Posts

Showing posts from September, 2014

Burgerbyte

Salam Isnin kawan-kawan!

Hari ni memang confirm tak ada gambar sebab ini entri mengamuk!

I tak nak letak satu gambar pun walau ada je gambar nak ditempek di sini. First time ni nak mengamuk bila bercerita pasal makan. Sangatlah tak puas hati ye...

Dah lama I nak ke restoran Burgerbyte ni sebab my sister yang pernah ke sana beritahu I yang burgernya sangatlah sedap. Dagingnya sungguhlah lembut dan juicy. So bila mendengar, I pun tergodalah.

Tunggu punya  tunggu sampailah keluar dalam JJCM TV3 semalam. So, apalagi I ajaklah Hubbydearie pergi mencuba...

Kami pergi yang di belakang rumah ajelah. Sampai sana lepas Maghrib, hampir pukul 8 malam. Mungkin peak hourskan apatah lagi baru keluar dalam JJCM tentulah ramai nak mencuba.

Sampai je tengok penuh pelanggan dalam restoran. Di premis berhampiran pun diletakkan kerusi meja untuk pelanggan Burgerbyte ni. So orang pertama kita jumpa adalah waiternya berbangsa Bangladesh kot. 

Kami diberitahu dalam restoran dah penuh, so kalau nak boleh je duduk di…

Taman cantik di Cyberjaya

Image
Salam Jumaat kawan-kawan!

Eh, eh, eh.... dah Jumaat rupanya! Cepatnya masa berlalu. Kenapa pulak I tak menghitung hari ya this week? Selalunya memang kena drag kaki ni ke pejabat dari Isnin sampai Khamis. Jumaat biasanya okey, dengan muka happy datang pejabat!

Okey, meh tengok cerita hari ni! Macam biasa  buatlah senamrobik sebelum membaca ya!

Masa menggoggle taman-taman kat Kuala Lumpur ni tetiba I terjumpa tentang taman di Cyberjaya ni. Apalagi, kita pun terus start enjin kereta dan pergi meninjau. Dah kebetulan ke Cyberjaya, haruslah masuk plan nak makan-makan luar di Restoran Saba.

So, cerita ni masa kami ke Restoran Sabalah ya...Tak ingat minggu bila dah...






Sebab gambar terlalu banyak silalah bertabah menatap gambar my superheroes di Taman Cyberjaya ni ya *__*








Masa kami ke sini, takda orang pun. So seluas taman tu kamilah yang punya. Tapi sayang, I tak tahu pun ada swimming pool di sini. Kalau tidak, boleh superheroes melenjan berenang ke tepian lepas penat terbakar dek terik mentari .…

Versatile Award khas buat Cik YanaYani

Image
Salam Khamis semua!

Mula-mula nak mengeluh dulu. Tarik nafas panjang-panjang, pastu baru boleh jari-jemari ni menari-nari riang di atas keyboard tanpa henti *__*

I ni bab-bab kena tag memanglah tak berapa nak redha  rasanya. Tapi dalam masa yang sama, I happy gaklah at least itu tandanya orang ingat jugak kat kita. Ya tak, Yana? Terima kasih alahai daun keladi, kalau gatal, garulah sendiri. Tak kuasa nak tolong tau!

Knowing me, I ni kan suka meleret-leret sampai senget kepala kalau menulis. Panjang alahai, tak tahu kat mana nak letak point, tak tahu kat mana nak merapu. So kalau idea datang dari kepala sendiri, alright... senang cerita. I main type je apa yang meluru keluar dari kepala ni.

But then, kalau kena tag, nak kena fikir tajuk betul-betul. Takkanlah I nak add on cerita yang takda kena mengena dengan  tajuk. Sebab itulah kalau kena tag, I ambil masa sampai last minit baru buat. Tapi semalam lain cerita. Lepas dapat komen dari Mar kena tag,  terus I meluru sebab kerja senang bah (b…

Giveaway Contest by 270609 (^__^)

Image
Salam sayang kawan-kawan!

