Posts

Showing posts from December, 2014

Bye bye 2014!

Image
Salam kawan-kawan!

Akhirnya, sampai jua kita ke penghujung 2014. Terima kasih Ya Allah atas segala apa nikmat dan dugaan yang diberikan sepanjang menempuh kehidupan pada 2014. Walaupun tiada pencapaian yang begitu dibanggakan untuk dikenang sepanjang tahun ini, tetap juga ia menjadi lipatan sejarah dan memori yang sungguh indah untuk tatapan suatu hari nanti.

Kepada kawan-kawan semua, semoga apa yang terjadi dalam hidup kita pada tahun ini akan menjadi tauladan untuk kita memperbaiki diri pada masa akan datang. Insya Allah!

Secara peribadinya, tahun ini merupakan satu tahun yang manis buat I sekeluarga. Kami berjaya menempuhi segala dugaan yang datang dan mengalami setiap saat yang manis as one whole family. Syukur ke hadrat Ilahi atas segala macam peristiwa yang hadir dalam hidup kami. Semoga keutuhan dan kebahagiaan sekeluarga berkekalan selamanya.

Buat kawan-kawan semua, terima kasih kerana masih setia menemani I mengomel di blog Mummydearie yang tak seberapa ini. Seikhlas hati I ingin…

Quill City Mall

Image
Salam kawan-kawan!

Ya, betul! Ini semua entri autopublish sampailah I balik bekerja tahun hadapan *_* I tengah bercuti ni tapi I risau bangat ramai yang merindui kecomelan kepetahan I membebel dalam blog. Sure dunia alam maya tak meriah tanpa Kak Ton. Right? Right?

Ahah, tak mahu mengakulah tu! Lepas tu ada hati nak kata Kak Ton ni suka aje syok sendiri padahal kita orang tak hairan pun dia takda di alam maya!

Oh, Kak Ton tak sempat bersedih dengan kutukan itu sebab sekarang ni Kak Ton rasa macam Angelina Jolie tengah berlibur dengan Brad Pitt dan anak-anak! (Just bayangkan ajelah ya Angelina Jolie tengah kendung anak, pimpin anak disamping Brad Pitt macam selalu keluar dalam magazine gosip famous amos tu ~_^) Erkk... apa muntah-muntah? Dah tak payah susah-susah tulis komen guna he-ho kata nak muntah sebab itu dah biasa sangat Kak Ton dengar tau. Boringlah! Nanti Kak Ton delete komen tanpa publish baru tau *_*

Ni, I nak cerita pasal shopping mall baru buka di KL ~_~

Siapa dah sampai ke Qui…

Persediaan persekolahan Bubbly Abang (ke Mommynya?)

Salam kawan-kawan!

Okey, I tengah bercuti ni makanya ini semua autopublishlah ye ^_^

Ada yang dah mula merindui ngomelan MD ke? Oh, feeling-feeling celeb pulak rasanya ~_^

Okey, back to the topic! 

Memandangkan I tengah buat persediaan 'meng-top up' keperluan untuk persekolahan Bubbly Abang, maka kita merayau-rayau ke shopping mall ajelah pada suatu hujung minggu tu. Tahun depan Abang dah naik Tahun 3 so Mommy dah expert bab-bab penyediaan persiapan sekolah ni. Takdalah kalut macam 2 tahun lepas, habis semua kuborong sambil pejam mata lepas tu menyesal guling-guling atas katil ^_~ Itu pun sedar lepas anak dah nak masuk Tahun 2 sebab dapat lebih info bila dah start berblogging! Hahaha...

No spending-spending over the limit this time tapi gitu gaya berjimat-cermat pun makan ratus-ratus juga hanya kerana seorang anak nak naik sekolah  tahun depan. Kalaulah ada 4,5 anak yang bersekolah, macam mana ya? Haruslah kena apply BR1M macam ni. Itu pun belum tentu cukup!

