Posts

Showing posts from August, 2015

Akhirnya bertemu kembali ^_^

Salam 13 Zulkaedah kawan-kawan!

Nak sambung cerita seram ke?

Nak?

Tak nak?

Aha... tau pun takut! Pandai pun nak sembunyi bawah selimut! Ingatkan berani sangatlah!

Eh, sebenarnya I pun pengecut juga tau kalau kena face to face dengan entiti asing macam ni tapi biasalah, sebab tak jumpa itu yang bukan main propa lagi dia berlagak dok gelakkan spesies tu jerk ~_^

Cuba ajak dating face to face, mahu pengsan ah kak! Bukan sekali jerk, bangun pengsan, bangun pengsan gitu. Selagi entiti tu memunculkan diri di depan mata sambil tersengih kenyit mata, selagi itulah ah kak bangun pengsan, bangun pengsan ~_^

Okeylah, kita lupakan kisah seram! Cerita seram ni paling syok menakutkan orang hari Khamis malam Jumaat jerk! 

Oit... apa sengih-sengih tu? Meleret senyum nampak! Suka tau main double meaning, double meaning ni! Ajak mandi-manda tengah malam dengan entiti asing kat kolam renang semalam tu baru tau, confirm tak tersengih lagi dah ^_^

Ni, sebenarnya I nak cerita kisah meng-gum-bi-ra-kan hatiku yang t…

Hari ini kisah seram pulak...

Salam 12 Zulkaedah kawan-kawan!

Sebenar-benarnya I tak nak update entri sebelum tengahari ni. Sebabnya...

Adalah sebabnya ~_^

Tapikan rasa macam tak best pulak kalau tak menulis entri hari-hari ni! Cuma kali ni nak cantas sikit jerk takhta si Suria Lekat-Lekit tu! Jealous juga asyik dia aje yang bercanda-ria dengan spesies yang itu ~_^

Cerita I ni takdalah seram mana tapi I nak juga cerita. Pada yang tak percaya akan cerita seram macam ni, takpa. Kita buat bahan bacaan aje lepas tu gelak beramai-ramai. Makanya, takdalah rasa seram sangatkan!

Berkisar tentang rumah kampung emak yang terletak di sebelah rumah my sister, Chik. Kawasan kampung rumah kami ni memanglah tak kampung lagi. Jalanraya luas terbentang tempat mat-mat rempit melenjan atas jalan. Sebelah kiri rumah emak pun rumah tinggal juga. My jiran suami isteri sudah lama meninggal dunia. Mulanya anak bongsu jiran yang tinggal di situ. Tapi dek kerana adik beradik ramai, tak akan dibiarkan aje adik-beradik tengok adik bongsu seronok …

Gembiranya dalam hati...

Image
Salam 11 Zulkaedah kawan-kawan!

Hehehe...ada orang tu kan... baru aje keluar dari gua, terkejut agaknya toleh kiri dah tak nampak dinosaur, toleh kanan dah tak nampak anak bulan Syawal lagi, terus beri salam Zulhijjah... Keh3x...

Hari ni I terlebih happy. Nak tahu kenapa?

Tak nak?

Tak nak sudah, I tetap juga nak cerita mengapa.... ~_^

Ingat tak tentang my ex-boss yang kepulangannya ke Jepun menyebabkan I berantakan menangis dalam bilik air? 

Aha...itu bos ada holidaying di Malaysia bersama isterinya sekarang ini!

Pepagi tadi sampai pejabat tengok dah dapat souvenir daripadanya. I tak buka lagi tapi I syak mesti dia beri prawn crackers Jepun yang menjadi pujaan hatiku....  



Tengok logo pun dah tak syak apa lagi ~_^

Terharu sungguh dengan keprihatinan bos ni walaupun dah 3 tahun pulang ke Jepun dan sejak itu  I dah berganti dua orang bos pun! Setiap kali hari jadi I selama dia menjadi bos sehinggalah ke tahun ini, dia tak pernah lupa pun hantar email untuk ucap selamat harijadi!

