Suria. Akak pun tak suka mereka dok gelak-gelak pastu tiru ayat kita dalam blog. Rasa macam nak suruh pakai 'kulebam' punya produk jerk!

      Sangatlah abstract kan... sampai tak tahu apa yang nak disampaikan dalam deko-deko gingerbread man ni :)

      Delete
  9. Adik tu letak coklat bebanyak sebab dia sukakan coklat warna-warni. Seni adik lain tak sama dgn abang:) Abang dah besar tahulah nak seni yg menarik dipandang mata. Adik nak seni menarik dimasukkan dlm mulut.

    Tapi kakak sukalah tengok adik ni. Apa pun dia buat rasa cute pulak:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia tiru Abang pada mulanya. Abang letak coklat, dia letak. Abang letak icing, dia pun letak sama. Tapi bila dah pandai sikit, dia main tabur je. Saya penat cari huruf untuk namanya, dia pun tabur semua huruf yang ada kat situ. Memang hasil terhebat alaf ni gingerbread superheroes saya ni, kak!

      Delete
  10. Berani pulak adik cute dekat santa tu ye??Eh..ada gambar abang tengah ketawa tu?/apa yang lawak sangt .saya rasa ni satu2 gambar yang nampak dia ketawa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selalunya takut tapi kali ni berani pulak. Puaslah saya dok tarik perhatiannya bila ada orang ramai. Takutlah kalau dia merengek ajak balik ke, nak berdukung ke, memang pengsan Mommynya kat situ jugak!

      Abang gelak sebab dia suruh Adik menggelungsur sambil angkat tangan (macam rockers tu) tapi Adik tak boleh buat sebab seluar tiga suku tu ketat :)

      Delete
  11. sbb takde HD ker adik tu jadi senyap gitu??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak juga... mood dia tak berapa nak bercakap. Tapi nasib baik dia tak buat perangai sembunyi belakang Mommy hari tu!

      Delete
  12. comelnya deco gingerbread..buat banyak2 untung leh tapau masuk plastik..hehehee..
    santa tu tak sesuai langsung..
    dah takde orang gamaknya MD..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Budak tu aje agaknya yang offer nak jadi Santa. Tak cukup makan turkey ni masa Christmas gamaknya!

      Cunkan gingerbread mereka. Hahaha.....

      Delete
  13. Adik n abang sama sama semangat siapkan gingerbread man depa.seronok juga he. Aktiviti macam no sesekali dpt la berkembang days kreatif anak anak.

    Ohh nina juren tu dah lama sangat kan tak berlakon.cantik orgnya Nina ni kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Still cantik lagi, PK macam saya. Huahahaha.....

      First time sebenarnya mereka buat aktiviti ni. Itu yang Abang tanya nak buat macam mana. Saya kata tabur ikut sesuka hati nak deko macam mana!

      Delete
  14. family kak MD tak tau ke akak ada blog?pandai berahsia rupanya..heh.nape santa claus tu nampak cam Johan Raja Lawak.dan kenapa takde gambar dengan nina juren.taruk caption - 2 hot mamas..Gitwww

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak tahu. Yang tahu cuma HD, dan seorang niece jerk :) Malaslah nak gempak yang auntynya ni glamour. Huahaha.....

      Ada lebih kurang macam Johan tapi putih sikit. Maybe dia dah lama pakai produk 'kuputih'

      Amboi, orang suratkhabar... tau aje nak letak caption macam mana untuk tarik minat pembaca ya :)

      Delete
  15. Ginger Bread tu rasa dia macamana weyh? Rasa ginger ke cuma pada nama jer....mak sudah dtg sawan confuse ni hihi.......

    Mendeko deko gini dengan segala mcm bahan depan mata mmg satu keseronokan bg kanak kanak tu. Kalau bg peluang mommy medeko confirm laju tu hihi....

    Nina Juren ni pernah jual nasi berlauk kat gerai depan ofis mak dulu dulu....Berebutlah memasing beli lauk dia termasuk mak haha....katanya nasi artis, tak sedap pun jadi sedap weyh....
    Rasanya baru baru ni dia ada keluar paperkan.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasa tepunglah, rasa cookies gitu... Hahaha....

      Entahlah Okje. Saya tak rasa pun. Bawa je balik. Sehari suntuk dok dalam peti sejuk lepas tu Abang trylah. Katanya kenapa macam tak best? Saya kata dia yang buat sendiri, itulah rasanya! Terus lantingkan dalam tong sampah!

      Oh, ya ke? Itu masa nak naik jadi artislahkan. Kalau dah famous tetiba jual nasi berlauk, mahu semua beratur minta autograph pulak! Oh, dah nak jadi retis balik ke? Dah lama tak nampak dia ni dalam paper baru hari tulah saya bertemu empat mata gitu :)

      Delete
  16. Lupa lak nak mengumpat tadi.....kalau entrie hujung Disember baru keluar hari ni, hah confirm entri hujung minggu baru ni sure up pertengahan tahun ni keh kehkeh...bukan tahap basi lagi dah ni....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh, Mak jangan bimbang! Kak Ton tak pernah kering idea. Kalau takda idea baru tetiba muncul, memang keluarlah nanti semua entri tu dalam bulan ni :) Kak Ton bukan macam Mak, sampai kering kontang idea. Akhirnya dok melanguk depan pc. Hahaha....

      Delete
  17. kreatif ek diorang mendeko..hehehe..

