Wednesday, July 1, 2015

Selamat Datang Julai & Target Tercapai ^_^

Salam 14 Ramadhan dan 1 Julai kawan-kawan!

Nampak tak apa yang I nampak?

Tak nampak juga?

Cuba tengok sekali lagi di sidebar sebelah kanan tu ~_^

Pergilah cegilkan mata tu tengok di 'Entri Lepas Jangan Tak Tengok' ~_^

Seperti yang I katakan dalam entri ini, akhirnya tercapai jugalah target untuk menulis 30 entri sebulan ~_^ 

Oh, lega rasanya sebab berjaya juga mencukupkan kuota entri sebulan! Lepas ni nak cuba sahut cabaran YY sekali lagi dengan membuat hattrick selama tiga bulan berturut-turut. Apa, rasa I  tak mampu menaip entri banyak-banyak ke?

Yang penting I tak kopipes entri orang, tak ambil idea orang. Setakat merapu tu memang senang sangatlah. Lainlah kalau kena tulis entri berilmiah. Tapikan, kalau suruh yang berilmiah (sikit-sikit) pun I percaya I memang mampu buat ~_^



Selamat Datang Julai dan ini bermakna sudah separuh jalan kita di bulan Ramadhan ini. Semoga kita cekal beribadah sebanyak mungkin mengumpul pahala di bulan yang mulia kali ini.

Pada kawan-kawan yang masih rajin datang mengomen, terima kasih tak terhingga kerana masih setia berada bersama-sama I di alam maya ini.  Dengan tibanya 1hb Julai, ini bermakna sudah  genap dua tahun I aktif berblogging dan mengenali rakan-rakan alam maya. Tapi adatlahkan, ramai juga rakan-rakan lama yang tak muncul lagi. Walaupun begitu, I tetap gembira bertemu dengan rakan-rakan yang baru pulak. You are awesome and I love you all ~_^


28 comments:

  1. semoga julai dan pertengah ramadhan ini memberi lebih makna kepasa kita semua selamat berpuasa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harapnya begitulah, Eima. Tinggal lebih kurang 2 minggu ni marilah kita 'lenjan' beribadah habis-habisan. Ramadhan pun setahun sekali aje ~_^

      Delete
  2. wooowwww tahniah akakkkkk. kira jugak yang entry tenggelalam timbul hahahaha. tu kalau cuti umum banyak makanya bercuti umum jugak lah si blog kiera sakura ituuu hahahahhaha

    kejap je kan dah 14 hari!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih. Tak tahan dicabar katanya ~_^ Tapikan, kalaulah target bulan Ramadhan ni tercapai, alangkah eloknyakan...

      Delete
  3. bagusnya dh capai target.hahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Berusaha keras ni, PK. Jangan tak tahu. Bukan senang nak mengarang novel sampai 30 'naskhah' sebulan. Bulan ni cuba lagilah kalau berjaya. Tak tahan kena cabar dengan YY ni ~_^

      Delete
    2. kena cabar baru nak capai target..Bukan sebab kemahuan sendirilah ni..nak tunjuk hebat je la.hehe..

      Delete
    3. Bukan setakat kena cabar aje. Memang pun nak cuba juga sebab bila tengok entri lama, tak pernah pun dapat buat 30 entri sebulan. Tapi bila dah kena cabar, lagilah bersemangat waja gitu ~_^

      Delete
  4. wah! baguih! pencapaian yang sememangnya harus dibanggakan
    keep it up ye =)
    tapi rasanya MD bukan buat satu hari satu entry...ngelat ni
    hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ish... kita bukan nak buat satu hari satu entri. Kita nak satu bulan 30 entri jerk ~_^ Lagipun Sabtu dan Ahad memang tak ngadap blog YY. Kalau nak sehari satu entri memang siksalah. Kena autopublish pulak. See, saya buat entri on the spot pastu update. Kalau ada pun saya siap-siap draft lepas tu tunggu 2,3 jam kemudian barulah publish :)

      Delete
  5. tgh ade mood menulis oklah..
    lyn dah malas.. entry pun sedih skrg ni... mood dah kedaung :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masih ada lagilah mood menulis entri tu. Belum kedaung lagi. Esok lusa bila dah takda mood, tak tahulah apa jadi :)

      Delete
  6. Wah.. dahsyat tu nak buat hatrik.. bagus2.. insyaAllah akak capai tu.. saya yakin ni.. ini bukan benda besar ni..small matter je kan? Haha. Saya pun bulan Jun banyak merapu, paling banyak untuk tahun 2015 ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha...walaupun katanya small matter aje AN kena juga berusaha keras menghasilkan idea merapu. Tak mudah juga tu :)

      Selagi ada orang baca walaupun seorang, makanya saya tetap akan menulis sementara mood menulis tengah baik sangat ni. Akan datang tak tahulah macamanakan...