Macam biasa, Bubbly Aba…

Adik dan 'tiba-tiba'

Image
Salam kawan-kawan!

Macam dah lama je tak bercerita tentang my beloved superheroes walaupun gambar mereka ada je dalam blog ni tak kisahlah apa pun tajuk entri diberi. Rasa rindu pula nak berkongsi cerita mereka ni. Ya, ya, I tau... memang I aje yang ada anak, sebab itulah selalu meroyan pasal anak-anak je!


Kepetahan Adik Cute berbicara sekarang ni berada di tahap yang membimbangkan perasaan MommyDaddynya. Keletahnya berbicara boleh buat kita semput dok ketawa.  Tapi itulah, dah namanya hero pujaan Malaya sekarang ni dah ada perasaan malu di khalayak ramai. Kalau I tengah pakaikan baju tetiba my nephew atau niece kesayangannya datang rumah, memang dia lari sembunyi belakang langsir. Alasannya - Adik maluuuuu! 

Suatu hari bila I balik kerja, macam biasa Adik pun menyambut dengan salam tangan kidalnya dan ciuman to my pipi. Belum sempat I buka shawl, Adik dah start komplen....

Mommy, tadi Makngah mayah Adik!

Kenapa Makngah marah Adik?

Adikkan boyyyyy tapi Adik nak beli Pozen! Makngah kata tak …

Ke I-City lagi....

Image
Salam sayang kawan-kawan!

Yeah, esok Christmas! 

Eh, bukan I celebrate Christmas ye tapi sebab cuti satu hari itu yang terasa betapa valuablenya Khamis minggu ini ~_^

Okey, hari ni nak bercerita tentang aktiviti hujung minggu yang baru. Oh, ya... walaupun I bercuti lebih sehari daripada biasa, kami tak ke mana-mana. Ada aje menyesakkan bandaraya Kuala Lumpur ni.

Hari Jumaat sebelum balik kerja dah telefon Hubbydearie, dok tanya apa plan kami petang tu. Nak makan luar ke atau nak suruh masak. Nak bawa anak-anak pergi shopping mall ke atau ada tempat yang nak dituju petang-petang gitu.

Tetiba Hubbydearie beri idea - why not kita bawa superheroes ke I-City?

Mulanya I rasa macam malas nak heret kaki ke sana. Dah beberapa kali terjah I-City ni. Bukan ada apa-apa yang menarik pun. Dek kerana tak tahu nak ke mana, maka kita setuju ajelah dengan cadangan bapaknya.

Lepas solat Maghrib, kami pun berkelanalah ke I-City. Of course, of course bukan naik kuda mahupun unta, kami naik kereta cabuk jerk pi j…

Rasa bersalah pulak...

Salam kawan-kawan!
OMG....
Oh, Mak Dara....
Pada sesiapa yang tak tahu, I ni memang rajin. Like kata my neighbour, I ni the rajinest in KL. Sila jangan main-main *_*
Umum mengetahui (Dah, dah, dah start dia ni meroyan...) I ni memang rajin blogwalking, memang suka dok bertenggek kat carta hati blog orang walaupun tak dipelawa dan dialu-alukan (Oh, tetiba feeling syahdu sampai merembes air hingus, silalah percaya!), rajin menulis panjang-panjang dan rajin membalas komen sampai ke noktah yang terakhir, sampai tak tahu apa dah orang nak komen ~_^
Kadang tu orang bagi komen 3 patah perkataan je tapi bila I balas komen, berpatah-patah perkataan I tulis balik. Manalah  tak 'sakit jiwa' kawan-kawan yang mengomen dan membaca blog ni. Silalah maafkan kerajinan I yang satu ni. I pun sebelum berblogging memang tak sedar yang I ni rupa-rupanya ada skil meroyan yang amat hebat. Serius I tak tahu you know....
Itu baru kehidupan alam maya. Kehidupan kat dunia realiti ni tak perlulah tahu betapa r…

Daku kembali....

