Posts

Showing posts from 2018

Scrabble & Scammer

Salam kawan-kawan!
Apa khabar semua hari ni ya?
Aduhai, susah juga tau nak mengekalkan momentum untuk tegar mengemaskini blog!
Ingatkan bolehlah sehari satu entri macam dulu-dulu tapi satu minggu satu entri pun susah weyh!
Hari ni kita bercerita yang ringkas-ringkas ajelah ya. Tak payah bersusah-payah disulami dengan mukadimah corner baring macam selalu sebabnya I nak cepat-cepat update hari ni 😊
Scrabble
Kepada yang biasa mengikuti kisah my anak-anak bujang, memang sedia maklumlah yang si Bubbly Abang ni menjadi ahli kelab ni sejak tahun lepas lagi. Bukan dia yang mahu tetapi cikgu Bahasa Inggeris yang 'menariknya' keluar dari segala aktiviti ko-kurikulum hari Rabu untuk turut serta dalam kelab ni. Ahli pun bukan ramai' 4,5 orang je 😊
Tahun ni kelab tak aktif sebab ada UPSR di penghujung tahun nanti tapi Bubbly Abang 'diangkat' pulak jadi president  untuk Storytelling. Aduh, mengeluh my anak bila beritahu hal ni tau! Bukannya dia happy sakan melenjan dapat jadi …

Putih atau Hitam?

Salam kawan-kawan!
Jadi, yang mana pilihan hati? Putih atau hitam ni?
Yang sebenarnya, sudah tiada pilihan lagikan sekarang ni...
Okeylah, bercakap tanpa mukadimah ni memang kebanyakan orang tak faham tapi kalau selalu mengikut perkembangan terkini, sudah tentu tahu apa yang I nak kisahkan hari ni.
Pelik pula rasanya kalau I berceloteh tanpa mukadimah separuh novel, ya tak? Nampak sangat tak macam MD dulu-dulu. Well, manusia memang kerap berubah-ubah sikap 😄
Sebenarnya I ni bercakap tentang kasut sekolah ...😄
Awal pagi dalam minggu ni, sewaktu tengah berebut-rebut nak keluar rumah tetiba Adik Cute menjerit,
Mummy, kasut sekolah Adik dah tak boleh pakai! Macamana ni?
I pun bergegas tengok apa masalahnya si kecil ni...
Rupa-rupanya dah tercabut bahagian gam untuk melekatkan kasut tu. Aduhai...
Nasib baiklah ada sepasang lagi kasut sekolah putih. Sarungkan ajelah dan off to school kami tiga beranak 😄 Masalah pun selesai.
Mujurlah tahun ni I cuma belikan dua pasang kasut untuk setiap a…

Apa khabar semua?

Salam kawan-kawan semua!
Apa khabar ya masing-masing? Rindu kat semua kawan-kawan yang rajin meninggalkan komen di sini dan kalaulah I ni ada silent readers, rindu juga kat you all semua!
Lama dah tak muncul di blog ni dan tetiba sahaja teringat nak tengok keadaan blog yang terbengkalai ni macamanalah rupanya...
Sebenarnya I ada sahaja di luar ini. Sihat walafiat macam biasa. Alhamdulillah! Life pun as usual. Banyak perkara yang berlaku tetapi takdalah awesome mana pun!
Lama jugalah I 'mendiamkan diri'. Like 6,7 months kan? Banyak cerita yang boleh dikongsi bersama tetapi simpan ajelah semua bebelan. Tak macam dulu-dulu, perkara kecil pun nak dikongsi bersama rakan-rakan alam maya!
Tahu ajelah bila dah dilanda kemalasan, satu benda pun tak menjadi...
By the way, Adik Cute dah selamat melalui bulan-bulan pertama sebagai murid Tahun 1. Kasihan dia, takda pun kisahnya diabadikan di sini. Nantilah  tunggu masa bila rajin nak buat throwback, tak pun tunggu sampai awal tahun depan …