Posts

Showing posts from January, 2017

Okay, ni entri terpendek ^_^

Salam kawan-kawan!
Hari ni bukan nak meronta tak tentu arah ya! Takda mood nak bercerita. Fikiran melayang entah ke mana sudah perginya...
Lagipun nak kena slow downlah sikit; minggu sudah dah kena 'marah' dengan 'geng' Hahaha!
Ini berkemungkinan besar menjadi entri terpendek dalam sejarah blog ni sejak I mula 'berkomunikasi' melalui blog 😊
Just want to tell all my beloved friends...
I have to stop temporarily (again) till maybe mid Feb or maybe longer....
Depending on my mood and things around me, I will blog again whenever I feel like to do so 😊
Tak payah tanyalah mengapa ya sebab this time, I don't feel like telling the reason why. 
Duh... statement mengundur diri macam selebriti pulak dahπŸ˜‚
Till we meet again, dear darling semua!
Luv you and adios πŸ˜‰

Bila tiba hari Jumaat...

Salam sayang dan salam Jumaat kawan-kawan!

Bila tiba aje hari Jumaat, I dah tak tahu nak merapu pasal apa! Asyik merapu aje pun penat tau. Apa! You all fikir senang ke merapu tanpa sempadan nih? Susah tau...

Hari ni tak tahulah nak kata ceria, takdalah seceria mana. Nak kata tak ceria pun, tak juga. Undetectedlah perasan yang wujud hari ni tapi apa yang penting, esok dan lusa tak payah pergi kerja. Bestnya...

I takda apa rancangan pun sebenarnya hujung minggu ni. Menghadap 'keluarga' ajelah macam selalu sejak beberapa minggu sudah. Seronok yerk! Eh, sendiri nak tanya, sendiri dah terjawab! Nampak sangat takda mood nak merapu hari ni...

Oh, ya! Yang sebenarnya nak tanya kat you all ler - kenal tak kat Coco? πŸ˜†

Bukan coconut, coco powder, coco pops tu yerk! Ini King Coco Mix 😊

Manusia budak perempuan ni yerk, bukannya buah mahu pun makanan!

Alahai, yang 'I have many mixed blood' tuh....

Takda idea juga?

Pi lah google! Malas nak explain panjang lebar! Nak letak link youtube pun m…

Patut ke I cerita di sini?

Salam sayang kawan-kawan!

Amboi, tajuk! Mengundang prasangka yang bukan-bukan aje tau 😊

Jangan bimbang! I bukan nak buka rahsia kerajaan pun! I cuma cerita lawak-lawak antarabangsa aje!

Eh, I rasa you all mesti nak tengok wajah Mami@ my mother in law tu kan!

Nak tengok ke?

Boleh!

Tapi nantilah... I belum snap gambar curi Mami lagi! 

Hahaha!

Apa?

Hancur berkecai ke hati tak dapat tengok?

Lah you all ni.... kalau macam tu feelingnya buat I rasa macam I ni selebriti Hollyweedwood aje tau! 

Argghhh... mulalah tu perasannya dah sampai menyerap ke tulang hitam!

Habislah kena marah dengan KakG nanti!

Jap! Nak tampar muka sekali lagi biar sedar diri semula πŸ˜ƒ

Alkisah, tajuk di atas tu terfikir sejak dari dalam kereta lagi ketika menuju ke pejabat. Oh, by the way, nowadayskan I pergi balik kerja dihantar dan diambil oleh HD. Tiap-tiap pagi kami dating berdua-duaan minum teh tarik tau😊

Kisahnya bila mak mertua datang bertandang aje selera makan menurun peratusannya tapi bila timbang, takdalah pulak jarum pe…

Kisahnya semalam...

Image
Salam kawan-kawan!