Salam sayang kawan-kawan!

Aduh, baru je nak start menulis feeling perahsantan dah berleluasa. Asal perahsantan je, mestilah waktu menulis entri. Nak buat macam manakan, dah tabiat azali si MD ni. Hadam jelah walaupun meluat, ya tak! 

Okey, okey, nak mencemuh ke apa sukahatilah sebab I bukan nampak pun tapi kena ingat, dosa mengumpat I tak tanggung you walaupun I yang ajak mengumpat! Hehehe....

Awat I terlebih meroyan hari ni? Sebab pertama, you all mungkin tak perasan tapi semalam I mana ada di alam maya. Sampai hati tau, takda siapa pun tanya khabar I. Mulut sakit ke dia, kena ulcer ke apa dah sehari suntuk MD ni tak membebel dalam blog. I is kecik hati sangat-sangat tau ^__^ *tengahbuataksimerajuklani*

Sebab kedua, pepagi buka aje blog I dah ketawa meroyan tak ingat dunia. Selalunya ini kerja I tau. I yang selalu pi blogwalking rumah kawan-kawan lepas tu bomkan terus kotak komen mereka dengan komen-komen yang tak reti I nak pendek-pendekkan. Blog orang pun macam blog I je kekdahnya. Men…

MidValley *__*

Image
Salam kawan-kawan,

Oh, entri semalam tu I stickykan ye buat tatapan pengomen tegar mahupun yang berhajat nak jadi pengomen tegar ^__^

Wah, gaya bercakap macam blogger billionaire (kasi up sikit level, blogger jutawan tu ciput sangat title zaman sekarang nih....) padahal PICISAN jerk *__* Takpa, takpa, berangan itu free. Oleh itu ia milik semua orang termasuk ah kak yang kuat perasan nih!

Pada suatu petang minggu ini, I bawa superheroes ke MidValley. Rasa macam dah lama sangat tak ke sini. When was the last time we mai here, Dear? Ahah, tak boleh recall pulak.... But I guess few weekslah rasanya tak pi favorite port nih!

Sebenarnya kami ke sana sebab nak cari makan tapi bila dah sampai tak tahu apa kita nak makan. Tanya kat superheroes jawabnya 'Ayam!'. Maka, kita pun pergilah ke Texas Chicken. Ni conversation laki bini...


Dear, lets try Texas Chicken! Never been here right?

Never what? Yang memborong food tak ingat kat Tesco branch tu, refill banyak kali  tu apa?
Uhuh...malu ah kak k…

Dah patah hati pulak si MD nih....

Image
(Latest entry please scroll down yo! *__*)

Salam Khamis kawan-kawan!

Hari ni I ada sedikit bengang di pejabat tapi sebab dah janji tak mahu mengeluh lagi, makanya kita lupakan hal itu. Usah ditanya mengapa....

Mood menulis pun jadi kedaung dek kerana hal itu tapi kalau tak menulis takut pulak ada yang rindu. Hahaha.... Silalah bertahan dengan keperasanan I ni, janji tak termuntah-muntah *__*

Ini entri fresh baru blink, blink dalam kepala walaupun tajuk dah lama ada dalam draft....

I ni kan memang ada satu perangai, kalau membeli tak ingat dunia sebenar. Lepas tu sebab takut kena marah dengan Hubbydearie, mulalah I sorok celah almari, belakang pintu, dalam beg troli, dalam kereta dan tempat-tempat yang I tahu Hubbydearie tak kuasa nak check. Makanya bila kerap buat perangai tak senonoh ni, ada masanya I sendiri terlupa.

Mengemas rumah memang hari-hari tapi mengemas khazanah tertentu bukan setiap masa. So, bila I spring clean my house, akan keluarlah segala harta-benda hasil tangkapan bagai ^…