Tuesday, August 18, 2015

Hadiah dari sahabat blogger

Salam 3 Zulkaedah kawan-kawan!

Hai, lately ni terasa macam ramai betul kawan-kawan blogger yang menyepi diri. Dah lama tak nampak mengglamourkan diri. Ingatnya I aje yang ada hati nak ber'me time', rupa-rupanya ada lagi yang lebih hebat; like my jiran tetangga sebelah rumah ~_^ Dah lama rasanya tak bergaduh, bertarik rambut dan saling umpat-mengumpat sambil menjelir lidah gelak mengejek Sibuk sangat ke jadi surirumahtangga ber 0.38 kaliber ni? 

Kadang-kala I terfikir juga, apalah agaknya yang disibukkan oleh kawan-kawan blogger ni di luar sana. Ke mereka masih aktif tetapi dah tak sudi singgah ke teratak buruk I ni? *sigh*

Eh, kita rindulah kat awak semua! Kenapa tak datang rumah kita dok mengumpat mengata? Dah insaf yerk? Tak mahu lagi dah bersantai baca novel kanak-kanak tak cukup umur sambil menghirup Milo panas? (Oh, mak... melecurlah mulut! Phewww....)

Takpalah kalau dah tak sudi! Orang tak sudi, tak akanlah kita nak terhegeh-hegeh berhip-hop depannya minta perhatiankan.....  Redha ajelah. Dah katanya blog pun sendu, nak harap apa lagi. Kalau dah manusia tak sudi, kita berkawan ajelah dengan spesies hantu macam.... tuttttt.... Eh, tak boleh sebut nama nanti termengumpat jadinya! Hahaha.... (Dik Suria, jangan terghase tau, kita gurau kasar jerk ni! Kak Ton tension takda kawan nak bergurau ganas-ganas tau ~_^) 

Oppsss...terlepas pulak buat dedication ^_^

By the way, nampak tak tajuk?

Nampak tak betapa I dah jauh tersasar dari cerita yang sebenar-benarnya?

Mehlah kita kembali ke pangkal cerita macam selalu ^_^

Baru-baru ni dapat sampul surat, dihulurkan oleh cik adik manis yang menjadi my rakan sekutu di pejabat ni sejak 3 tahun yang lalu.... Bukan main senyum lagi dia pass sampul surat tu kat I. Yang tertera nama di atas sampul tu nama I tapi dia yang tersenyum simpul. Sungguh I tak faham tau ^_^

I dah boleh agak siapa penghantar surat tersebut. Sebab dah lama kawan ni warwarkan dalam blognya nak bagi hadiah kat top komentator dalam blognya sepanjang tahun. Of course, kalau I rajin mengomen, memang nama I pasti terpahat antara yang ngetoplah kan! 

I pun dengan ganasnya terus buka sampul tu. Tetiba my kawan yang tersengih tak habis-habis ni dok kata,

Kak, mesti ada gelang dalam tu! Boleh rasa dari luar!

Tadaaa..... inilah 'gelang' yang dimaksudkan oleh my kawan pejabat ni tadi.... 


Pemberian ikhlas dari Cik YY (yang mengaku kekal 13 tahun seumur hidup tapi sebenarnya takdalah jauh sangat beza umur dengan I. Eh, of courselah I lagi muda daripada dia.... ~_^) kerana menjadi pegomen ngetop di blognya selama setahun dan bersempena dengan keberangkatan pergi kedua ibubapa mertuanya ke tanah suci baru-baru ni. 

Terima kasih ya, YY. Ini kali ke-XXXX (lupa dah berapa kali dah...hehehehe...) kita dapat pemberian daripada awak. Lain kali kalau nak bagi, bagilah untuk anak bujang(s) kita jugak! Barulah tak berebut kat rumah tu nanti ~_^


















44 comments:

  1. MD pun dah lama tak BW ke blog CH ye :( sob sob sob
    Hahaha buat2 sendu pulak.. :)
    Macam mana nak gaduh..
    Baru lepas minta maaf raya baru ni kan..