Alkisah, semenjak Mami datang melawat memang rajin sungguh menantu Melesyanya ni memasak di rumah tau. Maklumlah, kalau setakat kami empat beranak, memang sepakat makan apa sahaja yang I masak. Kalau tak masak, kita makan luar ajelah.
Tapi, bila Mami ada, kenalah tunjuk skil memasak yang tak seberapa itu. Itu tak pentinglahkan, janji masaknya bagus sekali 😊 Mami pulak memang kurang suka makan di luar katanya kerana takut berlaku pembaziran yang berleluasa. Maklumlah kalau makan bersama Mami atau Dada, memang kena ikut sunnah. Jangan sesekali membazir makanan. Apa yang ada dalam pinggan kasi licin berkilat okey! Jangan dibuang-buang saki-baki makanan yang tak habis. Siapa suruh tamak pada mulanya? Ahah...
Jadi semalam turn I semula kena memasak. Sebenarnya I dah bingung tak tahu nak masak apa. Tapi nasib baiklah potatoes tu my BFFkan. Kalau terdesak, ambil aje kentang buat menu ikut suka hati. Maklumlah, kentang kat rumah ada dalam 5kg gitu πŸ˜‰ (Tetiba teringat gelaran …

Scrabble

Image
Salam sayang kawan-kawan!

Apa khabar hari ni?

Masih lagi drag kaki tu bangun dari tidur and pergi kerja?

Ke I seorang aje yang feeling macam tu? Hehehe...

Hari ni demi menuntut keadilan satu hari satu entri macam dulu-dulu, makanya I tabahkan hati menaip entri walaupun yang sebenarnya I ditimpa MALAS. Tapi knowing me, malas-malas pun mahu panjang entrinya, ya tak? 😁 (erkkk...hodohnya emoji!)

I masih tak dapat bercerita as usual tentang cerita suka-duka-nestapa everyday life since masa tak mengizinkan. Walaupun kuasa typing I ni kira power juga, tetaplah  aura membebel tu belum sampai ke tahap yang sepatutnya!

Okey, ni nak cerita banyak sikit...

Siapa suka main scrabble? Or siapa pernah suka main scrabble?  (Tak payahlah susah-susah angkat tangan, bukan I nampak pun dari sini!)

Eh, ada ke yang tak pernah main scrabble?

Sebelum masuk ke intipati cerita, I nak korek 'parit' kiri-kanan, depan belakang dulu ya 😊

Haraplah bersabar!


------------------------------------------------------------…

Mahu cerita apa?

Image
Salam sayang kawan-kawan!

Hajat di hati memanglah nak mula update blog regularly bermula hari ini. Tapi nampak gayanya macam tak tercapai aje hajat di hati!

Maklumlah, rancangan asalnya nak pulun draft di rumah lepas tu scheduled entry tapi, macam-macam alasan I nak beri ni. Daripada I merapu beri 1001 alasan, lebih baiklah tak payah. Nanti again and again, panjang berjela entri jadinya dok membebel. Siapa yang susah? Awak, awak semualah yang jadi peneman setia my blog ni! 

Eh, ada ke regular readers? 

Punyalah perasan, langsung tak cover malu 😊

Hari ni berilah I peluang untuk membebel tanpa arah lagi sebab tak tahu nak bebel pasal apa tapi tetap juga nak update blog! 

Maklumlah, kan banyak 'parit' I nak korek sebelum sampai ke destinasi cerita. Penulis novel ternama memang macam ni gayanya. Nak menyiapkan 1000 mukasurat novel bukan senang, duh!

Sebelum terlupa, ucapan terima kasih kepada jiran sebelah terpilih, tersayang dan terpuji kerana buat entri khas yang panjang berjela buat …

Salam Tahun 2017

Salam kawan-kawan!

P.S. Entri ni panjang alahai, maklumlah lama tak menulis! Sila jangan kecam kata I sawan berceloteh pulak. Hari ni aje tau I muncul di kaca komputer masing-masing 😁

Agaknya terlewat sangatkah kalau I nak ucapkan Selamat Tahun Baru? 

Maklumlah, dah 10 hari kita berada di tahun baru tapi cuma baru hari ini I ada kesempatan untuk menatap blog yang lama ditinggalkan.

Ya, I masih ada di luar sana πŸ˜„ Alhamdulillah, sihat walafiat cumanya sibuk sangat dengan urusan peribadi dan hal di pejabat. Nak 'berjimba' di alam maya memanglah tak dapat! Ini pun dek kerana tak tahan nafsu nak menulis panjang berjela, I 'curi tulang' sekejap di awal tahun ni.

Yang sebenarnya, pagi ni tak sesibuk seperti selalu maka, apa lagi nak dibuat; marilah menghadap blog sendiri sambil tersengih sendirian.

Apa khabar kawan-kawan semua? Harapnya masing-masing sihat sejahtera di samping keluarga tercinta melayari kehidupan di tahun baru yang semakin mencabar ini. Ada yang merindui my celot…