    ReplyDelete
  18. pandaiii abg bubby & adik cute deko gingerbread man...kalerful gitteww ;p
    Daiso? kedai feveret saya gak tu hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha...terlebih kreatif itulah hasilnya. Nak makan pun tak lalu :)

      Daiso ni kalau masuk dan keluar tangan kosong jer memang rasa ralat sangat!

      Delete
  19. rasanya nina juren akan berlakon nanti..
    dngr kat mana erk lupa dah.

    kan. nape la dihabiskan semua tu.tak ungat org belakang agaknya kan.. susah jga kalau mcm ni

    eh eh adik .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh, ya ke? Masa jumpa hari tu, kenallah juga dia ni Nina Juren. Dulu memang sweet sangat orangnyakan kalau tengok pada gambar. Macam mana dalam gambar, macam itulah dia personally bila bertentang mata. Tak berubah tau, maintain nampak muda!

      Biasalah kalau makan free beramai-ramai ni. Kalau tak berebut, tak sah. Kalau tak ambil penuh pinggan lepas tu membazir, memang tak sah!

      Delete
  20. Sweet abang ni. bila kita biasa ambil gambar, letak kt blog, mesti la dia tertanya2.

    btw, berapa kg adik cute tu mummy?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lama dah tak timbang si Adik ni, Ida... Kalau tak silap saya dah dekat-dekat 20kg jugalah....

      Delete
    2. Kikiki. Yang aleesya tak sampai 10kg pun.... Letih dukungnya.

      Delete
    3. Anak-anak saya memang semasa jenis berdukung macam Aleesya ni, jarang kami dukung. Tak larat. Kalau Abang dulu masa kecil, asal dukung je saya sakit pinggang :)

      Delete
  21. Niece u yang artis tu ke punyer event?

    Nina Jureen i minat sgt dulu. Sbb dia cantik tapi tak gedik. Lebih kurang mcm Lisa Surirumah juga. Eh, perangai wanita sopan yg habiskan semua sosej tu mmg i selalu jumpa. Actually, i pun ada juga ambil banyak kalau i tgk makanan tu ada byk lagi dan mcm takde org dah yg beratur. Tapi kalo gitu situasinya... Kena la fikir ke org lain gak. Lagi sakit hati kalau kita tak dpt ambil, tapi tgk dlm pinggan2 org yg dah siap makan tu kemain banyak berlebihan tak habis. Sedih sgt rase.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh, bukan! Ni event Ben's Grocer. One of my nieces kerja di HRD. Deptnya yang buat event ni. I pun suka juga Nina ni. Sweet sangat orangnya. Adatlah tu Lyd kalau dah makan free beramai-ramai. Sebenarnya lite makan je tapi mak-mak macam orang lapar. Faham nak ambilkan untuk anak, anak saudara dan lain-lain tapi adab mahu jagalahkan!

      I okey je tak dapat merasa tapi macam tak patut buat gitu bila you nampak ada orang beratur di belakang nak ambil benda yang sama. At least tinggalkan satu pun cukup! Kalau I lah memang rasa bersalah dan malu dengan orang yang beratur di belakang!

      Delete
  22. xtvt y sgt menarik n myeronokkan..klo fasya , mmg happy n seronok sgt lah dpt buat mde2 ni..

    datin nina juren kan?? dia cantik.. muka iras Julita Aishah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yalah, rupa Nina Juren tu macam Julita Aishah. Tapi mereka takda bersangkut pautkan?

      Aktiviti macam ni pertama kali dilakukan oleh superheroes akak. Itu yang mereka teruja tapi tak tahu nak buat apa pada mulanya :)

      Delete
  23. adik cute silakan berperangai gitu selalu... nampak sangat kecomelannyer...
    yang gambar lasttu akak nak gelak sebabnyer gambar tu yang dia suka..ha.. ha...
    awat takder gambar nina jureennyer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Susah nak snap gambar Adik ni. Candid pun tak menjadi. Kalau dia berminat nak suruh kita snap, barulah dia posing :)

      Seganlah Cho nak ambil gambar Nina Juren in public. Orang ramai *_*

      Delete
  24. nina juren? cam penah dengar, sape ye?
    dah tua sangat kot, bukan retis zaman saya...hehe
    wahhh..sonoknya hiasa ginger bread ye
    klau anak-anak saya entah rupa apa jadinya
    kira okaylah hasil seni bubbly abang tu =)
    adik cute as usual lah kan, always cute dengan style innocent dia tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Laaa... kata kita sebaya tak akanlah tak kenal Nina Juren ni. Kalau google gambarnya mesti panjang 'ohhhh' nya tu. Sure kenal *_* Lawa tau orangnya, dari dulu zaman anak dara sampailah anak dua ni, maintain kekal cantik jerk!

      My superheroes first time buat benda ni maklumlah Mommy tak berapa nak kreatif sangat! Makanya orang kata tabur, mereka tabur. Orang kata hias, mereka hias. Tapi hasilnya aduhai...kalau ada pertandingan memang dapat nombor corot rasanya!

      Delete
    2. sesuka hati kata kite sebaya dia, saya MUDA okay!
      muda sangat! =)

      Delete
    3. Ni siapa yang terasa lebih ni? Kita terasa muda ke atau awak yang terasa tua? Hahaha....

      Kitakan sebaya, memang sejak azali lagi dah ditakdirkan kita SEBAYA walaupun lahir tahun berbeza. Lambat daftar je sebabnya *_*

      Delete

Belajar

Salam kawan-kawan! Hari ini dah masuk hari kedua peperiksaan UPSRkan. Walaupun my anak tidak menduduki peperiksaan besar tahun ni, rasa...