    Dapat hadiah tu MD..
    Kena rajin berzikir kata YY tu.. hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Adui! Terkena kat hidung sendiri pulak ~_^ Yalah, CH. Ngaku dah lama tak sampai sana. Tak dan nak berblogwalking sebab kekangan masa. Tapi kalau datang memang komen berjemaah punya :)

      Bukan ke lepas minta maaf, kita gaduh balik? Kalau tidak, tahun depan macamana nak minta maaf? Takda buat salah. Hahaha...

      Itulah maksud tersirat YY agaknya. Dah letak kat tepi meja pejabat. Selain blogwalking dan update entri, kena rajin-rajinkan diri juga berzikir :)

      Delete
  2. ah..nampak entry kak MD ni, baru teringat yang saya pun dapat.nanti nak buat entry gak lah.terharu tak, saya busy pun sempat datang...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahah, dah dapat modal buat update blogkan, Sal. Kalau tak update juga, akak tak tahulah nak kata apa!

      Eh, akak memang terharu sangat! Basah dah hujung lengan baju ni dek hingus tau!

      Delete
  3. Adakala kita singgah kat sini waktu malam (waktu tak berebut dengan dak Nuha)
    Adakala kita singgah kat sini waktu siang (ni ngelat time keje namanya).. kehkehkeh..
    Tapi kebelakangan ni, ai tak sempat nak singgah di kebanyakkan blog sebab kekangan masa di pejabat dan rutin harian di rumah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mana dapatlahkan, Aiza. I ni kalau dah balik rumah memang jarang dapat dok ralit depan pc. Memang tak diberi peluang langsung dek anak-anak. Bukan berebut dengan mereka tapi nama I ni tak lekang dari bibir mereka. Ada jerk nak suruh Mommy buat itu ini. Pantanglah nak tengok Mommy longgar-longgarkan urat sendi, tak pun ketawa sorang-sorang depan komputer!

      Delete
  4. Alhamdulillah rezeki. Cantik warnanya. Buat kenangan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rezeki jangan ditolak, ya tak? Dah orang beri, terima ajelah dengan hati yang gembira ^_^

      Delete
  5. Ira pun terasa mcm antara yg menyepi.. hehe..
    Tak sempat nk mengarang time2 dekat opis. Nk mengarang dlm tren pun mcm da malas je. hehe..
    BW ke blog MD pun boleh dikira.. kdg sempat baca tapi tak sempat nk komen.. hehe..
    Mmg takkan merasa la nk jd top komenter camni..
    Apa2 pun.. MD sentiasa dihati.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah makin lama makin kurang pulak geng-geng yang selalu mengomen. Ni kena cari geng baru ni ~_^ At least kalau diberi peluang, boleh juga mengarang dalam train. Saya memang tak boleh langsung. Nak mengarang mesti guna pc. Kalau tidak, hancur!

      Oh, terima kasihlah yang teramat! Tetiba rasa macam selebriti pulak dah....

      Delete
  6. Untunglaa...kuat ye ukhuwah korang blogger2 ni..seronok tgk..raya je leh la gather2..lg rapat ukhuwah..

    Jomla singgah2 blog akak..salam ukhuwah dear

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks for singgah-ing kat sini ~_^

      Bab-bab ni memang seronoklah. Rasa lebih rapat dengan rakan alam maya berbanding dengan rakan di alam nyata.

      Delete
  7. Amboi! dah dapat betis nak peha pulak.
    Ini mesti kes adik dan abang berebutlah ni:)
    Indahnya ukhuwah blogger salah satunya macam inilah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alahai, kak.. bergurau aje. Yang boleh bergurau macam YY ni, kita gurau kasar-kasar jerk. Nanti-nanti mintalah maaf bila nak raya. Keh3x...

      Anak-anak saya kalau saya dapat apa-apa mereka yang sibuk. Makanya kalau emak dapat kena bagi tiga dengan anak-anak. Itu pun tengoklah apa bendanya. Ada masa mereka memang tak hairan pun nak jeling!