Apa-apa pu…

Makan beradap berdua-duaan @_@

Image
Salam 10 Zulkaedah kawan-kawan!
Ni nak cerita perihal peluang dapat pergi dating berdualah tu ~_^
Sudah lama sebenarnya teringin nak makan sate tapi memandangkan anak-anak tak suka makan sate, makanya kita pendam dalam hati ajelah niat tu. Kalau keluar berjalan dengan anak-anak, tentulah keinginan mereka perlu dipenuhi berbanding dengan diri sendiri.
Kebetulan pula hari Ahad lepas Ngah bawa my superheroes pergi makan dan jalan-jalan, tetiba aje idea nak pergi makan sate ni timbul kembali. Mulanya nak jalan-jalan dengan HD aje. Kalau lama mereka keluar dengan MakNgah, ada juga peluang tengok wayang berdua-duaan tergedik-gediks kat seat paling depan (lepas kahwin dok seat depanlah, sebelum kahwin cari seat kat belakang...opppss..... ini bukan cerita sebenar!)
Macam I selalu cerita, kami ni kalau nak pergi makan memang selalu aje tak tetap pendirian. Dari rumah nak makan sate, baru start enjin kereta tetiba teringat nasi ayam kampung kat Velodrom Cheras tu. Baru sampai depan traffic light te…

Abang Botak Tersado, Abang Sado Terbotak ~_^

Image
Salam 9 Zulkaedah kawan-kawan!

Macamana cuti hujung minggu yang baru? Seronok mengulit anak-anak dan suami? Semalam I dan HD tinggal berdua-duaan di rumah, ditinggalkan anak-anak tanpa belas kasihan ^_^ Bak kata Adik Cute bila I berpura-pura sedih ditinggalkan dengan Daddynya,

Alah... Adik pergi kejap je, Mommy! Daddykan ada! Mommy tinggallah dengan Daddy....!

Okey, takpa! Mommy pura-pura jerk sedih. Padanlah Adik Cute kena tipu jerk tu ~_^

My superheroes mengikut MakNgahnya pergi makan-makan dan lepas tu ke rumah my another sister di Selayang. Maklumlah, Mommy mereka sudah ditimpa penyakit malas ke dapur (oopsss...pecah rahsia!) makanya asal MakNgah nak berjalan-jalan hujung minggu aje, mesti mereka nak ikut. Lagipun dengan MakNgah dan kakak sepupu tu senang sikit kalau nak pow beli Lego. Tunjuk aje dapat! MakNgah tak sampai hati tengok muka penuh kesedihan dan kepura-puraan mereka tu ~_^

Oh, by the way, hari Sabtu kita ke Mitsui Outlet Park tapi balik dengan tangan kosong. Entahlah, tak …

Marilah bercaca-marba di penghujung minggu ^_^

Salam 6 Zulkaedah kawan-kawan!

Hari ini hari Jumaat makanya keceriaan my hati mencanak-canak naik kadarnya ~_^ 

Siapa yang tak suka hari Jumaatkan...  esok dah boleh mengulit suami dan anak-anak. Memanglah best aje!

Sebenarnyakan I tak tahulah hari ni nak cerita apa. Tengok dalam draft bukan main banyak tajuk nak dikongsi cerita tapi macam tak best aje nak jadi penglipur-lara hari ni. Makanya, I ceritalah apa sahaja idea yang tetiba timbul like bubbles dalam my kepala ni ya ~_^

I bagi masa 5 minit untuk pergi menyiapkan secawan latte dan sepinggan cheese cake. Kang tengah membaca tetiba lapar dan dahaga, susah pulak kan. Entri ah kak ni mana ada pendek-pendek macam ayat penyata budak Tahun 1. Semua tahap tesis universiti okey! 

Episod 1 (Keh3x.... baca ala-ala dalam kartun Upin Ipinlah yerk!)

My mak mertuakan dah sebulan balik ke negaranya. Sejak Day 1 Mami balik, kita telah rombak 'jadual perjalanan kehidupan' kami seharian. Maklumlah, pesanan penaja banyak sangat suruh berubahkan.…