Argghhhh.... kena tag! So demi Mar yang dikasihi, I merelakan diri join contest ni. Eh, ni first time tau I main join-join contest cam ni ^__^

Macam-macam hal...

Image
Salam sayang kawan-kawan!

Kalau ada yang perasanlah ya, my superheroes ni memang tak suka pakai shoes kalau berjalan. Mereka lebih suka pakai sandals je. Kalau dah sukakan satu-satu attire tu, memang itulah aje yang diulang pakai 18kali. Walaupun usia masing-masing baru setahun jagung, tak kuasa dah Mommy ni nak membebel suruh ikut kata apa nak dipakai kalau keluar berjalan bersama.

Suka hati merekalah asalkan tak sakit mata I memandangnya dan tak selekeh sangat. Begitu juga dengan cap. Budak berdua ni memang tak suka langsung pakai cap. Kalau panas berdeting macamana sekali pun, mereka tak akan sarung cap. 

Tapi bila berjalan ikut Mommy pergi shopping, rajin alahai mencuba itu ini. Paling tak menahan, disuruhnya Mommy snap photo mereka. Itupun masa mood tengah baguslah. Kalau tak bagus, memang jangan haraplah. Muncung aje dah sedepa!

So, bila mood mereka bagus, Mommy pun apalagi jadilah photographer-tak-berapa-nak-menjadi sampai penat. Bolehlah letak dalam blog buat modal untuk bercerita…

Bila HD & MD bersantai ^__^

Salam Selasa kawan-kawan!

Hubbydearie and I jarang ada masa senggang bersama. Maklumlah makpak yang ada anak-anak sedang membesar ni, memang takda peluang nak rasa feeling-feeling romantik berbual berdua-duaan. Pantang duduk je ada yang menyelit kiri-kanan, tumpang tadah telinga juga mendengar perbualan.

Biasanya mulai dari jejak kaki ke rumah lepas balik kerja sampailah anak-anak lena, HD and I memang takda masa terluang bersama. Selain  daripada riuh-rendah dengan superheroes yang ligat tu, memang takdalah kami nak berbual. Biasanya HD dengan gadgetsnya dan I dengan never ending housechores dan anak-anak.

Kadang tu bila I memasak di dapur, HD ada juga nak ajak berborak tapi I main ah, oh, eh, ya ke ...itu ajelah sambil tangan ligat dan sebenarnya tak dengar betul-betul pun apa yang dikisahnya oleh Hubbydearie *__* 

I ni pulak kalau dah di dapur ada kepantangan. Anak-anak nak buka petisejuk pun I dah 'mengaum'. Semua orang dilarang masuk ke area Masterchef. Prohibited area, okey…

Nasi Lemak untuk Dinner *__*

Image
Salam Isnin kawan-kawan!

Silalah percaya! Hujung minggu yang lepas MD tak melenjan ke mana-mana pun. Dengan penuh sopan, kami sefamili bersantai di rumah je. Terasa malas pulak nak keluar *__*

Bila dah  duduk rumah tu haruslah rajin main masak-masak. Eh, tak juga! Lupa pulak hari Sabtu makan apa kat rumah. Maklumlah usia dah semakin senja kata omputih...

Ini cerita perihal nasi lemak MD. Wah, rasanya tahun ni inilah kali pertama I buat nasi lemak kot. Oh, tak ingat sungguh! 

Biasanya mak-mak buat nasi lemak untuk sarapan pagi tapi Mommy yang ini pergi tukar time makan nasi lemak sebelah malam. Bila I kata nak buat nasi lemak, tiada seorang pun isi rumah yang membangkang (cicak pun tak berani nak bunyi tau!) maka terlaksanalah tugasan,



Okey, kena sedia maklum kalau I buat nasi lemak memang tak cukup sifat selalunya. Takda sayur kat rumah so minta maaflah no timun-timun for Hubbydearie. Nak goreng ikan bilis, I seorang je yang bedal so malaslah.

Macam biasa memang semua pun untuk karnivor mak…