      Delete
  7. akak tak mampu dah.. dulu2 lebih dari 30 pun boleh siap ronda blog orang.. sekaranngi seminggu 3 entri dah kira hebat .... lawat blog orangpun dah berkira2 sekarangni.. nak kata takder masa idak juga tapi entahler ..
    tahniah untuk MD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bila mood takda atau pun kesuntukan masa sebab sibuk, memang susah sikitlah Cho nak aktif berblogging. Saya ni pun sebab rasa tercabar tapi yang sebenarnya memang dari dulu teringin nak buat 30 entri sebulan. Nampak macam senang tapi rupanya susah juga. Lepas ni nak cuba hattrick pulak. Berjaya ke tidak...

      Delete
  8. Sajalah tu nak mngumpat mak dah lama tak datang baca entri dia tu.....
    Tahniah lah kak Ton...kak Ton mmg melotop lotop mcm buah leletop opsss haha......
    Yelah ...yelah kak Ton kan banyak idea....ada aje nak menceceh tau.....nyampah ar
    Oklah mak nak ambik report kad anak babai....nanti sambung

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasihlah, Mak sebab berusaha nak ucap tahniah pada Kak Ton walaupun hati terguris dek asyik tenggelam tak timbul, timbul kang tenggelam banyak. Hehehe...

      Mak dulu-dulu memang tak belajar menceceh ke dengan family? Anak bongsukan memang kuat menceceh? Eh, tapi Kak Ton bukan bongsu dalam keluarga, perempuan bongsu jerk...

      Delete
  9. tahniah lah kak MD..bukan senang tau!mohon jangan cabar saya, 13 entry belum tentu..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alahai, Sal ni... Setakat cabaran macam ni manalah getir *aksyentahaptaktahunakcakap*

      Okeylah, akak cabar buat 1 entri dalam sebulan! Boleh?

      Hahaha!

      Delete
  10. Fuiyooo...30 entry tu. Tahniah MD. Kita plak lately lemau nak up entry. Mood blogging merudum.

    Kejap jer dah julai kan. Bulan julai ni bulan kita tambah umur ☺

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih, Fiza. Sebab you all semualah saya sanggup mencabar diri sendiri untuk up 30 entri sebulan. Walaupun lebih banyak merapu daripada bermakna ~_^ Even kalau ada seorang pun 'peminat setia', pengomen tegar, saya tetap akan berusaha menulis dan mengemaskini blog!

      Delete
  11. Tahniah.. misi tercapai tu MD..
    teruskan utk cabaran tiga bulan tu ye ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih. Harapnya bulan ni pun boleh buat 30 entri sebulan walaupun nampak macam slow sikit aje sebab dah nak dekat raya :)

      Delete
  12. yeay yeay tahniah mommy
    saya jiran baru ke lama ni.hiks :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih, Ciksu. Rasanya Ciksu jiran baru tak, lama sangat pun tak kan... Tapi first time dulu masa hantar souvenir untuk pengomen tegar, Ciksu pun dapat. Kira jiran lama jugalah tu, Ciksu ~_^

      Delete
  13. alhamdulillah , sampai target MD . hebat md ni . baru 2 thn dah byk komen . dah ramai kenalan ... jeles sih saya ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mana ada ramainya, Vee. Balik-balik orang yang sama juga mengomen di sini. Saya ni jarang terjah blog baru. Blog kawan-kawan yang ada pun dah tak cukup nafas sehari nak habis terjah. Ni yang a bit tension nih...

      Delete

Nak kahwin lagi...

Salam kawan-kawan! Amboi, tajuk! Seram membacanya! Siapalah gamaknya yang nak kahwin lagi ni? Yang sebenarnya, tak tahulah hari...