Posts

Showing posts from August, 2013

Meet My Superheroes

Image
My Bubbly Abang and Adik Cute My Beloved Bubbly Abang, the Talkative Boy   My Precious Adik Cute, The Troublemaker

Siapa tak marah bila...

Beberapa minggu yang lalu, sebelum raya ai adalah beli kasut(s) kat Zalora . Lama gak ai jadi pembeli pasif (apakah maknanya itu, silalah google... Oh,oh, itu perkataan ai sendiri takyah ler nak susah-susah menggoogle), jadi baru-baru ni ai pun mengaktifkan my 'buying mode' tu semula *sengih* Kali ni, macam selalu memanglah ai happy dengan hasil pembelian. Walaupun sampai la ni ai tak pakai pun kasut(s) (again with 's' coz it is more than one *ngeh*) yang kononnya untuk dipakai berhariraya ~_~ Masa terima penghantaran tu adalah disertakan beberapa kupon diskaun termasuk untuk TGV. Rasanya memang ai baca banyak kali katanya potongan RM10 so kalau ada dua kupon maknanya memang RM20 lah, betulkan my calculation nih? Tempoh tamat pulak pada 31 Ogos 2013. Jadi ai pun unjuk-unjuk kat Hubbydearie kalau dia nak pergi menonton wayang masa bercuti raya kat kampung nanti (Ini memang perkara lumrah, balik kampung aje nak tengok wayang macam takda panggung wayang kat KL

Lagi kes dera anak

Sesekali dapat baca suratkhabar, asyiklah terbaca cerita sedih. Pepagi camni disajikan dengan kisah-kisah sedih begini memanglah hilang mood. Iyalah, ai kalau dah syahdu memang apapun tak leh nak concentrate walaupun yang ai syahdukan itu tiada kena mengena dengan diri ini. Ada baca tak pasal budak perempuan lima tahun yang kena dera oleh mak sendiri sampai koma dan meninggal dunia selepas 11 hari di padeatric intensive care unit? Kesiankan... Tak dapat ai nak membayangkan bagaimana seorang emak (ibu kandung) boleh memukul anaknya, darah dagingnya sendiri sehingga koma macam tu sekali. Bagaimana agaknya perasaan si ibu bila melihat anaknya menangis kesakitan? Adakah suara tangisan si anak itu menjadikan fikiran semakin menggila, hilang arah dan terus menyiksa tanpa rasa belas? Masyaallah... Ini petikan dari akhbar The Star yang ai copypaste : House wife charged with murder of brutally-caned daughter (Updated) IPOH: The mother of five-year-old, who died due to susp

Hujung minggu yang dinanti

Rasanya macam baru semalam hari Isnin. Tau-tau aje dah hari Jumaat. Whatever it is, memang setiap minggu pun rasa seronok aje bila hari Jumaat muncul. Ada yang tak suka ke? Pelik gak... Dek kerana awal pagi tadi hujan turun, I rasa macam terpaksa drag myself turun dari katil dan bersiap-sedia ke pejabat. Alahai, bestnya kalau dapat join my boys, tarik selimut dan sambung tidur. Berharap sangat bila bangun pagi tadi yang hari ni hari Sabtu. Oh, tidak! I tidak bermimpi. Hadapilah kenyataan. Mesti pergi kerja. No MC, no EL, no reason nak bermalas-malasan.  Gelak pulak dengar Hot FM pagi tadi. Tajuk borak yang sama. Ada ke sorang mamat ni kata yang dia lambat masuk kerja kerana semalam kunci jam tapi hari ni tak tau letak mana kunci tu... ada pulak yang bagi alasan 'saka' nya tak bagi bangun and that's whylah dia terpaksa amik EL. Aduhai, alasan... kalaulah boleh digunapakai...  ~_~ This weekend I takda open house. Kesiankan. Tapi ada banyak plans yang telah dir