      Betul tu, kak. Seronok berkawan macam ni. Bukan seronok sebab dia beri kita hadiah tapi seronok sebab terasa diri ni 'begitu berharga' sebagai salah seorang rakan!

      Delete
  8. saya pun dapat..tapi tayang2 kat IG dan facebook je..belum masuk blog pun lagi..esok la..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya tak IG lah, Diana. Makanya terus tayang kat bloglah... Eh, nanti kita komen berjemaah kat sana. Lama pulak tak menyinggah nih!

      Delete
    2. MD kalau suka ambik2 gambar patut ada IG tau..boleh la kami menjamu mata..hehehh..

      Delete
    3. Agak-agak terlambat tak saya nak berIG bagai sekarang ni? Rasa macam dah ketinggalan zaman sangat-sangat :(

      Delete
  9. rindu jugak..cuma tak punya masa nak menyinggahnya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh, Ema pun baru berupdate blognyakan... Saya sekarang ni nak blogwalking pun payah. Itulah letak list panjang-panjang lepas tu mengorek entri lama is a must, itu yang lagi parah!

      Delete
  10. baru ada kesempatan nak singgah & comment kat blog akak ni..
    bz nya Allah saja yg tau. Report & meeting tak sudah2.. tension. Ni pun baru bernafas..
    tasbih kan tuh?? cantik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tasbih tu tapi sebab bila dipegang dari luar sampul macam gelang, itu yang my colleague kata gelang tu ~_^

      Akak pun sebenarnya minggu ni sibuk tapi macam biasalah, sibuk tak menghalang untuk update blog. Time free sikit aje tentu jenguk blog. Time kerja sampai balik, tutup kejap!

      Delete
  11. I pong (iphone?) mmg dah makin sua2 kuku hapdet blog. So kalo i tak singgah umah u yg cantik kemah keming ni, jangan la u anggap i dah tak sudi hokey. I tetappp memuja kisah cinta 2 benua u dgn ur dearie hubby tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lama betul you bertapa, Lyd. Sibuk jaga anak bujang ke atau sibuk menjahit atau sibuk dengan aktiviti dunia nyata ni? I dah biasa sekarang tak nampak you kat sini. So kalau takda tu, I tahulah you sibuk. Kalau tak sibuk tu, kejap-kejap timbul gak sedut oksigen kat rumah I ni kan...

      Eh, mana ada I cerita lagi pasal cinta antara benua ni? You dah jauh ketinggalan tau ^_^ Episod terakhir dah lama berlalu!

      Delete
  12. Lawanya......dapat hadiah itu seronok !!!!!

    ReplyDelete
  13. Alhamdulillah, tahniah..")

    Salaam singgah pagi.. Comel tasbih manual tu.. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih dan terima kasih juga kerana sudi singgah sini ^_^

      Delete
  14. Ops...ni MD maksudkan Okje ye.. pasti xda yang rindu saya kan.. hihi..

    Ok bz.. bai

    ReplyDelete
    Replies
    1. Siapa yang tak rindu dengan awak? Awak pun jiran lama juga, AN. Tapi sekurang-kurangnya ada juga nampak update blog dan datang ke sini. Si OKje ni terus bermalas-malasan melayan lemak di badan tau. Kata je rindu kat blog tapi update tak juga. Datang pun dah jarang-jarang sekarang, macam spesies klasik sangat gitu tau!

      Delete
  15. syukur alhamdulillah...dapat gift dari kawan blogger..rasa mcm dah lama x dpt gift dari blogger lain. almaklumlah, mak jemah punya bz tahap apa pun tatau. nak update blog pun jaranngggggg sekali apatah lagi nak BW. huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sue pun lama tak nampak bayang. Nasib baik sekarang dah kembali ke alam maya yerk ~_^ Orang buat bisnes, mana ada masa sangat nak berlama-lama ngadap blog, Sue. Kalau akak jadi Sue, silap haribulan dah tutup blog ni. Tak cukup masa. Hehehe...

