Posts

Showing posts from February, 2016

Pemenang teka jumlah harga di Rumah Thai ^_^

Salam 16 Jamadil Awal kawan-kawan! Entahlah dilanda 'ribut taufan' dari arah mana, tetiba aje r asa malas menyerang ha mp ir sepan jang minggu ni! Malas nak buat semua perkara. Up date blog malas. Kerja pun malas. Buat kerja rumah pun malas. Pendekata memang malaslah nak buat segala! Sebelum kemalasan melanda lagi kali ni, biarlah I up entri ni secepat mungkin. Tentang teka jumlah harga makanan di sini . Tiada siapa pun yan g meneka tepat ya tapi I dah buat keputusan. I tetap akan hanta r hadiah kepada kawan yang meneka hampir tepat.  Meh, kit a tengok dulu harga yang dite ka oleh kawan-kawan alam maya I yang awesome ni ~_^ 1.  Norhayati Mohd Isa ~ RM59.60 2.  Aizamia 3 ~ RM53.10 3. Daddy Ziyyad ~ RM58.40 4. Qhaifar Nur ~ RM60.00 5. Azian Elia s ~ less than RM100 (memang pun bawah R100, Kak Yan... hehehe!) 6.  HainomOKje ~ RM48.70 7. PuanKutu ~ RM54.50 8. Zee Suhaini ~ RM49.50        Dan..... Jumlah sebenar ketika makan di sini adalah

Jalan-jalan & makan-makan di PD

Image
Salam 14 Jamadi l Awa l kawan-kawan! Hari ini kita sambung cerita P ort Dickson lagi ya. Harapnya janganlah penat membaca ^_^ Biasalah I ni kan, kalau pergi bercuti sehari pun I boleh buat entri berpart-part. Takd a gambar pun okey aje jari jemari ni menaip. No hal pun ya @_@ Hari ni I nak bercerita tentang aktiviti kami di Port Dickson. Bukan aktiviti beriadah ya, ak tiviti makan-makan aje dan jenjalan hirup u dara segar di petang ha ri, d i pantai je... O n the way dari rumah, kami singgah di RnR Seremban untuk sarapan pagi. Nampak ramai orang. Cuaklah juga kotnya semua orang nak menuju ke PD. Cuti panjang dah lama habis, tak akanlah minggu lepas ni ada lagi orang yang teringat nak balik kampung di selatankan ^_^ Tapi yang ramai kelihatan pakai baju kurung bagai. Ni mesti ada majlis kahwin atau rombongan meminang anak dara orang ni! Ada jugalah g roup mat-mat motor berkuasa tinggi. Bukan satu gr oup aje, banyak pulak. Tertelan-tela n air liur anak-anak bujang I tengok