      Delete
  16. Alhamdulillah... Dah selamat sampai ya... Tahniah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah. Cepat jugalah sebabnya YY kata hantar semalamnya, esok dah sampai di tangan saya. Kira pos biasa pun laju juga yerk sekarang ni!

      Delete
  17. Replies
    1. Sesekali dapat hadiah dari rakan blogger memang best, Nani ^_^

      Delete
  18. Replies
    1. Seronokkan bila dapat hadian daripada blogger lain. Sengeh aje sepanjang hari ^_^

      Delete
  19. Weyh.....ni ha jiran sebelah dtg ni. Meh ar lawan gusti lengan. Lengan mak ni dah cukup power nak kalahkan kak Ton. Maklumlah dah lama bertapa.....kikiki....

    Sebenarnya rindu nak berblog balik, mcm yg kak Ton kata....rindu nak mengumpat jiran maklumlah dosa dah kosong....hihi...Dari sehari ke sehari nak onkan laptop, tp tak ter on....

    Lepas ni jangan buat buat lupa pulak berzikir lepas solat, kalau selalu 1000, lepas dpt tasbih ni kasi up 10,000....


    ReplyDelete
    Replies
    1. Terkejut akak tau.... tetiba jerk masuk rumah tak beri salam. Yalah, kira dah sadolah lengan tu dok buat kerja rumah tak habis-habiskan. Nantilah, Kak Ton belum bersedia nak gusti lengan lagi. Main tarik rambutlah best. Nanti nak suruh Adik Cute tolong setkan dulu rambut sebelum main tarik-tarik *_*

      Itulah Mak..rasa lain pulak kalau takda dosa bergaduh dengan jiran ni. Mak takda, kita rindu nak mengumpat Mak tau... Kenapa dengan laptop tu, Mak? Mak yang malas ke atau laptop yang malas nak layan Mak? Cuba explain sikit...

      Amboi, mentang-mentanglah dia dah kembali ke pangkal jalan katanya....

      Delete
    2. Tak mau mengalah....nak tarik rambut siap nak curl curl ala ala cinderella.....ceh!....

      Tadi nak on laptop tak jumpa cari
      charger lak weyh....emm...

      Delete
    3. Alah Mak tu banyak betul alasan. Dah malas tu kata ajelah malas. Bukan kita nak mengumpat belakang pun! Kita umpat depan-depan jerk. Apa nak takut!

      Jangan-jangan charger laptop Mak dah masuk dalam washing machine kot, nak basuh! Tak pun cuba tengok kat timbunan baju yang belum lipat. Tak pun tengok dalam almari. Mana tau masa iron baju suami dan anak-anak Mak pi hang sekali charger tu kat hanger terus sumbat dalam almari. Mak kan suka berangan sinetron Indon masa buat kerja rumah!

      Delete
  20. tu mengata kite sekali apa ke =)
    ni dah ambush ni, nak kata apa plak...hehe
    seriously tak sempatlah MD wei...lagipun kehidupan dunia nyata perlu ditempuhi juga
    alahai...siap buat entry. malu saya dibuatnya
    kecil aje nilai dia tapi ianya ikhlas sebagai tanda penghargaan
    nak bagi macam MD buat dulu, tak mampu den...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mana ada mengata nih... memuji aje adalah ~_^

      Kalau dah kena ambush macam ni rasa macam nak buat satu entri khas aje tapi takut pulak kalau terasa malu kan....... Hahaha!

      Yang penting ikhlas, YY. Bukannya harga barang atau saiznya yang kita pertikaikan sangat. Macam saya dulu ada rezeki lebih, kongsi-kongsilah dengan rakan-rakan. Itu pun sekali je tu....

      Delete

Nak kahwin lagi...

Salam kawan-kawan! Amboi, tajuk! Seram membacanya! Siapalah gamaknya yang nak kahwin lagi ni? Yang sebenarnya, tak tahulah hari...